10 Mayıs 2010, Pazartesi 09:51:10

KTHY'YE HACİZ ŞOKU!

Turkish Technic, KTHY’nin borcuna karşılık haciz kararı aldı. Karar sonrası KTHY’nin, Türkiye İş Bankası’ndaki 700 bin dolar civarındaki parasına el koydu.
  • Bu bataktan KTHY nı kimse kurtaramaz artık. Bilal Ekşi son şanstı ve kaybettiler. Geçmiş olsun. En kısa sürede iflas isteyip bu rezillikten kurtulmalıdır. Daha sonra da tüm yöneticilerini değiştirip yeni baştan şirketi kurarlar. Ama çağdaş ve vizyon sahibi yöneticilerle. Şimdiki başkanlarla değil.
  • kthy 1974 yılında kuruldu kapanır veya batırılır ise bu lekeyi hiçbir siyasi hiçbir yönetici üzerinden ömür boy çıkaramaz. Zoru başarın sizi KKTC halkı alkışlasın......
  • bilende bilmeyende ağzı olan konuşuyor yeter yahu artık bilmediğiniz konularda sırf yorum yapasınız diye yorum yazmayın bu şirketi çalışan personel batırmadı yaa. beceriksiz yöneticiler ve siyasiler batırdı bunu iyi bilinnnn..
  • o borçlari batirdiktan sonra. hangi şirketten yakit alip hangi şirketten handling hizmeti alip hangi ulkenin uzeirnden ucmayi bekliyorsunuz ?sacmalamayin. kthy artik kapatilmalidir. 5 ucak 800 personel ile bu iş yurumez.. artik geri donulecbilecek nokta çoktan gecmiştir..
  • DEVAMINI BEKLİYORUZ
  • Arkadaşlar artık bırakın bu KTHY meselesini. Buradan kurtulmanın 2 yolu var. Birincisi tüm uçuşları özel havayollarına devretmek ve KTHY'yi tasfiye etmek. İkincisi ise Öz KTHY'yi kurup, KTHY'den bazı malzeme ve varlıkları transfer edip yeni şirket ile yola devam etmek ve eski KTHY'yi içindekilerle birlikte batırmak. Hükümetin yerinde olsam 2. seçeneği uygulamaya koyardım, böylece eskiden kalan çalışmayan personelden ve şirketin batma noktasına gelen borçlarından kurtulurdum. Yeni şirkete yeni personel alır yola devam ederdim. Hadi hayırlısı bakalım elmi yakan yoksa...
  • LOOKS LIKE ITS ALL OVER When liens start and Airline never last long so sad to see this
  • Eğer bu işlemin sonucu değişirse KTHY'yi bekleyen gelecek de değişecek .....
  • khty deniz yemeyen keriz politikalarından bugüne kadar nasibini alanlar bu habere eminim bıyık altından tebessüm ediyorlardır.
  • Ya kapatsinlat THY 5 ucak yaollasin oraya bitti ne tepinip duruyor bunlar

HACİZLER BAŞLADI…
Bir süreden beridir ekonomik olarak darboğazda olan ve çalışanların maaşlarının dahi ödenemediği KTHY’ye haciz geldi. Türkiye’de uçak bakım hizmeti yapan ve THY ortaklığında olan Turkish Technics isimli şirket, geçmişten kalan 12 milyon dolarlık borcuna karşılık olarak KTHY’nin Türkiye İş Bankası’ndaki 700 bin dolarlık parasına haciz kararıyla el koydu

 BORÇ KATLANIYORDU…
Geçmişten kalan 10 milyon dolarlık borç, şu an 12 milyon dolara ulaşmış durumda. KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Erol Atakan Havadis’e yaptığı açıklamada, KTHY’nin borcu ödeyemediğini ve haciz edildiğini ifade etti. Hal böyle olunca da, KTHY yönetimi, Türkiye İş Bankası’ndaki hesabını kapatarak, başka bankalarla çalışmaya başladı

MAAŞ PARASI GİTTİ…
Personelin maaşlarının ödenemediği bir ortamda, kurumun Türkiye İş Bankası’ndaki 700 bin dolarına el konulması, ekonomik darboğazdan geçen KTHY’yi daha da dibe itti. Atakan, “Biz maaşların ödenmesi için 2 buçuk milyon TL’ye ihtiyaç duyuyoruz. Yaklaşık 700 bin dolarlık bu para da, gerekli rakamın 1 milyon TL’sine tekabül ediyor. Maaşlar konusunda fena eksildik” diye konuştu.

Sonunda bu da oldu. Ciddi ekonomik sorunlarla boğuşan ve personelin maaşlarının bile ödenmediği KTHY’ye haciz geldi.
Havadis’e KTHY Yönetim Kurulu Başkanı Erol Atakan, Türk Hava Yolları (THY) ortaklığında, Türkiye’de faaliyet gösteren ve uçaklara bakım hizmeti sunan Turkish Technics isimli şirket, KTHY’nin 12 milyon dolarlık borcuna karşılık olarak, kurumu dava etti. Mahkeme sonucunda da KTHY’nin Türkiye İş Bankası’ndaki 700 bin dolarına, Turkish Technics isimli şirket tarafından el konuldu. Personelin maaşlarının ödenemediği bir ortamda, kurumun 700 bin dolarına haciz kararıyla el konulması, KTHY’nin durumunu daha da zora soktu.

Borç eskiden kalma…

Erol Atakan, KTHY’nin Turkish Technics’e olan borcunun 2007-2008’den kalan 10 milyon dolarlık bir borç olduğunu ancak bu rakamın şu an itibarıyla 12 milyon dolara yükseldiğini söyledi.

İlk başlarda 10 milyon dolar olan borç, zaman içerisinde 12 milyon dolara kadar yükseldi. KTHY’nin de söz konusu borcu ödeyememesi nedeniyle süreç, mahkeme kararıyla haciz aşamasına kadar geldi.

Maaşlar ödenebilirdi
Personelin maaşlarının ödenemediği bir ortamda, kurumun Türkiye İş Bankası’ndaki 700 bin dolarına el konulması, ekonomik darboğazdan geçen KTHY’yi daha da dibe itti.

Atakan, “Bu araya el konulması, personel maaşlarının ödenmesinde ciddi bir sorun teşkil etti mi?” şeklindeki soruya “Biz maaşların ödenmesi için 2 buçuk milyon TL’ye ihtiyaç duyuyoruz. Yaklaşık 700 bin dolarlık bu para da, gerekli rakamın 1 milyon TL’sine tekabül ediyor. Maaşlar konusunda fena eksildik” diye konuştu.

“Mecburen oturup anlaşacağız”
Yaşanan bu gelişmelerin ardından mecburi olarak Turkish Technics isimli şirketle oturup anlaşacaklarına dikkat çeken Atakan, “Daha önce ödeyemedik. Sendikanın yaptığı grevler bizi zora soktu. Grevlerle mi uğraşacaksınız, grev yasaklarıyla mı yoksa bu konularla mı?” dedi.

“Peşin para oldukça, bakım devam eder”
“Yaşanan bu gelişmelerin ardından, uçakların bakım ve onarımını nasıl yaptıracaksınız?” sorusuna karşılık Atakan, peşin para olduğu müddetçe Turkish Technics’in bakım hizmetlerini sürdürebileceğini, hatta sürdürdüğünü ifade etti.
 
(Havadiskibris.com)

KTHY'YE HACİZ ŞOKU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu bataktan KTHY nı kimse kurtaramaz artık. Bilal Ekşi son şanstı ve kaybettiler. Geçmiş olsun. En kısa sürede iflas isteyip bu rezillikten kurtulmalıdır. Daha sonra da tüm yöneticilerini değiştirip yeni baştan şirketi kurarlar. Ama çağdaş ve vizyon sahibi yöneticilerle. Şimdiki başkanlarla değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kthy 1974 yılında kuruldu kapanır veya batırılır ise bu lekeyi hiçbir siyasi hiçbir yönetici üzerinden ömür boy çıkaramaz. Zoru başarın sizi KKTC halkı alkışlasın......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bilende bilmeyende ağzı olan konuşuyor yeter yahu artık bilmediğiniz konularda sırf yorum yapasınız diye yorum yazmayın bu şirketi çalışan personel batırmadı yaa. beceriksiz yöneticiler ve siyasiler batırdı bunu iyi bilinnnn..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
o borçlari batirdiktan sonra. hangi şirketten yakit alip hangi şirketten handling hizmeti alip hangi ulkenin uzeirnden ucmayi bekliyorsunuz ?sacmalamayin. kthy artik kapatilmalidir. 5 ucak 800 personel ile bu iş yurumez.. artik geri donulecbilecek nokta çoktan gecmiştir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DEVAMINI BEKLİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar artık bırakın bu KTHY meselesini. Buradan kurtulmanın 2 yolu var. Birincisi tüm uçuşları özel havayollarına devretmek ve KTHY'yi tasfiye etmek. İkincisi ise Öz KTHY'yi kurup, KTHY'den bazı malzeme ve varlıkları transfer edip yeni şirket ile yola devam etmek ve eski KTHY'yi içindekilerle birlikte batırmak. Hükümetin yerinde olsam 2. seçeneği uygulamaya koyardım, böylece eskiden kalan çalışmayan personelden ve şirketin batma noktasına gelen borçlarından kurtulurdum. Yeni şirkete yeni personel alır yola devam ederdim. Hadi hayırlısı bakalım elmi yakan yoksa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
LOOKS LIKE ITS ALL OVER When liens start and Airline never last long so sad to see this

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eğer bu işlemin sonucu değişirse KTHY'yi bekleyen gelecek de değişecek .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
khty deniz yemeyen keriz politikalarından bugüne kadar nasibini alanlar bu habere eminim bıyık altından tebessüm ediyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya kapatsinlat THY 5 ucak yaollasin oraya bitti ne tepinip duruyor bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000