29 Aralık 2009, Salı 10:35:23

SANİ ŞENER: "I HAD A DREAM"

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı CEO’su Sani Şener, 2009 yılının son Kara Kutu programına konuk oldu. Şener, TAV olarak uçuş okulu açmayı düşündüklerini söyledi...
  • i have a ice-cream
  • ya arkadaşlar thy cargoda geçiyormu tgs ye bilgisi olan varmı
  • Arkadaşlar 01 Ocak 2010 tarihi yer işletme çalışanları için son derece mühim bir tarih olup,tüm TR yer çalışanları 2010 yılına son derece olumlu(!) bir şekilde girecektir.Biliyorsunuz bunu di mi?
  • Yoksa Gazipaşa Havaalanında amaç uçuş okulu mu açmak; şayet amaç bu ise bölge insanı çok büyük hayal kırıklığı yaşayacaktır.
  • Sayin Sener. Gazipasa'da apron kucuk ancak 3 ucaklik yeri var derken bu alanda ucus okulu acamayi planliyorsunuz. O ucaklari nereye park edeceksiniz?

Dünyanın sayılı havalimanı işletmecilerinden olan TAV Havalimanları Holding’in CEO’su Sani Şener, Airport TV Yönetim Kurulu Başkanı Sefa İnan’ın hazırlayıp sunduğu Kara Kutu programına konuk oldu. Şener, Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’ın da katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de İstanbul Atatürk Havalimanı, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, Alanya Gazipaşa Havalimanları’nı işleten, yurtdışında birçok önemli projeyi yürüten TAV Havalimanları Holding’in CEO’su Sani Şener, Türk ve dünya havacılık sektörünün son durumunu, geride bıraktığımız 2009 yılının genel değerlendirmesini, 2010 yılına ilişkin beklentileri, TAV’ın Türkiye ve dünyadaki operasyonlarının geleceğini Kara Kutu’da anlattı.

“TAV’IN AYRI BİR YETENEĞİ VAR”

TAV Havalimanları Holding’in elde ettiği başarıların altında yatan gerçeği kısaca özetleyen Şener, “TAV’ın değişik bir düşünebilme yeteneği var. Biz de bu yeteneğimizi kullanıyoruz. Atatürk Havalimanı ihalesini aldığımızda 30 aylık inşaat süresini 22 aya düşürdük. Böylece işletme süresinin üzerine 8 ay daha eklenmiş oldu” dedi.

Sani Şener, yoğun iş temposundan dolayı ailesine vakit ayırıp ayıramadığı sorularına ise “Biz 11 bin TAV Havalimanları Holding, 14 bin de TAV İnşaat çalışanının sorumluluğunu taşıyoruz. 25 bin kişi bizim bünyemizde çalışıyor. Bu kadar çalışanın sorumluluğu varken, ailemizi de onlardan ayırmamız söz konusu olamaz” diyerek cevap verdiği belirtti.

Kara Kutu - Sani Şener

TGS, TÜRK HAVA YOLLARI’YLA DÜNYAYA AÇILACAK

TAV Havalimanları Holding bünyesinde bulunan HAVAŞ ve Türk Hava Yolları’nın ortaklığında 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren faaliyetlerine başlatacak olan Turkish Ground Service (TGS) hakkında da konuşan Şener, “TGS, Türkiye’de HAVAŞ ve ÇELEBİ’den sonra 3’üncü büyük olacak. Türk Hava Yolları’nın 165 bin seferine hizmet verecek. Ortada böyle bir rakam olduğunu düşünürsek TGS’nin dünyaya açılması daha kolay olacaktır” şeklinde konuştu.

Airport TV Genel Yayın Koordinatörü Ali Kıdık’ın “TGS, Türk Hava Yolları dışında başka firmaları da kabul edecek mi?” şeklindeki sorusuna ise TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener şu şekilde cevap verdi: “Türk Hava Yolları o kadar büyük ki; TGS’nin başka şirketleri kabul edecek zamanı olur mu bilemiyorum. Ama zaman bulabilirlerse tabii ki kabul ederler”

ÇORLU’DAKİ MEYDAN GELİŞTİRİLMELİ

Son dönemlerde sıkça gündeme gelen “İstanbul’a 3’üncü Havalimanı yapılmalı mı?” sorularına da kendi bakış açısıyla yanıt veren Şener, “Sabiha Gökçen Havalimanı, İstanbul için bir zenginliktir. Ancak şu bir gerçek ki 3’üncü havaalanı yapıldığında başka bir hava sahasına hitap etmeyecek. Orası da Atatürk ve Sabiha Gökçen’in hâkim olduğu hava sahasının meydanı olacak. O yüzden Silivri’ye bir havaalanı yapılırsa bu 1+1+1=3 demek değildir. Yalnızca kapasiteyi rahatlatır. Benim görüşüm ise Çorlu’nun geliştirilmesidir. Orada NATO tarafından inşa edilmiş çok güzel bir meydan var. Geliştirilip, hızlı trenle de buraya bağlanırsa o meydanımızda cazip bir hal alır” dedi.

Kara Kutu - Sani Şener

“BİZİM GİBİLER VAR AMA BİZ AYRIYIZ”

“Dünya çapında bizim yaptığımız işi yapan firmalar bellidir” diyen TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Bir ihaleye gireceğimiz zaman bize rakip olacak firmalar aşağı yukarı bellidir. Önceden onlar finans anlamında bizden öndeydiler. Bizim o kadar büyük paraları bulmamız kolay olmuyordu ama şimdi biz de büyük paralara eskisinden daha kolay ulaşabiliyoruz. Onun dışında bizim büyük bir avantajımız var. Bahsettiğim işletmecilerin bazısı havalimanı işletip, yer hizmetleri veriyor. Duty Free hizmeti, ikram hizmeti vb. şeyler için başka firmalardan aldığı tekliflerle ihaleye giriyor. Biz havalimanlarında verilebilecek tüm hizmetleri sunuyoruz. İhaleye gireceğimiz zaman başka şirketten teklif almadan, kendi şirketimizden teklif alıyoruz. Bu da bizim ayrıcalığımız oluyor. Paket halinde sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“HAYALLERİMİZİN ÖNÜNE GEÇTİK”

TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, koydukları hedeflerin üzerine çıktıkları belirtti. Şener, “Bundan 10 yıl önce bir toplantıya girdik. Toplantıdan 1 gün önce de Martin Luther King’in bir filmini izledim. Orada “I have a dream” sözünü duymuştum. Toplantının akılda kalıcı olması için de bu sözü toplantıda kullandım. Ve dedim ki; “I have a dream. 10 yılda 10 havaalanı işleten bir şirket olacağız. Ama şimdi bir bakıyorum ki bu hedefimize ulaşmışız onun dışında da birçok işi daha başarmışız. O gün toplantıda olan arkadaşlara bir mail attım ve “Yaptıklarımız hayallerimizin üzerine çıktı” dedim” şeklinde konuştu.

GAZİPAŞA’DA İŞİN ÇOĞU BİTTİ, AZI KALDI...

Özellikle Alanya ve civarı için büyük önem taşıyan Gazipaşa Havaalanı hakkında da konuşan Sani Şener, “Gazipaşa’yı açtık hatta ilk uçağı da indirenlerden biri olduk. Orada istimlâk edilecek alanlar var. Çoğu bitti, azı kaldı. Onların istimlâkı bittiği zaman tamamen faal hale geçecektir. Tabi meydan konumu itibariyle çok büyük uçaklar iniş yapamayacak. Ama Airbus 319 ve Boeing 737 gibi uçakların ineceği bir meydan olacak. Kaldı ki apronu da çok fazla yoğunluğa müsait değil. 3 uçaklık bir apronu var” dedi.

Kara Kutu - Sani Şener

KISA KISA...

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı Sani Şener’in konuk olduğu Kara Kutu programında daha bir çok konu gündeme getirildi. İşte o konulardan kısa kısa kesitler:

“Biz bu işe girdiğimiz zaman, bugüne kadar kimsenin hakkıyla oynamadık ve oynamayacağız dedik. Bunu da yapıyoruz.”

“Türkiye Open Skies’e hazır. Ancak burada siyasi bazı durumlar var. Yakın zamanda bu konu üzerinde de bazı adımlar atılacak. Türk Hava Yolları’nın ile Avrupa’da büyük işler yapacağını düşünüyorum.”

“Rusya, Gürcistan’da her yeri bombaladı. Sadece bizim havaalanımızı bombaladılar. Sadece bizim havaalanımızı bombalamadılar. Bizim kredi aldığımız finansörler ile Rusya’nın yatırım için kredi aldığı finansörler aynı... Bu da küresel alanda bilinen bir durum.”

“Bizler TAV olarak en büyük başarıların bile başarısızlığa dönüşebileceğini biliyoruz. Bu yüzden kendi çapımızda mütevazı bir şekilde hareket ediyoruz”

“Gazipaşa Havaalanı’nda TAV Akademi çatısı altında bir şeyler yapmayı planlıyoruz. Orada uçuş okulu açmak istiyoruz”

İşte TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener’in konuk olarak katıldığı programın tamamı:

NOT : Programın tekrarı, 03 Ocak 2010 tarihinde saat 17:00'da Airport TV ekranlarında olacak.

SANİ ŞENER: "I HAD A DREAM"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
i have a ice-cream

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ya arkadaşlar thy cargoda geçiyormu tgs ye bilgisi olan varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar 01 Ocak 2010 tarihi yer işletme çalışanları için son derece mühim bir tarih olup,tüm TR yer çalışanları 2010 yılına son derece olumlu(!) bir şekilde girecektir.Biliyorsunuz bunu di mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yoksa Gazipaşa Havaalanında amaç uçuş okulu mu açmak; şayet amaç bu ise bölge insanı çok büyük hayal kırıklığı yaşayacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sayin Sener. Gazipasa'da apron kucuk ancak 3 ucaklik yeri var derken bu alanda ucus okulu acamayi planliyorsunuz. O ucaklari nereye park edeceksiniz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000