15 Mayıs 2012, Salı 09:20:43

"PLANLI BİR SALDIRI BAŞLATILMIŞTIR"

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nun dünkü toplantısında alınan kararlar ile ilgili Hava-İş sendikasından açıklama yapıldı.
  • ARKADAŞLAR ZAMAN SENDİKAYI ELEŞTİRME DEĞİL , BİRLİK BERABERLİK ZAMANIDIR...HAKLARIMIZ ELDEN GİDİYOR...MAAŞLARA ARTIŞ OLMUYOR...İLK ÖNCE BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE BU ZORLU DÖNEMECİ ATLATALIM...DAHA SONRA HAVA-İŞ YÖNETİMİNİ TARTIŞIP DEĞİŞTİRELİM...THY DEKİ TUZU KURU YÖNETİCİLERİN OYUNLARINA GELMEYİN...BU DÖNEMDE SENDİKANIZA ,HAKLARINIZA VEDE ALINTERİNİZE SAHİP ÇIKIN ...YOKSA YARIN HERŞEY İÇİN ÇOK GEÇ OLACAK....ŞİRKET PARÇA PARÇA ELDEN GİDİYOR...ARKADAŞLARIMIZ TEKER TEKER İŞDEN ÇIKARTILIYOR...HERKES MUTSUZ...HERKES SESSİZ...LÜTFEN BU SESSİZLİĞİ FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİĞE YORALIM...BİRLEŞİP HAKLARIMIZA MAAŞ ARTIŞIMIZA ALIN TERİMİZE SAHİP ÇIKALIM...SON KALE UÇUŞ İŞLETME...ÖZELLİKLE ORADAKİ KAPTAN PİLOT ABİLERİMİZDEN VE KABİN MEMURU ARKADAŞLARIMIZDAN DESTEK GELMESİ LAZIM...
  • star alliance dilekçe yazılmalı her türlü kurallar ihlal ediliyor bunlar ne ki..... hakketmiyorsunuz bu prestiji..
  • Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Genel Sekreter Mustafa Yağcı ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın hakkında, sendikada danışman olarak görev yapan N.Ö.'ye işyerinde psikolojik taciz (mobbing) uyguladıkları iddiasıyla, 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Haziran ayında gerekçe gösterilmeden iş sözleşmesi fesh edilen 52 yaşındaki N.Ö. savcılıkta Kaya Sayın'ın kendisine 2007'de bir otelde birlikte olmayı teklif ettiğini bu teklifini sendika yöneticisi Ayçin'e ilettiğini söyledi. Bu olaydan sonra kendisine 3 ay görev verilmediğini, arşiv ve evrak dağıtımı gibi işlerde çalıştırıldığını öne süren N.Ö.'yü, mesai arkadaşları da onayladı. İki tanık, şüphelilerin kendilerinden N.Ö.'ye selam verilmemesini, tavır alınmasını istediğini savundu. Adli Tıp raporuna göre "travma sonrası stres bozukluğu ve majör depresyon" tanısı konan N.Ö.'nün dosyasını bilirkişi olarak inceleyen Kadir Has Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Zeynel T. Kangal da raporunda "sistematik olarak eziyet suçunun oluştuğu sonucuna varılmıştır" dedi.
  • Sendika Genel Başkanı Atilay Ayçin, Genel Sekreteri Mustafa Yağcı ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın hakkında sendikada danışman olarak görev yapan N.Ö.’ye mobbing yaptıkları iddiasıyla 5 yıla kadar hapis isteniyor.
  • sayın sendika üyeleri bu yönetimin acilen istifa etmesi gerekir.(ki sanmıyorum koltuk tatlıdır)...yada üyeler olaganüstü toplantı kararı almalıdır...işini yapamayan,msj atıp çalışanları gazlamaktan başka bir işe yaramayan sendikanın kime ne faydası olur..anca ceplerini doldururlar...denetim kuruluna sesleniyorum sendika bütçesinden nerelere ne paralar harcandığını yani giderlerini şeffafça internet sitesinde yayınlıyabilirler mi?başkanın harcamalarını görebilirmiyiz...benzin,yemek,tatil,eşe ve dosta düğün dernekte gönderilen çiçekler ahbaplardan yemek faturaları ...bunları bir yayınlasınlar...
  • Sendikanın arkasında hangi çalışan duruyorki icraat bekliyorsunuz. callcenter özelleşirken bile oranın çalışanları korkudan sendika b kapısına gidip sendika başkanını dinleyemedi. çalışanlar böyle korktukca sendikadan bir şey beklemeyin. greve gitsek ne olacak personel kuzu kuzu yine işe gitmeye devam edecek. varmı greve giderim diyen babayiğit
  • Hiç kimseye ve hiç bir şeye inancımız kalmadı. her yerde kavga,dövüş. Profesyonellikten, sponsor olmalardan, uzman arkadaşların zihni sinir projelerinden başımızı alamıyoruz, ama tasarrufa gelince personel fazla. El_İnsaf. Kentpark'a taşınan uzman arkadaşlar nasıl da AVM içinde mesai tüketiyorlar, nasıl spor merkezlerine üye olarak günlerini dolduruyorlar, nasıl çalan hiç bir tlf açılmıyor, gidin de bakın bakalım. Ne yönetim, ne sendika... iş üreten nerede.???
  • madem çok tepkiliydin neden cuma günü bu olaylar olduğunda ocakbaşına gidip de keyif sürdünüz ey sendika ağaları????? işveren üyelerine yine kazık atarken siz orda üyelerinizin aidatlarıyla ,üzüntünüzü rakı içerek kebap yiyerek mi hafifletiyordunuz acaba??? bu kadar utanmazlık,rezillik olmaz...üyelerin 16 aydır zam alamıyor sen her sene kendine ve yandaşlarına kıyak zamları yapıyorsun,kişisel masraflarını sendikaya ödetiyorsun ne de olsa her ay 480.000 tl gelirin tıkır tıkır hesaba yatıyor tabii ki umrunda olmaz hiçbir şey...ey çalışanlar gidin temsilcilere yetmedi sendikaya bu başkan bozuntusundan ve yanındaki yağcılardan hesap sorun..sormazsanız da ağlamayın!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • THY de calışmıs eskı kabın memuru olarak sunu soyleyım.sendıka hıc bı ıs yapamıyo.THY yuzlerce calısanını basıt bahanelerle ısten cıkardı sendıka ne yaptı o cıkartılan ıscılerın ne kadar arkasında durdu?? yazık ya mılletı kapının onune koydular bı anda sonucta olan gene calısana oldu..sendıka hala oturdugu yerden mılletı gaza getırsın Ben thy yı de savunmuyorum cok senelerını vermıs calısanını bu sekılde ısten cıkardı sırf part tıme kabın memuru olarak alıncak personel ıcın kadro acmak adına. albirini vur otekıne.. thy kabın artık huzurla calısılacak bır yer degıl.
  • hava işin bi tane icraatını göreyim dişimi kırıcam.. :)

Değerli Üyelerimiz;

Tüm bu anti demokratik hukuksuz hakkaniyetsiz ve adaletsiz girişimler bize meşru ve demokratik direnme hakkı doğurmaktadır.

Bu gün yapılan Hava-İş Başkanlar ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında Havacılık İşçilerinin GREV YASAĞI kapsamına alınması ve THY A.O Sözleşmesinin engellenmesi ile ilgili olağanüstü gelişmeleri değerlendirmiştir.

Son dönemde bir yandan sendikalı sendikasız tüm havacılık çalışanlarına, diğer yandan sürmekte olan THY toplu iş sözleşmesinde THY çalışanlarına yönelik, çok yönlü hak kayıplarına yol açabilecek çok planlı bir saldırı başlatılmıştır.

Havacılık sektöründe en temel Anayasal hak olan sendikalı ve toplu iş sözleşme imzalamak böylelikle insanca yaşamak, insanca çalışmak hakkına karşı işverenlerin tahammülsüzlüğü ve saygısızlığı görülmemiş boyutlara ulaşmıştır.

İşverenlerce hukuk zemini dışına çıkılarak toplu iş sözleşme ve mevzuat hükümleri hiçe sayılmaktadır.

THY işverenliğince yapılan itiraz başvurusu ile İstanbul 11. İş Mahkemesi T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Resmi Arabulucu atama işlemini TEDBİREN DURDURARAK Duruşma günü olarak5 Eylül 2012 tarihine yani 4 ay sonraya gün vermiştir.Yani toplu iş sözleşmemiz fiilen bloke edilmiştir. Bu davanın bu tarihte sonuçlanması da garanti olarak görülememelidir.

11 Mayıs 2012 tarihinde ise AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından halen yürürlükte olan “2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununun 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir."

"4. Banka ve noterlik hizmetleri ile havacılık hizmetlerinde," şeklinde değişiklik yapılmasına yönelik Kanun Teklifi verilmiştir. Bu değişiklikle havacılık hizmetlerinin tümünde GREV YASAĞI getirilmektedir.

Bütün bu girişimler göstermektedir ki sendikal haklarımıza topyekûn bir saldırı vardır. Buna karşı tüm havacılık işçileri topyekûn bir karşı çıkış oluşturmalıdır.

Bu kapsamda sendikamız kurulları aşağıdaki kararları almıştır. Tüm bu anti demokratik hukuksuz hakkaniyetsiz ve adaletsiz girişimler bize meşru ve demokratik direnme hakkı doğurmaktadır.

1-Bu iki anti-demokratik girişimle ilgili sendikamız her türlü araç ve gereci kullanarak basını, kamuoyunu, sendikaları, STK’ları siyasi partileri bilgilendirecektir

2-Yine havacılık çalışanlarının bu konudaki tepkilerini ortaya koymak üzere 23 Mayıs Çarşamba günü saat 12.15 de THY Genel Müdürlüğü önünde tüm üyelerimizin katılımı ile kitlesel basın açıklaması yapılacaktır

3-Tüm siyasi partiler ziyaret edilerek TBMM’de ilgili kanun teklifinin değiştirilmesi talep edilecektir.

4-Uluslararası üst kuruluşumuz ITF bilgilendirilerek bu yolla İLO’ya (Uluslararası Çalışma Örgütü) şikâyette bulunulacaktır.
5-Yarın Hukuk Müşavirliğimiz 11.İş Mahkemesinin bizce maddi hata olduğuna inandığımız aileleri ile birlikte 50 bin kişinin mağduriyetine yol açacak kararına itiraz edilecektir.

6-Ancak bu itirazımızdan sonuç alınamaması halinde tüm üyelerimizce davaya müdahil olma ve suç duyurusunda bulunulması ile ilgili tüm hukuki haklarımız kullanılacaktır.

7-Tüm bu uyarı ve girişimlerimizin sonuçsuz kalması halinde biçimi ve tarihi daha sonra açıklanmak üzere kazanılmış haklarımızı gasp etmeye karşı çalışanlar olarak üretim gücümüzü kullanmamak hakkımızı kullanacağız.

Saygılarımızla Kamuoyuna duyururuz.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU 

"PLANLI BİR SALDIRI BAŞLATILMIŞTIR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

SON KALE ~ 12 yıl önce
ARKADAŞLAR ZAMAN SENDİKAYI ELEŞTİRME DEĞİL , BİRLİK BERABERLİK ZAMANIDIR...HAKLARIMIZ ELDEN GİDİYOR...MAAŞLARA ARTIŞ OLMUYOR...İLK ÖNCE BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE BU ZORLU DÖNEMECİ ATLATALIM...DAHA SONRA HAVA-İŞ YÖNETİMİNİ TARTIŞIP DEĞİŞTİRELİM...THY DEKİ TUZU KURU YÖNETİCİLERİN OYUNLARINA GELMEYİN...BU DÖNEMDE SENDİKANIZA ,HAKLARINIZA VEDE ALINTERİNİZE SAHİP ÇIKIN ...YOKSA YARIN HERŞEY İÇİN ÇOK GEÇ OLACAK....ŞİRKET PARÇA PARÇA ELDEN GİDİYOR...ARKADAŞLARIMIZ TEKER TEKER İŞDEN ÇIKARTILIYOR...HERKES MUTSUZ...HERKES SESSİZ...LÜTFEN BU SESSİZLİĞİ FIRTINA ÖNCESİ SESSİZLİĞE YORALIM...BİRLEŞİP HAKLARIMIZA MAAŞ ARTIŞIMIZA ALIN TERİMİZE SAHİP ÇIKALIM...SON KALE UÇUŞ İŞLETME...ÖZELLİKLE ORADAKİ KAPTAN PİLOT ABİLERİMİZDEN VE KABİN MEMURU ARKADAŞLARIMIZDAN DESTEK GELMESİ LAZIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
star alliance dilekçe yazılmalı her türlü kurallar ihlal ediliyor bunlar ne ki..... hakketmiyorsunuz bu prestiji..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baskan ~ 12 yıl önce
Hava İş Sendikası Genel Başkanı Atilay Ayçin, Genel Sekreter Mustafa Yağcı ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın hakkında, sendikada danışman olarak görev yapan N.Ö.'ye işyerinde psikolojik taciz (mobbing) uyguladıkları iddiasıyla, 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Haziran ayında gerekçe gösterilmeden iş sözleşmesi fesh edilen 52 yaşındaki N.Ö. savcılıkta Kaya Sayın'ın kendisine 2007'de bir otelde birlikte olmayı teklif ettiğini bu teklifini sendika yöneticisi Ayçin'e ilettiğini söyledi. Bu olaydan sonra kendisine 3 ay görev verilmediğini, arşiv ve evrak dağıtımı gibi işlerde çalıştırıldığını öne süren N.Ö.'yü, mesai arkadaşları da onayladı. İki tanık, şüphelilerin kendilerinden N.Ö.'ye selam verilmemesini, tavır alınmasını istediğini savundu. Adli Tıp raporuna göre "travma sonrası stres bozukluğu ve majör depresyon" tanısı konan N.Ö.'nün dosyasını bilirkişi olarak inceleyen Kadir Has Üniversitesi Ceza Hukuku Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Zeynel T. Kangal da raporunda "sistematik olarak eziyet suçunun oluştuğu sonucuna varılmıştır" dedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mehmet ~ 12 yıl önce
Sendika Genel Başkanı Atilay Ayçin, Genel Sekreteri Mustafa Yağcı ve Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Kaya Sayın hakkında sendikada danışman olarak görev yapan N.Ö.’ye mobbing yaptıkları iddiasıyla 5 yıla kadar hapis isteniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
seyirci ~ 12 yıl önce
sayın sendika üyeleri bu yönetimin acilen istifa etmesi gerekir.(ki sanmıyorum koltuk tatlıdır)...yada üyeler olaganüstü toplantı kararı almalıdır...işini yapamayan,msj atıp çalışanları gazlamaktan başka bir işe yaramayan sendikanın kime ne faydası olur..anca ceplerini doldururlar...denetim kuruluna sesleniyorum sendika bütçesinden nerelere ne paralar harcandığını yani giderlerini şeffafça internet sitesinde yayınlıyabilirler mi?başkanın harcamalarını görebilirmiyiz...benzin,yemek,tatil,eşe ve dosta düğün dernekte gönderilen çiçekler ahbaplardan yemek faturaları ...bunları bir yayınlasınlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 12 yıl önce
Sendikanın arkasında hangi çalışan duruyorki icraat bekliyorsunuz. callcenter özelleşirken bile oranın çalışanları korkudan sendika b kapısına gidip sendika başkanını dinleyemedi. çalışanlar böyle korktukca sendikadan bir şey beklemeyin. greve gitsek ne olacak personel kuzu kuzu yine işe gitmeye devam edecek. varmı greve giderim diyen babayiğit

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Filler tepişir, çimenler ezilir..... ~ 12 yıl önce
Hiç kimseye ve hiç bir şeye inancımız kalmadı. her yerde kavga,dövüş. Profesyonellikten, sponsor olmalardan, uzman arkadaşların zihni sinir projelerinden başımızı alamıyoruz, ama tasarrufa gelince personel fazla. El_İnsaf. Kentpark'a taşınan uzman arkadaşlar nasıl da AVM içinde mesai tüketiyorlar, nasıl spor merkezlerine üye olarak günlerini dolduruyorlar, nasıl çalan hiç bir tlf açılmıyor, gidin de bakın bakalım. Ne yönetim, ne sendika... iş üreten nerede.???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HESAP SORMAZSANIZ AĞLAMAYIN!!!! ~ 12 yıl önce
madem çok tepkiliydin neden cuma günü bu olaylar olduğunda ocakbaşına gidip de keyif sürdünüz ey sendika ağaları????? işveren üyelerine yine kazık atarken siz orda üyelerinizin aidatlarıyla ,üzüntünüzü rakı içerek kebap yiyerek mi hafifletiyordunuz acaba??? bu kadar utanmazlık,rezillik olmaz...üyelerin 16 aydır zam alamıyor sen her sene kendine ve yandaşlarına kıyak zamları yapıyorsun,kişisel masraflarını sendikaya ödetiyorsun ne de olsa her ay 480.000 tl gelirin tıkır tıkır hesaba yatıyor tabii ki umrunda olmaz hiçbir şey...ey çalışanlar gidin temsilcilere yetmedi sendikaya bu başkan bozuntusundan ve yanındaki yağcılardan hesap sorun..sormazsanız da ağlamayın!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ya bırakın artık ~ 12 yıl önce
THY de calışmıs eskı kabın memuru olarak sunu soyleyım.sendıka hıc bı ıs yapamıyo.THY yuzlerce calısanını basıt bahanelerle ısten cıkardı sendıka ne yaptı o cıkartılan ıscılerın ne kadar arkasında durdu?? yazık ya mılletı kapının onune koydular bı anda sonucta olan gene calısana oldu..sendıka hala oturdugu yerden mılletı gaza getırsın Ben thy yı de savunmuyorum cok senelerını vermıs calısanını bu sekılde ısten cıkardı sırf part tıme kabın memuru olarak alıncak personel ıcın kadro acmak adına. albirini vur otekıne.. thy kabın artık huzurla calısılacak bır yer degıl.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
hava işin bi tane icraatını göreyim dişimi kırıcam.. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000