16 Ekim 2008, Perşembe 08:22:57

Rus yetkililer sarhoş yolculardan dert yandı!

İnterfax haber ajansı Rus yolcuların fazla alkol alınca uçağı kaçırmaya kalkıştığını, bunun son dönemde sıkça yaşanmaya başladığını belirtti. Rusya güvenlik kaynakları korsanın Rus vatandaşı olduğunu, gerekli soruşturmanın yapılması için göz altına alındığını açıkladı.

Airbus A-320 model uçakta 167 yolcunun bulunduğu belirtiliyor. THY Moskova bürosu Müdürü Mefail Deribaş sarhoş bir yolcu tarafından gerçekleştirilen kaçırma girişiminin kısa sürede etkisiz hale getirildiği ve uçağın güvenli bir şekilde Pulkovo Havalimanı'na indirildiğini söyledi. Rusya güvenlik birimleri korsanla ilgili bilgi çalışmasında bulunuyor. Korsan uçağın inmesinin ardından St. Petersburg polisi tarafından gözaltına alındı. Pulkova havalimanı yetkileri de yaptıkları açıklamada uçağın vaktinde iniş gerçekleştirdiğini, yolculardan hiç kimsenin zarar görmediğini doğruladı.

THY'nın en yoğun uçuş gerçekleştirdiği ülkelerden biri olan Rusya Federasyonuna haftalık 50 sefer yapılıyor. Türkiye'nin Antalya ve İstanbul şehirlerinden kalkan THY uçakları başkent Moskova dışında St. Petersburg, Kazan, Yekaterinburg ve Rostov seferlerini gerçekleştiriyor.

ALKOLİK RUS YOLCULAR UÇUŞ GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDİYOR!

Rusya'da aşırı alkol alan yolcular uçak seferlerinde tehlike oluşturmaya devam ediyor. Rusya İçişleri Bakanlığı yolcuların uçuş güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesi ile kalkış öncesi ve uçakta alkol tüketimine sınırlama getirilmesini tartışmaya açmış, ancak konu ile ilgili herhangi bir karar alınamamıştı.

Mayıs ayında Moskova-Toronto seferini yapan uçakta aşırı alkol alan bir Rus yolcu diğer yolcularla tartışmaya başladı. Ardından hosteslere sataşan yolcu kabin görevlileri tarafından boş bir salona alındı. Ancak sarhoş yolcu oturduğu koltukta kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Nisan ayında Moskova'dan St. Petersburg'a giden Rus hava yollarına ait uçağı kaçırmaya kalkışan bir Rus yolcu gözaltına alınmıştı.

Havalimanında fazla alkol aldığı için uçağa yetişmek düşüncesi ile bomba ihbarı yapan, ya da uçakta fazla alkol aldığı için uçağı kaçırmayı deneyen sarhoş Rus yolcu örneği çok. Önceki aylarda da Moskova-Bangkok seferini yapan uçak bir kısım alkolik yolcuların uçakta sigara içerek kabin görevlileri ile tartışması uçağın on saat geç kalkmasına neden olmuştu. Moskova-İstanbul seferini yapan uçakta yaşanan olayda da alkolik yolcu telefonunu kapatmak istemeyince iki saatlik bir gecikme yaşanmıştı. Kabin görevlileri ve yolcularla tartışan sarhoş yolcu İstanbul Havalimanı'nda polise teslim edilmişti.

Rus yetkililer sarhoş yolculardan dert yandı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000