26 Eylül 2009, Cumartesi 07:45:59

"Kurumumuza 9 uçak kazandırdık, 75 bin paraşütçü yetiştirdik"

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Emekli Tümgeneral Yusuf Güngör, 4 adet jet motorlu ambulans uçağı ile 5 anfibik uçağın kuruma kazandırıldığını, 75 bin paraşütçü yetiştirildiğini bildirdi...
  • thk bünyesinde çalışan pilotlar bilek gücü ile ve yetenekle uçan kişiler bunu herkes bilir ama malesef güngör paşama göre hiçbir thk dışında iş bulamayacak vasıfsız ve thk ya mecbur adamlar...genel müdürümün fikri budur...zğkrğ dışarda ticarettir.
  • Dünya üzerinde olduğu gibi Türkiye de de birçok yeniliğe ordu öncülük etmiştir. 191 de ilk uçakları ordu getirmiş, zaman içinde ordunun destekleri ile sivil havacılık çalışmaları başlamıştır. THK, THY gibi. THK başına bir müddet sonra sivil yöneticiler getirilmiş, THK yok edilirken Hv.K.K.lığının destekleriile hayatta kalabilmiştir. Kendiniz için değil mensup olduğunuz millet için çalışsaydınız THK'nun başında sivil yönetici olurdu. Kaldı ki, tüm yaşantısını havacılığa adamış, her türlü yönetim eğitimini almış ve aldığı eğitimi başarıyla uygulamış bir Emekli Hava Pilot Tümgeneralin (sivil vatandaş-50 yıllık THK üyesi) THK'na başkanlık etmesi sadece THK için değil Türkiye için bir şanstır. Sivilin anlamını bilmeyen arkadaşıma duyrulur.
  • MİLLET THK KURUMU GİBİ EN KÖKLÜ UCUS OKULUNDA EĞİTİM ALMAYIPTA TARKİME Mİ GİTSİN
  • sivil havacılık yapılacakl başında asker uçuş okulları başında asker nasıl sivil havacılık?
  • Emekli paşalara iş verme yeri olarak görüldüğünden bir türlü kendini yenileyememiş bir kurum ne yazıkki...
  • asker kökenliler giderse tabiki gençlerin önü açılacaktırrr....SİVİL HAVACILIK adı üstünde
  • ilkokuldan beri bağış topluyoruz bu kuruma.bence kendini kenara bırakıp önce halka ve özellikle ilkokulda okuyan öğrencilere teşekkür etsin..
  • işsiz ve amaçsız kursiyerler haaa :))

Güngör, Edirne'nin Havsa Belediye Başkanı ve THK Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Tekin ile THK Havsa Şube Başkanı Hüseyin Özden'i ziyaret etti.

17-18 Ekim tarihlerinde yapılacak THK Genel Kurulu öncesi teşekkür ziyaretlerinde bulunduğunu ifade eden Güngör, Özden'e yeni görevinde başarılar diledi.

Görev yaptığı 3 yıl boyunca Havsa'ya 2 kez gelme fırsatı bulduğunu belirten Güngör, şöyle devam etti:

''THK Havsa şubemiz bu döneme kadar yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla dikkat çekmiş olup yeni başkanı ile de bu başarılarını devam ettirecektir. Sayın Oğuz Tekin de geçen bu 3 yıllık süre içinde kuruma ve bizlere her zaman destek olarak Havsa ilçesinde de THK'yı her zaman işler ve faal tutmuştur.''

THK'nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Güngör, şöyle devam etti:

''4 adet jet motorlu ambulans uçağı, 5 adet anfibik uçak kuruma kazandırıldı, 75 bin paraşütçü yetiştirildi. 10 yıl sonrası için hazırlanan uçuş projesi, 2 yılda hayata geçirilmiştir. Fırtına Projesi kapsamında 92 pilot, eğitimlerini tamamlayarak THY'de göreve başladılar. Görev süremizin dolması ile yeni oluşacak yönetime de her zaman destek olacağız.''

Tekin de, 84 yıllık tarihi olan bir kurumun genel başkanını ilçelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Tekin, Güngör'e, fincan takımı hediye etti. 
     
İKİ YILDA 40 BİN KURSİYER
     
Öte yandan Genel Başkan Yusuf Güngör, THK Lüleburgaz Şube Başkanı İrfan Hüner'i de ziyaret etti.

THK Kırklareli Şube Başkanı Can Yazıcı, Babaeski Şube Başkanı Metin Karakuş ile Hüner tarafından karşılanan Güngör, görev yaptığı sürede Türkiye'deki bütün şubeleri ziyaret etme imkanı bulduğunu belirterek, ''Ziyaretler sırasında üyelerimizle ve vatandaşlarımızla görüştük. Onların düşüncelerini hayata geçirmeye başladık'' dedi.

Geliştirdikleri stratejik plana göre havacılık kursları açıp ilk beş yılda 5 bin, ikinci beş yılda da 10 bin öğrenci mezun etmeyi hedeflediklerini anlatan Güngör, şöyle devam etti:

''Ancak öyle güzel çalıştık ki, birinci yılda 20 bin, ikinci yılda da 20 bin olmak üzere toplam 40 bin kursiyer yetiştirdik. Ankara Etimesgut'tan sonra ikinci uçuş pistimizi de İzmir Efes'te açıyoruz.

Aldığımız uçakları Çevre ve Orman Müdürlüğünün hizmetine sunduk. Bornova'da çıkan yangına bizim uçaklarımız müdahale etti. Belki de bir şehrin yok olmasını engelledik. Ancak bizden hiçbir şekilde basında bahsedilmemesi çok acı.

İstanbul'da geçtiğimiz yıl yapılan hava olimpiyatlarında da üç gösteri yaptık, ismimiz okunmadı. Paraşüt gösterimiz ise 'Almanlar yaptı' diye okundu. Bu çok ayıp bir hareket.''

Genel kurulda adaylığını koymadığını belirten Güngör, ''İki dönem görev yaptım. Gençlerimizin de önü açılsın'' dedi.

Güngör, THK Lüleburgaz Şubesinde yapılan model uçakları da inceledi.

"Kurumumuza 9 uçak kazandırdık, 75 bin paraşütçü yetiştirdik"

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 14 yıl önce
thk bünyesinde çalışan pilotlar bilek gücü ile ve yetenekle uçan kişiler bunu herkes bilir ama malesef güngör paşama göre hiçbir thk dışında iş bulamayacak vasıfsız ve thk ya mecbur adamlar...genel müdürümün fikri budur...zğkrğ dışarda ticarettir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Dünya üzerinde olduğu gibi Türkiye de de birçok yeniliğe ordu öncülük etmiştir. 191 de ilk uçakları ordu getirmiş, zaman içinde ordunun destekleri ile sivil havacılık çalışmaları başlamıştır. THK, THY gibi. THK başına bir müddet sonra sivil yöneticiler getirilmiş, THK yok edilirken Hv.K.K.lığının destekleriile hayatta kalabilmiştir. Kendiniz için değil mensup olduğunuz millet için çalışsaydınız THK'nun başında sivil yönetici olurdu. Kaldı ki, tüm yaşantısını havacılığa adamış, her türlü yönetim eğitimini almış ve aldığı eğitimi başarıyla uygulamış bir Emekli Hava Pilot Tümgeneralin (sivil vatandaş-50 yıllık THK üyesi) THK'na başkanlık etmesi sadece THK için değil Türkiye için bir şanstır. Sivilin anlamını bilmeyen arkadaşıma duyrulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MİLLET THK KURUMU GİBİ EN KÖKLÜ UCUS OKULUNDA EĞİTİM ALMAYIPTA TARKİME Mİ GİTSİN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
sivil havacılık yapılacakl başında asker uçuş okulları başında asker nasıl sivil havacılık?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Emekli paşalara iş verme yeri olarak görüldüğünden bir türlü kendini yenileyememiş bir kurum ne yazıkki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
asker kökenliler giderse tabiki gençlerin önü açılacaktırrr....SİVİL HAVACILIK adı üstünde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ilkokuldan beri bağış topluyoruz bu kuruma.bence kendini kenara bırakıp önce halka ve özellikle ilkokulda okuyan öğrencilere teşekkür etsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
işsiz ve amaçsız kursiyerler haaa :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000