07 Nisan 2009, Salı 08:46:42

Sabancı, Air Berlin ile köşeyi dönecek

Air Berlin’in yüzde 15’ini almak için, Pegasus’a harcadıklarının 3 katını ödediklerini söyleyen Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, “6 yıl sonra Air Berlin köşeyi dönme ihtimali en yüksek havayolu şirketi. Biz parayı Air Berlin’den kazanacağız” dedi.
  • aır berlin saw seferlerine başladı.duyrulur.
  • air berlinin çalışanlarınıda toplayıp maaşlarını düşürecekmisin 3 hafta yatıya yollayıp o kadar uzun süre yatıya kalmanın kural dışı olduğunu söyleyen ekiplere dlm ayt base sin yalanı gibi base yalanlarıyla uyutacakmısın şirket olarak
  • allah aşkına önce pegasus u adam et ondan sonra air berlin e el at..cin olmadan adam çarpma
  • Emin adımlarla daha da ileriye
  • Air Berlin Berlin-Erzurum direkt ucsun...
  • Adam koskoca AirBerlin'in en büyük oratklarından biri oluyo, her aldığı havayolu şirketinin müşteri sayısını karını 10'a katlıo, sizin yedi göbek sülalenisin 150 senede kazanacağı parayı 1 haftada kazanıo... Eee sizde ancca böyle cin ali diyerek tatmin olursunuz, hakısınız...
  • airberlin yöneticileri salakmı acaba şirketin bilmem ne kadar hissesini satacak var demekki bişeyler satıyolar cin ali alıyor yapmak istediğini neden pegasusla kaç seneden beri yapamıyor.güldürmeyin insanları:):):)
  • Cin Ali Pegasus'u aldığında ilk işi kabin memuru maaşlarını yarı yarıya düşürmek olmuştu.Air Berlin'de yapabilecekmi bunu bakalım :)) Orası almanya türkiyedeki gibi işveren cenneti değil.Türkiyedeki kanun açıkları almanyada ne gezer.
  • gözlere bakınca hırsı ve inadı belli oluyor...bide uçakcılığı hırdavatçılıktan ayırdımı tamamdır...
  • Helal olsun sana ya daha ne denir ki?Türkiye nin böyle yatırımcılara ihtiyacı var...

İzair’in 4. yaşını kutlarken 4. uçağını filosuna katması nedeniyle İzmir’de düzenlenen törene katılan Ali Sabancı, “Air Berlin yatırımı ufkumuzu açacak bir yatırım. Yılda 28 milyon yolcu taşıyan, Avrupa’nın 5. büyük havayolu şirketi. Air Berlin’in en yüksek hissedarlarından birinin bir Türk şirketi olması Almanlar’a enterasan geliyor” dedi.

Air Berlin’i alırken 3 şeye dikkat ettiklerini söyleyen Sabancı şöyle konuştu: “Konjonktürün düşmesinden dolayı hisse senetleri de düştü. Bu adamlar satın almalarla 3 senede yüzde 200 büyüdüler. Avrupa ve Almanya’da başka havayolu satın alarak büyüdüler. Bu 3 faktör bize cesaret verdi ve doğru zamanda hareket ettik.”

Air Berlin’in kurucusundan sonra yönetim kurulunda havacılık işinden anlayan ikinci kişi olarak yer alacağını aktaran Sabancı, “Birinci önceliğimiz Air Berlin’in kendi ayakları üzerinde nasıl durabileceği, çünkü biz parayı oradan kazanacağız” şeklinde konuştu.

2008’in ’alayının’ krizle geçtiğini söyleyen Sabancı, ilk 6 ayda yakıt krizi, ikinci 6 ayda likidite kriziyle karşı karşıya kaldıklarını aktardı. Sabancı şöyle devam etti: “Bizim düşük maliyetli havayollarına kriz dönemlerinde bir fırsat doğuyor. 2009’da pazarlamayı daha iyi yapmamız lazım. Türkiye’de havayollarının problemi reklam bütçelerinin çok az olması. Pegasus olarak biz 1 harcıyorsak, THY 0.80 harcıyor. 2008’de 48 adet yani 9 güne 1 kampanya yaptık.”

İzair’e 5. uçak geliyor

İzair’in hedefleri hakkında bilgi veren Ali Sabancı, Esas Holding bünyesinde 2 havayolu şirketinin bulunduğunu hatırlatarak, “İzair’in operasyonel verimliliği Pegasus’tan daha iyi. Bu sayede yeni uçakları biz değil ekip ve misafirlerimizin ilgisi aldırdı. Şimdi kiraladığımız 4 uçağımız geldi. 25 Mayıs’ta 5. uçak geliyor. İzair yatırım yapmayı hak eder durumda” açıklaması yaptı. Bu işe başlarken herkesin kendilere “Hadi be” dediğini, şimdiyse “Eyvah” dediklerini aktaran Sabancı, “Bu yıl İzair’le 1 milyon kişiyi taşıyacağız. Haftada 86 tarifeli uçuş olacak. Bunun yüzde 20’si dış hat seferi” dedi.

İzair Yönetim Kurulu Üyesi Ekrem Demirtaş ise İzair’in uçuşlarında serbest bırakılmasını isteyerek şunları söyledi:

“İzair, İzmir’i Avrupa ve Anadolu’yla bağlıyor. Biz İzair’i kurmadan önde THY’ye yalvarmıştık. Hiçbir şey olmadı. Uçuşların serbest bırakmak lazım. Hâlâ kurallarla bunu kısıtlıyorlar. İzmir’in ticaretine büyük katkı yapacaktır.”

Dubai’den teklif aldık

Ali Sabancı, Air Berlin’in yüzde 15.3’ünün alınmasının açıklanmasının ardından Dubai’den bile ortaklık teklifleri aldıklarını söyledi. Sabancı, “İnsan sadece bir coğrafyada yoğunlaşınca körleşiyor. Bu konuştuğumuz iş Londra’ya sefer artırmak gibi bir iş değil. Bu Avrupa Birliği’nin en büyük ülkesinde önemli bir adım atmak. Dubai’ye sıcak bakmıyoruz, çünkü daha çok gelir böyle teklif” dedi. Sabancı, bu durumu poker oyununa benzeterek, pas geçmek için bile masada oturmak gerektiğini söyledi.

5.5 milyon euro gitti

Ali Sabancı, geçen yıl petrol fiyatlarını hedge etmelerine ilişkin şunları söyledi: “Çok vizyoner olduğum için herkes yapma dedi, ben yine de yaptım, 5.5 milyon euro kaybettik. Buna rağmen 2008’de kâr ettik. Bu sonuçları önümüzdeki hafta açıklayacağız. 2009’da da yakıt ihtiyacımızın yüzde 20’sini hedge ettik. Bir Batılı havayolu ne yapıyorsa biz de burada bunu yapıyoruz.”

Sabancı, Air Berlin ile köşeyi dönecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 15 yıl önce
aır berlin saw seferlerine başladı.duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
air berlinin çalışanlarınıda toplayıp maaşlarını düşürecekmisin 3 hafta yatıya yollayıp o kadar uzun süre yatıya kalmanın kural dışı olduğunu söyleyen ekiplere dlm ayt base sin yalanı gibi base yalanlarıyla uyutacakmısın şirket olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
allah aşkına önce pegasus u adam et ondan sonra air berlin e el at..cin olmadan adam çarpma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Emin adımlarla daha da ileriye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Air Berlin Berlin-Erzurum direkt ucsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Adam koskoca AirBerlin'in en büyük oratklarından biri oluyo, her aldığı havayolu şirketinin müşteri sayısını karını 10'a katlıo, sizin yedi göbek sülalenisin 150 senede kazanacağı parayı 1 haftada kazanıo... Eee sizde ancca böyle cin ali diyerek tatmin olursunuz, hakısınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
airberlin yöneticileri salakmı acaba şirketin bilmem ne kadar hissesini satacak var demekki bişeyler satıyolar cin ali alıyor yapmak istediğini neden pegasusla kaç seneden beri yapamıyor.güldürmeyin insanları:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Cin Ali Pegasus'u aldığında ilk işi kabin memuru maaşlarını yarı yarıya düşürmek olmuştu.Air Berlin'de yapabilecekmi bunu bakalım :)) Orası almanya türkiyedeki gibi işveren cenneti değil.Türkiyedeki kanun açıkları almanyada ne gezer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
gözlere bakınca hırsı ve inadı belli oluyor...bide uçakcılığı hırdavatçılıktan ayırdımı tamamdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Helal olsun sana ya daha ne denir ki?Türkiye nin böyle yatırımcılara ihtiyacı var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000