25 Mart 2008, Salı 12:32:09

SunExpress'in yeni uçağı yolda

SunExpress Havayolları, sipariş verdiği dört Boeing 737-800 tipi yolcu uçağından ilk ikisini teslim almıştı. SunExpress partinin üçüncü, filonun 16. uçağı için gün saymaya başladı. İşte Boeing'in Seattle tesislerindeki uçağın son hali...

Türk Hava Yolları ve Lufthansa ortaklığındaki SunExpress Havayolları, satın alınan 4 uçaktan üçüncüsü olan Boeing 737-800 uçağına kavuşmak için gün saymaya başladı. Boeing’in Seattle tesislerinde üretilen uçağın test uçuşları tamamlandı.

Test uçuşları tamamlanan uçağın boyama işlemlerine geçildiği belirtildi. TC-SNF tescilli B737-800 tipi yolcu uçağı boyamanın ardından Türkiye’ye gelmek üzere yola çıkacak.

SunExpress, dört uçaklık siparişinin ilk uçağını Şubat, ikinci uçağını da Mart ayında teslim almıştı. Uçakların teslimatından önce yapılan programa göre üçüncü uçağın Nisan ayında Türkiye’de olması bekleniyor.

Yaz döneminde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na üs kuracak olan SunExpress’in yeni uçakların 189 yolcu kapasitesi bulunuyor. Yeni gelecek uçakla birlikte filosundaki uçak sayısı 16’ya çıkacak olan şirketin koltuk kapasitesi de 3 bin 144’e yükselecek.

Uçakların tamamının gelmesiyle birlikte filodaki uçak sayısı 17, koltuk kapasitesi de 3 bin 333’e ulaşacak.

SunExpress'in yeni uçağı yolda

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000