23 Mayıs 2008, Cuma 18:29:40

MNG Technic Avrupalı oldu

Türk Sivil Havacılık Sektörü'nün ilk özel uçak bakım şirketi MNG Technic, yine bir ilke imza atarak Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı'ndan (EASA) Part-147 Uçak Bakım Eğitimi Yetki Belgesi almayı başaran ilk özel kuruluş oldu.
  • kim tutar seni mng teknik
  • Arkadaşlar Part 147 Part145 Part M ve Part 66 hakkında bilmiyorsanız konuşmayın baride biliyor sansınlar. MNG TECNİK EĞİTİM PART 147 alan 2.>4700 kg üzerinde çalışan teknik personele eğitim verme yetkisi almıştır.Kim almıştır nasıl almıştır uzun anlatılabilir her konuda fesat arayan kendine güvenemeyen zevat MNG Tecnik Eğitim çalışanları almıştır.milyonlarca doların ülkemizde kalmasına katkı saglayanları kutlarım kendinize ve ülke insanına güvenin yanlışı eleştiriye evet başarıya alkış.
  • GeNeMi güzel bir harekete imza attılar. Tebrik ederim doğrusu. Bodrumda gösterdikleri başarıya ve para kazanma hırslarına hayran olmamak işten bile değil...
  • ozcan bey bu siralamada kendinizi son siraya koymaniz nekadar mutavazi oldugunuzu gostermekte tum herkes sizin katkilarinizi bilmekte umarim bu belgeyi yeni sirketinizde de almaya hak kazanirsiniz simdiden basarilar
  • Bu belgeye katkı sağlayanlar önem sırasına göre: 1. Sn. Levent Uzunokur- Alınmasına karar verdi ve para harcadı ve desteğini eksiltmedi 2. Eğitmenler: Onlar olmazsa hiçbir şey olmaz. Onlarla gurur duyuyorum ve duymaya devam edeceğim 3. SHGM: Her zaman yolumuzu açmışlardır 4. Diğer çalışanlar: Emekleri asla inkar edilemez 5. Diğer departmanlar:Destekleri unutulmaz 6. Özcan Uzunoğlu: Yukarıda hazır olan kaynakları bir araya getirip süreci yönetti. Bu belgeyle şirket dışında olmama rağmen guru duyduğumu ve Ülkemin en iyilerine layık olduğu inancındayım. Özcan uzunoğlu
  • bildigim kadari ile A bakima kadar yapilan bakim hizmetleri line bakim olarak adlandirilir ve bu bakim hizmetlerini saglamak icin hangara gerek yoktur. Fakat MNG teknik tarafindan saglanan hizmetlerin bir cogu C ve ustu seviyede bakim hizmeti oldugu ve Boeing ve Airbus tarafindan yayinlanan bakim programlarinda bu tur bakimlar ust bakim olarak adlandirildigi icin bakimin tamaminin hangar icinde yapilmasi gerekmektedir ( motor calistirma gibi ozel durumlar haric)
  • rumuz rumuzu ile saat 07:41 de yorum yazan arkadas EASA 145 bakim yapma standartlarini ve gerekliliklerini belirleyen kuraldir. EASA 147 ise ucak tip kuslarinin verilmesi ile ilgili standartlari belirleyen kuraldir. Dolayisi ile EASA 147 belgesi ile MNG nin disarda bakim yapmasi arasinda bir baglanti yoktur.
  • MNGyi tebrik ediyorum nedense EASA ve SHGM inansa dahi başka kimse bu şirketin işlerini uygun şekilde yaptığına inanmıyor. şunu söyleyebilirim ki hangar dışında bakım yapmak standartlara aykırı bir durum değildir. yorum yapmadan önce bu şirketin ulusal ve uluslararası deneticiler tarafından senede kaç defa denetlendiğini bir sorup öğrenmeniz lazım. tekrar tebrikler (özellikle özcan beye)
  • Vayy bee..yapılan konuşamalar burada tamamen yer almıyor tabii ki, ancak Levent Uzunokur, konuşmasında Özcan bey'e zaten teşekkürlerişni belirtti. Emeğin tamamı Özcan Bey'in değildir, büyük payı vardır, ancak tamamını kendisine yüklemek diğer emeği geçenlere saygısızlık olmaz mı? 145 ve 147'de komedileri yazarsan hepimiz öğrenmiş oluruz...
  • Yorumunuz...bence bunlar ya bu MNG yi denetlemiyor yada bu haberler reklam karşılığı böyle süslenip yazılıyor MNG nin hangar dışında hangi şartlarla bakım yaptığını bilenler çok iyi biliyor.

MNG Technic, Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.'den sonra EASA onaylı ikinci eğitim kuruluşu oldu. Aldığı EASA yetki belgesiyle eğitim bölümlerinde Part-147 onaylı tip eğitimleri verebilecek. MNG Technic'in vereceği eğitimler sonunda alınan sertifikalar Avrupa Birliği ülkelerinde de kabul görecek.

MNG Technic'in aldığı yetki belgesiyle alakalı olarak bugün, MNG Technic Genel Müdürü Levent Uzunokur'un yanı sıra birçok havayolu şirketi yöneticisinin katıldığı bir resepsiyon verildi. Resepsiyonda kısa bir konuşma yapan Levent Uzunokur, " 120 kişiyle başladığık şu an 560 çalışanımız var. Daha da büyüyeceğiz. 1 yıldan bu yana yetki için EASA ile çalışmalar yapıyoruz. Aldığımız eğitim yetkisiyle hem sektörü hem de kendimize eleman yetiştireceğiz. Havacılık camiasına hayırlı olsun" dedi.

MNG Technic Eğitim Müdürü ve UTED Başkanı Tevfik Kırmacı ise uzun çalışmalardan sonra EASA'nın belirlediği kriterlere uygun hale geldiklerini ve eğitim verme yetkisi aldıklarını belirterek, " Tüm kriterlerimizi uygun hale getirip yetkimizi aldık. Sadece MNG Technic'in değil Türk havacılık tekniği adına çalışan herkese hayırlı olsun" diye konuştu.

MNG Technic ayrıca şirketin ilk eğitmeni olan Salih Gezgin'e katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Gezgin'in plaketini havacılığın duayenlerinden Yusuf Bolayırlı takdim etti.

MNG Technic

MNG Technic

MNG Technic

MNG Technic

MNG Technic

MNG Technic Avrupalı oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

huyo ~ 16 yıl önce
kim tutar seni mng teknik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SERBEST ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar Part 147 Part145 Part M ve Part 66 hakkında bilmiyorsanız konuşmayın baride biliyor sansınlar. MNG TECNİK EĞİTİM PART 147 alan 2.>4700 kg üzerinde çalışan teknik personele eğitim verme yetkisi almıştır.Kim almıştır nasıl almıştır uzun anlatılabilir her konuda fesat arayan kendine güvenemeyen zevat MNG Tecnik Eğitim çalışanları almıştır.milyonlarca doların ülkemizde kalmasına katkı saglayanları kutlarım kendinize ve ülke insanına güvenin yanlışı eleştiriye evet başarıya alkış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mrsunny ~ 16 yıl önce
GeNeMi güzel bir harekete imza attılar. Tebrik ederim doğrusu. Bodrumda gösterdikleri başarıya ve para kazanma hırslarına hayran olmamak işten bile değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ombusman ~ 16 yıl önce
ozcan bey bu siralamada kendinizi son siraya koymaniz nekadar mutavazi oldugunuzu gostermekte tum herkes sizin katkilarinizi bilmekte umarim bu belgeyi yeni sirketinizde de almaya hak kazanirsiniz simdiden basarilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özcan ~ 16 yıl önce
Bu belgeye katkı sağlayanlar önem sırasına göre: 1. Sn. Levent Uzunokur- Alınmasına karar verdi ve para harcadı ve desteğini eksiltmedi 2. Eğitmenler: Onlar olmazsa hiçbir şey olmaz. Onlarla gurur duyuyorum ve duymaya devam edeceğim 3. SHGM: Her zaman yolumuzu açmışlardır 4. Diğer çalışanlar: Emekleri asla inkar edilemez 5. Diğer departmanlar:Destekleri unutulmaz 6. Özcan Uzunoğlu: Yukarıda hazır olan kaynakları bir araya getirip süreci yönetti. Bu belgeyle şirket dışında olmama rağmen guru duyduğumu ve Ülkemin en iyilerine layık olduğu inancındayım. Özcan uzunoğlu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ombusman ~ 16 yıl önce
bildigim kadari ile A bakima kadar yapilan bakim hizmetleri line bakim olarak adlandirilir ve bu bakim hizmetlerini saglamak icin hangara gerek yoktur. Fakat MNG teknik tarafindan saglanan hizmetlerin bir cogu C ve ustu seviyede bakim hizmeti oldugu ve Boeing ve Airbus tarafindan yayinlanan bakim programlarinda bu tur bakimlar ust bakim olarak adlandirildigi icin bakimin tamaminin hangar icinde yapilmasi gerekmektedir ( motor calistirma gibi ozel durumlar haric)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ombusman ~ 16 yıl önce
rumuz rumuzu ile saat 07:41 de yorum yazan arkadas EASA 145 bakim yapma standartlarini ve gerekliliklerini belirleyen kuraldir. EASA 147 ise ucak tip kuslarinin verilmesi ile ilgili standartlari belirleyen kuraldir. Dolayisi ile EASA 147 belgesi ile MNG nin disarda bakim yapmasi arasinda bir baglanti yoktur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mng ve hangar ~ 16 yıl önce
MNGyi tebrik ediyorum nedense EASA ve SHGM inansa dahi başka kimse bu şirketin işlerini uygun şekilde yaptığına inanmıyor. şunu söyleyebilirim ki hangar dışında bakım yapmak standartlara aykırı bir durum değildir. yorum yapmadan önce bu şirketin ulusal ve uluslararası deneticiler tarafından senede kaç defa denetlendiğini bir sorup öğrenmeniz lazım. tekrar tebrikler (özellikle özcan beye)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
deutscher ~ 16 yıl önce
Vayy bee..yapılan konuşamalar burada tamamen yer almıyor tabii ki, ancak Levent Uzunokur, konuşmasında Özcan bey'e zaten teşekkürlerişni belirtti. Emeğin tamamı Özcan Bey'in değildir, büyük payı vardır, ancak tamamını kendisine yüklemek diğer emeği geçenlere saygısızlık olmaz mı? 145 ve 147'de komedileri yazarsan hepimiz öğrenmiş oluruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...bence bunlar ya bu MNG yi denetlemiyor yada bu haberler reklam karşılığı böyle süslenip yazılıyor MNG nin hangar dışında hangi şartlarla bakım yaptığını bilenler çok iyi biliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000