23 Temmuz 2008, Çarşamba 13:43:28

PİLOT EYLEMİNE TEPKİ

Hava-İş’in pilotları eyleme davet eden açıklamasının yankıları sürüyor. Eylem hakkında kim, ne düşünüyor?
  • Bunda Kişisel hiçrbirşey yok.Kural neyse o yerine getirilmiş. Bence sen hakkaten false capture olmuşsun arkadaşım:)
  • değerli arkadaşlar:sendikaya evet- atilay ayçin gibi sendikacılara hayır..çünkü :atilay efendi 20 yıldır o koltukda aklı kıt üyelerle oynayarak,onları provako ederek işinden,aşından ederek oturuyor.bağzı aklı kıt üyeler ve ağanın beslemeleride buna sendikacılık diyorlar. ağa ve adamlarının paçası sıkıyorsa temsilcileri ile beraber:AHL tam ortasında 7 gün açlık grevi yaysın..ama yapamaz.para ve koltuk tatlı,üyeler ucuz,at işverenin önüne,sana muhalefet edecek kimse de kalmasın.koltuğu garentile.bahadırda unutulur. tıpkı diğerleri gibi.saygılar...
  • THY KOKPİT çalışanları kusura bakmayın ama her şeyi hak ediyorsunuz.Ha birde üç kuruş fazla para için ruhlarını satanlar daha neler göreceksiniz.Bazı işletme yöneticileri Torpile boyun eğdiniz, iltimas yaptınız, haksızlıklara ses çıkarmadınız, liyakatsızlara ırgat oldunuz.
  • OLAY TAMAMMEN KİŞİSEL.BAHADIRIN KAPRİSİ YÜZÜNDEN ONUN YERİNDE BASKASI OLSAYDI ÖDÜL BİLE VERİLİRDİ AMA ADAM RAHAT DURMUYOR Kİ.
  • Olay kesinlikle kişisel değil. Bugün Altan kaptanın başına gelir ,yarın başka bir kaptanın. Burda görülmesi gereken nokta kaptanların sindirilmeye çalışılmasıdır.Buna kişisel bir mesele diyen de şirket hatta devlet hainidir. THY kimsenin malı değil.
  • Calisanlarin birbirini destekleyecegi yerde, herkes birbirine tas atiyor ne kadar ayip! Baska ulkede olsa; herkes bir olur, protesto ederdi. Seslerini cikarirlardi.Yonetimle ozel toplanti bile yapilirdi adam gibi bir temsilci ile. Basinda bile basarili bir uzlasma olarak konusulurdu! Ama olaya bakin ki ne talpa, ne uçus isletme baskani -koltuk- korkularindan olsa gerek (ve kuzu kuzu uçan kaptanlar) ses çikarmiyorlar. Sadece Bahadir Altan'in kisisel problemi yuzunden oldugunu dusunmeyin; bir gun ayni olay tekrar yasanacak.O zaman ne olacak????
  • TALPA uyan artık.Eğer bu günlerde birşey yapmayacaksan, yapamayacaksan gerek yok sana.
  • "TARAFSIZLIK EN ADİ TARAF TUTUCULUKTUR." Talpa "tarafsız" olamaz tabii ki pilotlar derneği, pilotların tarafında olacak. Meslektaşlarının eyleminin yanında daha onurlu ve cesur olmalı. O zaman ancak başı dik dolaşabilirsiniz. Tassa bile daha cesur davranıyor. Yahu neyden korkuyorsunuz? Kaptanlar olarak şu gücünüzün farkında olun artık. Ya da açık açık tarikatların köleliğini kabullenin!!!!!!
  • Pilotların 4 saatlik açlığı sonra düşen kan şekeri faciaya neden oldu. Göstergelerde yaptıkları hata nedeniyle düşen uçakta 141 yolcu hayatlarını kaybetti. Uçuş emniyeti tüketici hakkıdır.
  • Sendikalaşma,örgütlenme devletin ve işverenin en kadim korkularındandır.Keyfiliğe karşı sendikal tepki,iş bırakma çalışanların en doğal hakkıdır.Yorumunuz...

Hava-İş’in, Türk Hava Yolları tarafından iş akdi fesh edilen Kaptan Pilot Bahadır Altan’a destek vermek amacıyla pilotların bir gün uçmama hakkını kullanacağı açıklaması havacılık çevresinden destek bulmadı. Havacılık sektörüne uzun yıllar hizmet eden deneyimli pilotlar, THY’nin kişisel bir olay için mağdur edilmemesi gerektiği görüşünde birleşti.  Ortak görüş ise, ‘ Bu kişisel bir olaydır, THY’ye mal edilemez, bayrak taşıyıcı bir kişi uğruna zarara uğratılamaz’ oldu.

İşte Hava-İş’in eylem açıklamasıyla ilgili görüşler

THY Uçuş İşletme eski Başkanı Kaptan pilot Mustafa Kolko:

Geçmişte hiç böyle bir eylem olmadı. Bir sendika üyesi sendikayı kendi arkasında sürüklemeye çalışıyor. Bir kere sendika kanunlara aykırı hareket edemez. Bu ferdi bir olay. Bir kaptan çıktı diye bütün sendika ayağa kalkmaz. 1972’de böyle bir grev oldu. Ama o toplu bir eylemdi, bireysel değildi. O zaman herkes ayağa kalktı. Bu eylemin fazla destek bulacağını sanmıyorum. 30’un üzerinde kaptan çıkmaz eyleme destek veren. Hem çıksa ne olur? Disiplin kuruluna giderler. Suç işliyorlar çünkü. Disiplinden atıldığı zaman başka havayolu şirketine de giremezler. Olayı böyle eyleme dökmek yerine İş Mahkemesi’ne başvurup hukuki süreci takip etmek çok daha mantıklı.

‘Türkiye Havayolları Pilotlar Derneği (TALPA) Başkanı Kaptan pilot Ali Ziya Yılmaz:

“Bu eylemin sektöre zarar vereceğini düşünüyorum. Bir uçağın uçamadığı zaman ortaya çıkacak zararı düşünün. Planlanmış uçuş faaliyetlerinin gerçekleşmemesi çok fazla maliyet getirir. Biz derneğiz sendikal faaliyetlerin arkasında olamayız. Dernekte THY mensubu arkadaşlarımız çoğunlukta ancak dernek olarak herhangi bir eylem için yetkimizi yok’’

Deneyimli bir THY Kaptan Pilotu:

Bahadır Kaptan’ın işten atılma gerekçesi yanlış. Burada THY’yi haksız buluyorum. Ancak bütün pilotların uçmama eylemine gitmesi ve Hava-İş’in böyle bir çağrıda bulunması çok daha yanlış. Bu eylem bence pilotlardan çok fazla destek bulmayacaktır. Eyleme destek veren pilotlar THY tarafından mimlenecek ve belki de zaman içerisinde sırasıyla işten atılacaklardır. Kimse bu riski alıp eyleme destek vermez. Hak aramak için daha farklı yollar kullanılmalıdır.

PİLOT EYLEMİNE TEPKİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

1togo ~ 16 yıl önce
Bunda Kişisel hiçrbirşey yok.Kural neyse o yerine getirilmiş. Bence sen hakkaten false capture olmuşsun arkadaşım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DAĞOBEL ~ 16 yıl önce
değerli arkadaşlar:sendikaya evet- atilay ayçin gibi sendikacılara hayır..çünkü :atilay efendi 20 yıldır o koltukda aklı kıt üyelerle oynayarak,onları provako ederek işinden,aşından ederek oturuyor.bağzı aklı kıt üyeler ve ağanın beslemeleride buna sendikacılık diyorlar. ağa ve adamlarının paçası sıkıyorsa temsilcileri ile beraber:AHL tam ortasında 7 gün açlık grevi yaysın..ama yapamaz.para ve koltuk tatlı,üyeler ucuz,at işverenin önüne,sana muhalefet edecek kimse de kalmasın.koltuğu garentile.bahadırda unutulur. tıpkı diğerleri gibi.saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asil ~ 16 yıl önce
THY KOKPİT çalışanları kusura bakmayın ama her şeyi hak ediyorsunuz.Ha birde üç kuruş fazla para için ruhlarını satanlar daha neler göreceksiniz.Bazı işletme yöneticileri Torpile boyun eğdiniz, iltimas yaptınız, haksızlıklara ses çıkarmadınız, liyakatsızlara ırgat oldunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
false capture ~ 16 yıl önce
OLAY TAMAMMEN KİŞİSEL.BAHADIRIN KAPRİSİ YÜZÜNDEN ONUN YERİNDE BASKASI OLSAYDI ÖDÜL BİLE VERİLİRDİ AMA ADAM RAHAT DURMUYOR Kİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1to go ~ 16 yıl önce
Olay kesinlikle kişisel değil. Bugün Altan kaptanın başına gelir ,yarın başka bir kaptanın. Burda görülmesi gereken nokta kaptanların sindirilmeye çalışılmasıdır.Buna kişisel bir mesele diyen de şirket hatta devlet hainidir. THY kimsenin malı değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Check ~ 16 yıl önce
Calisanlarin birbirini destekleyecegi yerde, herkes birbirine tas atiyor ne kadar ayip! Baska ulkede olsa; herkes bir olur, protesto ederdi. Seslerini cikarirlardi.Yonetimle ozel toplanti bile yapilirdi adam gibi bir temsilci ile. Basinda bile basarili bir uzlasma olarak konusulurdu! Ama olaya bakin ki ne talpa, ne uçus isletme baskani -koltuk- korkularindan olsa gerek (ve kuzu kuzu uçan kaptanlar) ses çikarmiyorlar. Sadece Bahadir Altan'in kisisel problemi yuzunden oldugunu dusunmeyin; bir gun ayni olay tekrar yasanacak.O zaman ne olacak????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 16 yıl önce
TALPA uyan artık.Eğer bu günlerde birşey yapmayacaksan, yapamayacaksan gerek yok sana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taraf ~ 16 yıl önce
"TARAFSIZLIK EN ADİ TARAF TUTUCULUKTUR." Talpa "tarafsız" olamaz tabii ki pilotlar derneği, pilotların tarafında olacak. Meslektaşlarının eyleminin yanında daha onurlu ve cesur olmalı. O zaman ancak başı dik dolaşabilirsiniz. Tassa bile daha cesur davranıyor. Yahu neyden korkuyorsunuz? Kaptanlar olarak şu gücünüzün farkında olun artık. Ya da açık açık tarikatların köleliğini kabullenin!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu hakları derneği ~ 16 yıl önce
Pilotların 4 saatlik açlığı sonra düşen kan şekeri faciaya neden oldu. Göstergelerde yaptıkları hata nedeniyle düşen uçakta 141 yolcu hayatlarını kaybetti. Uçuş emniyeti tüketici hakkıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H.Gürkan ~ 16 yıl önce
Sendikalaşma,örgütlenme devletin ve işverenin en kadim korkularındandır.Keyfiliğe karşı sendikal tepki,iş bırakma çalışanların en doğal hakkıdır.Yorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000