22 Ekim 2009, Perşembe 12:50:08

SunExpress'in yükselişi sürüyor

Türk Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress, 2009'un 9 aylık operasyonel sonuçlarını açıkladı.
  • SunExpress paşa paşa oturup izmirde izair'in yükselişini seyrediyo daha ne yapsın. THY ve Lufthansa desteği olmazsa 3 ay dayanamazlar
  • Eee ne oldu hani çepeçevreci sunexpress kundu plajını temizliyordu ? Bitti mi temizlik ? Yeni müthiş (!) projeleri dörtgözle bekliyoruz.
  • sunexpress zaten Gaziantepe uçuyor:)
  • SAW-Mardin ve SAW-Hatay baslamasindan dolayi SunExpress'e tesekkurler. Eminimki cok kisa bir zaman sonra bu seferleri gunluk seferlere cikarirlar. Suriye her iki alaninda yani basinda. Aramizda vizede kalkti. Oralari senlenecektir. Sira SanliUrfa ve G.Antep'e gelecektir yakinda.
  • Ey sun express- Bursa diyarbakır karşılıklı sfererlerini niye eptiniz ?
  • oh ya beklenen gün ilk yolcu ben olacağım.25ekim pazar günü sefer var mı acaba.
  • iste bu ya 2yıldır beklediğimiz. özlem HTY-S.gökçen ve low cost company.yihuuuuuuu
  • SunExpress bilgisiyle ve tercübe ile calisiyor! Pegasus para ile büyümek istiyor! Bu bir Temele gibi! Bilincli adamlar var ise basta olur! Kabul etmek lazim yönetici alman ingiliz dünyanin hangi sirketinde varsa "saglam"oluyor.
  • Biz türkler adam olmayız.
  • CANDAN KARLITEKİNE YAĞCILIK YAPMANIN NE ALEMİ VAR .ARKANA THY GİBİ BÜYÜK BİR KURUŞU ALINCA HERKESİN İŞLERİ TIKIRINDA OLUR.SENİN BİLE.

Buna göre şirket, Ocak-Eylül 2009 döneminde taşıdığı yolcu sayısını, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 29 artırarak, 4 milyon 81 bin'e çıkardı.
Uçuş ağını sürekli genişleten SunExpress, 25 Ekim 2009 tarihinden itibaren geçerli olacak kış tarifesiyle birlikte, İstanbul Sabiha Gökçen'den dış hatlarda Zürih, Hamburg, Nürnberg, Düsseldorf ve Dortmund'a; iç hatlarda ise Hatay ve Mardin'e karşılıklı seferler düzenlemeye başlayacak.

2009'da güçlü büyümesini sürdüren SunExpress, gelirlerini yüzde 5.9 artışla 329 milyon Avro'ya, uçuş sayısını da yüzde 26.8 artışla 28.246'ya çıkarmayı başardı. Aynı dönemde doluluk oranını da yüzde 1.1 puan artışla yüzde 79.4'e yükselten SunExpress, yıl sonu itibarıyla 5.5 milyonun üzerinde yolcu taşıyarak, şirket tarihinin operasyonel rekoruna imza atmayı hedefliyor.

SunExpress'in Genel Müdürü Paul Schwaiger, "2009 yılında havacılık sektörü çeşitli zorluklar karşısında oldukça temkinli hareket ederken, SunExpress olarak 9 aylık süreçte büyümeye devam ettik. Bu yıl turizm sektöründe bir miktar daralma yaşansa da, dış hatlardaki başarılı performansımızı sürdürüyoruz. İç hatlarda ise kayda değer bir büyüme yakaladık. 2010 yılı içinde teslim edilmek üzere satın aldığımız 6 adet yeni Boeing 737-800 uçağıyla birlikte, 25 uçaklık bir filoya ulaşacağız. Böylece, operasyonumuzu yürüttüğümüz üç merkezimizde de pazar liderliği için pozisyonumuzu güçlendireceğiz" dedi.

SunExpress'in Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say ise "SunExpress en ciddi büyüme rakamlarını, 2008'in Nisan ayında başlayan İstanbul Sabiha Gökçen merkezli uçuşlarıyla elde etti. Sabiha Gökçen'de uçuşlara başladığımız ilk günden bu yana, 1.7 milyonun üzerinde yolcu taşıdık. Kış tarifesiyle birlikte, şehirlerarası kış turizmi faaliyetlerini canlandırmak ve ticari ilişkilere katkı sağlamak amacıyla, Sabiha Gökçen'deki uçuş ağımıza, iç ve dış hatlarda toplam 7 nokta daha ekliyoruz. Hatay ve Mardin seferleriyle birlikte, iç hatlarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir bölümünü kapsamış olacağız" diye konuştu.

İstanbul Sabiha Gökçen merkezli uçuş ağına 7 yeni hat eklerken; İzmir, İstanbul Sabiha Gökçen ve Antalya'dan gerçekleştirdiği uçuşların sayısını da artırıyor. SunExpress'in İstanbul Sabiha Gökçen'den Hatay ve Mardin uçuşları perşembe ve pazar günleri; Zürih uçuşları Pazartesi ve Cuma, Hamburg uçuşları Salı ve Cumartesi; Nürnberg uçuşları Çarşamba ve Cumartesi, Düsseldorf uçuşları Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar, Dortmund uçuşları ise Perşembe günleri gerçekleştirilecek.

SunExpress'in yükselişi sürüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 15 yıl önce
SunExpress paşa paşa oturup izmirde izair'in yükselişini seyrediyo daha ne yapsın. THY ve Lufthansa desteği olmazsa 3 ay dayanamazlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Eee ne oldu hani çepeçevreci sunexpress kundu plajını temizliyordu ? Bitti mi temizlik ? Yeni müthiş (!) projeleri dörtgözle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sunexpress zaten Gaziantepe uçuyor:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SAW-Mardin ve SAW-Hatay baslamasindan dolayi SunExpress'e tesekkurler. Eminimki cok kisa bir zaman sonra bu seferleri gunluk seferlere cikarirlar. Suriye her iki alaninda yani basinda. Aramizda vizede kalkti. Oralari senlenecektir. Sira SanliUrfa ve G.Antep'e gelecektir yakinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ey sun express- Bursa diyarbakır karşılıklı sfererlerini niye eptiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
oh ya beklenen gün ilk yolcu ben olacağım.25ekim pazar günü sefer var mı acaba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
iste bu ya 2yıldır beklediğimiz. özlem HTY-S.gökçen ve low cost company.yihuuuuuuu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SunExpress bilgisiyle ve tercübe ile calisiyor! Pegasus para ile büyümek istiyor! Bu bir Temele gibi! Bilincli adamlar var ise basta olur! Kabul etmek lazim yönetici alman ingiliz dünyanin hangi sirketinde varsa "saglam"oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Biz türkler adam olmayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
CANDAN KARLITEKİNE YAĞCILIK YAPMANIN NE ALEMİ VAR .ARKANA THY GİBİ BÜYÜK BİR KURUŞU ALINCA HERKESİN İŞLERİ TIKIRINDA OLUR.SENİN BİLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000