03 Temmuz 2009, Cuma 17:13:26

"Pist uzatma çalışmaları 1 Kasım'da bitecek"

Siirt Havaalanı'nda pist uzatma çalışmaları başladı. Pistte incelemelerde bulunan AK Parti Milletvekili Afif Demirkıran, çalışmaların 1 Kasım tarihine kadar bitirileceğini açıkladı.
  • Bana göre öncelikle bölgeye katkisi olmalidir.Sadece biz oraya havaalani yaptik pistin boyu 3000 M demekle olmaz bu alanin nasil bir yer oldugunu bilmiyorum.Bilenlerin yorumlari,isin özünü cok iyi anlatmaktadir.Aklin yolu birdir.Bir kerrecik olsa bu yolu bulabilirsek,Siirt'li Vatandaslarimiza ve bölgenin kalkinmasina yardimin tam anlamiyla yapilmis olduguna herkes sevinir.
  • yazık günah bu kadar dökülen paraya hiç bir fayda sağlamayacak, oraya sefer yapan pilotlara sorun isterseniz. pilotlar bir bardağın dibine iniş yapıyoruz gibi geliyor bize diyor. pist uzatımından sonra pist boyu dağın eteğine gelecek. bakalım hangi pilot dağın eteğine uçağı indirebilecek veya dağın eteğinden kaldırabilecek. allah bu boş yatırımları yapanların yanına bırakmasın.
  • Siirt pisti diğil 2030 metre 3030 metre olsa da oraya 737 ,320 gibi uçaklar inemez ve hiç kalkamaz. Buraya bu kadar para harcanırken hiç kimse bunu neden hiç merak edip araştırmaz bilinmez.Pistin boyu orada kısıtlayıcı etken değil, etraftaki manialar kalkış ve inişleri etkiliyor.15 dakika ilerde Kurtalan gibi düz araziler varken il özel idaresi onca parayı harcayıp dağların arasına kimseye bir pist nasıl olur diye danışmadan pisti yapmış. Bunlara ya kardeşim bir pist yaptınız hiç kimse inip kalkalkamıyor devletin parasını niçin çarçur ettiniz diye sormamış
  • 1 kasim demis ama yilini belirtmemis 2009 olduguna kim inanir

Siirt Havaalanı'na giderek yürütülen çalışmalar hakkında Havaalanı Müdürü Erol Yılmaz ile müteahhit firma yetkililerinden bilgi alan Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt'e tarifeli seferlerin yapılabilmesi için her türlü çabayı harcadıklarını belirtti.

Milletvekili Demirkıran, "Bilindiği üzere şu anda Siirt'e tarifeli seferler, küçük uçakların olmaması nedeniyle yapılamıyor. THY'nin Bosna'dan küçük uçak alımı gündemdedir. Ancak, biz bir yandan bu noktadan konuyu takip ederken pistin uzatımını da sağladık. Başlayan çalışmalarla şu anda bin 830 metre uzunluğunda olan pist 200 metre uzatılarak 2030 metre uzunluğa getirilecektir. Yaklaşık 2 milyon TL tutarındaki bu çalışmalar 1 Kasım'da bitirilecektir. Bu çalışmaların ardından uçaklar havaalanına daha rahat, daha güvenli bir şekilde iniş kalkış yapacaklardır" dedi.

Milletvekili Demirkıran, ileriki yıllarda pistin daha da uzatılmasını sağlamak amacıyla başlatılan ve 1 milyon TL tutarındaki arazi kamulaştırma çalışmaların da tamamlanmak üzere olduğunu sözlerine ekledi.

"Pist uzatma çalışmaları 1 Kasım'da bitecek"

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Bana göre öncelikle bölgeye katkisi olmalidir.Sadece biz oraya havaalani yaptik pistin boyu 3000 M demekle olmaz bu alanin nasil bir yer oldugunu bilmiyorum.Bilenlerin yorumlari,isin özünü cok iyi anlatmaktadir.Aklin yolu birdir.Bir kerrecik olsa bu yolu bulabilirsek,Siirt'li Vatandaslarimiza ve bölgenin kalkinmasina yardimin tam anlamiyla yapilmis olduguna herkes sevinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yazık günah bu kadar dökülen paraya hiç bir fayda sağlamayacak, oraya sefer yapan pilotlara sorun isterseniz. pilotlar bir bardağın dibine iniş yapıyoruz gibi geliyor bize diyor. pist uzatımından sonra pist boyu dağın eteğine gelecek. bakalım hangi pilot dağın eteğine uçağı indirebilecek veya dağın eteğinden kaldırabilecek. allah bu boş yatırımları yapanların yanına bırakmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Siirt pisti diğil 2030 metre 3030 metre olsa da oraya 737 ,320 gibi uçaklar inemez ve hiç kalkamaz. Buraya bu kadar para harcanırken hiç kimse bunu neden hiç merak edip araştırmaz bilinmez.Pistin boyu orada kısıtlayıcı etken değil, etraftaki manialar kalkış ve inişleri etkiliyor.15 dakika ilerde Kurtalan gibi düz araziler varken il özel idaresi onca parayı harcayıp dağların arasına kimseye bir pist nasıl olur diye danışmadan pisti yapmış. Bunlara ya kardeşim bir pist yaptınız hiç kimse inip kalkalkamıyor devletin parasını niçin çarçur ettiniz diye sormamış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
1 kasim demis ama yilini belirtmemis 2009 olduguna kim inanir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000