26 Eylül 2008, Cuma 16:35:20

Kotil’den Call Center çalışanlarına şok cevap

THY’nin Call Center hizmetlerini özelleştirmesinin ardından yaşanan gerginlik devam ediyor. THY’de bugün Ramazan Bayramı sebebiyle bir tören düzenledi. Törende THY Genel Müdürü Kotil, Call Center çalışanlarına beklenmedik bir cevap verdi.
  • call center da herkesın baslarına bırılerını dıktıler .sureklı hat dınlıyorlar.dun 5 kışiyi gönderdıler.performans dusuk dıye..bahane buluyorlar.cobanlık yapılıyor.yolcular destek ıçın arıyorlar ama coban basları ınkar edıyorlar.gerı gönderıyorlar.basına haber verılıyor ama yayınlattırmıyorlar..Allahlarından bulurlar ınsallah..
  • bılgısayarlar sokuldu dogrudur 30tane sokuldu.vıp salonundan bı yandan bakamaya basladılar hatlara.ama yalnıs işlem yapıyorlar hep..
  • evet thy yönetimi insanların gözünün içine bakarak yalan söylüyorlar ve bunca sene bu sirkete hizmet etmis insanları aileleri ile birlikte dısarı atıyorlar.ama biz calısanlar olarak bunlara daha cok uzaktan bakarız taki sıra bize gelene kadar.
  • THY yönetimi istihdama, karlılığa ve maliyete dönük bazı kararları alabilir. Ancak zaten 500-700 YTL maaş alan personelinle yeterince karlı bir bölüme sahipken, bunu yapacağın yatırımlarla daha da karlı hale getirecekken en vahşi yöntemlerden olan kapatma politikanla toplumsal barışı yıkıyorsun. Ben yönetimde olsam iyi niyet ve dürüstlüğümle personelin istihdamına da bir çözüm önerisi sunardım. Bu ya yeni şirkette yerleştirme garantisi, ya içeride değierlendirme garantisi, ya da bu sektördeki diğer kurum ve kuruluşlarda yerletirme garantisi sağlardım. Hiçbir şey insan denilen varlıktan daha değerli değildir. Allah elbetteki yardım eder, ama Allah aynı zamada sana da sen ne yaptın diye sorar. Hiç mi bir gayretin olmadı, var mı bu kadar gamsızlık. Yönetim yalnızca asıp kesmek değildir. Yönetim sorumluluğu her önüne gelenin inhisarına bırakılmayacak kadar ağır bir iştir. Bu THY yönetimi bu işlerden uzak insanlardan oluşmaktadır.
  • KAVGA ETMEYİN,SIRA HEPİNİZE GELECEK.İYİ BAYRAMLAR.
  • evet arkadaşlar 50 bilgisayar sökülüyormuş başka bir bölüme taşıyıp hatlara burdan cevap verdireceklermiş
  • BİLGİSAYARLARIN SÖKÜLDÜĞÜ DOGRUMU ARKADAŞLAR
  • ben 500 ytl alanlar hakkında konustum ben bu sırkette haksızlık oldunu savunuyorum sız kavga edıyosunuz ayrıca yazılanları okursan bana sızden bırı bılgısızlıgınden gıremedın dedı ben 11 yıldır tk personelıyım bugun senı yarın benı atacaklar bunu savunuyorum ama sız anlamıyosunuz ısrarla bı sıyaset meydanı yarattınız arkadaslar ben kımsenın gıtmesını ıstemıyorum ama malesef gıtcez bu sızle basladı bızle devam etcek ben bunu savundum sız kavga cıkardınız ınsallah yerlesırsınız bı yerlere ama untmayınkı orasıda kalmıcak yazdım yayınlanmadı
  • RUMUZ ---- dün den beri saçmalıyorsun daha anlamadın mı kendin de itiraf ediyorsun torpilim yetmedi diyorsun ama kpss ile girenler ilk eğitimler de 80 altından alanlar bu ise baslayamadı sen nasıl ınsanları bılgısızlıkle suclarsın bu kurslardan bu sınavlardan gectın mı. ben sana acıyorum gercekten 500 ytl maas alıyorsun ama yapacak bırsey yok boyle yasamaya alısmıssın benım bılgım becerım bu kadar dıyorsun yanı koyunlugu sımdıden kabullenıyorsun boylelık lede herzaman bır cobanın oluyor.sız hakkınızı savunun bızde sıze destek verelım sız greve gıdın bızde gelelım bunu yapamassak bıle her yerde sesınız< olalım ama sen alamıyorsan hakkını call center almamasını dıleme eğer burdakılerın hepsı torpılle gırseydı sımdı bu olaylar olmadan baska bırımlere gecmıstı. nitekım bizimle işe girenlerden yaklasık 15 kısı bu 2 -3 sene ıcınde gectıler o yuzden cok yanlıs yoldasın senı dogru yola davet edıyorum
  • Ani bir kapatılış kararı sonrası THY nin göreceği zarar personelin ömür boyu alacağı rakamdan kat kat fazla olacaktır.Ayrıca iş hayatında itibar ve güvenilirlik parayla satın alınamaz.Ve de bu son günlerde büyük zarara uğramaya başlamıştır ve devam edecektir.Şayet eğer konu hizmet kalitesiyse eğer bize sıfır maliyetle sürekli eğitimverebilirler.Şu kadar eğitim maliyeti var diye geyik yapmanın gereği yok.Maliyeti trilyonları bulan 10 m2 bile olmayan eğitim verilen odayı biliyorsunuzdur umarım.Yoksa birileri eğitim veriyoruz diye faturalandırıp para mı alıyor.Biliyorsunuz fatura üretmek kolay Türkiye de...Malum herkes çift faturayla çalışıyor...

Türk Hava Yolları’nda düzenlenen bayramlaşmada gergin anlar yaşandı. Bayramlaşmaya genel müdürlük binasında çalışan personel ile diğer departmanlardan da personel katıldı. Özelleştirilen Call Center çalışanlarından birkaç kişi de THY’deki bayramlaşmaya katıldı.

 

Bayramlaşma sırasında Call Center çalışanlarında bazıları, THY Genel Müdürü Temel Kotil’e hitaben “Neden bizim ekmeğimizle oynadınız” şeklinde sözler söyledi. Bu sözler üzerine Temel Kotil’den hiç beklenmeyen bir cevap geldi. Kotil'in, “Bizim yapacağımız bir şey yok .Allah yardımcınız olsun” şeklinde cevap vermesi üzerine salonda soğuk rüzgarlar esti.

 

Call Center çalışanları ile THY yönetimi arasındaki gerginlik devam edecek gibi görünüyor.

Öte yandan, haberimiz yayına girdikten sonra THY üst yönetiminden AirportHaber'e gelen bilgilere göre, Temel Kotil'in "Allah yardımcınız olsun" şeklinde bir ifade kullanmadığı belirtildi. Kotil'in "Artık bu hizmeti özel sektörden alacağız" dediği ifade edildi. Kotil'in "Allah yardımcınız olsun" şeklinde bir söz söylemediğini kesin bir dille reddettiği de gelen haberler arasında.


THY kanadının çalışanlarla THY yönetimini karşı karşıya getirmek için böyle bir spekülatif söz söylemiş olabileceği endişesi yaşanıyor.

Kotil’den Call Center çalışanlarına şok cevap

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

xxx ~ 16 yıl önce
call center da herkesın baslarına bırılerını dıktıler .sureklı hat dınlıyorlar.dun 5 kışiyi gönderdıler.performans dusuk dıye..bahane buluyorlar.cobanlık yapılıyor.yolcular destek ıçın arıyorlar ama coban basları ınkar edıyorlar.gerı gönderıyorlar.basına haber verılıyor ama yayınlattırmıyorlar..Allahlarından bulurlar ınsallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 16 yıl önce
bılgısayarlar sokuldu dogrudur 30tane sokuldu.vıp salonundan bı yandan bakamaya basladılar hatlara.ama yalnıs işlem yapıyorlar hep..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delidana ~ 16 yıl önce
evet thy yönetimi insanların gözünün içine bakarak yalan söylüyorlar ve bunca sene bu sirkete hizmet etmis insanları aileleri ile birlikte dısarı atıyorlar.ama biz calısanlar olarak bunlara daha cok uzaktan bakarız taki sıra bize gelene kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 16 yıl önce
THY yönetimi istihdama, karlılığa ve maliyete dönük bazı kararları alabilir. Ancak zaten 500-700 YTL maaş alan personelinle yeterince karlı bir bölüme sahipken, bunu yapacağın yatırımlarla daha da karlı hale getirecekken en vahşi yöntemlerden olan kapatma politikanla toplumsal barışı yıkıyorsun. Ben yönetimde olsam iyi niyet ve dürüstlüğümle personelin istihdamına da bir çözüm önerisi sunardım. Bu ya yeni şirkette yerleştirme garantisi, ya içeride değierlendirme garantisi, ya da bu sektördeki diğer kurum ve kuruluşlarda yerletirme garantisi sağlardım. Hiçbir şey insan denilen varlıktan daha değerli değildir. Allah elbetteki yardım eder, ama Allah aynı zamada sana da sen ne yaptın diye sorar. Hiç mi bir gayretin olmadı, var mı bu kadar gamsızlık. Yönetim yalnızca asıp kesmek değildir. Yönetim sorumluluğu her önüne gelenin inhisarına bırakılmayacak kadar ağır bir iştir. Bu THY yönetimi bu işlerden uzak insanlardan oluşmaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EKPT ~ 16 yıl önce
KAVGA ETMEYİN,SIRA HEPİNİZE GELECEK.İYİ BAYRAMLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yabanaze ~ 16 yıl önce
evet arkadaşlar 50 bilgisayar sökülüyormuş başka bir bölüme taşıyıp hatlara burdan cevap verdireceklermiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SİNEMM ~ 16 yıl önce
BİLGİSAYARLARIN SÖKÜLDÜĞÜ DOGRUMU ARKADAŞLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
ben 500 ytl alanlar hakkında konustum ben bu sırkette haksızlık oldunu savunuyorum sız kavga edıyosunuz ayrıca yazılanları okursan bana sızden bırı bılgısızlıgınden gıremedın dedı ben 11 yıldır tk personelıyım bugun senı yarın benı atacaklar bunu savunuyorum ama sız anlamıyosunuz ısrarla bı sıyaset meydanı yarattınız arkadaslar ben kımsenın gıtmesını ıstemıyorum ama malesef gıtcez bu sızle basladı bızle devam etcek ben bunu savundum sız kavga cıkardınız ınsallah yerlesırsınız bı yerlere ama untmayınkı orasıda kalmıcak yazdım yayınlanmadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sensiz221 ~ 16 yıl önce
RUMUZ ---- dün den beri saçmalıyorsun daha anlamadın mı kendin de itiraf ediyorsun torpilim yetmedi diyorsun ama kpss ile girenler ilk eğitimler de 80 altından alanlar bu ise baslayamadı sen nasıl ınsanları bılgısızlıkle suclarsın bu kurslardan bu sınavlardan gectın mı. ben sana acıyorum gercekten 500 ytl maas alıyorsun ama yapacak bırsey yok boyle yasamaya alısmıssın benım bılgım becerım bu kadar dıyorsun yanı koyunlugu sımdıden kabullenıyorsun boylelık lede herzaman bır cobanın oluyor.sız hakkınızı savunun bızde sıze destek verelım sız greve gıdın bızde gelelım bunu yapamassak bıle her yerde sesınız< olalım ama sen alamıyorsan hakkını call center almamasını dıleme eğer burdakılerın hepsı torpılle gırseydı sımdı bu olaylar olmadan baska bırımlere gecmıstı. nitekım bizimle işe girenlerden yaklasık 15 kısı bu 2 -3 sene ıcınde gectıler o yuzden cok yanlıs yoldasın senı dogru yola davet edıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY CALL CENTER ~ 16 yıl önce
Ani bir kapatılış kararı sonrası THY nin göreceği zarar personelin ömür boyu alacağı rakamdan kat kat fazla olacaktır.Ayrıca iş hayatında itibar ve güvenilirlik parayla satın alınamaz.Ve de bu son günlerde büyük zarara uğramaya başlamıştır ve devam edecektir.Şayet eğer konu hizmet kalitesiyse eğer bize sıfır maliyetle sürekli eğitimverebilirler.Şu kadar eğitim maliyeti var diye geyik yapmanın gereği yok.Maliyeti trilyonları bulan 10 m2 bile olmayan eğitim verilen odayı biliyorsunuzdur umarım.Yoksa birileri eğitim veriyoruz diye faturalandırıp para mı alıyor.Biliyorsunuz fatura üretmek kolay Türkiye de...Malum herkes çift faturayla çalışıyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000