25 Kasım 2013, Pazartesi 10:07:57

SERTAÇ HAYBAT'TAN THY'YE GÖNDERME!

Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, maliyetleri aşağıya çekerek daha ucuz bilet için çalıştıklarını belirterek, “Müşteri artık bilet alırken hangisinde hamsili pilav var, hangisinde kebap diye bakmıyor. Bilet fiyatına bakıyor” yorumunu yaptı.
  • ben bir yolcu olarak söyleyeyim 10 saat uçuyorsam bilete 3000 tl veriyorsam ben hamsili pilava bakarım arkadaş.hatta daha da fazlasına bakarım. thy sizin rakibiniz değil ki.neyin kafası bu.sizin rakibiniz atlas onur vb.. thy'nin yarıştığı şirketlerde uçakta duş alıyorsun be canım kardeşim adam hamsili pilav koymuş menüye çok mu ?
  • Bir arkadas erkek steewart larin agirligindan bahsetmis, saniirim kendisi bir bayan olarak pegasus a basvurmus ise alinmamis, yada daha cok bayan hostes gormek onu rahatlatiyor, unutmasinki dunyanin en buyuk firmalarinda bile erkek orani yuksektir. Ikinci olarak su su muhabbetinden bikmadiniz, bakin thy de ucarsaniz yediginiz ictigininizin parasini yemeseniz dahi pesin odersiniz, ben sahsen 50 dakikalik ucusta hic bisey yiyip icmesem olmuyorum:) ayrica caniniz cok yemek yemek isterseniz 8 liraya sandwicinizi alir yersiniz.hava limaninda yerseniz daha fazla odersiniz. Bizim hala millet olarak biseyin farkina varmamiz geerekiyorr , 50 tl ve ve 100 tl ye bilet alinca o ucagin sahibi olmuyorsunuz arkadaslar.
  • Okuduğum kadarıyla çoğu kimse söyleneni anlamamış. Zaten adam ağzınla kuş tutsada antipegasusçuların yine iş başında olduğunu görüyorum. Kimisi daha ucuz diyor kimisi imkanın varsa thy ile uç kana kana su içersin diyor. Öyle tezatlıklar var ki. Hem tenkit ediyorsun pahalı diye hemde imkanın varsa diyorsun. Demek ki THY pahalıymış. Bunu kabul ediyorsun da niye PEgasus u pahalı diye tenkit ediyorsun.Bir kere önce kendi yazdığınızla çelişkilisiniz. Ayrıca burada yazılanı da okursanız THY ile kıyaslama yapılmış,sonuçta rakamlar konuşuyor.Buraya yazanların hepsinin bir mal alırken nerede daha ucuz diye araştırmadıklarının kabul edilemez olduğunu biliyorsak pegasus ile uçmanında o kadar ekonomik olduğunu gerçeğinide biliyor olmalılar. Mesela şimdi baktım. Saw dan van a 4 kişilik bir aileye pegasustan alacağınız bilet vergiler hariç Thy de aktarmalı 4600 küsür tl, pegasus ile hem de direkt olarak 4 kişilik aile için 464 tl. Buyrun beyler..Thy ile uçun .Kana kana suyunuzu içmeyi unutmayın bu arada.haa ayak ayak üstünede atmayı unutmayın. Eee ne de olsa koltuk araları bayağı geniş..
  • Berlin den : Sayın Haybat önçe B737-800 uçaklarınızı 189 koltukdan 165 veya 170 koltuğa indirinde Millet rahat rahat uçsun ......!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Sertac bey, ne gerek varki TK ya satasiyorsunuz, biz ikinizlede gurur duyuyoruz biriniz Milli havayolu olarak 1. ci sini dünyada, digeri siz özel hava yolu olarak birincilege oynayin. Sizinle zaten gurur duyuoruz. Birakin artik su kuyruk yarasini ( Eski TK ci olarak)
  • arkadaş öğrenci müşteri ile biletini şirket ödeyen iş müşterisinin ayrımını yapamamış ama bu makama gelmiş. ateistler hadi bunu da açıklayın.
  • Pegasusa hat vermeyen THY korkuyor .Rynair easyjet kadar Pegasus da büyür.Engel olursanız Sayın Genel müdür de böyle konuşur.Helal olsun doğru söylemiş
  • Pegasus Skytrax sıralamasında Low cost kategorisinde Avrupa'da 9 uncu psırada. THY ise son 3 yıldır Avrupa'nın en iyi havayolu yani arada ciddi kategori farkı var.THY business ikramda dünya birincisi Avrupa'da da en iyi havayolu. Hal böyle iken müşteri ikrama bakmıyor demek pek de mantıklı değil. Müşterinin baktığı en temel 3 şey ikram, kabin kalitesi ve koltuk ve IFE sistem. müşteri para harcamaya değer şeyler için daha fazla para harcayabilir .Kategori atlamak isteyenlere duyurulur.... , L
  • Sayın Haybat ödenek yetersizliği nedeniyle yollarını bile düzgün asfaltlayamayan Belediyeler hangi olanaklarla ve hangi havacılık tecrübesiyle uluslararası standartlarda Havalimanı işletecek ?
  • Bu sirket buyuyor buyuyor ama büyüdükçe lackalasmaya baslamis. Ucan insanlari bir yana birak kopek gibi calisan kendi personeline bile değer vermiyor. Bukadar ahlaksiz ve yöneticiliği bile beceremeyen lanet bir firma. Kesinlikle ucmayi düşünmüyorum bilet fiyatlarında hep insanlara geciriyorlar

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Sertaç Haybat, geçtiğimiz günlerde açıklanan ilk 9 aylık finansal sonuçlardaki artışın formülünü açıkladı. İlk 9 ayda vergi öncesi kârının 2 katına çıktığına dikkat çeken Haybat, “Ana neden uçakları gece de çalıştırmamız. Uçakların kullanımı arttı. Aynı zamanda koltuklarda yapılan düzenlemeyle uçaklar artık 700 kilogram daha hafif. Bu da yakıtta tasarrufu getiriyor” dedi.

HAYATIMIZ DEĞİŞTİ

Haybat, şirketin halka açılmasının ardından hayatlarının değiştiğini belirterek, “Çok başarılı bir yıl geçirdik. Halka açılmayla birlikte ilk kez bu yıl açıkladığımız finansal sonuçlar iyi geçen yılı ortaya koyuyor. 2013 yılının ilk 9 ayında vergi öncesi kârımız 2 katına çıktı. Aynı dönemde vergi öncesi kâr, 2012 yılının aynı dönemine göre yüzde 93 yükselerek 226 milyon TL’ye ulaştı” dedi.

POTANSİYELİN YARISINDAYIZ

Havayolunda pazarın büyüdüğünü ve talebin arttığını vurgulayan Haybat, Pegasus’un bu yarışta maliyet düşürerek yer aldığını anlattı. Şirketin uçak başına düşen yolcu sayısını 4 yolcu arttırdığını, Türk Hava Yolları’nda bu rakamın iki yolcu olduğunu anlatan Haybat şöyle konuştu: “Rekabet herkese lazım. Herkesin kendine çeki düzen vermesini sağlıyor. Bizimle birlikte rekabet arttıkça THY yolcu kaybetmedi. Yine yolcu sayısı arttı çünkü pazar büyüdü. Biz maliyetleri aşağıya çekerek daha ucuz bilet için çalışıyoruz. Aramızdaki maliyet farkı giderek açılıyor. Müşteri artık bilet alırken hangisinde hamsili pilav var, hangisinde kebap diye bakmıyor biletin fiyatına bakıyor.”

Havaalanları rekabete açılmalı

Türkiye’de yurt dışında olduğu gibi havaalanlarının rekabete açık alanlar olması gerektiğini savunun Sertaç Haybat, farklı ülkelerde yaşadıkları deneyimlerden örnekler vererek şöyle konuştu: “Moskova’da havaalanları rekabete açık. Her biri bize uç diye havayollarına farklı tekliflerle geliyor. Rekabet burada da herkes için daha iyi hizmete dönüşüyor. Türkiye’de de bu yapılmalı. İllaki özelleştirme olması gerekmiyor, örneğin belediyeler işletebilir.”

Uçuş ağı genişliyor

2013’ün ilk 9 ayında; Belgrad, Saraybosna, Barselona, Doha, Bişkek ve Moskova olmak üzere yurt dışında 6; yurt içinde ise Muş, Denizli, Kahramanmaraş, Nevşehir, Amasya (Merzifon), olmak üzere 6 yeni uçuş noktasını uçuş ağına katan Pegasus, uçulan iç hat sayısını 31’e, dış hat nokta sayısını 45’e yükseltirken, uçulan toplam nokta sayısını da 76 ‘ya yükseltmiş oldu. İç hatlarla birlikte toplam uçuş noktası 2012 yılı aynı dönem sonu itibariyle 53 olarak gerçekleşmişti. (Hürriyet)

SERTAÇ HAYBAT'TAN THY'YE GÖNDERME!

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

hamsili ~ 10 yıl önce
ben bir yolcu olarak söyleyeyim 10 saat uçuyorsam bilete 3000 tl veriyorsam ben hamsili pilava bakarım arkadaş.hatta daha da fazlasına bakarım. thy sizin rakibiniz değil ki.neyin kafası bu.sizin rakibiniz atlas onur vb.. thy'nin yarıştığı şirketlerde uçakta duş alıyorsun be canım kardeşim adam hamsili pilav koymuş menüye çok mu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Bir arkadas erkek steewart larin agirligindan bahsetmis, saniirim kendisi bir bayan olarak pegasus a basvurmus ise alinmamis, yada daha cok bayan hostes gormek onu rahatlatiyor, unutmasinki dunyanin en buyuk firmalarinda bile erkek orani yuksektir. Ikinci olarak su su muhabbetinden bikmadiniz, bakin thy de ucarsaniz yediginiz ictigininizin parasini yemeseniz dahi pesin odersiniz, ben sahsen 50 dakikalik ucusta hic bisey yiyip icmesem olmuyorum:) ayrica caniniz cok yemek yemek isterseniz 8 liraya sandwicinizi alir yersiniz.hava limaninda yerseniz daha fazla odersiniz. Bizim hala millet olarak biseyin farkina varmamiz geerekiyorr , 50 tl ve ve 100 tl ye bilet alinca o ucagin sahibi olmuyorsunuz arkadaslar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Okuduğum kadarıyla çoğu kimse söyleneni anlamamış. Zaten adam ağzınla kuş tutsada antipegasusçuların yine iş başında olduğunu görüyorum. Kimisi daha ucuz diyor kimisi imkanın varsa thy ile uç kana kana su içersin diyor. Öyle tezatlıklar var ki. Hem tenkit ediyorsun pahalı diye hemde imkanın varsa diyorsun. Demek ki THY pahalıymış. Bunu kabul ediyorsun da niye PEgasus u pahalı diye tenkit ediyorsun.Bir kere önce kendi yazdığınızla çelişkilisiniz. Ayrıca burada yazılanı da okursanız THY ile kıyaslama yapılmış,sonuçta rakamlar konuşuyor.Buraya yazanların hepsinin bir mal alırken nerede daha ucuz diye araştırmadıklarının kabul edilemez olduğunu biliyorsak pegasus ile uçmanında o kadar ekonomik olduğunu gerçeğinide biliyor olmalılar. Mesela şimdi baktım. Saw dan van a 4 kişilik bir aileye pegasustan alacağınız bilet vergiler hariç Thy de aktarmalı 4600 küsür tl, pegasus ile hem de direkt olarak 4 kişilik aile için 464 tl. Buyrun beyler..Thy ile uçun .Kana kana suyunuzu içmeyi unutmayın bu arada.haa ayak ayak üstünede atmayı unutmayın. Eee ne de olsa koltuk araları bayağı geniş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Berlin den : Sayın Haybat önçe B737-800 uçaklarınızı 189 koltukdan 165 veya 170 koltuğa indirinde Millet rahat rahat uçsun ......!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berline Selam ~ 10 yıl önce
aynen öyle en dar B737-800 ler Pegasusda
havaci ~ 10 yıl önce
o zaman düsük maliyetli olmuyormus,Ama her aciklamada onu kistik , bunu kistik, ucuz bilet diyorlarda bu ucuz tarafini göremedik , ben merak ediyorumda yurt disi biletlerinde hatlarin ortalama bilet fiyati aciklasalarda su Ucuz bilet i bir görsek nekadarmis ortalamsi diye .Ardindan birde o hattin bos koltugunu aciklasalar, bizde hak verelim... hani bileti ucuza satmak icin caba harciyorlarmi diye...
havaci ~ 10 yıl önce
Sertac bey, ne gerek varki TK ya satasiyorsunuz, biz ikinizlede gurur duyuyoruz biriniz Milli havayolu olarak 1. ci sini dünyada, digeri siz özel hava yolu olarak birincilege oynayin. Sizinle zaten gurur duyuoruz. Birakin artik su kuyruk yarasini ( Eski TK ci olarak)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
engin ~ 10 yıl önce
arkadaş öğrenci müşteri ile biletini şirket ödeyen iş müşterisinin ayrımını yapamamış ama bu makama gelmiş. ateistler hadi bunu da açıklayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airmania ~ 10 yıl önce
Pegasusa hat vermeyen THY korkuyor .Rynair easyjet kadar Pegasus da büyür.Engel olursanız Sayın Genel müdür de böyle konuşur.Helal olsun doğru söylemiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kategori farkı ~ 10 yıl önce
Pegasus Skytrax sıralamasında Low cost kategorisinde Avrupa'da 9 uncu psırada. THY ise son 3 yıldır Avrupa'nın en iyi havayolu yani arada ciddi kategori farkı var.THY business ikramda dünya birincisi Avrupa'da da en iyi havayolu. Hal böyle iken müşteri ikrama bakmıyor demek pek de mantıklı değil. Müşterinin baktığı en temel 3 şey ikram, kabin kalitesi ve koltuk ve IFE sistem. müşteri para harcamaya değer şeyler için daha fazla para harcayabilir .Kategori atlamak isteyenlere duyurulur.... , L

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kiskanclik ~ 10 yıl önce
Sevgili Sertac nazar etme ne olur calis senin de olur demek lazim sana, bu haber senin patronunun hanim tarafından gazetesinde de vardi bugun Güldüm sana da patronuna da pek basarili bir reklam olmamis. Unutma bir ana kural var: baskalarina ..ok atarak bir yere varılmaz kendi iyi olduğun syeleri vurgula daha basarili olur ve böyle komik duruma dusmezsin
BELEDİYE ??? ~ 10 yıl önce
Sayın Haybat ödenek yetersizliği nedeniyle yollarını bile düzgün asfaltlayamayan Belediyeler hangi olanaklarla ve hangi havacılık tecrübesiyle uluslararası standartlarda Havalimanı işletecek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus ~ 10 yıl önce
Bu sirket buyuyor buyuyor ama büyüdükçe lackalasmaya baslamis. Ucan insanlari bir yana birak kopek gibi calisan kendi personeline bile değer vermiyor. Bukadar ahlaksiz ve yöneticiliği bile beceremeyen lanet bir firma. Kesinlikle ucmayi düşünmüyorum bilet fiyatlarında hep insanlara geciriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000