05 Haziran 2012, Salı 09:01:08

MECLİS GÜNDEMİNDE THY

İstanbul Milletvekili Oran, THY yöneticileri ile ilgili yolsuzluk iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
  • THY Yönetimindeki diger yaverler sira size de gelecek.Kul hakkini bu dunyada ödeyeceksiniz muslumanim die geziyorsunuz..
  • Grev hakkini alarak belki sendikayi bitirdiniz ama siz de bitmissiniz, bu utancla nasil ortada gezeceksin simdi? Bu ulkede berbat giden onca seyin arasinda Kamu Etik Kurulunun calismalari umut verici
  • TANIYAN TANIMIYAN YAZIYOR,AMA BOŞA SALLIYORSUNUZ.ONU TANIYAN TANIYOR,SAYIN ORAN VE AKÇİL GİBİLERİN ON KAT ÜSTÜNDEDİR VE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.
  • THY yönetimi ard arkası gelmeyen skandallara ne cevap verecek merak ediyorum.
  • bu girişimlerin belki sonuç vericek belki vermicek ama canı gönülden helal olsun soruların hem sevıyelı hem hak arayan hem hesap soran sorular. eğer ülkemizde hukuk kırıntıları kaldıysa taşlar yerinde oynar thy de.. sanmam hem hükümet hem THY yönetimi uzatmaz üstünü kapattırır bu soruların ama genede sana sonsuz teşekkürler THY çalışanları olarak desteğimiz seninle.
  • Özel şirketiz ayağına milleti yıllarca uyuttunuz..Aha sonunda biri uyandı, hesap soruyor..Bir de açıklamanın Kazımlı bölümünün son paragrafına dikkat..18 aylık oyalama ve işverenin ayak oyunlarını Sendikadan daha güzel anlatmış..Bravo be Umut, THY işçisinin de umudu oldun !
  • Kazım çok kızgınmış.İlk olarak 4 ikramiyeden birini iptal ettirecekmiş. Haberiniz olsun..ben de amma cinsim ha, adamın aklına karpuz kabuğunu getirdim !
  • Bu yaz THY üst yönetimi için çok sıcak geçecek, Benden söylemesi...
  • Arkadaşlar Umut Oran ve AirportHaber kovılcımı çaktı.Bunu meşale haline getirelim..Bu hak hukuk tanımaz, işçinin beş kuruşuna göz diken zihniyetin marifetlerini Umut beye ve airporthaber'e gönderelim. Artık maskelerini düşürmenin zamanı geldi...
  • Hadi bakalım değerli THY üst yönetimi ! şirket zararda , şöyle 6 ay yarım maaşa çalışın da görelim. Gerçi bu maaşların dörtte biri ile bile bey gibi yaşarsınız ama hadi neyse...Haa bi de şu makam arabalarınızı da bırakın servislere buyurun...Siz portakalda vitaminken bu şirletin başkanları 20 sene önce servis minibüsleri ile gidip gelirdi.

 

THY’de uçuşa çıkmadıkları gerekçesiyle SMS ile işlerine son verilen THY çalışanlarının durumunu başından bu yana takip eden İstanbul Milletvekili Umut Oran, yeni bir iddiayı gündeme getirdi. Oran, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e, “Aylık 25 bin TL maaş ve yılda 4 maaş ikramiye alan THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan, Tütün ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu başkanı iken Konya’da kaldığı otelin konaklama ücretini bir Tekel bayisine ödetti mi, bu gerekçeyle Başbakanlık Etik Kurulu’nca suçlu bulundu mu? Çalışkan, TAPDK Başkanı iken bazı kişisel, özel harcamalarını da personel maaşları için Vakıfbank tarafından açılan promosyon hesabından ödettiği ve bu nedenle de hakkında dava açıldığı doğru mudur? Çalışkan lojman tadilatını da promosyon hesabından mı yaptırdı?” diye sordu.

İstanbul Milletvekili Umut Oran, iddiasını TBMM’ye taşıyarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi yaptı. AKP’li Metin Külünk’ün yasalaşan teklifiyle havacılığın grev yasağı uygulanan sektörler arasına alındığını ve 305 THY personelinin SMS ile işten çıkartıldığını anımsatan Oran, Bakan Şimşek’e şu soruları yöneltti:

“- THY İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kazım Çalışkan’ın Tütün ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) başkanı iken Konya’da kaldığı otelin konaklama ücretini bir Tekel bayisine ödettiği gerekçesi ile Başbakanlık Etik Kurulu’nca suçlu bulunduğu ve 07.3.2009 tarihli kurul kararının da Resmi Gazete’de yayımlandığı doğru mudur?

- Kazım Çalışkan, TAPDK Başkanı iken bazı kişisel, özel harcamalarını da personel maaşları için Vakıfbank tarafından açılan promosyon hesabından ödettiği ve bu nedenle de hakkında dava açıldığı doğru mudur?

- Kazım Çalışkan, TEKEL depolarının Deniz Feneri Derneği’ne kullandırılması, yine promosyon hesabından lojman tadilatı yaptırılması gibi suçlamalara muhatap oldu mu?

- 2009 yılından bu yana THY Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan ve ayda 25 bin TL maaş ve yılda 4 maaş ikramiye alan, Etik Kurulu tarafından menfaat sağlama yasağına aykırı hareket ettiği saptanan Kazım Çalışkan’ın, hak talebinde bulunmak için ellerindeki tek meşru ve hukuki argüman olan grevin yasaklanması karşısında yasal haklarını kullanarak uçuşa gitmeyen personelini SMS ile işten atmasını etik buluyor musunuz?

- Şaibeli bir geçmişi olduğu iddia edilen Kazım Çalışkan’ın yarısı kamuya ait olan ve tüm yönetimi bakanlığınızca atanan Bayrak Taşıyıcı havayolumuzda sorumlu bir görevde bulunması karşısında herhangi bir tasarrufta bulunmayı düşüyor musunuz?

- 2011 yılında 1 milyar TL zarar eden, personeli ile ihtilaflı, yasaya karşı hile yollarını kullanıp haksız ve hukuksuz yere Toplu İş Sözleşmesi sürecini uzatarak çalışanlarının meşru haklarını gasp eden THY yönetimini değiştirmek için, en büyük hissedar sıfatı ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na THY Olağanüstü Genel Kurul çağrısı yapmayı düşünür müsünüz?

“Külünk’ün yaptığı etik mi?”

Umut Oran, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği soru önergesinde de havacılığa grev yasağı getiren yasa teklifinin sahibi olan AKP’li Metin Külünk’ün kişisel web sitesi üzerinden CV toplayarak THY’ye kabin memuru alımı için kurulan arkadaşının sitesine yönlendirmesini etik bulup bulmadığını açıklamasını istedi

MECLİS GÜNDEMİNDE THY

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Bilenbilir.. ~ 11 yıl önce
THY Yönetimindeki diger yaverler sira size de gelecek.Kul hakkini bu dunyada ödeyeceksiniz muslumanim die geziyorsunuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikayi burda bitirecegiz diyen yonetici kim? ~ 12 yıl önce
Grev hakkini alarak belki sendikayi bitirdiniz ama siz de bitmissiniz, bu utancla nasil ortada gezeceksin simdi? Bu ulkede berbat giden onca seyin arasinda Kamu Etik Kurulunun calismalari umut verici

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SIRADAN BİRİ ~ 12 yıl önce
TANIYAN TANIMIYAN YAZIYOR,AMA BOŞA SALLIYORSUNUZ.ONU TANIYAN TANIYOR,SAYIN ORAN VE AKÇİL GİBİLERİN ON KAT ÜSTÜNDEDİR VE OLMAYA DEVAM EDECEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY yönetimi ~ 12 yıl önce
THY yönetimi ard arkası gelmeyen skandallara ne cevap verecek merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umut Oran ~ 12 yıl önce
bu girişimlerin belki sonuç vericek belki vermicek ama canı gönülden helal olsun soruların hem sevıyelı hem hak arayan hem hesap soran sorular. eğer ülkemizde hukuk kırıntıları kaldıysa taşlar yerinde oynar thy de.. sanmam hem hükümet hem THY yönetimi uzatmaz üstünü kapattırır bu soruların ama genede sana sonsuz teşekkürler THY çalışanları olarak desteğimiz seninle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'nin Umudu ~ 12 yıl önce
Özel şirketiz ayağına milleti yıllarca uyuttunuz..Aha sonunda biri uyandı, hesap soruyor..Bir de açıklamanın Kazımlı bölümünün son paragrafına dikkat..18 aylık oyalama ve işverenin ayak oyunlarını Sendikadan daha güzel anlatmış..Bravo be Umut, THY işçisinin de umudu oldun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karpuz kabuğu ~ 12 yıl önce
Kazım çok kızgınmış.İlk olarak 4 ikramiyeden birini iptal ettirecekmiş. Haberiniz olsun..ben de amma cinsim ha, adamın aklına karpuz kabuğunu getirdim !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarı sıcak yaz ! ~ 12 yıl önce
Bu yaz THY üst yönetimi için çok sıcak geçecek, Benden söylemesi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tam zamanı ~ 12 yıl önce
Arkadaşlar Umut Oran ve AirportHaber kovılcımı çaktı.Bunu meşale haline getirelim..Bu hak hukuk tanımaz, işçinin beş kuruşuna göz diken zihniyetin marifetlerini Umut beye ve airporthaber'e gönderelim. Artık maskelerini düşürmenin zamanı geldi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Servise geeeel! ~ 12 yıl önce
Hadi bakalım değerli THY üst yönetimi ! şirket zararda , şöyle 6 ay yarım maaşa çalışın da görelim. Gerçi bu maaşların dörtte biri ile bile bey gibi yaşarsınız ama hadi neyse...Haa bi de şu makam arabalarınızı da bırakın servislere buyurun...Siz portakalda vitaminken bu şirletin başkanları 20 sene önce servis minibüsleri ile gidip gelirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000