01 Aralık 2011, Perşembe 12:03:44

“SİZ BİLGİSİZ VE KORKAKSINIZ!”

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile Türkiye’deki bütün uçuş okullarını Ankara’da çalıştayda bir araya getirdi. Toplantıda sorunlar dile getirildi, Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ile öğretmen pilot Vedat Sarıkaya arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
  • Bu toplantıdan çıkan sonuç kobay olarak uçuş okulu modunda devam etmektir...İlk başta eğitim sistemini değiştirin 1970 lerden beri aynı bilgiler pilotlukla ilgisi olmayan en az 6 ders var eğitim safhasında önce bilgili insanları oraya oturtmak lazım bu da imkansız tabi ...
  • Kesinlikle katılıyorum,keyfi ve bilinçsiz yönetilen bir teşkilat.Her sözleri kural,kanun ve malesef "bilgisiz ve korkaklar"
  • ne varsa yabancida var kardesim gelsin yabanci pilot
  • Kesinlikle katılıyorum. Dışarıda çok yetkin hatta ana dili İngilizce olan, uzun yıllardır sektörde çok ciddi şirketlerde yetişmiş ama ülke çuvallayınca şirkette batınca işsiz kalmış, çok eğitimli, nazik yardımcı olmaya ve havacılığı geliştirmeye adına gerekli ufka sahip bir çok insan var. Ne yani pilota gelince oluyor da masa başında ego tatmin etmekle meşgul olanlara gelince mi olmuyor. Bırakın Allah aşkına. Sadece şunu düşünmek bile bazılarının uykusunu kaçırır inşallah. Bizi yabancı pilotlar yüzünden düşürdükleri durum yüzünden yazıklar olsun hem onlara hem de havayollarında buna ince hesaplarla çanak tutanlara…
  • bilal ekşinin bilgisi ne acaba istanbul ulaşım AŞ. den tramvaysı olarak gelı havacılıgın en tepesıne oturması eger havacılıksa bız bırsey bılmıyoruz acıkcası bu ulkede mal kalmısızda haberımız yok yazık olmus ıngılterede okumus ahavcılık muhendıslıgı yada amerıkaad okumus ınsnalara yazıklar olmus gercekten yazıklar olmus bu ulkede hak eden degıl cemaatcıler gelmelı bosyere okumayın okul falan hıkaye bunlar katılın bır cemaat kurumuna ısteıdıgnız yere gelırısnız bunun aksını ıspat eden olursa ben koskoca turkıyenın onunde eşşek gıbı bagıracagım...
  • Bence yine korktukları için o konunun konuşulacağı yer burası değil diyip üstlerinden atmışlar.
  • Bende o toplantıdaydım ve Vedat Hocanın konuşmasında şahsi hiç bir konu geçmedi. Haydar Bey neden öyle dedi ben anlamış değilim. Kaldı ki Vedat Hoca çok ciddi konulara değindi bencede onun dediği gibi havacılığın diğer bıranşlarıda göz ardı edilmemeli. O konularında görüşüleceği bir platform ivedilikle oluşturulmalı..
  • Erdoğan MENEKŞE nin teklifi çok mantıklı.Türkiye de sivil havacılığın yaygınlaştırılması ve sevdirilmesi bu tip basit organizasyonlarla olabilir.
  • Shgm yede yabancı personel alınmalı. Bunlarla olcak is değil
  • Shgm yede yabancı personel alınmalı. Bunlarla olcak is değil
Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın’ın da katıldığı uçuş okulları çalıştayına uçuş okullarının tamamı katıldı. 150 kişinin katıldığı çalıştayda uçuş okullarının yaşadığı sorunlar dile getirildi, çözüm önerileri sunuldu.

Türk sivil havacılığının 2023 hedefleri arasında 750 uçaklık bir filo hedefi bulunduğu hatırlatılırken, şu anda 350 olan sivil uçak sayısının hedef rakamlara ulaşması halinde 3 bin pilota ihtiyaç duyulacağı vurgulandı.

Bunun için de uçuş okullarına büyük görev düştüğünün altı çizilirken SHGM olarak hangi konularda mevzuat sıkıntısı varsa bunları aşabilmek için gerekli çalışmaların yapılacağı kaydedildi. Toplantıya THY Akademi adına katılan Metin Koçkar başkanlığında bir çalışma grubu kuruldu, alt çalışma gruplarında alınacak kararların üst çalışma grubunda değerlendirildikten sonra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne iletilmesi ve uçuş okullarına yönelik düzenlemelerin hayata geçirilmesinden bu aşamadan itibaren SHGM’nin sorumlu olacağı belirtildi.

FTO toplantısında Türk sivil havacılığının en yaşlı pilotlarından Erdoğan Menekşe’nin önerisi de katılımcılar tarafından kabul gördü. Menekşe, eğitim organizasyonlarının kuruluş ve işleyişi sırasındaki sorunlar nedeniyle zor durumda kaldıkları bunun için de bir eğitim uçağı ve bir öğretmen pilot bulunduran okulların da PPL eğitimi lisansı verme hakkı verilmesi gerektiğini kaydetti. SHGM yetkilileri Menekşe’nin bu önerisini yerinde buldu.

Uçuş okullarının toplantıda dile getirdiği bir başka önemli konu ise Çorlu Havaalanı ile ilgiliydi. Mart ayında bakım ve onarım işleri sebebiyle kapatılacak olan Çorlu Havaalanı’nda eğitim veren uçuş okullarının durumunun ne olacağı belirsizliğini korurken, uçuş okullarından kendi kontrolsüz havaalanlarını kurmaları istendi.
İki gün süren çalıştay genel olarak ılımlı havada geçti. Ancak toplantıya öğretmen pilot olarak katılan Vedat Sarıkaya’nın söz aldığı sırada Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın ile kısa süreli gerginlik yaşandı.

Toplantıda konuşulanları başından sonuna takip ettiğini kaydeden Sarıkaya, Haydar Yalçın’a dönerek, “ Sizler korkuyorsunuz. Bilgisiz olduğunuz için konuşmaya korkuyorsunuz” diye seslendi. Bunun üzerine Haydar Yalçın, “ Sizin bu toplantıda ne işiniz var? Burası sizin şahsi sorunlarınızın konuşulacağı yer değil” diyerek sert çıktı. Bunun üzerine Sarıkaya, “ Ben bu sistemin bir üyesiyim ve öğretmen pilotum. Benim burada olmak gayet doğal” dedi ve sözlerini sürdürdü.

İki gün süren çalıştay dün sona erdi.

“SİZ BİLGİSİZ VE KORKAKSINIZ!”

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu toplantıdan çıkan sonuç kobay olarak uçuş okulu modunda devam etmektir...İlk başta eğitim sistemini değiştirin 1970 lerden beri aynı bilgiler pilotlukla ilgisi olmayan en az 6 ders var eğitim safhasında önce bilgili insanları oraya oturtmak lazım bu da imkansız tabi ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum,keyfi ve bilinçsiz yönetilen bir teşkilat.Her sözleri kural,kanun ve malesef "bilgisiz ve korkaklar"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ne varsa yabancida var kardesim gelsin yabanci pilot

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kesinlikle katılıyorum. Dışarıda çok yetkin hatta ana dili İngilizce olan, uzun yıllardır sektörde çok ciddi şirketlerde yetişmiş ama ülke çuvallayınca şirkette batınca işsiz kalmış, çok eğitimli, nazik yardımcı olmaya ve havacılığı geliştirmeye adına gerekli ufka sahip bir çok insan var. Ne yani pilota gelince oluyor da masa başında ego tatmin etmekle meşgul olanlara gelince mi olmuyor. Bırakın Allah aşkına. Sadece şunu düşünmek bile bazılarının uykusunu kaçırır inşallah. Bizi yabancı pilotlar yüzünden düşürdükleri durum yüzünden yazıklar olsun hem onlara hem de havayollarında buna ince hesaplarla çanak tutanlara…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bilal ekşinin bilgisi ne acaba istanbul ulaşım AŞ. den tramvaysı olarak gelı havacılıgın en tepesıne oturması eger havacılıksa bız bırsey bılmıyoruz acıkcası bu ulkede mal kalmısızda haberımız yok yazık olmus ıngılterede okumus ahavcılık muhendıslıgı yada amerıkaad okumus ınsnalara yazıklar olmus gercekten yazıklar olmus bu ulkede hak eden degıl cemaatcıler gelmelı bosyere okumayın okul falan hıkaye bunlar katılın bır cemaat kurumuna ısteıdıgnız yere gelırısnız bunun aksını ıspat eden olursa ben koskoca turkıyenın onunde eşşek gıbı bagıracagım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bence yine korktukları için o konunun konuşulacağı yer burası değil diyip üstlerinden atmışlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bende o toplantıdaydım ve Vedat Hocanın konuşmasında şahsi hiç bir konu geçmedi. Haydar Bey neden öyle dedi ben anlamış değilim. Kaldı ki Vedat Hoca çok ciddi konulara değindi bencede onun dediği gibi havacılığın diğer bıranşlarıda göz ardı edilmemeli. O konularında görüşüleceği bir platform ivedilikle oluşturulmalı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Erdoğan MENEKŞE nin teklifi çok mantıklı.Türkiye de sivil havacılığın yaygınlaştırılması ve sevdirilmesi bu tip basit organizasyonlarla olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Shgm yede yabancı personel alınmalı. Bunlarla olcak is değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Shgm yede yabancı personel alınmalı. Bunlarla olcak is değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000