15 Kasım 2009, Pazar 07:49:02

Rakipler daralıyor THY hızla büyüyor

THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Krizde pazar payımız arttı. Dünya çapında yüzde 1’in üzerine çıktı. Avrupa’da yüzde 8 pazar pay ile yolcu sayısı açısından dördüncü sıradayız. Son çeyrekte talep artırma şansımız var” dedi...
  • SENDE BU YAKIŞIKLILIK,KERİZMA,BİLGİ,BİRİKİM BİLUMUM CEVAHİRLİK VARKEN EYY BADEM BIYIK DEĞİL THY TÜRKİYE MİZ HIZLA BÜYÜR...
  • Dördüncü sırayı hiç anlamamışımdır. Liste burada: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_airlines_in_Europe
  • THY kimleri rakip olarak görüyor ? Rakiplerinin arasında American Airlines , Lufthansa , British Airways, Air France, Singapur Airlines, Qantas veya Virgin Atlantic mi ??? Yoksa Alitalia, Scandinavian, Olimpic Airlines, Iberia mı ???
  • bazı kabin memurlarımız süper güleryüzlü ve güzel hizmet verirken bazıları son derece asık suratla servis yapıyorlar... bu tabiiki aynı uçakta olmuyor.. balık baştan kokuyor, iyi kabin amiriniz varsa iyi ve güleryüzlü servis alırsınız... umursamayan yeni ve genç arkadaşların kabir amiri olduğu uçaklarda da servis masalarının hepsi birden açık iniş yaparsınız... laptoplar, mp3'ler açık kalır, kimse birşey demez.. endişelenen yolcular şikayet eder, yine de oralı olunmaz...
  • Evet thy büyüyor işini kaybetme korkusuyla torpillilerin cirit attığı torpilsizlerin hiçbiryere gelemediği bir ortamda canını dişine takarak özveri ile çalışan personel sayesinde büyüyor.
  • BUNLARI ANCAK KAZLAR YER. YOLCU SAYISI ARTTI CIRO DUSTU NE DEMEK? ALLAHIM YA.. KAFAYI YEDIRTECEKLER
  • EVET THY DUNYANIN EN IYI HAVA YOLLARINDAN BIRI THY NIN KABIN MEMURUNU ELEŞTİRENLER HERHALDE HİÇ UÇMAMIŞLAR O KADAR HAVA YOLUYLA UÇTUM THY KABIN MEMURU KADAR GULER YUZLU VE İYİ SERVİS YAPANINI GÖRMEDİM TEŞEKKURLER THY ..

Uluslararası rakiplerinin krizde zarar etmemek için savunmaya geçip kapasite azalttığını söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Krizde pazar payımız arttı. Dünya çapında yüzde 1’in üzerine çıktı. Avrupa’da yüzde 8 pazar pay ile yolcu sayısı açısından dördüncü sıradayız. Son çeyrekte talep artırma şansımız var” dedi

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, Avrupalı havayolu şirketlerinin krizde zarar etmemek için savunmaya geçip, kapasite azalttığını belirterek “Bizim kriz ortamında pazar payımız arttı. Dünya çapında yüzde 1’in üzerine çıktı. Avrupa’da pazar payımıza bu yıl 1 puan ekledik. Yüzde 8 pazar pay ile yolcu sayısı açısından dördüncü sıradayız. Son çeyrekte talep artırma şansımız var. Tahminimiz akaryakıt fiyatlarının çok fazla artmayacağı yönünde. Hac operasyonu bize çok ciddi katma değer getiriyor. Diğer havayolu şirketlerine göre son çeyrekte THY çok daha pozitif bir yerde olur” dedi.

Kotil, şirketin cirosunun 2009 yılında yurtiçindeki talebin düşmesine bağlı olarak 5 milyar dolarlık hedefin bir miktar altında kalabileceğini, 2010’da ise oyun planlarını transit yolcu üzerine kurduklarını söyledi. Kotil, kârlılık ve yurtdışı satış gelirleri konusunda bütçeyle paralel gittiklerini belirterek, “Yurtiçi tarafta eksik kalacağız. Çünkü talepte bir miktar düşme var, kapasiteyi çok fazla artırmadık. Yurtdışına yüklendik ve yüzde 25 kapasite artışı gerçekleştirdik” diye konuştu.

THY’nin önceki gün açıkladığı bilançosuna göre, 9 aylık kârı 476 milyon lira olarak gerçekleşirken, 9 aylık satış gelirleri 5 milyar 55 milyon lira oldu. Kotil, yıl sonunda yolcu sayısının da 26.8 milyonluk hedefin biraz altında kalacağını ifade ederek şöyle devam etti: “Ancak yolcu sayısı artışı devam ediyor. Bu, network’ün daha doygun hale gelmesi ve ücret politikamızın daha sıhhatli olmasından kaynaklanıyor. Yurtdışı yolcu sayısındaki büyüme, yurtiçinin önüne geçti. Bu trend 2010’da da devam edecek. Oyun planımızı bunun üzerine kurduk. THY transit yolcuda büyüyecek.”

Operasyonel kârda lideriz

Kotil, 2010, 2011 ve 2012 yılları için filo planlarını yaptıklarını belirterek, geçmiş yıllara bakınca yüzde 10 ila 15’lik büyümeyi her yıl sağladıklarını söyledi ve şöyle devam etti: “Operasyonel kâr marjlarına bakıldığında Avrupa’da birinci olabiliriz. Bunu gider düşüşüne bağlıyoruz. Maliyetlerimiz yatay gidiyor. 2010 yılında marjlarımızda artış bekliyoruz.”

Yolcu doluluk oranında 9 ayda yüzde 71’e ulaştıklarını belirten Kotil, 2010 yılında doluluk oranında da artış beklediklerini söyledi. Transit yolcu sayısının 2009’da 2 milyonun üzerine çıkacağını söyleyen Kotil, “En hassas olduğumuz konu bu. Transit yolcuda yüzde 44 artış, büyümeye 5 puan katkı yapıyor. 2010’da ise transit yolcu sayısının yüzde 40 ila 50 arasında büyümesini bekliyoruz” dedi.

Rakipler daralıyor THY hızla büyüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
SENDE BU YAKIŞIKLILIK,KERİZMA,BİLGİ,BİRİKİM BİLUMUM CEVAHİRLİK VARKEN EYY BADEM BIYIK DEĞİL THY TÜRKİYE MİZ HIZLA BÜYÜR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Dördüncü sırayı hiç anlamamışımdır. Liste burada: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_largest_airlines_in_Europe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
THY kimleri rakip olarak görüyor ? Rakiplerinin arasında American Airlines , Lufthansa , British Airways, Air France, Singapur Airlines, Qantas veya Virgin Atlantic mi ??? Yoksa Alitalia, Scandinavian, Olimpic Airlines, Iberia mı ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bazı kabin memurlarımız süper güleryüzlü ve güzel hizmet verirken bazıları son derece asık suratla servis yapıyorlar... bu tabiiki aynı uçakta olmuyor.. balık baştan kokuyor, iyi kabin amiriniz varsa iyi ve güleryüzlü servis alırsınız... umursamayan yeni ve genç arkadaşların kabir amiri olduğu uçaklarda da servis masalarının hepsi birden açık iniş yaparsınız... laptoplar, mp3'ler açık kalır, kimse birşey demez.. endişelenen yolcular şikayet eder, yine de oralı olunmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet thy büyüyor işini kaybetme korkusuyla torpillilerin cirit attığı torpilsizlerin hiçbiryere gelemediği bir ortamda canını dişine takarak özveri ile çalışan personel sayesinde büyüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BUNLARI ANCAK KAZLAR YER. YOLCU SAYISI ARTTI CIRO DUSTU NE DEMEK? ALLAHIM YA.. KAFAYI YEDIRTECEKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
EVET THY DUNYANIN EN IYI HAVA YOLLARINDAN BIRI THY NIN KABIN MEMURUNU ELEŞTİRENLER HERHALDE HİÇ UÇMAMIŞLAR O KADAR HAVA YOLUYLA UÇTUM THY KABIN MEMURU KADAR GULER YUZLU VE İYİ SERVİS YAPANINI GÖRMEDİM TEŞEKKURLER THY ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000