25 Mayıs 2012, Cuma 11:13:51

SEKTÖRDEN SHGM'YE SESSİZ TEPKİ

Her bir izin belgesini imzalamak için sektörden alınan milyonlarca liraya rağmen, SHGM'nin yaptığı organizasyonlara da sektörün sponsorluk yapması talebi "kan emicilik" olarak değerlendirildi...
  • Bedava yasiyoruz, bedava; Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yagmur camur bedava; Otomobillerin disi, Sinamalarin kapisi, Camekanlar bedava; Peynir ekmek degil ama Aci su bedava; Kelle fiyatina hurriyet, Esirlik bedava; Bedava yasiyorsun shgm, bedava.
  • Her islem icin hatiri sayilir bir ucret odenmesine ragmen islemler yinede hizmet standartinda belirtilen surlerde yerine getirilmiyor...
  • SHGM BUGÜN DELİ DUMRUL OLMUŞTUR. ŞİRKETLER NEFES ALMAK İSTESE PARA VER SONRA AL DEMEKTEDİR. YAPMAYIN AYIPTIR. OSMANLIDA CELALİ İSYANLARININ ÇIKMASINDA Kİ NEDEN, AĞIR VERGİ VE SOYGUN DÜZENİYDİ
  • bahri beye direk olarak lanse etmeniz olayı çok yanlış çünkü bu tür kararları yalnız başına almadını bizlerde biliyoruz umarım sonucu ne olursa olsun güzel sonuçlarlar ile sürsün
  • Nedir ya bu sektörün bu SHGM'den çektiği. Topladığın paralar yetmiyormu? verdiğimiz paralara ilave olarak bir de bonus isteme hakkını ve yetkisini kendinde neden görürüsün anlamak mümkün deyil. Sektör senden Afrika ülkeleriyle bir toplantı yap diye bir istekte bulundumu ? hayır. toplantıya karar veren sen toplantıyı yapan sen cezasını çeken biz. Bu Allaha revamı?
  • SHGM'ye sektör hergün milyonlarca lıra para ödüyor bunun karşılığında hiç bir hizmetin kalitesi artmış değil. Ayny tas aynı hamam sadece bir kaç tellak değişti. SHGM bu paraları toplayıp sonra ne yapıyor bu da bilinmiyor. Bari her yıl bilnçosunu web-sayfasında yayınlasada görsek. Topladığı bu paralar yetmiyormuş gibi birde herkesi arayıp sponsorluk istiyorlar millet personelinin maaşını ödemekte zorlanıyor bir de bu tür boş işler için boş harcama talepleri.
  • Bahri bey sektörden sponsorlar arayacağına çayını kahvesini içip Samsunlu seçmenleriyle görüşüp emekliliğinin keyfini çıkarsın bu işlerle uğraşmak onun neyine. SHGM uçan kuştan para topluyor paraların nereye gittiği belli değil bu da yetmiyormuş gibi bir de insanlar sponsorluk için zorlanıyor. En iyisimi siz hiçbir şey yapmayın bırakın herşey dağınık kalsın daha iyi olur.
  • Son 5 yıldır ülkemizdeki havacılığın gelişmesine rağmen tek bir havacılık işletmesi kurulmuş değil. Havacılıkta işsizlik diz boyu herkes iş arıyor son yıllarda yaklaşık 5 hava yolu sektörden çekilmek zorunda kaldı. SHGM artıkvergi dairesi,ne dönüştmüş durumda yılda 60-65 milyon para toplayıp bunun 50 milyonunu hazineye deir ediyor. SHGM vergi dairesi çalışanları ise vergi memuru olmuşlar. Sektör her yaptırdığı iş için para ödüyor bu da yetmiyormuş gibi her konuda sponsorlu talep ediliyor. Bu gidişle iş yerlerinin anahtarları SHGM'ye teslim edilecek.

 

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün İzmir'de yapacağı Afrika Konferansı henüz başlamadı ama ilk tepkiler de gelmeye başladı. 30 ülkeye yakın katılım olacağı belirtilen konferansın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın seçim bölgesinde yapılması "Bakan’a yağcılık" olarak adlandırılırken asıl kıyamet sponsorluk konusunda koptu. Havacılık sektörünün işyeri açma dahil tüm izinleri Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilirken karşılığında milyon TL'yi aşan ücretler alınıyor.

Sektörden alınan bu para miktarı yıllık 60 milyon TL'yi bulurken, SHGM'nin bu kadar yüksek kazanca rağmen organizasyonlara sponsorluk istemesi sektörü adeta çileden çıkarttı. Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici tarafından organize edilen Afrika Konferansı'nın İzmir'de yapılması da benzer şekilde havacılık işletmelerinin tepkisine neden oldu. Birçok firma konferansa katılmayı reddederken, bazıları da SHGM'den gelen yazıya cevap vermeyerek tepkisini gösterdi, sponsorluk teklifini reddetti. İzmir'de havacılık adına havalimanı hariç önemli bir faaliyetin bulunmadığını belirten sektör yetkililerine karşılık Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Bahri Kesici, AirportHaber'e şunları söyledi. "Organizasyonlarımızın yüzde 90'ı İstanbul'da, bir kısmı Antalya'da ve ikili görüşmelerimizi de Ankara'da yapıyoruz. İzmir'e de çok uçak iniyor. Bu yüzden böyle bir tercih yaptık. Bir bakarsınız bir sonraki konferansı Gaziantep'te yaparız" diyerek organizasyonun İzmir’de yapılmasını savundu. Bahri Kesici, sektörden sponsorluk istemeleriyle ilgili sorumuza cevap vermeyerek sessiz kaldı.

İşte Bahri Kesici'nin sektörden sponsorluk isteyen maili.

Degerli Arkadaşlar,

Istanbul'da yaptigimiz Afrika Konferansi konulu toplantiya katilimlarinizdan dolayi tesekkür ederim.

Bilindigi gibi ülkemiz havaciligi önemli büyüme yasamakta olup bu büyümeyiAfrika baglaminda da sürdürmek istiyoruz.

Toplantida görüstügümüz üzere, ülkemiz için hem is ve hem de ciddi anlamda prestij konusu olan bu konferansin basarili geçmesi hepimizin arzusudur.

Bu nedenle, tüm paydaslarin konuya yeterli hassasiyet göstermesi
gerekmektedir.

Bizim sektörden beklentimiz;

1. Sunumlarini mümkün ise birlikte yapmasi, aktaracagimiz basari
hikayeleri ile tecrübelerimizin Afrika ülkelerinin de isine yarayacak
sekilde biçimlenmesi,
2. Agenda'ya uygun olarak külfetinin de paylasilmasidir.

Bilindigi gibi, 29 Mayis aksami baslayacak etkinligimiz, 2 haziran günü
Istanbul'da sona erecektir.

Sektör 4 ana grupta sunum yapacaktir;

1. Havayollari, 2. MRO'lar, 3. Terminal ve Yer Hizmetleri ,4. FTO'lar
ve Simulatörler seklinde olacak.

Kesin ajendayi size yakinda gönderecegim,

Pazartesi günü öglene kadar sunumlari bekliyorum, ayrica, yemek yada baska konularda (hediye paketi yaptiriyoruz, gezi olacak vb.) sponsorluk alinmasina ihtiyaç vardir.

Brosür ve dokümanlarinizin dagitilmasi, flamalarin asilmasi gibi imkanlar olacak, yine özel görüsmelere imkan taniyacagiz.

Katilim listelerinizi tarihleri ile birlikte bekliyoruz.

Su ana kadar, THY, Çelebi ve Pegasus yemek vermek için talip oldular, THY ayrica çok daha fazla katki yapiyor, HAVAS'in Ulasim için katkisini aldik.

Bu vesile ile hepinize basari ve saglik dileklerimi sunuyorum.

Bahri Kesici
SHGM Gen.Md.Yrd. / DGCA, Dep.Dir.Gen. Turkey

SEKTÖRDEN SHGM'YE SESSİZ TEPKİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

bedava toplantı ~ 12 yıl önce
Bedava yasiyoruz, bedava; Hava bedava, bulut bedava; Dere tepe bedava; Yagmur camur bedava; Otomobillerin disi, Sinamalarin kapisi, Camekanlar bedava; Peynir ekmek degil ama Aci su bedava; Kelle fiyatina hurriyet, Esirlik bedava; Bedava yasiyorsun shgm, bedava.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ucucu ~ 12 yıl önce
Her islem icin hatiri sayilir bir ucret odenmesine ragmen islemler yinede hizmet standartinda belirtilen surlerde yerine getirilmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN ~ 12 yıl önce
SHGM BUGÜN DELİ DUMRUL OLMUŞTUR. ŞİRKETLER NEFES ALMAK İSTESE PARA VER SONRA AL DEMEKTEDİR. YAPMAYIN AYIPTIR. OSMANLIDA CELALİ İSYANLARININ ÇIKMASINDA Kİ NEDEN, AĞIR VERGİ VE SOYGUN DÜZENİYDİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muammer ~ 12 yıl önce
bahri beye direk olarak lanse etmeniz olayı çok yanlış çünkü bu tür kararları yalnız başına almadını bizlerde biliyoruz umarım sonucu ne olursa olsun güzel sonuçlarlar ile sürsün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Nedir ya bu sektörün bu SHGM'den çektiği. Topladığın paralar yetmiyormu? verdiğimiz paralara ilave olarak bir de bonus isteme hakkını ve yetkisini kendinde neden görürüsün anlamak mümkün deyil. Sektör senden Afrika ülkeleriyle bir toplantı yap diye bir istekte bulundumu ? hayır. toplantıya karar veren sen toplantıyı yapan sen cezasını çeken biz. Bu Allaha revamı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
SHGM'ye sektör hergün milyonlarca lıra para ödüyor bunun karşılığında hiç bir hizmetin kalitesi artmış değil. Ayny tas aynı hamam sadece bir kaç tellak değişti. SHGM bu paraları toplayıp sonra ne yapıyor bu da bilinmiyor. Bari her yıl bilnçosunu web-sayfasında yayınlasada görsek. Topladığı bu paralar yetmiyormuş gibi birde herkesi arayıp sponsorluk istiyorlar millet personelinin maaşını ödemekte zorlanıyor bir de bu tür boş işler için boş harcama talepleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Bahri bey sektörden sponsorlar arayacağına çayını kahvesini içip Samsunlu seçmenleriyle görüşüp emekliliğinin keyfini çıkarsın bu işlerle uğraşmak onun neyine. SHGM uçan kuştan para topluyor paraların nereye gittiği belli değil bu da yetmiyormuş gibi bir de insanlar sponsorluk için zorlanıyor. En iyisimi siz hiçbir şey yapmayın bırakın herşey dağınık kalsın daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Son 5 yıldır ülkemizdeki havacılığın gelişmesine rağmen tek bir havacılık işletmesi kurulmuş değil. Havacılıkta işsizlik diz boyu herkes iş arıyor son yıllarda yaklaşık 5 hava yolu sektörden çekilmek zorunda kaldı. SHGM artıkvergi dairesi,ne dönüştmüş durumda yılda 60-65 milyon para toplayıp bunun 50 milyonunu hazineye deir ediyor. SHGM vergi dairesi çalışanları ise vergi memuru olmuşlar. Sektör her yaptırdığı iş için para ödüyor bu da yetmiyormuş gibi her konuda sponsorlu talep ediliyor. Bu gidişle iş yerlerinin anahtarları SHGM'ye teslim edilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000