24 Kasım 2008, Pazartesi 08:25:40

KTHY başka yerden kazanıyor!

Kıbrıs Türk Havayolları'na yapılan eleştirilere Bakanlık'tan yanıt geldi...
  • Besle kargayı oysun gözünü.
  • KTHY BU SEKILDE DEVLETCI MANTIKLA YONETILDIGI SURECE VE KODROLAR BU KADAR OLDUGU SURECE ZARAR ETMEYE MAHKUMDUR.
  • KTHY,ekip planlamaya yeni atadığı müdüre aylık ne kadar maaş verdiğini ve hangi otelde geceliği kaç liraya konaklattığını açıklayabilirmi acaba diye aklıma bir soru geldi?
  • Ben her zaman Kıbrıs Türk Hava Yolları'nı kullanıyorum. Her uçuşumda uçaktaki boş yerler 3-4 tane. Daha fazla değil yani. Hergün durmadan ordan oraya uçuyorlar. Neden bir türlü kar edemiyor anlamış değilim. Benim çevremdeki herkes KTHY'yi tercih ediyor. Pegasus ve Atlasjet çok zorda kalındığında tercih ediliyor. Tabi bu benim söylediğim Kıbrıslılar arasında!!
  • Yorumunuz... ARTIK HERSEY BELLI OLSUN PERSONELLERINIZDE RAHAT BIR NEFES ALIP DAHA VERIMLI CALISSINLAR BOYLE CALISILMIYOR......
  • Personele çuvalla para mı veriliyor?? Bildiğim kadarıyla KTHY personeline değil çuvalla para vermek merkezi Kıbrıs olan şirketin yaklaşık 2 yıldır çalışanların İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımları yapılmadığı için çalışanlar çok mağdur durumda... Değil çuvalla para vermek, yasal zorunluluk olan yatırımlar bile yapılmıyor.
  • yeni istasyonlara uçsunda birazda havacılıktan para kazansın artık bu havayolu.para kazanmıyoda niya madem çuvalla para veriyo çalışanlarına!!!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın 2009 Bütçesi'nin tartışılması sırasında KTHY ile ilgili eleştirileri yanıtlayan Bakan Usar, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın kazancını daha çok havayolu taşımacılığı dışındaki faaliyetlerinden kazanılan parayla (repo, faiz vs) zararını kapatarak biraz kar ettiğini söyledi.

Geçitkale Havalimanı'nın özel bir firmaya kiralanmasıyla ilgili yaşanan süreci aktararak, yaşanan olumsuzluk konusunda bilgi isteyen Tokel, ilgili bakanlık olarak Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı'nın buna gerekli açıklamayı yapmasını talep etti. Tokel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar'ın yaşanan sorunlara karşın ihalenin iptal edilmeyeceğini açıklamasına rağmen, daha sonra ihale iptali yoluna gidildiğini, bu nedenle doyurucu yanıt beklediklerini söyledi.

Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın (KTHY) mali durumunun çok kötü olduğunu, uçaklarına, borç nedeniyle el konulma durumuyla karşı karşıya olduğunu söyleyen UBP Güzelyurt Milletvekili Türkay Tokel'in sözünü kesen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar araya girerek, KTHY uçaklarının hiçbirinin borcu olmadığını belirtti.

Usar, eleştiri ve soruları yanıtladı

Komite toplantısında Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Sahil Usar eleştiri ve görüşleri yanıtladı.

Usar, Geçitkale Havalimanı'nın ihale edildiğini, bakanlık olarak resmi evrak üzerinde konuşulduğunu, isim konusunda herhangi bir açıklama yapmadıklarını, kazanan ilgili firmanın koşulları yerine getirmemesi durumunda ne yapılması gerekiyorsa onun yapıldığını söyledi.

Usar, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın tekel olduğu dönemde de dahil olmak üzere, tarihinin hiçbir döneminde operasyonlarından kar etmediğini anlatarak, 2006 yılından sonra iki havayolu ile rekabet etmek durumunda kaldığını ve bunun zarara neden olduğunu anlattı. Salih Usar, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın kazancını daha çok havayolu taşımacılığı dışındaki faaliyetlerinden kazanılan parayla (repo, faiz vs) zararını kapatarak biraz kar ettiğini söyledi. Usar, Kıbrıs Türk Hava Yolları'nın 5 uçakla yapacağı yeni uçuş parkurlarıyla daha iyi bir duruma geleceğini söyledi.

KTHY başka yerden kazanıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 15 yıl önce
Besle kargayı oysun gözünü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY BU SEKILDE DEVLETCI MANTIKLA YONETILDIGI SURECE VE KODROLAR BU KADAR OLDUGU SURECE ZARAR ETMEYE MAHKUMDUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramses ~ 15 yıl önce
KTHY,ekip planlamaya yeni atadığı müdüre aylık ne kadar maaş verdiğini ve hangi otelde geceliği kaç liraya konaklattığını açıklayabilirmi acaba diye aklıma bir soru geldi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıbrıslı ~ 15 yıl önce
Ben her zaman Kıbrıs Türk Hava Yolları'nı kullanıyorum. Her uçuşumda uçaktaki boş yerler 3-4 tane. Daha fazla değil yani. Hergün durmadan ordan oraya uçuyorlar. Neden bir türlü kar edemiyor anlamış değilim. Benim çevremdeki herkes KTHY'yi tercih ediyor. Pegasus ve Atlasjet çok zorda kalındığında tercih ediliyor. Tabi bu benim söylediğim Kıbrıslılar arasında!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz... ARTIK HERSEY BELLI OLSUN PERSONELLERINIZDE RAHAT BIR NEFES ALIP DAHA VERIMLI CALISSINLAR BOYLE CALISILMIYOR......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eric Clapton ~ 15 yıl önce
Personele çuvalla para mı veriliyor?? Bildiğim kadarıyla KTHY personeline değil çuvalla para vermek merkezi Kıbrıs olan şirketin yaklaşık 2 yıldır çalışanların İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigorta yatırımları yapılmadığı için çalışanlar çok mağdur durumda... Değil çuvalla para vermek, yasal zorunluluk olan yatırımlar bile yapılmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bob marley ~ 15 yıl önce
yeni istasyonlara uçsunda birazda havacılıktan para kazansın artık bu havayolu.para kazanmıyoda niya madem çuvalla para veriyo çalışanlarına!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000