10 Haziran 2012, Pazar 08:54:01

PİLOTLAR ŞAKA ZANNETTİLER

Hostes Meltem Akdağ yurtdışı görevdeyken işten çıkarıldı, ‘Dönüş uçağına binemezsin’ dendi...
  • thy gercekten kendı kuyusunu kazdı, artık türk hava yollarını tercih etmiyorum, ettirmiyorum. boykot thy!!!
  • bu yasadışı ise grev yasal bir haktır; bu eylem de havacılık sektöründe grevin yasaklanmasının mecliste geçmesi nedeni ile yapılmıştır, ne ilginç değil mi; yasal olan bir hakkın elinden alınıyor o zaman neyin mücadelesini nasıl yapacaksın, geçmiş olsun; bu mücadeleyi yapan thy personelini kucaklıyorum. sevgilerimle
  • bu bahsetiiğiniz şey yasal olmayan bir eylemdir. 29 mayısda yaşanan da tam olarak buydu. 100 değil daha fazlası bağlandı uçakların. insanları daha fazla yasadışı işlere yönlendirip canlarını yakmayın!!
  • 100 uçağı aynı gün ground'a bağlayarak üst yönetime iyi bir ders verilebilir,aynı gün aynı saat. Hedef 30 Ağustos 2012 olsun..var mısınız ?
  • bu demek oluyor ki bundan sonra sütlü çaylar daha bi özenli hazırlanacaaaak:)))
  • konu nerden nereye
  • sayiniz nekadar fazla..4 yorum var 2 niz orumcek beyinlilerdensiniz.ici bos seylere nasil inanip fanatiklesiyosunuz.O Allah sizi gercekten tepetaklak etsin.Yardakci millet.
  • Ben atilanlardan biriyim ve cevre muhendisiyim , kaptanlar kendilerini okumuduk kaptan olduk dige bizden ustum goruyolar bende okudum ama kaptan olamam cunki babam kaptan degil torpilimiz yok .hadi bunlarida konusalim yolda yuruyemeyen adamlar pilot oldu cunki babadab ogulagecer bi arastirin pilotlarin babalari kim garibanin oglu ucus isletmenin kapisindan bile giremez bu haksizlik degil mi soruyorummmmmmmmm
  • kış güneşi denen zındık, sen ülken için hayırlı birşeyler yaptın mı ki! başkalarını kötülüyor hakaret ediyorsun... ne ekersen onu biçersin unutma...
  • Hoca efendi muhterem bir zatdır insanlara aşıktır onlar için göz yaşı bile döker üzülür,çünkü kalbinde kalbimizde iman sevgisi taşırız evet sardık ahtapot gibi varmı bir diyeceğin çocuklarımız 10 cm etekle gezmiyor allah yolunda iman yolunda yetişiyor topluma duyarlı bireyler oluyorlar,orda burda şımarık şımarık hareketler sergilemiyorlar içki içip başkalarının malına canına kast etmiyorlar aza kanaat ederek büyürler her şeyden önce çocuklarımız ölüm döşeğinde kelimeyi şaadet getirmesini biliyorlar modern düşünceli ey cahil

THY yönetiminin grev hakkının ellerinden alınmasına tepki gösteren 305 personelini tek kalemde işten çıkarması kamuoyunda tartışılırken, THY yönetiminin personelin gözünün yaşına bakmadığı da ortaya çıktı. Eyleme katılan, 1 gün sonra da Los Angeles uçuşuna giden hostes Meltem Akdağ’a işten çıkarıldığına dair SMS mesajı Amerika’dayken geldi. Akdağ, dönüş uçağına bindirilmedi. Pilotun araya girmesiyle sivil kıyafetlerle boş bir koltukta oturmasına izin verildi.

THY yönetimine, eyleme katıldıkları gerekçesiyle işten çıkarılan 305 kişiye karşı gösterdiği acımasız tutum yüzünden büyük tepki oluşurken, personele hiç de şık olmayan davranışlarda bulunulduğu da ortaya çıktı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, “THY’yi dörde katlayan personel sonuçta bu personel” diye dursun, işten çıkarıldıklarını bir SMS mesajı ile öğrenen personel arasından inanılmaz bir hikaye çıktı.

THY’nin yurtdışı görevi sırasında iş akdi fesh edilen bir personelin, dönüşte uçağa alınmadığı ve kendi imkanlarıyla Türkiye’ye dönmesinin istendiği belirtildi.

Hostes Akdağ anlattı

Yurtdışı görevi sırasında işten atıldığını mesaj yoluyla öğrenen ve Los Angeles-İstanbul seferi öncesi uçaktan indirilmesi istenen 24 yıllık kabin amiri Meltem Akdağ, yaşadıklarını anlattı:

- THY’de yurtdışı görevi sırasında mesaj yoluyla işten atıldığını öğrenen ilk kişiyim. 24 yıldır hosteslik ve kabin amirliği görevi yapıyorum. 29 Mayıs’ta düzenlenen toplantıya katıldım. Ancak o gün izinliydim ve uçuşum yoktu. İşten atılmamış olsaydım, 1 yıl sonra emekli olacaktım. Herhangi bir sefer aksaklığına yol açmadım. Şirkete zarar verici bir eylemde bulunmadım.

- 1 Haziran tarihinde nöbetim vardı. 2 Haziran’da ise İstanbul-Los Angeles seferini uyguladım. 4 Haziran tarihinde İstanbul’a dönüş hazırlıkları yapıyordum. ABD saatiyle sabah 08.30’da THY insan kaynaklarından cep telefonum arandı. Yasa dışı eyleme katıldığım gerekçesiyle iş akdimin fesh olduğu söylendi. Los Angeles’tan nasıl döneceğimi sordum. Telefonu yüzüme kapadılar.

- Durumu hemen kaptan pilotlarıma aktardım. Önce şaka sandılar. Bunlar olurken İstanbul’da saat akşam 18.00’di ve mesai bitmişti. THY’de basın işlerine bakan görevli arkadaşa ulaştım. Eyleme katıldığımı ancak o gün izinli olduğumu söyledim. Konuyu araştırıp geri döneceklerini belirttiler. Ancak arayan olmadı. Kaptanlar uçuşa 3-4 saat kala Operasyon Merkezi ‘OCC’yi aramışlar. Gelen cevapta işten çıkarılmadığım ve bir yanlışlık olduğu belirtilmiş.

Kaptanımız indirmedi

- Bu cevap üzerine uçakta tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Kapılar kapandı. Piste çıkmaya hazırlanırken kokpitten çağrıldım. Pistteki THY görevlisi telsizle kaptan pilota ‘Meltem Akdağ’ın iş akdi fesh olmuştur. Derhal uçaktan insin’ şeklinde anons yapıyordu. Uçağı tekrar körüğü yanaştırdılar. Kaptanımız çok sinirlendi. ‘Sabahtan beri bu işle uğraşıyorum. İşten çıkarılma olmadığı söylendi. Tam havalanacakken neler söylüyorsunuz. Ben kimseyi uçaktan indiremem. Meltem Hanım nerede kalacak, ne yapacak’ dedi. THY görevlisi, uçuş giysilerimi çıkarıp yolcu gibi İstanbul’a dönebileceğimi söyledi. Kaptanımızın duruşu sayesinde arka koltukta yolcu gibi İstanbul’a geldim.

Madem çıkarılacaktım...

- 24 yıllık meslek hayatımda ilk kez böyle bir şey yaşadım. Çok üzgünüm. Suç işlemişim gibi indirilmek istenmem ağrıma gitti. Uçuş sonrası Türkiye saatiyle akşam 09.00’da eve geldim. 6 Haziran’da işten atıldığıma dair yazılı tebligat geldi. 4 Haziran tarihinde işten çıkarıldığım yazılıydı. Oysa ben o tarihte Los Angeles’ta görev başındaydım. Madem görev başında işten çıkarılacaktım neden Los Angeles seferine yollandım.

1 yıl sonra emekli olacaktı

Hakkını almak için mahkemeye başvuracağını belirten Akdağ, şöyle konuştu: “Seul ve Pekin seferlerindeki birkaç arkadaşımızın benimkine benzer olaylar yaşadığını öğrendim. Hatta bir arakadaşımızı uçaktan indirmişler. Konsolosluk vasıtasıyla Türkiye’ye dönebilmiş. Biz yeri geliyor tutuklu yolcu da taşıyoruz. Bana yapılan uygulama hoş değil. Çok para aldığımız söyleniyor. Normal insanlardan 3 kat fazla mesai yapıyoruz. Hakkımı almak için mahkemeye başvuracağım. Bir yıl sonra emekli olacaktım. Çiçeklerle uğurlanmak isterdim. Suçlu muamelesi görüp ülkeme dönmek istemezdim. Benim yaşadıklarım nedeniyle o gün tüm ekibin motivasyonu bozuldu . Kaptan 15 saat uçak kullanıyor, okyanus geçiriyor. Dikkati dağılsa, hata yapsa ne olacak?”

‘Bize de bilgiler geliyor’

Hava-İş Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yağcı, yaşananları doğrularken, “Yurtdışında görevi başındayken işten çıkarıldığını mesajla öğrenen ve uçaklardan indirilmek istenen arkadaşlarımız olduğunu duyduk. Görevini tamamlamış arkadaşlarımıza mesaj yoluyla fesih bildirimi yapıldı. Pekin, Seul ve Los Angeles seferlerinde bu talihsiz olayların yaşandığına dair bilgiler aldık” diye konuştu.

(VATAN)

PİLOTLAR ŞAKA ZANNETTİLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (117)

emin deniz ~ 12 yıl önce
thy gercekten kendı kuyusunu kazdı, artık türk hava yollarını tercih etmiyorum, ettirmiyorum. boykot thy!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
bu yasadışı ise grev yasal bir haktır; bu eylem de havacılık sektöründe grevin yasaklanmasının mecliste geçmesi nedeni ile yapılmıştır, ne ilginç değil mi; yasal olan bir hakkın elinden alınıyor o zaman neyin mücadelesini nasıl yapacaksın, geçmiş olsun; bu mücadeleyi yapan thy personelini kucaklıyorum. sevgilerimle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yapıldı zaten... ~ 12 yıl önce
bu bahsetiiğiniz şey yasal olmayan bir eylemdir. 29 mayısda yaşanan da tam olarak buydu. 100 değil daha fazlası bağlandı uçakların. insanları daha fazla yasadışı işlere yönlendirip canlarını yakmayın!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
100 uçağı aynı anda grouda bağlamak ~ 12 yıl önce
100 uçağı aynı gün ground'a bağlayarak üst yönetime iyi bir ders verilebilir,aynı gün aynı saat. Hedef 30 Ağustos 2012 olsun..var mısınız ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SüTLü-ÇaY :)) ~ 12 yıl önce
bu demek oluyor ki bundan sonra sütlü çaylar daha bi özenli hazırlanacaaaak:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
su yorumlara bak ~ 12 yıl önce
konu nerden nereye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orumcek beyinliler ~ 12 yıl önce
sayiniz nekadar fazla..4 yorum var 2 niz orumcek beyinlilerdensiniz.ici bos seylere nasil inanip fanatiklesiyosunuz.O Allah sizi gercekten tepetaklak etsin.Yardakci millet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhendis ~ 12 yıl önce
Ben atilanlardan biriyim ve cevre muhendisiyim , kaptanlar kendilerini okumuduk kaptan olduk dige bizden ustum goruyolar bende okudum ama kaptan olamam cunki babam kaptan degil torpilimiz yok .hadi bunlarida konusalim yolda yuruyemeyen adamlar pilot oldu cunki babadab ogulagecer bi arastirin pilotlarin babalari kim garibanin oglu ucus isletmenin kapisindan bile giremez bu haksizlik degil mi soruyorummmmmmmmm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
istanbulli ~ 12 yıl önce
kış güneşi denen zındık, sen ülken için hayırlı birşeyler yaptın mı ki! başkalarını kötülüyor hakaret ediyorsun... ne ekersen onu biçersin unutma...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÜNEŞMİSİN NESİN ~ 12 yıl önce
Hoca efendi muhterem bir zatdır insanlara aşıktır onlar için göz yaşı bile döker üzülür,çünkü kalbinde kalbimizde iman sevgisi taşırız evet sardık ahtapot gibi varmı bir diyeceğin çocuklarımız 10 cm etekle gezmiyor allah yolunda iman yolunda yetişiyor topluma duyarlı bireyler oluyorlar,orda burda şımarık şımarık hareketler sergilemiyorlar içki içip başkalarının malına canına kast etmiyorlar aza kanaat ederek büyürler her şeyden önce çocuklarımız ölüm döşeğinde kelimeyi şaadet getirmesini biliyorlar modern düşünceli ey cahil

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000