10 Ekim 2008, Cuma 08:22:24

Rakamlarla Call Center gerçeği!

Acentelerin özelleştirilmesine itiraz ettikleri “Call Center”in bilet satan seyahat acenteleri için neden önemli olduğuna ilişkin THY’de örgütlü olan Hava-İş sendikası bir rapor hazırladı. Raporda THY Call Center gerçeği rakamlarla aktarılıyor.
  • ARKADAŞIM: GÜZEL İFADE ETMİŞİNDE ,BU ARKADAŞIN YAZDIĞI YORUMLARI İYİ OKU.PARTİLİ OLMAK FARKLI BİR ŞEY.TÜRKİYE NUFUSUNUN %80 NİNE SALAK DİYEN BU ZAVALLIYA YAZILANLAR AZ BİLE,...
  • Her ne kadar black junıor un hiç bir fikrine katılmıyorsamda sizlerinde sizin gibi düşünmeyen insanlara hakaret etmeye hakkınız yok.O zaman sizler de black junıor un seviyesine düşmüyormusunuz.Herkes birbirlerinin fikirlerini daha olgunca anlamaya baklasa insanlarımız birbirini kırmasa ülkemiz bir sevgi ülkesi olsa daha güzel olmazmı.Lütfen birbirimizi kırmayalım .Bizler cahil değiliz .Kendi eleştirdiklerimizle aynı seviyeye düşmeyelim.Sesimiz oyumuz olsun .Benim gibi düşünen veya düşünmeyen herkese selam.
  • arkadaşım: bu nasıl seviyesizlik,bu nasıl basitlik.onurlu insan onurlu oy verirmiş.onurlu insanların onursuz oy verdiğini nereden biliyorsun?.sen resmen beyin özürlüsün.sen diyorsun ki chp liler onurludur.chp ye oy verir..bu basit ve düzeysiz yaklaşım bu ülkede yaşayan insanların %80 ine hakaretdir. kaldı ki chp oy verenlerin %99 u senin gibi düşünmüyordur.dağobel ve ben den biraz insanlık öğren....
  • arkadaş ben dağobel :son yorumunu okudum. ve sana hasta oldum.sen bu güne kadar nerelerde kendini harcadın.,kendine yazık ettin.seni ve partini eleştirenleri derhal bir yerlere koymaya çalışıyorsun.chp nin küçük kafalı black Junıoru..meseleye demokrasi açısından bak.ülkeyi secimle yöneten ve senin gibi düşünmeyen insanlara vatan haini demek muz cumhuriyetinde bile yok.senin çok ama çok acilen tedaviye ihdiyacın var.tedavi olmazsan topluma zarar verdiğin gibi ;kendine de zarar verebilirsin. yurtseverlık, yanlışlarına ramen insan severlik bizde kalın.ACİL DOKTORA GİT. BLACK JUNIOR....
  • ARKADAŞLAR BİZ SİZİN VE SİZİN SAVUNDUĞUNUZ KİŞİLER GİBİ BİR TORBA KÖMÜRE BİR PAKET BULGURA OYUMUZU SATMADIK OYUNU BU ÇIKARLAR UĞRUNA SATAN VATANINI MİLLETİNİ HER TÜRLÜ SATAR VE SATMASINADA MAŞALIK YAPTI BİLE ANLADINMI KARDEŞİM SİZLERİN ARTIK SUSUP KENARA ÇEKİLİP KONUŞMAMANIZ GEREKİYOR NAPTINIZDA UTANMADAN BİRDE CEVAP VERİYOSUNUZ AKP YANDAŞLARI ??? NE DESENİZ BOŞ ARTIK KANDIRAMASSIN ! YÜCE MİLLETİM GÖZÜNÜ AÇTI ARTIK SİZLER HİÇ HABERLERE BAKMIYOSUNUZ GALİBA .
  • arkadaşım bizi sandığa gömmek istiyenlerin ben vatan haini olduğunu düşünüyorum bunlarda % 47 benim görüşümce anladın sen vatanı sevmeyen vatanı düşünmeyenler işte senin gibiler oluyor sayın cevahir sana sayın bile demek içimden gelmiyor ama terbiyemi, bozmak istemedim bu % 47 oranı vatanı satmaya yardımcı olan kişiler allah korusun bizi bu kişilerden allah yardımcınız olsun başka bişey demiyorum sayın temel kotilin dediği gibi :)) vatan toprakları kutsaldır .
  • BİR MİLLET UYANIYOR.
  • sizlere tepeden bakan.sizleri salak diye aşağılayan bu canlıları yuttaş namık olarak ;başka ALEME havale ediyorum....
  • türkiyenin sessiz çoğunluğuna halka gidemeyen,ama milyonlara hakaret eden bu zavallı arkadaşları milletimiz tükrüğü ile boğar.halka,hakka,hukuka ve çoğunlağa inanmayan rant ve gayrimenkül zenginleri hep mutlu azınlık olarak kalmışlar.ve çoğunluğu aşağılamışlardır.aysun hatun örneği yorumculara iyi bir örnek olmuş.o salak dedikleri halk açtır,işsizdir,çaresizdir ama çok ONURLUDUR.eline sağlık,yüreğine sağlık....
  • sevğili arkadaşlar:sizler yaptığınız yorumlarda,gönlünüzden geçenleri yazmışınız..başka bir deyişle hayellerinizi yazmışınız.işyerlerimizin ve ülkemizin gerçekleri ile sizlerin hayelleri hiç bir zaman örtüşmez.CHP ÖZELLEŞMEYE KARŞI DEYİL BİR KERE.DENİZ BAYKAL SİZLERİ YÖNETİR CHP NİN DEĞİŞMEZ GENEL BŞK OLUR.AMA AYSUN KAYACI GİBİ SALAK DEDİĞİNİZ ÇOĞUNLUĞUN İRADESİ OLUP ,TÜRKİYEYİ YÖNETEMEZHALK,MİLLET İRADESİNE SAYĞILI OLMALISINIZ..SİZLER BU KAFA İLE HEP MUHALEFETTE KALIRSINIZ.HALKA SALAK,APTAL DİYEN KENDİNİ BEĞENMİŞLERİ BU HALK HER ZAMAN SANDIĞA GOMMÜŞDÜR..İŞ YERİ SORUNLARI İLE SİYASETİ,SİYASAL PARTİLERİ SENDİKALARI,SENDİKACILAI VE SENDİKA AĞALARINI BİRBİRİNE LÜTFEN KARIŞTIRMAYALIM..sayğılarımla....

Ulusal havayolu Türk Hava Yolları (THY)’nin call center birimini özelleştirmek istemesi bilet satan seyahat acentelerinin tepkilerine neden olmaya devam ediyor.

THY’nin Call Center ile ilgili hazırladığı raporda bu birimin durumu rakamlarla ortaya konuyor.

İşte rakamlarla Call Center gerçeği

Hava-İş Sendikası’nın konuyla ilgili raporunu inceleyen TURGON platformu ve turizmhaberleri.com sitesinin yöneticisi Aydın Yaylacıklılar rapordan şu çarpıcı sonuçları aktarıyor...

• Çağrı  Merkezinde Temmuz ayında toplam 6.361 adet dış hat bilet satılmış ve toplam 3.168.537$ gelir elde edilmiştir.

• Temmuz ayında 784.571$’lık DU (servis hizmet bedeli) geliri elde edilmiştir.

• Multi currency satışlarda 2.168 adet bilet satılmış, 1.308.371$ gelir elde edilmiştir.

• Toplam satışlarda en yüksek ciro günlük 2.153 adet bilet satışı ve 354.859 USD hasılatla 10 Temmuz 2008 tarihinde elde edilmiştir.

• 2007 yılında Call Center'a 7.644.230 çağrı gelmiş ve 7.435.119 çağrı cevaplandırılmıştır. Çağrı cevaplama oranı %97 olarak gerçekleşmiştir.

• Call centerdan kredi kartı ile telefonda bilet satışı uygulaması ile toplam 412.149 adet e-bilet satılmış olup 51.377.923 $ hasılat elde edilmiştir.

• Call Centerdan kredi kartı ile yapılan satışların 39.668 adeti Dışhat bilet olarak satılmıştır, 16.041.0255 $’lık hasılat dış hat bilet satışından elde edilmiştir.

• İnternet Bilet Satış Ofisinde 2007 ‘de 729 MCO düzenlenmiş ve 5.5718 YTL gelir elde edilmiştir, toplam gelir 5.5718 YTL’dir.

• Ayrıca İnternetten düzenlenen 9.667 adet elektronik bilet iadeye alınmış, toplam .1.599.919,21 YTL iade edilmiştir.

• Rezervasyon yapıldıktan sonra yedekten esasa geçen, uçuş saati, günü değişen ve işlem yapılması gereken rezervasyon kayıtları için yolcular geri aranarak rezervasyon işlemleri gerçekleştirilmiş ve 41.276 adet geri arama yapılmıştır.

• 03 Ekim 2007: Deneme amaçlı outbound satış başlatıldı. Öncelikli olarak opsiyon süresi yaklaşan yolcular geri aranarak bilet alıp almak istemeyecekleri soruldu.

• 18 Eylül 2007: Çağrı merkezini arayan yolcularımızın ne zaman aradıklarının aranılan telefon numarası ile bulunabilmesi aktive edildi. 2003 yılında 193 olan toplam hat kapasitesi 2008 Haziran itibarıyla 419’a ulaşmıştır.

•2006 yılında 200 olan personel sayısı bu iş yükü artışı ile birlikte 2008 itibarı ile 547’ye yükseltilmiştir.

• 2007 yılında 7.5 milyon çağrı cevaplanmış, cevaplanan çağrı oranı %97’ye ulaşmıştır.

•Sadece 2008 Haziran ayında miles&miles ve retro hizmetleri olarak 21.442 işlem yapılmıştır.

•Çağrı merkezi çalışanları yaklaşık 2008 yılı haziran ayına kadar 13.600 miles&miles hizmeti açmış, yaklaşık 65.000 işleme yapmıştır.

• Çağrı merkezi çalışanlarının ilk 20 saniyede yanıtlama oranları %80’lere ulaşmıştır.

•2008 haziran ayında THY bilet satış adet/ciro oranında çağrı merkezi tüm satış ofisleri arasında 2. sıraya yükselmiştir.

•E-bilet satışlarında 2006-2007 arası %111 artış sağlamıştır. 2008’de ilk altı ayda 33.5 Milyon USD net satış hasılatı sağlamıştır.

•THY çağrı merkezi diğer havayolları ile yapılan kod paylaşımlı bilet yanında ayrı bir maliyet yapısı olan Anadolu Jet ve THY’nin de üyesi olduğu uluslararası havayolu ittifakı Star Alliance işlemlerini de yürütmektedir.

ISAD Özelleştirme İdaresi'ne başvurdu

Öte yandan THY’nin call center hizmetinin özelleştirilmesinin bilet satan seyahat acenteleri aleyhine haksız rekabete neden olacağını belirten firmalar, meslek kuruluşu TÜRSAB’ın konuya ilgisiz kalmasını de eleştiriyor.

Bilet satan seyahat acentelerinin oluşturduğu IATA’cı Seyahat Acenteleri derneği (ISAD) Başkanı Selma Yılmaz, üyelerinin bu işlemden uğrayacağı zararı anlatmak için özelleştirme idaresine bir yazı gönderdi.

Yazısında THY’nin Call center’i özelleştirmesi halinde ortaya çıkacak olumsuzluklar ve bunun neden olacağı haksız rekabeti ayrıntıları ile anlatan ISAD Başkanı Selma Yılmaz, Özelleştirme İdaresi’nin de bu işe el koymasını istedi.

 

Rakamlarla Call Center gerçeği!

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

dağobel; ~ 16 yıl önce
ARKADAŞIM: GÜZEL İFADE ETMİŞİNDE ,BU ARKADAŞIN YAZDIĞI YORUMLARI İYİ OKU.PARTİLİ OLMAK FARKLI BİR ŞEY.TÜRKİYE NUFUSUNUN %80 NİNE SALAK DİYEN BU ZAVALLIYA YAZILANLAR AZ BİLE,...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SRDR ~ 16 yıl önce
Her ne kadar black junıor un hiç bir fikrine katılmıyorsamda sizlerinde sizin gibi düşünmeyen insanlara hakaret etmeye hakkınız yok.O zaman sizler de black junıor un seviyesine düşmüyormusunuz.Herkes birbirlerinin fikirlerini daha olgunca anlamaya baklasa insanlarımız birbirini kırmasa ülkemiz bir sevgi ülkesi olsa daha güzel olmazmı.Lütfen birbirimizi kırmayalım .Bizler cahil değiliz .Kendi eleştirdiklerimizle aynı seviyeye düşmeyelim.Sesimiz oyumuz olsun .Benim gibi düşünen veya düşünmeyen herkese selam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevahir ~ 16 yıl önce
arkadaşım: bu nasıl seviyesizlik,bu nasıl basitlik.onurlu insan onurlu oy verirmiş.onurlu insanların onursuz oy verdiğini nereden biliyorsun?.sen resmen beyin özürlüsün.sen diyorsun ki chp liler onurludur.chp ye oy verir..bu basit ve düzeysiz yaklaşım bu ülkede yaşayan insanların %80 ine hakaretdir. kaldı ki chp oy verenlerin %99 u senin gibi düşünmüyordur.dağobel ve ben den biraz insanlık öğren....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
arkadaş ben dağobel :son yorumunu okudum. ve sana hasta oldum.sen bu güne kadar nerelerde kendini harcadın.,kendine yazık ettin.seni ve partini eleştirenleri derhal bir yerlere koymaya çalışıyorsun.chp nin küçük kafalı black Junıoru..meseleye demokrasi açısından bak.ülkeyi secimle yöneten ve senin gibi düşünmeyen insanlara vatan haini demek muz cumhuriyetinde bile yok.senin çok ama çok acilen tedaviye ihdiyacın var.tedavi olmazsan topluma zarar verdiğin gibi ;kendine de zarar verebilirsin. yurtseverlık, yanlışlarına ramen insan severlik bizde kalın.ACİL DOKTORA GİT. BLACK JUNIOR....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel,e ve yurttaş namık,a ~ 16 yıl önce
ARKADAŞLAR BİZ SİZİN VE SİZİN SAVUNDUĞUNUZ KİŞİLER GİBİ BİR TORBA KÖMÜRE BİR PAKET BULGURA OYUMUZU SATMADIK OYUNU BU ÇIKARLAR UĞRUNA SATAN VATANINI MİLLETİNİ HER TÜRLÜ SATAR VE SATMASINADA MAŞALIK YAPTI BİLE ANLADINMI KARDEŞİM SİZLERİN ARTIK SUSUP KENARA ÇEKİLİP KONUŞMAMANIZ GEREKİYOR NAPTINIZDA UTANMADAN BİRDE CEVAP VERİYOSUNUZ AKP YANDAŞLARI ??? NE DESENİZ BOŞ ARTIK KANDIRAMASSIN ! YÜCE MİLLETİM GÖZÜNÜ AÇTI ARTIK SİZLER HİÇ HABERLERE BAKMIYOSUNUZ GALİBA .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BLACK JUNIOR ~ 16 yıl önce
arkadaşım bizi sandığa gömmek istiyenlerin ben vatan haini olduğunu düşünüyorum bunlarda % 47 benim görüşümce anladın sen vatanı sevmeyen vatanı düşünmeyenler işte senin gibiler oluyor sayın cevahir sana sayın bile demek içimden gelmiyor ama terbiyemi, bozmak istemedim bu % 47 oranı vatanı satmaya yardımcı olan kişiler allah korusun bizi bu kişilerden allah yardımcınız olsun başka bişey demiyorum sayın temel kotilin dediği gibi :)) vatan toprakları kutsaldır .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UYANIK ~ 16 yıl önce
BİR MİLLET UYANIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yurttaş namık ~ 16 yıl önce
sizlere tepeden bakan.sizleri salak diye aşağılayan bu canlıları yuttaş namık olarak ;başka ALEME havale ediyorum....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dağobel ~ 16 yıl önce
türkiyenin sessiz çoğunluğuna halka gidemeyen,ama milyonlara hakaret eden bu zavallı arkadaşları milletimiz tükrüğü ile boğar.halka,hakka,hukuka ve çoğunlağa inanmayan rant ve gayrimenkül zenginleri hep mutlu azınlık olarak kalmışlar.ve çoğunluğu aşağılamışlardır.aysun hatun örneği yorumculara iyi bir örnek olmuş.o salak dedikleri halk açtır,işsizdir,çaresizdir ama çok ONURLUDUR.eline sağlık,yüreğine sağlık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevahir ~ 16 yıl önce
sevğili arkadaşlar:sizler yaptığınız yorumlarda,gönlünüzden geçenleri yazmışınız..başka bir deyişle hayellerinizi yazmışınız.işyerlerimizin ve ülkemizin gerçekleri ile sizlerin hayelleri hiç bir zaman örtüşmez.CHP ÖZELLEŞMEYE KARŞI DEYİL BİR KERE.DENİZ BAYKAL SİZLERİ YÖNETİR CHP NİN DEĞİŞMEZ GENEL BŞK OLUR.AMA AYSUN KAYACI GİBİ SALAK DEDİĞİNİZ ÇOĞUNLUĞUN İRADESİ OLUP ,TÜRKİYEYİ YÖNETEMEZHALK,MİLLET İRADESİNE SAYĞILI OLMALISINIZ..SİZLER BU KAFA İLE HEP MUHALEFETTE KALIRSINIZ.HALKA SALAK,APTAL DİYEN KENDİNİ BEĞENMİŞLERİ BU HALK HER ZAMAN SANDIĞA GOMMÜŞDÜR..İŞ YERİ SORUNLARI İLE SİYASETİ,SİYASAL PARTİLERİ SENDİKALARI,SENDİKACILAI VE SENDİKA AĞALARINI BİRBİRİNE LÜTFEN KARIŞTIRMAYALIM..sayğılarımla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000