07 Haziran 2012, Perşembe 08:40:50

RUSYA'DA İLGİYLE KARŞILANDI

Türk Hava Yolları'nın (THY) dünyanın 191 noktasında görev yapan 17 bin çalışanının fotoğrafıyla süslediği Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı, Rusya’nın St. Petersburg şehrine iniş yaptı. Havaalanına iniş yapan uçak, körüğe yaklaştıktan sonra yetkililer ve misafirler tarafından gezildi...
  • Acımasızca mı? Bence buna kaşınmak denir.
  • acımasızca işten uzaklaştırsanız bile o 305 kişinin fotoğrafları bu uçak ile yaşayacak...

Boeing firmasının katkılarıyla gerçekleştirilen ve ''dünyada bir ilk'' olan  projeyle giydirilen uçağın St. Petersburg’a gelmesi sebebiyle, havaalanında  bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya St. Petersburg Başkonsolosu Tanju Bilgiç, THY Rusya Genel Müdürü Mefail Deribaş, THY St. Petersburg Genel Müdürü Ahmet Çetin ve Pulkova Havaalanı Genel Müdürü Yevgeniy Federoviç katıldı.

Konuyla ilgili konuşma yapan St. Petersburg Başkonsolosu Tanju Bilgiç yapılan projenin aslında THY’nin kendi personeliyle ne kadar iç içe olduğunun bir göstergesi olduğunu söyledi. Bilgiç, “Bence THY’nin başarısının sırrı da bu. THY’nin bu başarısı bizim halkımızın ve milletimizin göğsünü kabartıyor” şeklinde konuştu.

Pulkova Havaalanı Genel Müdürü Yevgeniy Federoviç ise THY’nin günümüzde Dünyanın en başarılı havayolu şirketlerinden bir olarak görüldüğünü söyledi. Hava yolu şirketlerinde sadece yolcu sayısının değil çalışanların da performansının başarının temeli olarak görüldüğünü ifade eden Federoviç, “THY bu başarısını çalışanlarına borçlu ve bu uçak projesinin de onlar için güzel bir hediye olduğunu düşünüyorum” dedi. (Haberrus)

THY Rusya Genel Müdürü Deribaş ise yaptığı açıklamada; THY’nin geçen yıl 18 milyon yolcu tarafından Avrupa’nın en iyi havayolu şirketi seçildiğini söyledi. THY’nin Avrupa’nın en genç havayolu şirketi olduğunu ve dünyada en fazla Rusya’da büyüme gerçekleştirdiğini kaydeden Deribaş, ”THY’nin gelişmesiyle Türkiye ve Rusya’nın dostluklarının gelişmesi aynı paralelde gidiyor. THY olarak bizim de bu ilişkilerin ilerlemesinde büyük payımız var” ifadelerini kullandı.

Geçekleştirilen projenin THY’nin öz veriyle çalışan personeline bir teşekkür etme amacı taşıdığını belirten THY St. Petersburg Genel Müdürü Ahmet Çetin, böyle bir projenin benzeri olmadığı için dünyada bir ilk olduğunu söyledi. THY’nin yaptığı projeyle çalışmalarına ne kadar değer verdiğini ortaya koyduğunu ifade eden Çetin, “Böylelikle THY, çalışanlarıyla ne kadar iç içe olduğunu tekrar göstermiş oldu. Şahsen ben de uçağın üzerinde kendi fotoğrafımı ararken çok heyecanlandım” şeklinde konuştu.

Yaklaşık olarak 17 bin THY çalışanının fotoğraflarının uçağa giydirme işlemi THY Teknik AŞ'nin hangarında yapılırken, bu çalışma için 37 kişilik ekip  130 gün boyunca çalışma yaptı. Alınan bilgilere göre; fotoğraflar bir yıl süreyle uçağın üstünde kalacak ve uçak Türkiye’nin ve dünyanın her noktasına en az bir kez uçuş gerçekleştirecek.

RUSYA'DA İLGİYLE KARŞILANDI

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Acımasızca mı? Bence buna kaşınmak denir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 kişi... ~ 12 yıl önce
acımasızca işten uzaklaştırsanız bile o 305 kişinin fotoğrafları bu uçak ile yaşayacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000