07 Aralık 2014, Pazar 12:36:28

"LUFTHANSA BİZİMLE BAŞ EDEMEZ"

Turkish Technic Genel Müdürü Ahmet Karaman, THY Teknik olarak hedeflerinin büyük olduğunu söyledi. Karaman, “Lufthansa bizimle baş edemez” dedi.
  • Tutmayın küçük enişteyi. Hahhaahhaa
  • Sayin Gn Mudur, Sizler yonetici olarak su soruyu cevaplamadan basarili olamazsiniz.Neden yillarca THY kendi yetistirdigi Lisansli Teknisyenleri (sizin tercumenizle Licensed Engineers)elinden kaciriyor ve neden bu sirkette,yillarca sadece Lisansli yetismis Teknik personel ozel sirketlere kaciyor?Bu devrani tersine cevirmeden,nasil ki F/O'lari kaptanlari ozel sirketlerden THY'ye transfer ediyorsaniz Teknik personel akisini da tersine cevirmeden,bu kadar ucak aliminin neticesinde bu sirketi kurtaramazsiniz.Avrupa'dan pilot getirebilirsiniz ancak bu calisma sartlarinda ve ucretlerinde Licensed Engineer getiremezsiniz.
  • Habere gülerken gazım kaçtı ya laa... Bu gazla iyi gidersin Ahmet Efendi
  • THY TEKNİK POLİTİKALARINIZ:ASIL İŞLERİ TAŞERON PERSONELLERE YAPTIRARAK DAHA AZ GİDER SAĞLIYORSUNUZ. GİDERLERİNİZ AZ OLUNCA KAR ORANIMIZ YÜKSELİYOR DİYE BÖBÜRLENİYORSUNUZ. SENE SONU YAKLAŞINCA KAR ORANLARINI YÖNETİCİLERE PEŞKEŞ ÇEKEREK AFİYETLE MİDELERİNİZE İNDİRİYORSUNUZ. AHMET BEY'İN BU AÇIKLAMASI İŞKEMBE-İ KÜBRAYA GİDECEK KAR PAYININ ALT YAPISINI YAPMAYA ÇALIŞMASIDIR. NASIL OLSA YIL BİTİYOR. KAZANILANI YİYİN , YİYİN YİYİN. TIKSIRANA KADAR. NASIL OLSA İŞSİZLİK ÇOK BİR SÜRÜ DIŞARDA BEKLEYEN TAŞERON ÇALIŞMAYI KABUL EDECEK YIĞINLAR VAR. HAZIR OLAN İTİRAZ EDERSE İŞTEN ATMAKTA KOLAY. YİYİN ONLARIN EMEKLERİNİ ALIN TERLERİNİ DE YİYİN.
  • Ben fotoğrafa hasta oldum. Biri bana bu foto ile meydan okusa, Lufthansa da olsam korkardım:)
  • Doğruydu, yanlıştı, haklıydı, haksızdı, hepsi bi tarafa. en çok merak ettiğim Lufthansa'nın nasıl haberi olacak bu meydan okumadan. Haber Yenişafakta çıkmış. Madem illa meydan okuyacan, çık da ingilizce yayınlanan bir yerde oku.
  • Sizi bilmem ama benim yönettiğim herhangi bir kuruma bu kadar çok sayıda olumsuz yorum gelmesi halinde o gün tası tarağı toplar giderim. Böyle böbürlenmektense dilimi tutup susarım daha iyi.
  • He Ahmet he :) inandik bu palavralara. Su yorumlari okuyor musun acaba bir tane olumlu yorum yok. Kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz. Thy Teknik in gelecegi fln yok bu gidisle. Sirkette kimsede aidiyet duygusu kalmadi yok ettiniz! Yaziklar olsun
  • Teknik elemanımız yok. Yetiştirmeyi de beceremiyoruz ancak kimse bizimle baş edemez.
  • Almanyadaki mühendisler pahali...bu dogru ola bilir....ama getirecekleri ilim ve experience parayla bicilmez. Turkish Technic'in agresive büyüme istegini ancak deneyimli mühendis ve teknisyenler gerceklestire bilir. Ahmet Bey bu faktörü hesaba katmasi lazim. Ahmet Beyin vizyonu var ve bu güzel. Büyük düsünmek cesaret ve büyük kararlar ister... LHT - HAM

2 yılda 5 bin kişilik istihdam oluşturarak 1 milyar dolarlık ciro elde eden Turkish Technic, her yıl 600 teknik personel yetiştirecek. 3’üncü havalimanı ile mevcut potansiyelini ve cirosunu 4'e katlayacaklarını söyleyen Turkish Technic Genel Müdürü Ahmet Karaman, “Lufthansa bizimle baş edemez” dedi.

Son 10 yılda önemli bir büyüme performansı sergeliyen Türk Hava Yolları; bağlı kuruluşlarını da peşinde sürüklüyor. Türk Hava Yolları’nın uçak bakımını yapan Turkish Technic, 2012’den bu yana 2 bin kişi istihdam ederek kapasitesini 2 katına çıkarırken, ağresif büyüme politikasıyla dikkat çekiyor. Türk havacılığındaki son atılımları ve başarı hikayesinin detaylarını Turkish Technic Genel Müdürü Ahmet Karaman, Yeni Şafak’a değerlendirdi. Her yıl 600 öğrenci alarak teknik personel anlamında altyapı oluşturacaklarına dikkat çeken Karaman, 3’üncü havalimanı ile birlikte Turkish Technic’in 4 kat büyüyeceğini ifade etti.

2023’TE CİROMUZ DA KÂRIMIZ DA KATLANACAK

2023 yılında yüzde 100'ü tamamlanacak olan 3’üncü havalimanı için çok ciddi projeleri olduğunu söyleyen Genel Müdür Karaman, “Yılda ortalama 800 uçağın bakımını yapıyoruz. Bugünkü kapasitenin 4 katı daha büyük bir hangarımız olacak. Bakımını yaptığımız uçak kapasitesini büyütüyoruz. Kapasitemizle birlikte 1 milyar dolar olan ciromuz da, karımız da 4 katına çıkacak” açıklamasında bulundu. Hali hazırda 2 bini yetiştirilen 5 binden fazla personelleri olduğunu söyleyen Karaman, “Her yıl düzenli olarak 600 kişiyi 'teknik personel' alarak yetiştireceğiz” ifadesini kullandı.

YETİŞMİŞ TEKNİK ELEMANDA SORUN VAR

Türkiye’nin eskiden derdinin hangar olduğunu ve şu an bu sorunu çözdüklerini vurgulayan Karaman, odaklandıkları konunun artık teknik eleman olduğunu söyledi. Yaşanan teknik eleman sıkıntısından dolayı hangarları yüzde 100 kapasiteli kullanamadıklarını vurgulaya Karaman sözlerine şöyle devam etti: “Elimizde yetişmiş işgücü az. Havacılıkta lisanslı işgücü sorunu var. Maalesef bu noktada Türkiye biraz gecikti. Her şeyi yaptık ama lisanslandırma yetkilendirme işini yapamadık. İş gücü bir yere kadar var. Yetiştirilmiş bir sürü adamımız var. Fakat eski tabirle ehliyetli adam yok. Onu da bir şekilde çözmeye çalışıyoruz. Yurtdışından da gideremiyoruz bu sorunu. Almanya’dan mühendis getirerek işinizi halledebilirsiniz. Fakat bu çok pahalıya geliyor.” (Yeni Şafak)

"LUFTHANSA BİZİMLE BAŞ EDEMEZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

:D ~ 9 yıl önce
Tutmayın küçük enişteyi. Hahhaahhaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 9 yıl önce
Sayin Gn Mudur, Sizler yonetici olarak su soruyu cevaplamadan basarili olamazsiniz.Neden yillarca THY kendi yetistirdigi Lisansli Teknisyenleri (sizin tercumenizle Licensed Engineers)elinden kaciriyor ve neden bu sirkette,yillarca sadece Lisansli yetismis Teknik personel ozel sirketlere kaciyor?Bu devrani tersine cevirmeden,nasil ki F/O'lari kaptanlari ozel sirketlerden THY'ye transfer ediyorsaniz Teknik personel akisini da tersine cevirmeden,bu kadar ucak aliminin neticesinde bu sirketi kurtaramazsiniz.Avrupa'dan pilot getirebilirsiniz ancak bu calisma sartlarinda ve ucretlerinde Licensed Engineer getiremezsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaz ~ 9 yıl önce
Habere gülerken gazım kaçtı ya laa... Bu gazla iyi gidersin Ahmet Efendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:( ~ 9 yıl önce
THY TEKNİK POLİTİKALARINIZ:ASIL İŞLERİ TAŞERON PERSONELLERE YAPTIRARAK DAHA AZ GİDER SAĞLIYORSUNUZ. GİDERLERİNİZ AZ OLUNCA KAR ORANIMIZ YÜKSELİYOR DİYE BÖBÜRLENİYORSUNUZ. SENE SONU YAKLAŞINCA KAR ORANLARINI YÖNETİCİLERE PEŞKEŞ ÇEKEREK AFİYETLE MİDELERİNİZE İNDİRİYORSUNUZ. AHMET BEY'İN BU AÇIKLAMASI İŞKEMBE-İ KÜBRAYA GİDECEK KAR PAYININ ALT YAPISINI YAPMAYA ÇALIŞMASIDIR. NASIL OLSA YIL BİTİYOR. KAZANILANI YİYİN , YİYİN YİYİN. TIKSIRANA KADAR. NASIL OLSA İŞSİZLİK ÇOK BİR SÜRÜ DIŞARDA BEKLEYEN TAŞERON ÇALIŞMAYI KABUL EDECEK YIĞINLAR VAR. HAZIR OLAN İTİRAZ EDERSE İŞTEN ATMAKTA KOLAY. YİYİN ONLARIN EMEKLERİNİ ALIN TERLERİNİ DE YİYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
foto ~ 9 yıl önce
Ben fotoğrafa hasta oldum. Biri bana bu foto ile meydan okusa, Lufthansa da olsam korkardım:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH ~ 9 yıl önce
Doğruydu, yanlıştı, haklıydı, haksızdı, hepsi bi tarafa. en çok merak ettiğim Lufthansa'nın nasıl haberi olacak bu meydan okumadan. Haber Yenişafakta çıkmış. Madem illa meydan okuyacan, çık da ingilizce yayınlanan bir yerde oku.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sizi bilmem ~ 9 yıl önce
Sizi bilmem ama benim yönettiğim herhangi bir kuruma bu kadar çok sayıda olumsuz yorum gelmesi halinde o gün tası tarağı toplar giderim. Böyle böbürlenmektense dilimi tutup susarım daha iyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Glide slope ~ 9 yıl önce
He Ahmet he :) inandik bu palavralara. Su yorumlari okuyor musun acaba bir tane olumlu yorum yok. Kendiniz calip kendiniz oynuyorsunuz. Thy Teknik in gelecegi fln yok bu gidisle. Sirkette kimsede aidiyet duygusu kalmadi yok ettiniz! Yaziklar olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eleman yok ~ 9 yıl önce
Teknik elemanımız yok. Yetiştirmeyi de beceremiyoruz ancak kimse bizimle baş edemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HighEGT ~ 9 yıl önce
Almanyadaki mühendisler pahali...bu dogru ola bilir....ama getirecekleri ilim ve experience parayla bicilmez. Turkish Technic'in agresive büyüme istegini ancak deneyimli mühendis ve teknisyenler gerceklestire bilir. Ahmet Bey bu faktörü hesaba katmasi lazim. Ahmet Beyin vizyonu var ve bu güzel. Büyük düsünmek cesaret ve büyük kararlar ister... LHT - HAM

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000