20 Kasım 2011, Pazar 09:14:10

TALHA GÖRGÜLÜ ASIL SEBEBİ AÇIKLADI...

Yoğun ilgiyi görerek iç hatlarda uçmaya başlayan Kayı Group bünyesindeki Sky Airlines, bir yılı doldurmadan bu uçuşlarına son vermişti...
  • Anadolu Jet ve Sun Exp büyük şirketlerdir.Ucuzcu diyen arkadaş heralde uçak yolculuğu yapmadı.Yada sadece uçurtma uçurdu:)))
  • Öngöremedik dedikleri şey, temel yönetim esasları arasında en başta gelir, rakiplerin durumunun değerlendirilmeden sektöre girilmesi, arenada ne olduğunu bilmeyen gladyatörün ölümüne sahaya çıkışı gibi..
  • Sen neyi ne kadar çok biliyorsunda bize bunları anlatıp ukala edalarıyla, bu böyle biline diye bitiriyorsun. Fazla Muhteşem Yüzyıl izlememeni şiddetle tavsiye ederim.
  • Sky çok büyük sağlam,Anadolu jet ve Sun exp. ucuzcu şirket öyle mi? Anadolu jet Thy'nin alt şirketidir.Sun exp. Thy ve Lufthansa'nın ortak kuruluşudur.Ya da biz yanlış biliyoruz.Sen bizi ucuzcu şirket diye aydınlattın bravo!!!! Ucuzcu diye lanse ettiğin şirketler,Her yönden Sky'dan sağlam,büyük ve köklüdür.Bu böyle biline
  • 27300 yolcuyu Anadolu jete yönlendirmiş, evet haklı, şöyleki uçuştan 3 ay kadar önce 120 küsür liraya ESB-BJV-ESB bilet alıyosunuz, uçuşunuza az bi süre kala hat kapatılıyor, paranızı iade ediyolar, sizde aynı rotada Anadolu Jetten bilet alıyosunuz ama 120 küsür liaray değil, tam 379 liraya!! Her şey yasal görünürde bir sıkıntı yok, SHGM nezdinde de yolcu mağdur edilmemiş olunuyor. Ama dikkate alınması gereken bir husus olduğu aşikar hele ki bu durumu yaşayan binlerce kişi varsa. Birde iç hat iptal edildikten sonra yolcular Anadolu jete aktarıldı, ama yine de sky kendi uçağı ile yaptı, yolcu skyın uçak skyın ama Anadolu jet adıyla uçtu! Kendi uçacaktı da niye iptal etti, iptal etti peki niye kendi uçağıyla yaptı ??
  • Herhalde bu şirketin ticaret/pazarlama müdürü uyuyor veya işi bilmiyor. SKY Havayollarının prestijini düşürdü. Çok yazık.
  • Koskoca şirket patronunun söyleyeceği söz mü bu? Gerçekten böyle düşünmüşlerse bıraksın bu işi. Ne yani siz büyüyeceksiniz saldıracaksınız, rakipler de kuzu kuzu bekleyecek. Nasıl bir mantık bu.
  • İHTİSAS ALANI OLMASINA RAGMEN .FOTOKOPİ ÇEKMEYİ BAŞARAMAMIŞ YAZIK.ZERRİN ÖZERİN ŞARKISININ ADI NEYDİ. YALAN .ANLAT ANLAT HEYECANLI OLUYO.FOTOKOPİ MAKİNASI BOZULMUŞ BENCE.
  • Bunu ongormemis olamazlar. Siparis listeleri her yerde var, kim ne ucak siparis vermis, kimden kiralamis bunlarin hic biri gizli kapakli bilgi degil artik.
  • arkadaşlar sky a hiçbir şey olmaz emin olun. Eski bir Sky çalışanı olarak Talha beyin iyi niyetli , prensipli ve çalışkan biri olduğunu düşünüyorum. İleriyi görememe konusuna da gelince yapılan hata ileriyi görememe değildi bence. Sadece yoğun geçecek yaz sezonuna iç hatlara kaydıracağı uçaklar yüzünden az uçakla girip yogun sezondan yeterince faydalanamaması- atatürk havalimanından uçamamsı sonucu sabiha gökçende ucuzcu şirketler anadolujet-pegasus ve sun exp ile rekabet etmek zorunda kalması- iç hatlara eski uçaklarla girmesi. Talha bey iç hatlara geri dönecektir diye düşünüyoyorum. Başarılar SKY
Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, ocak ayında başladıkları uçuşları ağustosta durdurmalarını, "Rakiplerimizin satın alarak veya kiralayarak filolarına katacağı uçak sayısını hesaplayamadık" cümlesi ile açıkladı.

Turizm sektörü ve şirketi hakkında gazetecilere açıklama yapan Görgülü, rakiplerin artan yolcu taşıma kapasitesi sebebiyle zarara uğradıklarını belirtti. Bu durumun verdikleri hizmet kalitesini tehdit ettiğini, bunu önlemek için de iç hat uçuşlarını iptal ettiklerini söyleyen Görgülü, Anadolu Jet'in bir yıl önce 12 olan uçak sayısının şimdi 22'ye yükseldiğini, Pegasus, Sunexpress ve THY'nin de ciddi sayıda uçak getirdiğini aktardı. Görgülü, "Fizibiliteyi hazırlarken tek hesaplayamadığımız etken bu oldu" diye konuştu. Türk havayolu şirketlerinin sadece ülke içinde değil Avrupa'da da iyi hizmet verdiklerini belirten Görgülü, "Biz de iç hat uçuşlarımızı iptal ettikten sonra Almanya'daki operasyonlarımıza yoğunlaştık." dedi. Üst yönetici, iç hat uçuşları iptal ettikleri gün Sky Airlines'tan bilet satın almış olan 27 bin 300 müşteriyi de Anadolu Jet'e yönlendirerek mağduriyetleri giderdiklerini kaydetti. Görgülü'ye göre şu an için iç hatlarda para kazanmak epey zor.
 
Kayı Group Yönetim Kurulu Başkanı, Sky Airlines'ın iç hatlardaki kayıplarına rağmen grup olarak bu yılı geçen seneye oranla yüzde 10'dan fazla bir büyüme ile kapatacaklarını açıkladı. Geçen yıl 700 milyon Euro ciro yapan Kayı Group, bu yıl sonunda 800 milyon Euro'yu yakalamayı hedefliyor. Tur operatörü GTI'nin de getirdiği turist sayısının 1 milyona yakın olacağını kaydeden Görgülü, Sky Airlines'ın taşıdığı tüm yolcularla birlikte rakamın 2,5 milyonu aşacağını ifade etti. GTI olarak 2012'de 1,2 milyon turist getirmeyi planladıklarını, başlattıkları satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre daha fazla talep topladıklarını kaydetti. Aynı zamanda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği ikinci başkanlığını da yürüten Talha Görgülü, Türkiye'ye gelen turist sayısının eylül sonu itibarıyla 26 milyona yaklaştığını belirterek, 30 milyon rakamının bu yıl aşılacağını söyledi. (Zaman)
TALHA GÖRGÜLÜ ASIL SEBEBİ AÇIKLADI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 12 yıl önce
Anadolu Jet ve Sun Exp büyük şirketlerdir.Ucuzcu diyen arkadaş heralde uçak yolculuğu yapmadı.Yada sadece uçurtma uçurdu:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Öngöremedik dedikleri şey, temel yönetim esasları arasında en başta gelir, rakiplerin durumunun değerlendirilmeden sektöre girilmesi, arenada ne olduğunu bilmeyen gladyatörün ölümüne sahaya çıkışı gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sen neyi ne kadar çok biliyorsunda bize bunları anlatıp ukala edalarıyla, bu böyle biline diye bitiriyorsun. Fazla Muhteşem Yüzyıl izlememeni şiddetle tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Sky çok büyük sağlam,Anadolu jet ve Sun exp. ucuzcu şirket öyle mi? Anadolu jet Thy'nin alt şirketidir.Sun exp. Thy ve Lufthansa'nın ortak kuruluşudur.Ya da biz yanlış biliyoruz.Sen bizi ucuzcu şirket diye aydınlattın bravo!!!! Ucuzcu diye lanse ettiğin şirketler,Her yönden Sky'dan sağlam,büyük ve köklüdür.Bu böyle biline

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
27300 yolcuyu Anadolu jete yönlendirmiş, evet haklı, şöyleki uçuştan 3 ay kadar önce 120 küsür liraya ESB-BJV-ESB bilet alıyosunuz, uçuşunuza az bi süre kala hat kapatılıyor, paranızı iade ediyolar, sizde aynı rotada Anadolu Jetten bilet alıyosunuz ama 120 küsür liaray değil, tam 379 liraya!! Her şey yasal görünürde bir sıkıntı yok, SHGM nezdinde de yolcu mağdur edilmemiş olunuyor. Ama dikkate alınması gereken bir husus olduğu aşikar hele ki bu durumu yaşayan binlerce kişi varsa. Birde iç hat iptal edildikten sonra yolcular Anadolu jete aktarıldı, ama yine de sky kendi uçağı ile yaptı, yolcu skyın uçak skyın ama Anadolu jet adıyla uçtu! Kendi uçacaktı da niye iptal etti, iptal etti peki niye kendi uçağıyla yaptı ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Herhalde bu şirketin ticaret/pazarlama müdürü uyuyor veya işi bilmiyor. SKY Havayollarının prestijini düşürdü. Çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Koskoca şirket patronunun söyleyeceği söz mü bu? Gerçekten böyle düşünmüşlerse bıraksın bu işi. Ne yani siz büyüyeceksiniz saldıracaksınız, rakipler de kuzu kuzu bekleyecek. Nasıl bir mantık bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İHTİSAS ALANI OLMASINA RAGMEN .FOTOKOPİ ÇEKMEYİ BAŞARAMAMIŞ YAZIK.ZERRİN ÖZERİN ŞARKISININ ADI NEYDİ. YALAN .ANLAT ANLAT HEYECANLI OLUYO.FOTOKOPİ MAKİNASI BOZULMUŞ BENCE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bunu ongormemis olamazlar. Siparis listeleri her yerde var, kim ne ucak siparis vermis, kimden kiralamis bunlarin hic biri gizli kapakli bilgi degil artik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
arkadaşlar sky a hiçbir şey olmaz emin olun. Eski bir Sky çalışanı olarak Talha beyin iyi niyetli , prensipli ve çalışkan biri olduğunu düşünüyorum. İleriyi görememe konusuna da gelince yapılan hata ileriyi görememe değildi bence. Sadece yoğun geçecek yaz sezonuna iç hatlara kaydıracağı uçaklar yüzünden az uçakla girip yogun sezondan yeterince faydalanamaması- atatürk havalimanından uçamamsı sonucu sabiha gökçende ucuzcu şirketler anadolujet-pegasus ve sun exp ile rekabet etmek zorunda kalması- iç hatlara eski uçaklarla girmesi. Talha bey iç hatlara geri dönecektir diye düşünüyoyorum. Başarılar SKY

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000