24 Aralık 2009, Perşembe 07:38:07

'Sivil Havacılık müsteşarlık olsun' talebi

Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün müsteşarlık düzeyine çıkartılmasını önerdi...
  • hayal görüyor galiba milletvekili... mhp li bakanı da gn md yrd sını da gn md de zamanında gördü bu genel müdürlük. ondan öncekilerini de!!! pırlantanın sönük kalacağı ne cevherler vardı, sayelerinde hepsi sektörde parladı. bilen bilir zamanında yapılan bir çalışmada personel sayısı 600 olarak düşünülmüştü. onu düşünenlere fırsat verilmediği için, şimdi yapılanların ne kadar büyük ve önemli olduğunu kimse anlamıyor. ha beğenmeyen çokkkk, olsun bu nokta bile iyi bir yer. ciddiye almıyorm bu şekildeki yaklaşımları.
  • sayın kürşat atılgan çok isabetli bir tesbit yapmış ve bende katılıyorum ancak shgm çalışanlarınıda baştan aşşağı değiştirip kalifiye ve hakkıyla işini yaparak ülkenin önünü açacak vatanseverlerden yeni bir kadro kurulmalı.
  • SHGM, DİĞER ÜLKELERİN SİVİL HAVACILIK KURUMLARININ NE KADAR BÜYÜK TEŞKİLATLARA SAHİP OLDUKLARINI HİÇ ARAŞTIRMIYOR MU? 150 PERSONELİ İLE (BUNUNDA 30 VEYA 40’I DENETÇİ) NEYİ NASIL DENETLEYEBİLİR. SADECE SHOW YAPIYORLAR. EN KÜÇÜK BİR HAVAYOLU ŞİRKETİNDE BİLE EN AZ 400, 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR KALDI Kİ BİR THY, ONUR, PEGASUS GİBİ ŞİRKETLERİ BU KADROLARLA NASIL DENETLEYECEKLER. YAPILANLAR FORMALİTEDEN ÖTEYE GEÇMEZ. KENDİ KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM. ONUN İÇİN SHGM GERÇEK GÖREVİNİ YAPACAKSA YENİDEN TEŞKİLATLAMALI, MÜSTEŞARLIK BELKİ DE BAKANLIK OLMALIDIR. ÇÜNKÜ İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.
  • Sn. Milletvekiline katılıyorum... iyi yetmez daha iyi olmalı.
  • bu habere kesinlikle katılıyorum, torpili olan iş buluyor bizim gibi bu sektörün okulunu okuyanlarda işsiz kalıyor, devlet baba kpss'den kadro açmıyor:(
  • bu habere kesinlikle katılıyorum, torpili olan iş buluyor bizim gibi bu sektörün okulunu okuyanlarda işsiz kalıyor, devlet baba kpss'den kadro açmıyor:(

Meclis'te görüşülen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bütçesi üzerine söz alan Atılgan, "Teşkilat küçüktür, personel yetersizdir. Öncelikle teşkilatın müsteşarlık düzeyine çıkarılması gerekir. Şu andaki mevcut kadronun da en az 300-350 kişiye çıkarılmış ve havacılığın içinden gelmiş kişilerin kadroları doldurduğu bir yapıya dönüştürülmüş olması gerekiyor." dedi.

Atılgan, "Sivil havacılığı İETT zihniyetiyle yönetemezsiniz, yönetirseniz olmaz, işler yolunda gitmez. İETT'yi küçümsemek için söylemiyorum bu tespitimi. Birinin kurallarını siz koyarsanız, diğerini ise uluslararası havacılık otoritelerinin standartları belirler. Tüm gelişmiş ülkelerde var olan bağımsız bir kaza ve olay inceleme kurumunun olmayışıdır. Batıdaki örnekleri gibi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile eşgüdümlü çalışacak ve sistemin bütün unsurlarının üzerinde yer alacak, direkt bakana bağlı, idari ve mali açıdan özerk bir denetleme mekanizma kurumu öncelikle ve ivedilikle kurulmalıdır." diye konuştu.

Sektörün hızlı büyümesinin ise önemli bir sorun olduğunu belirten Atılgan, "Plansız ve hızlı büyümenin doğal sonucu kalifiye eleman açığı sivil havacılığımızın en kronik sorunu olmaya devam etmektedir. Bu alanda istihdam edilen personel şu an itibariyle hem nitelik hem de nicelik olarak yetersizdir. Sektöre nitelikli eleman yetiştiren eğitim kurumları da sivil havacılık alanında dünyadaki gelişmelere hazırlıksız yakalanmış olup, var olan talebi kısa vadede karşılayacak altyapıya da sahip değildirler. Bu durum uçuş emniyetini direkt etkilemektedir." şeklinde konuştu.

MHP'li Atılgan "THY'nin yeniden yapılandırılmasında da onarılamaz hatalar yapılmış ve THY, 'çok uçaklı, küçük çaplı' bir şirkete dönüştürülmüştür. Uçakların tipleri, yolcu kapasiteleri, seyr-ü sefer güzergâhları ve uçuş frekansları göz önüne alındığında THY'nin küresel bir şirkete dönüşmediği, bölgesel ve küçük çaplı bir şirket olarak kaldığı görülecektir. Demode olmuş Hollywood yıldızlarıyla yapılan reklam filmleri ve Barselona kulübüyle yapılan sponsorluk anlaşmaları da THY'nin bozulan imajını düzeltme çabalarından başka bir şey değildir." ifadesini kullandı.

'Sivil Havacılık müsteşarlık olsun' talebi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 14 yıl önce
hayal görüyor galiba milletvekili... mhp li bakanı da gn md yrd sını da gn md de zamanında gördü bu genel müdürlük. ondan öncekilerini de!!! pırlantanın sönük kalacağı ne cevherler vardı, sayelerinde hepsi sektörde parladı. bilen bilir zamanında yapılan bir çalışmada personel sayısı 600 olarak düşünülmüştü. onu düşünenlere fırsat verilmediği için, şimdi yapılanların ne kadar büyük ve önemli olduğunu kimse anlamıyor. ha beğenmeyen çokkkk, olsun bu nokta bile iyi bir yer. ciddiye almıyorm bu şekildeki yaklaşımları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
sayın kürşat atılgan çok isabetli bir tesbit yapmış ve bende katılıyorum ancak shgm çalışanlarınıda baştan aşşağı değiştirip kalifiye ve hakkıyla işini yaparak ülkenin önünü açacak vatanseverlerden yeni bir kadro kurulmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SHGM, DİĞER ÜLKELERİN SİVİL HAVACILIK KURUMLARININ NE KADAR BÜYÜK TEŞKİLATLARA SAHİP OLDUKLARINI HİÇ ARAŞTIRMIYOR MU? 150 PERSONELİ İLE (BUNUNDA 30 VEYA 40’I DENETÇİ) NEYİ NASIL DENETLEYEBİLİR. SADECE SHOW YAPIYORLAR. EN KÜÇÜK BİR HAVAYOLU ŞİRKETİNDE BİLE EN AZ 400, 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR KALDI Kİ BİR THY, ONUR, PEGASUS GİBİ ŞİRKETLERİ BU KADROLARLA NASIL DENETLEYECEKLER. YAPILANLAR FORMALİTEDEN ÖTEYE GEÇMEZ. KENDİ KENDİMİZİ KANDIRMAYALIM. ONUN İÇİN SHGM GERÇEK GÖREVİNİ YAPACAKSA YENİDEN TEŞKİLATLAMALI, MÜSTEŞARLIK BELKİ DE BAKANLIK OLMALIDIR. ÇÜNKÜ İSTİKBAL GÖKLERDEDİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sn. Milletvekiline katılıyorum... iyi yetmez daha iyi olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu habere kesinlikle katılıyorum, torpili olan iş buluyor bizim gibi bu sektörün okulunu okuyanlarda işsiz kalıyor, devlet baba kpss'den kadro açmıyor:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu habere kesinlikle katılıyorum, torpili olan iş buluyor bizim gibi bu sektörün okulunu okuyanlarda işsiz kalıyor, devlet baba kpss'den kadro açmıyor:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000