28 Temmuz 2012, Cumartesi 09:53:14

ONUR AIR GİTTİ GİDİYOR...

Onur Air’in hisselerinin satışı için teklifler toplanıyor...
  • Zatn bir bucuk sonra cikacagim isten, bari son bir bucuk yil zamli maas alirim
  • daha nekadar devam edeceksin baş çavuşların bo...yemeye be kendini bilmez kabilyetsiz hangi sinden bir zarar gördünüz .
  • değişiklik diyorum çünkü gerçekten tekniğin değişikliğe ihtiyacı var bir işe yaramaz akrabalarıyla ve köylüleriyle doldurduğun tekniğin senin gibi vurdumduymaz yöneticilere ihtiyacı olmadığını düşünüyorum yıllardır verdiğin sözleri yerine getirmedin satılırsa şirket inşallah ilk önce sen olursun koltuğundan da küskünlerin ve ayrılıpta geri gelemeyenlerin yüzü güler. bu arada bu şirketi hiç bir türk yatırımcının alamayacağı aşikar kesin bir arap patronunuz olur artık hayırlı olsun şimdiden. (eski bir onurlu )
  • Haber başlığının bir başka tercümesi koşun yetişen alıyor. Aman geç kalmayalım. Hatta o kadar çok talip var ki acele etmeyen alamıyor. Bir de bankaya parayı yatırıyorsun ama sonra takdir kurulundan onaylanırsan senin oluyor. Öyle işine gelirse herkes can atıyor sen de koş sen de allll. Yok muuu. Ya koskoca Onur Air bu duruma mı düştü. Bu satış kampanyasını akıl eden de Deprem yardımını akıl eden kişi mi yoksa. Yok böyle komedi haber.
  • Pegasus alacak. Hem yerli yatirimci hemde Pegasus ve Onur Air'da duzen ayni. AZ para Bol is.Boylece fazla degisiklikte olmaz :)
  • bazı arkadaşlarımızın dediği gibi saltanat sona eriyor demekki.şimdi o koltuk meraklılaeı poposunu kaldırmayan o insanlar sözde yöneticiler ne yapacak bakalim.şirketin köklü bir değişikliğe ihtiyacı var çalışmayanı işe gitmeyeni keyfşne göre gelip gideni temizlemeliler artık.gençlere imkan çıksın. ama nerdeadeta onur air huzurevi gibi teknik tamamen gelene hoş geldin gidene güle güle diyen personelle doluiherkes param yatsın yeter diyor.sorumsuzluk diz boyu.küstürdükleri nice iyi personelide kaçırdılar insanları kırdılar ama ne oldu kimin yanına kaldı.hala daha bunca olana rağmen kendini yönetici sanan ortalıkta köy efesi gibi dolaşan insanlar hala devam ediyor.cankut baganada bunlardan bıktığı için satıyor.insan olanlara lafımız yok herkes kendini biliyor..saygılar.......
  • o şirket hala ayaktaysa kafası kızlarda olan teknik yüzünden değil canını dişine takıp yönetime rağmen şirket için çalışan teknik sayesinde, ve şu an satılma durumunda ise bu senin gibi ağaçlar yüzünden ormanı göremeyen yöneticiler yüzünden, saygılar (eski bir Onur'lu)
  • görüyorum ki teknik departmanın etekleri tutuşmış. özellikler 85 dönemlikeri sanırım zor günler bekliyor.saltanat bitiyor . bütün şirketler 85 dönemlilerden kurtuldu bir tek onur air kalmışdı yapacak bişey yok. birde ihtiyarlar tayfası var orada bol mikdarda bu yaşda bana mı yaptıracaksın, ben mi gideyim , görevden ben hiç gelmeyim işde yapmayayım ama para kazanayım diyen ihtiyarlar da var. son olarak sanırım birde başçavuş tayfasıda var orda bu benim işim değil, elektırikci gelsin, yok efen dim kabinci gelsin yok , benim sorumluluğumda değil tenekeci gelsin diyen başçavuşlar bir türlü öğretemediler uçağın heryerinden sorum lu olduklarını. hani derlerya iki ucu ........ lu deynek tam böyle teknik departman. benim burda hayırlı ve uğurlu olsun diye söyliyebileceğim tek kesim onur air de çalışan genç teknisyen arkadaşlarımdır eminim en çok bu habere onlar sevinmişlerdir. inşallah benim de dileğim türk bir yatırımcı alır
  • Onur Air'in yabancı yatırımcıya satılmasına gerçekten üzülürüm.. Umarım bir Türk yatırımcı alabilir.
  • bu devretme işlemi ne zaman tamamiyle biter bilen varmı acaba?

Onur Air’in çoğunluk hissesinin satışı için şu an teklifler toplanıyor. Türkiye’nin ilk özel şirketlerinden biri olan ve bu yıl 20’nci yaşını kutlayan Onur Air’e Lübnanlı bir işadamının ciddi şekilde talip olduğu söyleniyor. Katarlıların da şirketle ilgilendikleri konuşuluyor.

Son yıllarda finanstan gayrimenkule, perakendeden otomotive, sağlıktan hazır giyime birçok sektörde çok sayıda şirket ya yabancılara satıldı ya da yabancı ortak aldı. Yabancıların yatırım radarına bir başka sektör daha eklendi: Havacılık. Yabancılar fazla sayıda şirketin olmadığı Onur Air’in çoğunluk hissesini almak için kıyasıya yarış içinde. Onur Air, geçtiğimiz yıllarda da satışa çıkarılmış hatta Pegasus ile son aşamaya kadar gelmişti. Bu yıl 20’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Onur Air’e Dubaili Al Mana Group da talip olmuştu.

34 uçaklık filoya ve 8.015 koltuk kapasitesine sahip Onur Air’e son olarak Lübnan asıllı İngiliz vatandaşı bir işadamının talip olduğu söyleniyor. Konuya yakın kaynakların verdiği bilgiye göre, şu anda Onur Air’de her türlü hisse satışı için teklifler bir yatırım bankası tarafından toplanıyor. Onur Air’de yapılacak hisse satışı şirketin çoğunluğu şeklinde olacak.

Lübnanlı işadamının dışında Onur Air’e Katarlı bir şirketin de ilgi gösterdiği konuşulanlar arasında.

Onur Air’in yabancılara satılması halinde sektörde de bir ilk yaşanacak. THY, Pegasus ve Atlasjet’in karşısına yabancı bir rakip gelmiş olacak.

Şu anda dış hatlarda 20 ülkede 80 noktaya uçan Onur Air, iç hatlarda ise 12 noktaya sefer düzenliyor.

Kararı patron verecek

Yatırım bankasının teklifleri toplamasının ardından son kararı Onur Air’in patronu Cankut Bağana verecek.

2011 yılında 7.2 milyon TL ile Türkiye’nin en fazla vergi veren 16’ncı kişisi olan Cankut Bağana, şirketin hem yönetim kurulu başkanı hem de yöneticisi. Bağana, yılın ilk günlerinde genel müdürlük görevini uzun yıllar bu görevde olan Şahabettin Bolukçu’dan devralmıştı.

Krizde irtifa kaybetti ama yeniden yükseldi

1992 yılında kurulan Onur Havayolları ilk uçuşunu 14 Mayıs 1992’de KKTC Ercan Havalimanı’na gerçekleştirdi. 1994 yılında Ten Tour ile işbirliği yaparak yolcu kapasitesini artıran Onur Air, Nisan 1995’de A-320 tipi beşinci ve altıncı uçağını, Temmuz 1995 tarihinde ise yedinci uçağını filosuna dahil etti. Aynı yıl içinde 2 adet A-320 tipi uçağı sub-charter olarak filosuna katan Onur Air, 1995 tarihinde 9 uçak ve 1.566 koltuk kapasitesine ulaştı ve kurulduğunda 150 olan personel sayısını 512’ye çıkardı. 1997’ye gelindiğinde 16 uçak ve 3.503 koltuk kapasitesine ulaşan Onur Air’in çalışan sayısı 912’ye çıktı. Ancak 1998 yılındaki ekonomik kriz Onur Air’in küçülme strateji uygulamasına neden oldu. Şirket uçak sayısını 1998’de 13’e, 1999’da 9’a indirdi.

2000’de gaza bastı

Onur Air, 2000 yılından itibaren özellikle hac döneminde verdiği hizmetlerle yeniden büyümeye geçti ve uçak sayısını 2000’de 11’e, 2002’de 14’e, takip eden yıllarda ise sırasıyla; 20, 24 ve 28’e çıkarttı. Onur Air şu an 34 uçaktan oluşan filosuyla hizmet veriyor. (Vatan)

ONUR AIR GİTTİ GİDİYOR...

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Umarım satılır ~ 12 yıl önce
Zatn bir bucuk sonra cikacagim isten, bari son bir bucuk yil zamli maas alirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabiliyet siz ~ 12 yıl önce
daha nekadar devam edeceksin baş çavuşların bo...yemeye be kendini bilmez kabilyetsiz hangi sinden bir zarar gördünüz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
değişiklik olacaksa neden olmasın ~ 12 yıl önce
değişiklik diyorum çünkü gerçekten tekniğin değişikliğe ihtiyacı var bir işe yaramaz akrabalarıyla ve köylüleriyle doldurduğun tekniğin senin gibi vurdumduymaz yöneticilere ihtiyacı olmadığını düşünüyorum yıllardır verdiğin sözleri yerine getirmedin satılırsa şirket inşallah ilk önce sen olursun koltuğundan da küskünlerin ve ayrılıpta geri gelemeyenlerin yüzü güler. bu arada bu şirketi hiç bir türk yatırımcının alamayacağı aşikar kesin bir arap patronunuz olur artık hayırlı olsun şimdiden. (eski bir onurlu )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BEN DE İSTİYORUM BEN DE ~ 12 yıl önce
Haber başlığının bir başka tercümesi koşun yetişen alıyor. Aman geç kalmayalım. Hatta o kadar çok talip var ki acele etmeyen alamıyor. Bir de bankaya parayı yatırıyorsun ama sonra takdir kurulundan onaylanırsan senin oluyor. Öyle işine gelirse herkes can atıyor sen de koş sen de allll. Yok muuu. Ya koskoca Onur Air bu duruma mı düştü. Bu satış kampanyasını akıl eden de Deprem yardımını akıl eden kişi mi yoksa. Yok böyle komedi haber.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cin Ali ~ 12 yıl önce
Pegasus alacak. Hem yerli yatirimci hemde Pegasus ve Onur Air'da duzen ayni. AZ para Bol is.Boylece fazla degisiklikte olmaz :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 12 yıl önce
bazı arkadaşlarımızın dediği gibi saltanat sona eriyor demekki.şimdi o koltuk meraklılaeı poposunu kaldırmayan o insanlar sözde yöneticiler ne yapacak bakalim.şirketin köklü bir değişikliğe ihtiyacı var çalışmayanı işe gitmeyeni keyfşne göre gelip gideni temizlemeliler artık.gençlere imkan çıksın. ama nerdeadeta onur air huzurevi gibi teknik tamamen gelene hoş geldin gidene güle güle diyen personelle doluiherkes param yatsın yeter diyor.sorumsuzluk diz boyu.küstürdükleri nice iyi personelide kaçırdılar insanları kırdılar ama ne oldu kimin yanına kaldı.hala daha bunca olana rağmen kendini yönetici sanan ortalıkta köy efesi gibi dolaşan insanlar hala devam ediyor.cankut baganada bunlardan bıktığı için satıyor.insan olanlara lafımız yok herkes kendini biliyor..saygılar.......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
"vatansever"e ~ 12 yıl önce
o şirket hala ayaktaysa kafası kızlarda olan teknik yüzünden değil canını dişine takıp yönetime rağmen şirket için çalışan teknik sayesinde, ve şu an satılma durumunda ise bu senin gibi ağaçlar yüzünden ormanı göremeyen yöneticiler yüzünden, saygılar (eski bir Onur'lu)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 12 yıl önce
görüyorum ki teknik departmanın etekleri tutuşmış. özellikler 85 dönemlikeri sanırım zor günler bekliyor.saltanat bitiyor . bütün şirketler 85 dönemlilerden kurtuldu bir tek onur air kalmışdı yapacak bişey yok. birde ihtiyarlar tayfası var orada bol mikdarda bu yaşda bana mı yaptıracaksın, ben mi gideyim , görevden ben hiç gelmeyim işde yapmayayım ama para kazanayım diyen ihtiyarlar da var. son olarak sanırım birde başçavuş tayfasıda var orda bu benim işim değil, elektırikci gelsin, yok efen dim kabinci gelsin yok , benim sorumluluğumda değil tenekeci gelsin diyen başçavuşlar bir türlü öğretemediler uçağın heryerinden sorum lu olduklarını. hani derlerya iki ucu ........ lu deynek tam böyle teknik departman. benim burda hayırlı ve uğurlu olsun diye söyliyebileceğim tek kesim onur air de çalışan genç teknisyen arkadaşlarımdır eminim en çok bu habere onlar sevinmişlerdir. inşallah benim de dileğim türk bir yatırımcı alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzülürüm ~ 12 yıl önce
Onur Air'in yabancı yatırımcıya satılmasına gerçekten üzülürüm.. Umarım bir Türk yatırımcı alabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 12 yıl önce
bu devretme işlemi ne zaman tamamiyle biter bilen varmı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000