01 Temmuz 2014, Salı 16:11:30

PEGASUS'UN VE THY'NİN GÖZDESİ FABRİKADAN ÇIKTI

Airbus'ın en son teknolojiyle üretilen uçaklarından olan A320NEO fabrikadan çıktı.
  • ODTÜ, Boğaziçi gibi en iyi üniversitelerin en yüksek puanlı bölümlerinden mezun olup tutkusu yüzünden havacılık yapanlara sözümüz yok. Saygı bile duyarız. Sözüm ona üniversitelerden parayı bastırarak diploma alanlar, yine parayı bastırıp lisans alan, 40 yıl uçsada pilot olamayacaklar, torpil ve rüşvet ile birilerinin önüne geçip en kaymak şirketlerde iş kapanlar, kurnazlık ile zekayı birbirine karıştırmayın. 500 puanlık sınavda 250-300 puan alıp, parayı bastırarak üniversite diploması aldınız diye iyi eğitildiğinizi ve zeki olduğunuzu düşünmeyin. El şeyiyle de gerdeğe girmeyin. Babnızın parası çok, sizin de zekanızda yetiyor ise daha iyi uçakları siz yapın, 12 yaş zekasına sahip olan bizler de sizi konuşalım, elin Avrupalısının ürettiği ile Amerikalısının ürettiğini savunmayalım.
  • Zeka yani IQ (intelligence quotient) öz tanımı kavrama yeteneğidir. Genetik, yaşam tarzı, çevresel, kültürel, inanç gibi faktörlere bağlı. Kimin ne kadar zeki olduğunu ölçmede kullanılan bazı yöntemleri var. En sık kullanılanı Zeka Testleri. Testlerde önemli olan güvenirliği ve amaca hizmet etmesi. Hiç bir şey mutlak mükemmel değil, mükemmele en yakın olan ile en uzak arasında yerini alır. 2-3 ay önce ülkelerin Zeka sıralaması hakkında bir inceleme yayınlamışlar. Hong Kong, Güney Kore, Japonya, gibi ülkeler listenin başında yer almış. Türkiye ilk 10 da değil. Çok şükür Kongo, Kamerun, Etiyopya gibi listenin sonunda da değil. Hem teknolojinin beşiği Avrupaya komşu, hem teknolojinin anavaranı Amerika ile partner olup, hemde bunları ürettikleri ile biribirine hava atmak 12 yaş çocuğu, ergenlik öncesi zekaya denk. Anadoluda bu hallere el şeyi ile gerdeğe girmek, bununla da hava atmak deniyor.
  • Airbus teknolojik olarak boeing e gore daha onde deniliyor ama tam olarak bu konuda bilgim yok bilgisi olan arkadaslar yazarsa sevinirim saygilar
  • Ucağin tasarimi guzel boeing 737 max daha iyi ama tasarim olarak airbus 320 neo daha guzel bir an once thy ye gelsede yolculuk etsek
  • A320neo B737 MAX e göre daha az verimli ama A320 nin kabini daha geniş işte o açıdan bence A320 daha iyi
  • Peçete muhabbeti çok iyi :)))))))
  • (A)irbus = A Class (Boeing) = B Class bu arada erken kalkan yol alir, iki motor opsiyonu ile iki yil onden gidiyorlar.
  • türk değil "Türk" olacak çok bilmiş arkadaş;)
  • Herkesin kendi fikri ama A320 için çok büyük duruyor motorun diametresi. Gövde'nin 3/4 gibi, bu arada Pegasus bu motorlari seçmedi, seçilen motor yine CFM, ama LEAP-1A modeli.
  • Motorlar şekil, önümden çekil. Sabancının 58 adet siparişi de manidarmış..

Airbus'ın en yeni uçaklarından olan A320NEO'nun ilki fabrikadan çıktı.  Pratt & Whitney PW1100G motorları ile üretilen yeni nesil uçağın Eylül ayında test uçuşlarına başlaması öngörülüyor.

Airbus'ın Toulouse'daki merkezinde üretilen NEO'nun ilk teslimatının 2015 yılının sonlarına doğru yapılması tahmin ediliyor.

Hatırlanacağı üzere THY 4, Pegasus Havayolları da Airbus'a 58 A320NEO siparişi vermişti.





PEGASUS'UN VE THY'NİN GÖZDESİ FABRİKADAN ÇIKTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Zeka2 ~ 10 yıl önce
ODTÜ, Boğaziçi gibi en iyi üniversitelerin en yüksek puanlı bölümlerinden mezun olup tutkusu yüzünden havacılık yapanlara sözümüz yok. Saygı bile duyarız. Sözüm ona üniversitelerden parayı bastırarak diploma alanlar, yine parayı bastırıp lisans alan, 40 yıl uçsada pilot olamayacaklar, torpil ve rüşvet ile birilerinin önüne geçip en kaymak şirketlerde iş kapanlar, kurnazlık ile zekayı birbirine karıştırmayın. 500 puanlık sınavda 250-300 puan alıp, parayı bastırarak üniversite diploması aldınız diye iyi eğitildiğinizi ve zeki olduğunuzu düşünmeyin. El şeyiyle de gerdeğe girmeyin. Babnızın parası çok, sizin de zekanızda yetiyor ise daha iyi uçakları siz yapın, 12 yaş zekasına sahip olan bizler de sizi konuşalım, elin Avrupalısının ürettiği ile Amerikalısının ürettiğini savunmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zeka1 ~ 10 yıl önce
Zeka yani IQ (intelligence quotient) öz tanımı kavrama yeteneğidir. Genetik, yaşam tarzı, çevresel, kültürel, inanç gibi faktörlere bağlı. Kimin ne kadar zeki olduğunu ölçmede kullanılan bazı yöntemleri var. En sık kullanılanı Zeka Testleri. Testlerde önemli olan güvenirliği ve amaca hizmet etmesi. Hiç bir şey mutlak mükemmel değil, mükemmele en yakın olan ile en uzak arasında yerini alır. 2-3 ay önce ülkelerin Zeka sıralaması hakkında bir inceleme yayınlamışlar. Hong Kong, Güney Kore, Japonya, gibi ülkeler listenin başında yer almış. Türkiye ilk 10 da değil. Çok şükür Kongo, Kamerun, Etiyopya gibi listenin sonunda da değil. Hem teknolojinin beşiği Avrupaya komşu, hem teknolojinin anavaranı Amerika ile partner olup, hemde bunları ürettikleri ile biribirine hava atmak 12 yaş çocuğu, ergenlik öncesi zekaya denk. Anadoluda bu hallere el şeyi ile gerdeğe girmek, bununla da hava atmak deniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus 1988 ~ 10 yıl önce
Airbus teknolojik olarak boeing e gore daha onde deniliyor ama tam olarak bu konuda bilgim yok bilgisi olan arkadaslar yazarsa sevinirim saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ucağin tasarimi guzel boeing 737 max daha iyi ama tasarim olarak airbus 320 neo daha guzel bir an once thy ye gelsede yolculuk etsek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 10 yıl önce
A320neo B737 MAX e göre daha az verimli ama A320 nin kabini daha geniş işte o açıdan bence A320 daha iyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Peçete muhabbeti çok iyi :)))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
class ~ 10 yıl önce
(A)irbus = A Class (Boeing) = B Class bu arada erken kalkan yol alir, iki motor opsiyonu ile iki yil onden gidiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohh ohh a arkadaşa ~ 10 yıl önce
türk değil "Türk" olacak çok bilmiş arkadaş;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Recep Ivedik ~ 10 yıl önce
Herkesin kendi fikri ama A320 için çok büyük duruyor motorun diametresi. Gövde'nin 3/4 gibi, bu arada Pegasus bu motorlari seçmedi, seçilen motor yine CFM, ama LEAP-1A modeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ivedik amca ~ 10 yıl önce
bu pw1100 lar daha iyi değil mi ? CFM lerden ?
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Motorlar şekil, önümden çekil. Sabancının 58 adet siparişi de manidarmış..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000