29 Eylül 2008, Pazartesi 08:16:46

"Merkezi Çağrı'da neler oluyor!"

Sabah Gazetesi yazarlarından Umur Talu, THY'de yaşanan çağrı merkezi gerginliğini kendi köşesinde değerlendirmiş...
  • Insan1 ac1dan bak1nca personele uzulmek dogru.Ancak yonet1m1n asl1 gorev1de ayn1 h1zmet1 daha ucuza tem1n etmek.Bunu yapab1ld1g1 noktada yapmaktan 1mt1na etmes1 gorev1n hakk1n1 vermemek anlam1na gel1r.Ik1 taraf1n da hakl1 oldugu b1r surec yasan1yor.Toplu sozlesme surec1nde send1kan1n ve personel1n tutumu yonet1m1 bu noktaya get1rd1.Personel vefa gosterm1yorsa b1z n1ye gosterel1m noktas1na geld1 yonet1m.Haks1z say1lmazlar.D1sar1da ayn1 1s1 yapanlara gore 3-4 kat1 maas al1p sonrada send1kan1n arkas1nda durmakla personel bugunler1 kend1 haz1rlad1.
  • Arkadaşlar haberim belki size bir nebze olsun umut olabilir üst yönetime çok yakın bir kaynaktan aldıgım bilgiye göre yönetim kamuoyundan aldıgı tepkilere duyarsız kalamayıp bir çözüm düşünmeye başlamış bu çözümünde şu anki personelin yarısına yakınını diger deparmanlarda degerlendirecek kalan kısmınıda bundan sonraki thy eleman alımları için öncelikli işe alınacak eleman listesine yazılıp degerlendirecekmiş.
  • Grev donemınde buyuk sıkıntılar yasayan ve bu yonetim donemınde ise baslayan personelinden istedigi destegi goremeyen yonetim bundan sonra ki toplu sozlesmelerde benzer durumu tekrar yasamamak icin ileriye donuk planlamasını yapmıs gorunuyor.Bundan hic suphem yokki yonetim son sozun sendikanın degil kendisinin soyleyecegini tum personeline personelinin anlayacagı sekilde anlatıyor.cagrı merkezi personeli isten cıkartılsın veya cıkartırmasın bundan sonra ki surecte yani toplu sozlesmeler yonetimin istegi dogrultusunda cıkacaktır.Yonetim kendi stratejisini belirlemis ve uygulayacaktır. CÖZÜM: Sendika yaklasım tarzını yonetime karsı yumusatmalı cunku bu islerin bagırmak ve cagırmakla bir yere vardırılamıyacagını sendika ve calısanlar anlamalıdır.Sendika ileriye donük personelin oldugu kadar sirketinde maddi ve manevi menfaatlerini goz onunde bulundurarak hazırladıgı planlamaları yonetime sunmalı ve ortak cozum noktasında bulusmalıdır.Aksi takdirde yonetim her iki sekildede kazanan olacaktır...Thy yonetimi özellestirme surecınden geri adım atmayacaktır.Ancak calısanlar icin yonetimin isten cıkartmaya sendikanın genele yayılan ileriye donuk anlasılabilir teklifleriyle masaya oturması durumunda önune gecebilir ve sonuc alınabililir..

THY'nin "Çağrı Merkezi"nde, ne oluyor demeye kalmadan, idarenin çalışanları tasfiye etme sürecine çalışanların da angaryaları tasfiye ile direnme cevabı geldi.
THY, çalışanlar tarafından "hamili kart" şirketlere bu işi devrederek, sendikalı çalışanlardan da kurtulmak için kalkışa geçmekle suçlanıyor. Sendika, direnişi kırmak için merkezdeki bilgisayarların sökülmeye başlandığını ileri sürüyor.

Çalışanların direnişi ise, daha önce rıza gösterdikleri "ekstra işler"i yapmamak. Çağrı Merkezi çalışanları, kamuoyuna da "merkezi çağrı" yaparak destek arıyor.
Bir miting veya dayanışma "simülasyonu" gibi.

İşsiz bırakılmış öğretmenler de "sanal miting" yoluyla dayanışma içinde olmaya çabalıyorlardı. Devir böyle: İşten atmak en eski, en ilkel, en vahşi kapitalist usullerle, direniş, protesto ve dayanışma ise çok daha çağdaş, çok bilgi-işlem, çok sanal. Bu tam da bir piyasa gecesi rüyası zaten!

Umur Talu / Sabah

"Merkezi Çağrı'da neler oluyor!"

Yorumlar

real1st ~ 16 yıl önce
Insan1 ac1dan bak1nca personele uzulmek dogru.Ancak yonet1m1n asl1 gorev1de ayn1 h1zmet1 daha ucuza tem1n etmek.Bunu yapab1ld1g1 noktada yapmaktan 1mt1na etmes1 gorev1n hakk1n1 vermemek anlam1na gel1r.Ik1 taraf1n da hakl1 oldugu b1r surec yasan1yor.Toplu sozlesme surec1nde send1kan1n ve personel1n tutumu yonet1m1 bu noktaya get1rd1.Personel vefa gosterm1yorsa b1z n1ye gosterel1m noktas1na geld1 yonet1m.Haks1z say1lmazlar.D1sar1da ayn1 1s1 yapanlara gore 3-4 kat1 maas al1p sonrada send1kan1n arkas1nda durmakla personel bugunler1 kend1 haz1rlad1.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ajan ~ 16 yıl önce
Arkadaşlar haberim belki size bir nebze olsun umut olabilir üst yönetime çok yakın bir kaynaktan aldıgım bilgiye göre yönetim kamuoyundan aldıgı tepkilere duyarsız kalamayıp bir çözüm düşünmeye başlamış bu çözümünde şu anki personelin yarısına yakınını diger deparmanlarda degerlendirecek kalan kısmınıda bundan sonraki thy eleman alımları için öncelikli işe alınacak eleman listesine yazılıp degerlendirecekmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CMK ~ 16 yıl önce
Grev donemınde buyuk sıkıntılar yasayan ve bu yonetim donemınde ise baslayan personelinden istedigi destegi goremeyen yonetim bundan sonra ki toplu sozlesmelerde benzer durumu tekrar yasamamak icin ileriye donuk planlamasını yapmıs gorunuyor.Bundan hic suphem yokki yonetim son sozun sendikanın degil kendisinin soyleyecegini tum personeline personelinin anlayacagı sekilde anlatıyor.cagrı merkezi personeli isten cıkartılsın veya cıkartırmasın bundan sonra ki surecte yani toplu sozlesmeler yonetimin istegi dogrultusunda cıkacaktır.Yonetim kendi stratejisini belirlemis ve uygulayacaktır. CÖZÜM: Sendika yaklasım tarzını yonetime karsı yumusatmalı cunku bu islerin bagırmak ve cagırmakla bir yere vardırılamıyacagını sendika ve calısanlar anlamalıdır.Sendika ileriye donük personelin oldugu kadar sirketinde maddi ve manevi menfaatlerini goz onunde bulundurarak hazırladıgı planlamaları yonetime sunmalı ve ortak cozum noktasında bulusmalıdır.Aksi takdirde yonetim her iki sekildede kazanan olacaktır...Thy yonetimi özellestirme surecınden geri adım atmayacaktır.Ancak calısanlar icin yonetimin isten cıkartmaya sendikanın genele yayılan ileriye donuk anlasılabilir teklifleriyle masaya oturması durumunda önune gecebilir ve sonuc alınabililir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000