01 Haziran 2012, Cuma 08:43:23

PEGASUS'TAN PARMAK ISIRTACAK BİR FİLO YATIRIMI

Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı, Genç Yönetici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği 'Yılın İş İnsanı İle Sohbet' toplantısına katıldı.
  • hahahahhahahaah PR demek istedin herhalde... hem bunun PR ile ne alakası var.. bir kelime öğreniyorsunuz onu hem doğru yazamıyorsun hemde yanlış yerde kullanıyorsun... amerikan özentisi :))
  • Ey sendikali cahiller THY icin atip tutuyorsunuz Pegasusta neden orgutlenemiyorsunuz. Uc kurusa persone calistiriyor sonra da THY ile rekabet edecekmis. Ayrica filo siparisi filan da yok sadece PIAR yapiyor gorecegiz. Ama milletmiz rahmetli Aziz Nesini bile yaniltti zaten. Anlayana...
  • KARDEŞİM,PEGASUSTA YABANCI F/O YOK,AMA KAPTAN VAR.ORADAN LİSANSINI ALABİLİRSİN.AMA ORADA UÇABİLMEN İÇİN ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ OLMAN LAZIM,ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAN LAZIM,EĞİTİMİNİ İYİ BİR DERECEDE BİTİRMEN LAZIM GİBİ BİR TAKIM LİMİTLERİ VAR..BUNLAR ŞİRKETE GİREBİLMEN İÇİN LİMİTLER,TİP EĞİTİMİ ALMAN İÇİN GEÇERLİ LİMİTLER DEĞİL.DEMEKKİ ŞİRKET SENİ YETERLİ GÖRMEMİŞ.BUNDAN DOLAYI ÇAMUR ATACAĞINA BENCE KENDİNİ GELİŞTİRMEYE VAKİT AYIRSAN DAHA İYİ OLUR.EN AYIP ŞEY LAYIK OLMADIĞIN BİR YERE KENDİNİ LAYIK GÖRMEK,GÖRMEYEN OLURSADA KENDİNE BAKMADAN ÇAMUR ATMAK.YOK ÖYLE ŞEY.AZICIK DELİKANLI OL..
  • İnsanın çalıştığı iş yerine sahip çıkması oldukça erdemli bir davranıştır ama işsiz pilota hatırlatmada bulunan arkadaşlar bir de Pegasus'ta kaç sendikalı işçi olduğunu anlatıverseler ? Tabi bir de neden sendiklaşamadıklarını ? Ayda 10bin dolar alıp işsize güçsüze laf atmak yada beğenmeyen çalışmasın demek kolay ama bu keser sap hikayesi...Anladın ???
  • eğitimi pegasustan alan herkes pegasusa giremiyor parayı verdim beni ucuracaklar zaten diye birşey yok hatayı eğitim bölümünde değil kendinde ara biraz başkasını suclamak cok kolaydır..Yabancı f/o olmadıgını da bılıyor olman gerekır ama girmek istedigin sirkete ne kadar cok ilgili oldugun buradan da anlasılıyor kusura bakma..
  • Adamsın ALİ SABANCI..
  • Pegasus yabancı F/O çalıştırmıyor. Tip eğitimi aldığın filo hakkında bu kadar da mı cahilsin. İş kaptan istihdamına gelince, kalifiye Türk pilot her zaman önceliklidir, bulamazsa yabancı alır. Şu aralar F/O eksiği var. Git başvur. Eğer eğitimde çalışkan ve düzgün bir pilot olduğunu gösterdiysen seni alırlar.
  • ben tip eğitimi aldım pegasusdan pegasus bize is vermedi yabancıları bünyesinde calıştıran turkleri dışlıyan bır zıhnıet ne kadar gelişebilir göreceğiz allah büyük.
  • Herkese iş var var ama ne sendika var ne işçi hakları...Millet iş vermekle işçiyi köle görmek hakkına sahip olduğunu zannediyor. Merak ediyorum acaba Pegasus'ta veya diğer özel şirketlerin kaç tanesinde sendikalı çalışan var... Bugün THY'e kınayanlar acaba bu hakkı kendi çalışanlarına vermeyen patronlarına methiye düzmek için mi burada yarışıyorlar ?
  • marketçi anlayışı uçaklarına taşıyıp su satan ve bu alanda ilk olan pegasus.... aileniz cumhuriyet zengini... sabancılar kaç kişi istihdam ediyorsunuz bu ülkede..? sadece 30 binmi ? bu ülkeye çok şey borçlusunuz... yazık ...

GYİAD Başkanı Burcu Akdarı'nın moderatörlüğünde Ali Sabancı, girişimcilik ve yeni iş modellerine yönelik görüşlerini GYİAD üyeleriyle paylaştı.

Türk Hava Yolları'ndaki (THY) grevin çalışanları ve misafirleri olumsuz etkilediğini belirten Ali Sabancı, fakat bu gibi kriz ortamlarından yararlanmaya çalışmanın miyopluk olduğuna dikkat çekti. Sabancı, THY'nin şirket satın almasına ilişkin olarak çok şey duyduklarını, fakat net bir açıklama olmadığı için konunun takip altına alınması gerektiğini ifade etti.

Pegasus Havayolları'nın organik büyümeye devam edeceğini kaydeden Sabancı, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz şu ana kadar iki havayolu şirketine yatırım yaptık. İşimizi organik olarak büyütmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde parmak ısırtacak bir filo yatırımını açıklayacağız. Misafirlerimiz bizim yarattığımız ürünleri sünger gibi emiyor. Ben Pegasus'la uçarak Adana'ya kebap yemeye gidenleri duyuyorum. Geçenlerde bir restauranta gitmiştim. Yanıma bir garson geldi ve eşi için 49 euro karşılığında Roma'ya bilet aldığını söyleyerek bana teşekkür etti. Bunları duymak çok hoşuma gidiyor. İnsanların tüketim alışkanlıklarını etkilemek büyük heyecan verici bir olay".

"PERAKENDE SEKTÖRÜ ÇOK ÖNEMLİ"

Yeni dönemde nihai tüketiciye hitap eden yatırımların başarılı olacağını ifade eden Sabancı, Türkiye'nin pazarlamayı henüz yeni yeni öğrendiğini söyledi. Sabancı, Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafi konum gereği çok şanslı olduğunu, bu nedenle perakendenin hemen hemen her alanının değerlendirilebileceğine dikkat çekti.

Konuşmasında aile şirketleri ve girişimcilikle ilgili de açıklamalar yapan Ali Sabancı, ailesi iş hayatında olanların aslında hayata bir sıfır mağlup başladıklarını söyledi.

Ali Sabancı, ekonomiye mal olan soyadların, bireyler üzerinde ağır kartvizitler oluşturduğunu kaydederek "Benim Sabancı Holding'ten ayrılmam bir günde alınan bir karar değildi. Ben de sevişerek ayrılmadım. Fakat özellikle babam bu ayrılığın bana çok yarayacağını söyledi. Gençler özellikle ne yapmak istemiyorlarsa onu belirlesinler. Planlarını da ona göre yapsınlar" dedi.

Türkiye'nin oldukça genç bir nüfusu olduğunu ve bu insanlara iş yaratmak gerektiğini vurgulayan Sabancı, şöyle devam etti:

"Her sene 800 bin genç üniversiteden iş hayatına atılıyor. Bu gençlerin yüzde 20'si iş bulamıyor. Biz TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak girişimciliğin bir alternatif olduğunu anlatıyoruz. Fakat kadın girişimcilerin sayısı oldukça yetersiz. Bu konuda suç hepimizin. Finansal zorluklara gelince, aslında dünyada para var. Özellikle melek yatırımcılar için muazzam kaynaklar bulunuyor. Fakat fikri lafla anlatmak olmaz. Yazılı programlı olmak lazım. Mutlaka cesur olmak gerekir. Benim kayınpederim iki defa iflas etmiş. İllaki başarılı olmak gerekmez. Örneğin biz de sağlık işlerini beceremedik" dedi.

GYİAD Yönetim Kurulu Başkanı Burcu Akdarı konuşmaların ardından Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı'ya teşekkür plaketi verdi.

PEGASUS'TAN PARMAK ISIRTACAK BİR FİLO YATIRIMI

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

PIAR ~ 12 yıl önce
hahahahhahahaah PR demek istedin herhalde... hem bunun PR ile ne alakası var.. bir kelime öğreniyorsunuz onu hem doğru yazamıyorsun hemde yanlış yerde kullanıyorsun... amerikan özentisi :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY icin atanlar ~ 12 yıl önce
Ey sendikali cahiller THY icin atip tutuyorsunuz Pegasusta neden orgutlenemiyorsunuz. Uc kurusa persone calistiriyor sonra da THY ile rekabet edecekmis. Ayrica filo siparisi filan da yok sadece PIAR yapiyor gorecegiz. Ama milletmiz rahmetli Aziz Nesini bile yaniltti zaten. Anlayana...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIKTI ARTIK BU YORUMLAR.. ~ 12 yıl önce
KARDEŞİM,PEGASUSTA YABANCI F/O YOK,AMA KAPTAN VAR.ORADAN LİSANSINI ALABİLİRSİN.AMA ORADA UÇABİLMEN İÇİN ASKERLİĞİNİ YAPMIŞ OLMAN LAZIM,ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMAN LAZIM,EĞİTİMİNİ İYİ BİR DERECEDE BİTİRMEN LAZIM GİBİ BİR TAKIM LİMİTLERİ VAR..BUNLAR ŞİRKETE GİREBİLMEN İÇİN LİMİTLER,TİP EĞİTİMİ ALMAN İÇİN GEÇERLİ LİMİTLER DEĞİL.DEMEKKİ ŞİRKET SENİ YETERLİ GÖRMEMİŞ.BUNDAN DOLAYI ÇAMUR ATACAĞINA BENCE KENDİNİ GELİŞTİRMEYE VAKİT AYIRSAN DAHA İYİ OLUR.EN AYIP ŞEY LAYIK OLMADIĞIN BİR YERE KENDİNİ LAYIK GÖRMEK,GÖRMEYEN OLURSADA KENDİNE BAKMADAN ÇAMUR ATMAK.YOK ÖYLE ŞEY.AZICIK DELİKANLI OL..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taraf olanlara ~ 12 yıl önce
İnsanın çalıştığı iş yerine sahip çıkması oldukça erdemli bir davranıştır ama işsiz pilota hatırlatmada bulunan arkadaşlar bir de Pegasus'ta kaç sendikalı işçi olduğunu anlatıverseler ? Tabi bir de neden sendiklaşamadıklarını ? Ayda 10bin dolar alıp işsize güçsüze laf atmak yada beğenmeyen çalışmasın demek kolay ama bu keser sap hikayesi...Anladın ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz pilota ~ 12 yıl önce
eğitimi pegasustan alan herkes pegasusa giremiyor parayı verdim beni ucuracaklar zaten diye birşey yok hatayı eğitim bölümünde değil kendinde ara biraz başkasını suclamak cok kolaydır..Yabancı f/o olmadıgını da bılıyor olman gerekır ama girmek istedigin sirkete ne kadar cok ilgili oldugun buradan da anlasılıyor kusura bakma..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Adamsın ALİ SABANCI..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
işsiz pilota... ~ 12 yıl önce
Pegasus yabancı F/O çalıştırmıyor. Tip eğitimi aldığın filo hakkında bu kadar da mı cahilsin. İş kaptan istihdamına gelince, kalifiye Türk pilot her zaman önceliklidir, bulamazsa yabancı alır. Şu aralar F/O eksiği var. Git başvur. Eğer eğitimde çalışkan ve düzgün bir pilot olduğunu gösterdiysen seni alırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
issiz pilot ~ 12 yıl önce
ben tip eğitimi aldım pegasusdan pegasus bize is vermedi yabancıları bünyesinde calıştıran turkleri dışlıyan bır zıhnıet ne kadar gelişebilir göreceğiz allah büyük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞVEREN ~ 12 yıl önce
Herkese iş var var ama ne sendika var ne işçi hakları...Millet iş vermekle işçiyi köle görmek hakkına sahip olduğunu zannediyor. Merak ediyorum acaba Pegasus'ta veya diğer özel şirketlerin kaç tanesinde sendikalı çalışan var... Bugün THY'e kınayanlar acaba bu hakkı kendi çalışanlarına vermeyen patronlarına methiye düzmek için mi burada yarışıyorlar ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum , ~ 12 yıl önce
marketçi anlayışı uçaklarına taşıyıp su satan ve bu alanda ilk olan pegasus.... aileniz cumhuriyet zengini... sabancılar kaç kişi istihdam ediyorsunuz bu ülkede..? sadece 30 binmi ? bu ülkeye çok şey borçlusunuz... yazık ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000