03 Aralık 2009, Perşembe 13:03:21

Nihat Özdemir İSG'nin hedeflerini açıkladı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havalimanında her geçen gün hedeflerine ulaştıklarını belirterek, ''2009'da 6,1, 6,2 milyon yolcu bekliyorduk, bunu sağladık. 2010 için ise 8,5 milyon yolcu hedefliyoruz'' dedi.
  • Uzun zamandır kullanıyorum istanbul anadolu yakasında oturduğum için terminalin yakın olması gayet güzeldi ama bilemediğim garip şeyler oluyor daha önce bir çok kere kulladığım hava alanı gitmiş bambaşka bir yer olmuş HİZMET SIFIR güvenlik noktalarında uzun sıralara maruz kalmak bagaj verip almadaki beklemeler birde son üç ay içinde 2 kez geç kalkması uçağın çileden çıkarıyor insanları kaldıramadığına eminim hedef koymak güzel HİZMET vermek marifet sayın Özdemir bu işi çeviremediğiniz ortada personel sayınız YETER SİZ MUHATTAP olacak birilerini bulmak imkansız işler büyüye bilir ama işletme zekası büyümedikce kaybetmeye mahkumsunuz uçak dan indiğimizde bekletmezseniz sevinirim
  • rahat bir yolculuk yapmak için ucagı tercih ettim ama nerden bilyim böyle olacagını ilk hezimeti girişte yasadım güvenlik noktasında sıra dısarıya taşmıs dış hatlar gien yolcu girişi kapalı içerde üç cihaz acık iki cihaz boş duruyo birde baktım o kadar sıra varken 3.de kapandı bir girişte ''6'' tane güvenlik vae sadece neymiş adam eksikmiş bir hava limanında güvenik eksikse gelin siz anlayın gerisinibagaj sırasındaki çileyi anlatmıyorum bile
  • SAW başlamadan bitmiştir. Bu kadar rezilliğin üstüne THY ve Pegasusun prestij kaybetmeleri dolayısı ile artık oradan kalkış ve iniş yapmamaları gerekir. Yoksa feci derecede yolcu kaybına uğrayacaklardır.
  • saw bitik kardeşim bizim şirket belki paralarını tam ödüyodur ama her türlü hizmeti eziyet ve delay sebebi.uçağı delay ediyo beni eve delay ediyo.....her türlü hizmeti bekliyoruz.yolcu da bizden biliyo.alın size saw.
  • "they saw the world" tabelasından haz alarak iç hatlar yolculuğuma başladım..çok hoşuna gitmişti herşey güzel olacak demiştim içimden sürekli uçucu olarak...havacı ve üst yönetimde çalışan (özel bir şirkette)bir yöneticiyim amacım burada kötüleme yada şöyle böyle demek değil sadece görüş...ama hazinlen biten 1 saat rotarli bir yolculuğum oldu...taşımı havayoluna atmıyorum rötar hep olabilir tek tespit ettiğim ekipman sırılsıklam yağmur yağarken bir merdivenin olduğunu görmek...herkes harekatçı hiç suçu olmayan bir gence bağırmak oldu yolcuların ve genç arkadaşın çıkarsızca bakışları gence yöneldiğimde kipmanın eksik olmadığı yönünde idi...Sayın İsg yöneticileri bu iş böyle yürümez duyun artık bu sesi...Bahtınıza bırakmayın çok yol almazsn
  • GOZUNU SEVEYIM HAVASIN VE CELEBININ.BUNLAR GELSIN.BIRAZCIK OLSUN BIR BILGI VE GORGU,CALISMA DISIPLININI OGRETSINLER...ADAM NASIL SECILIR GORSUNLER.INSAATTAN,PAZARDAN SECERSEN SORUN ALIRBASINI GIDER ....
  • SAYIN NIHAT BEY ISG"NIN HEDEFINI IYI SECMISSINIZ ; SIZI TEBRIK EDIYORUM.UCAKLARI TEMIZLEMEYE GELEN EKIPLERINIZE MASA USTU ORTUSUNDEKI EKMEK KIRINTISINI SUPUREN EL FIRCALARIYLE UCAKLARIN HALILARINI ,ISCILERINIZE ELLE TEMIZLETIYORSUNUZ.YAZIKLAR OLSUNKI BIR ELEKTRIKLI SUPURGE VERIPDE BIR TURLU UCAKLARI TEMIZLETEMIYORSUNUZ. YA BUNU ILGILI YETKILIYE ILETEMIYORLAR,YADA COK KORKU VAR ORTADA.DEGIL 10-15 TANE.1 TANESI BILE CALISMIYOR.HEDEFE IYI KILITLENMISSINIZ CANIM KARDESIM,TEMIZLIK ICIN SIRKETLER SIZE PARA ODUYOR.KARSILIGINDA AHIR GIBI UCAGA BINIYORLAR.PGS YETKILILERIDE SIRKETLERININ KAZIKLANMASINA SEYIRCI KALIYORLAR.SIZIN HEDEFINIZI COK TUTTUM,BU SADECE BIR TANESI.UCAGIN ICI PIS BIR VAZIYETTE YENI YOLCU ICINE GIRIYOR.SADECE TEBRIKLER!!!!!!
  • Yer hizmetlerinin yetmedigi ve ucaklarin gec kalktigi bir alanda daha cok yurtdisi baglantidan bahsediyorlar ama adamalr ellerindekinide kaciriyorlar. germanwings subattan itibaren Ataturkten ucmaya basliyor. Sabiha Gokceni birakiyorlar.
  • Boş laflar bunlar ne yapılmış terminal yapmak yetmiyor işletemek önemli.otobsüs yok merdiven yok neyle hizmet vereceksin?Yolcu bilmezki yer hizmetleri bunları sağlaya biliyormu.Havayolunu suçlar durur.Çözüm için ne yapılmış bunları anlatmak lazım.
  • H9 157 sefer sayılı Pegasus uçağı ile bugün Gaziantep den 07:55 uçağı ile Sabiha Gökçene 1 saat 20dakikada geldim, bagajım ise tamı tamına 1saat de elime ulaştı. THY Ankara THY Antalya uçakları 20-25dk. sonra inmesine rağmen daha önce valizlerini aldılar.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı (İSG) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul'a yapılması düşünülen üçüncü havalimanının ihalesine katılmayı düşünüp düşünmediklerine ilişkin, "Eğer kanunlar ve şartnameler elverirse biz de İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanı için mutlaka girişimde bulunacağız" dedi.

Türk Hava Yolları'nın (THY) tarifeli uçağıyla ABD'ye giden Nihat Özdemir, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özdemir, yeni havacılık şirketlerinin Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan yararlanması için ne gibi girişimler yaptıklarının sorulması üzerine, Sabiha Gökçen'de iç seferlerle bağlantılı çalışacak dış seferlere ihtiyaç bulunduğunu söyledi. Nihat Özdemir, Yeni Dış Hatlar Terminali'nin açılışından sonra Sabiha Gökçek Havalimanı'na uçuş ve yolcu sayısında bir artış olup olmadığına ilişkin bir soru üzerine ise uçuşların oturması için zaman gerektiğini belirterek, ''Bizim ana hedefimiz, bu geçiş sürecini en kısa zamanda tamamlamaktır. Her geçen gün hizmet seviyesi ve kalitesi daha da artıyor. Zannediyorum bir ay içinde bu geçiş sürecini tamamlayarak, havalimanımızda yolcularımıza, uçaklara, özel uçaklara, kargo hizmeti veren şirketlere daha iyi bir hizmet seviyesine ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin, coğrafi konumu itibariyle tam bir geçiş noktasında bulunduğunu ifade eden Özdemir, sözlerine şöyle devam etti:

"Yeşilköy hava alanı bunu gayet iyi yapıyor. İstanbul'un ikinci meydanı olan Sabiha Gökçen'den de transit geçişler, ulaşım hızla devam edecektir. Her geçen gün de yolcu sayımız hızla artıyor. İhaleye girdiğimiz yıldaki rakamlara ulaşıyoruz. 2009'da 6.1, 6.2 milyon yolcu bekliyorduk bunu sağladık, 2010 için ise 8.5 milyon yolcu hedefliyoruz. İstanbul'da yaşayanların çoğunun Anadolu yakasında yaşaması ve burada bir limanı olması dolayısıyla her geçen gün yolcu kapasitemiz artıyor. THY de buraya önem veriyor. THY, buradan hem iç hem dış hatlara önemli seferler koydu. Bu seferlerdeki doluluk oranlarının da iyi olduğunu görüyorum. Avrupa'daki tüm televizyonlarda THY'nin, Pegasus'un ve SunExpress'in reklamları var. Diğer havayolu şirketleri de buradan uçmak istiyor, çünkü ekonomik bir meydan, iyi ve seri hizmet verebiliyor. Şu anda durumdan memnunuz".

Nihat Özdemir, "Kosova'nın Başkenti Priştina'da yapılacak havalimanı ihalesine katılacak mısınız?" sorusuna karşılık, "Katılacağız, yeterlilik de aldık. İki Türk grubu yeterlik aldı, bunlardan biri biziz. Lyon hava alanını işleten firma ile bir konsorsiyum kurduk. Bizim de ana hedefimiz Limak olarak ortaklarımızla beraber dünyada ikinci bir Türk markasını oluşturmaktır. Onun için bütün ihaleleri gözlüyoruz, ülkelerle görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah da yapacağız bunu'' diye konuştu.

İstanbul'a yapılması düşünülen üçüncü havalimanının ihalesine katılmayı düşünüp düşünmediklerinin sorulması üzerine de Özdemir, ''Talip olacağımızı söyleyebilirim. Tabii o güne kadar Türkiye'deki rekabet kurumunun şartları ne olur, ne olmaz onu bilemeyiz. Eğer kanunlar ve şartnameler elverirse biz de İstanbul'da yapılacak üçüncü havalimanı için mutlaka girişimde bulunacağız" yanıtını verdi.

İstanbul'da üçüncü bir havaalanına ihtiyaç bulunup bulunmadığına ilişkin soru üzerine de Özdemir, Türkiye'de bütün sektörlerde küçülme yaşandığı sırada havacılık sektöründe büyüme yaşandığını belirterek, "Bu bizim için çok büyük bir avantaj. Bunu iyi değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Türkiye tam bir geçiş noktasında bir köprü gibi hizmet görüyor. Onun için Türk havacılık sektörünün hem iç hem dış hatlarda daha da büyüyeceğine inanıyorum. Bu gelişime bakıldığında Türkiye, üçüncü hava meydanını İstanbul'da düşünmeye ve planlamaya başlamalıdır. Çünkü bugün çalışmaya başlansa havalimanının yapılıp işletmeye başlaması 7-8 seneyi bulabilir. Ben bugünden başlanmasında fayda görüyorum" dedi.

Nihat Özdemir İSG'nin hedeflerini açıkladı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 12 yıl önce
Uzun zamandır kullanıyorum istanbul anadolu yakasında oturduğum için terminalin yakın olması gayet güzeldi ama bilemediğim garip şeyler oluyor daha önce bir çok kere kulladığım hava alanı gitmiş bambaşka bir yer olmuş HİZMET SIFIR güvenlik noktalarında uzun sıralara maruz kalmak bagaj verip almadaki beklemeler birde son üç ay içinde 2 kez geç kalkması uçağın çileden çıkarıyor insanları kaldıramadığına eminim hedef koymak güzel HİZMET vermek marifet sayın Özdemir bu işi çeviremediğiniz ortada personel sayınız YETER SİZ MUHATTAP olacak birilerini bulmak imkansız işler büyüye bilir ama işletme zekası büyümedikce kaybetmeye mahkumsunuz uçak dan indiğimizde bekletmezseniz sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rahat bir yolculuk yapmak için ucagı tercih ettim ama nerden bilyim böyle olacagını ilk hezimeti girişte yasadım güvenlik noktasında sıra dısarıya taşmıs dış hatlar gien yolcu girişi kapalı içerde üç cihaz acık iki cihaz boş duruyo birde baktım o kadar sıra varken 3.de kapandı bir girişte ''6'' tane güvenlik vae sadece neymiş adam eksikmiş bir hava limanında güvenik eksikse gelin siz anlayın gerisinibagaj sırasındaki çileyi anlatmıyorum bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAW başlamadan bitmiştir. Bu kadar rezilliğin üstüne THY ve Pegasusun prestij kaybetmeleri dolayısı ile artık oradan kalkış ve iniş yapmamaları gerekir. Yoksa feci derecede yolcu kaybına uğrayacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
saw bitik kardeşim bizim şirket belki paralarını tam ödüyodur ama her türlü hizmeti eziyet ve delay sebebi.uçağı delay ediyo beni eve delay ediyo.....her türlü hizmeti bekliyoruz.yolcu da bizden biliyo.alın size saw.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"they saw the world" tabelasından haz alarak iç hatlar yolculuğuma başladım..çok hoşuna gitmişti herşey güzel olacak demiştim içimden sürekli uçucu olarak...havacı ve üst yönetimde çalışan (özel bir şirkette)bir yöneticiyim amacım burada kötüleme yada şöyle böyle demek değil sadece görüş...ama hazinlen biten 1 saat rotarli bir yolculuğum oldu...taşımı havayoluna atmıyorum rötar hep olabilir tek tespit ettiğim ekipman sırılsıklam yağmur yağarken bir merdivenin olduğunu görmek...herkes harekatçı hiç suçu olmayan bir gence bağırmak oldu yolcuların ve genç arkadaşın çıkarsızca bakışları gence yöneldiğimde kipmanın eksik olmadığı yönünde idi...Sayın İsg yöneticileri bu iş böyle yürümez duyun artık bu sesi...Bahtınıza bırakmayın çok yol almazsn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
GOZUNU SEVEYIM HAVASIN VE CELEBININ.BUNLAR GELSIN.BIRAZCIK OLSUN BIR BILGI VE GORGU,CALISMA DISIPLININI OGRETSINLER...ADAM NASIL SECILIR GORSUNLER.INSAATTAN,PAZARDAN SECERSEN SORUN ALIRBASINI GIDER ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SAYIN NIHAT BEY ISG"NIN HEDEFINI IYI SECMISSINIZ ; SIZI TEBRIK EDIYORUM.UCAKLARI TEMIZLEMEYE GELEN EKIPLERINIZE MASA USTU ORTUSUNDEKI EKMEK KIRINTISINI SUPUREN EL FIRCALARIYLE UCAKLARIN HALILARINI ,ISCILERINIZE ELLE TEMIZLETIYORSUNUZ.YAZIKLAR OLSUNKI BIR ELEKTRIKLI SUPURGE VERIPDE BIR TURLU UCAKLARI TEMIZLETEMIYORSUNUZ. YA BUNU ILGILI YETKILIYE ILETEMIYORLAR,YADA COK KORKU VAR ORTADA.DEGIL 10-15 TANE.1 TANESI BILE CALISMIYOR.HEDEFE IYI KILITLENMISSINIZ CANIM KARDESIM,TEMIZLIK ICIN SIRKETLER SIZE PARA ODUYOR.KARSILIGINDA AHIR GIBI UCAGA BINIYORLAR.PGS YETKILILERIDE SIRKETLERININ KAZIKLANMASINA SEYIRCI KALIYORLAR.SIZIN HEDEFINIZI COK TUTTUM,BU SADECE BIR TANESI.UCAGIN ICI PIS BIR VAZIYETTE YENI YOLCU ICINE GIRIYOR.SADECE TEBRIKLER!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yer hizmetlerinin yetmedigi ve ucaklarin gec kalktigi bir alanda daha cok yurtdisi baglantidan bahsediyorlar ama adamalr ellerindekinide kaciriyorlar. germanwings subattan itibaren Ataturkten ucmaya basliyor. Sabiha Gokceni birakiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boş laflar bunlar ne yapılmış terminal yapmak yetmiyor işletemek önemli.otobsüs yok merdiven yok neyle hizmet vereceksin?Yolcu bilmezki yer hizmetleri bunları sağlaya biliyormu.Havayolunu suçlar durur.Çözüm için ne yapılmış bunları anlatmak lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
H9 157 sefer sayılı Pegasus uçağı ile bugün Gaziantep den 07:55 uçağı ile Sabiha Gökçene 1 saat 20dakikada geldim, bagajım ise tamı tamına 1saat de elime ulaştı. THY Ankara THY Antalya uçakları 20-25dk. sonra inmesine rağmen daha önce valizlerini aldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000