16 Temmuz 2009, Perşembe 08:06:04

Kotil: "Dünya birincisiyiz"

Yolcu taşıma sayısında Lufthansa, Air France ve British Air'in ardından 4. olan Türk Hava Yolları, kârlılık oranında da Lufthansa'yla şampiyonluk için yarışıyor.
  • Temel Devletten aldıkları destek olmassa ne olacakları ortada. Tabi birde diger havayollarının 300 euroya uçurduğu bir yere THY 600 euroya uçuruyor. Yani kendi vatandasını kazıklıyor THY. Temel birde pişkin pişkin gülüyor. Temel'in terlikleri ayağında mı acaba, Hani Hacı ya kendisi göremedim de.
  • fıkra şöyle başlar;Temel birgün halka bir yalan söyler diye devam eder giderrrrr
  • Allah kabul etsin.
  • THY gibi bir şirketin Havaş sayesinde bu hale geldiğini söyleme cüretini nerden buluyor bu arkadaş acaba, merak ediyorum. Havaş kim ki... Altı üstü THY'ye yer hizmetleri veren kıytırık bir şirket. THY gibi uluslararası alanda markalaşmış bir şirketin yanında sen kim olabilirsin ki...
  • THY gururumuz. Çok başarılı işler çıkartıyor. Altyapısınıda aynı şekilde güçlendirmesi lazım. Bu ilerideki karşılaşacakları en büyük problemlerden biri. Fakat şu bir gerçekki THY filosuna 20 uçak daha eklediğinde bunlarla AHL'den gecikmesiz operasyon yapması çok güç. Büyük çekmece tarafına yada İstanbul'un kuzeyine modern ve önümüzdeki 50 yılın ihtiyacını karşılayabilecek yeni bir havalimanı yapılmalı. Finansmanı geliştirilem Türk modeliyle yapabilirler. AHL havalimanı bölgesi ise satılarak gelir elde edilebilir. Yoksa THY ve diğer firmalar istediği kadar uçak alsın ne inecek nede koyacak yer yok. Yeni meydanın adı da Atatürk Havalimanı olmalı. Umuyorum ki böyle bir çalışma yapılır bir dar boğazda şirketler çok zor durumda kalabilir.
  • Şu adamın başka fotoğrafı yok mu ya ? Sinsi bir gülme edası...
  • thy nedense son 3 yılda kırmadığı rekor kalmadı, nedenmi? çünkü havacılık duayeni havaş ile ortak çalışıyor. yer hizmetlerinin ötesinde hizmet alıyor. daha önce çalıştığı şirketlerden farklı kaliteli ,dürüst,thy'yi kendi şirketi hata bütün türkiye cumhuriyeti vataşlarının şirketi gördüğü için kaliteli hizmet veriyor.amma şimdi yazacaklar yalama veya şirkette iyi bir konumdasın diyecekler hayır şut altında bagaj topluyorum. ekmeğimi kazanıyorum. lütfen thy çok yönetimler gördü geçirdi herkezin ağızından emzikleri alındığında ağlar işte siz busunuz. lütfen ama lütfen işinizi yapın hep beraber thy'yi daha ilerlere taşıyalım birgün sizinde savunduğdunuz siyasetçiler thy'ye başkan olduğunda enkaz devralmasın sizin ve biz havaşın sayasinde had
  • durum rakamlarla ortada.artık eleştirmeyin yönetimi.daha iyi olmak için uzayamı çıksın adamlar.karlılık dediniz THY kar ediyor.uçak dediniz 777-300 geldi.prestij dediniz dünya sıralamasında en önlere geldi.yeter artık karalamayın THY yi ve binlerce çalışanın gece gündüz emeklerine saygısızlık etmeyin
  • Olumlu, yapici, is gelistirmeye yonelik her konuda Temel Bey'e mail atabilirsiniz. Direkt. (Ihbar, karalama vb. degil) soylediginiz konuyu Siz arastirdiysaniz bizi bilgilendirin ..
  • yorumcunun birisi temel beye direk mail atılabilir demiş.. araştırın bakalım temel beye direk mail atanların sonunu kaç kişi bolum degıstırıldı atıl yerlere verıldı bir işten atılmadıkları kaldı..

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, yolcu taşıma sayısında Lufthansa, Air France ve British Air'in ardından 4. olan THY'nın, karlılık oranında da Lufthansa'yla şampiyonluk için yarıştığını söyledi.

THY Genel Müdürü Kotil, “Yolcuların artışıyla THY yurtdışında çok daha büyük bir marka haline geldi. Avrupa büyük bir pazar, artık satışlarımızın yüzde 40'ını oluşturuyor. KLM ve Swiss Air'i geçmeyi başardık. Karlılık yarışında Lufthansa ile atbaşı gidiyoruz. Ayrıca bagaj kaybetmemede dünya birincisiyiz” dedi.

THY şu anda Avrupa'da en verimli şirket olduğunu kaydeden Kotil, “Yalnızca THY'nin yolcu sayısı artmadı, aynı zamanda uçaklardaki doluluk oranı da arttı. Dolayısıyla THY'nin hem hacim ekonomisinden karlılığı artıyor, hem de uçaklar daha iyi dolduğu için karlılığı daha da artmış oluyor. Şu anda 10 yıl ilerisine göre yatırım yapıyoruz ve büyürken de kâr ediyoruz” diye konuştu.

THY Genel Müdürü Temel Kotil, bir soru üzerine, Hollanda'daki THY'nin uçak kazasından sonra bu ülkede bilet satışlarının düşmediğini kaydetti.

(Yeni Şafak)

Kotil: "Dünya birincisiyiz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 15 yıl önce
Temel Devletten aldıkları destek olmassa ne olacakları ortada. Tabi birde diger havayollarının 300 euroya uçurduğu bir yere THY 600 euroya uçuruyor. Yani kendi vatandasını kazıklıyor THY. Temel birde pişkin pişkin gülüyor. Temel'in terlikleri ayağında mı acaba, Hani Hacı ya kendisi göremedim de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
fıkra şöyle başlar;Temel birgün halka bir yalan söyler diye devam eder giderrrrr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Allah kabul etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY gibi bir şirketin Havaş sayesinde bu hale geldiğini söyleme cüretini nerden buluyor bu arkadaş acaba, merak ediyorum. Havaş kim ki... Altı üstü THY'ye yer hizmetleri veren kıytırık bir şirket. THY gibi uluslararası alanda markalaşmış bir şirketin yanında sen kim olabilirsin ki...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
THY gururumuz. Çok başarılı işler çıkartıyor. Altyapısınıda aynı şekilde güçlendirmesi lazım. Bu ilerideki karşılaşacakları en büyük problemlerden biri. Fakat şu bir gerçekki THY filosuna 20 uçak daha eklediğinde bunlarla AHL'den gecikmesiz operasyon yapması çok güç. Büyük çekmece tarafına yada İstanbul'un kuzeyine modern ve önümüzdeki 50 yılın ihtiyacını karşılayabilecek yeni bir havalimanı yapılmalı. Finansmanı geliştirilem Türk modeliyle yapabilirler. AHL havalimanı bölgesi ise satılarak gelir elde edilebilir. Yoksa THY ve diğer firmalar istediği kadar uçak alsın ne inecek nede koyacak yer yok. Yeni meydanın adı da Atatürk Havalimanı olmalı. Umuyorum ki böyle bir çalışma yapılır bir dar boğazda şirketler çok zor durumda kalabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Şu adamın başka fotoğrafı yok mu ya ? Sinsi bir gülme edası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
thy nedense son 3 yılda kırmadığı rekor kalmadı, nedenmi? çünkü havacılık duayeni havaş ile ortak çalışıyor. yer hizmetlerinin ötesinde hizmet alıyor. daha önce çalıştığı şirketlerden farklı kaliteli ,dürüst,thy'yi kendi şirketi hata bütün türkiye cumhuriyeti vataşlarının şirketi gördüğü için kaliteli hizmet veriyor.amma şimdi yazacaklar yalama veya şirkette iyi bir konumdasın diyecekler hayır şut altında bagaj topluyorum. ekmeğimi kazanıyorum. lütfen thy çok yönetimler gördü geçirdi herkezin ağızından emzikleri alındığında ağlar işte siz busunuz. lütfen ama lütfen işinizi yapın hep beraber thy'yi daha ilerlere taşıyalım birgün sizinde savunduğdunuz siyasetçiler thy'ye başkan olduğunda enkaz devralmasın sizin ve biz havaşın sayasinde had

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
durum rakamlarla ortada.artık eleştirmeyin yönetimi.daha iyi olmak için uzayamı çıksın adamlar.karlılık dediniz THY kar ediyor.uçak dediniz 777-300 geldi.prestij dediniz dünya sıralamasında en önlere geldi.yeter artık karalamayın THY yi ve binlerce çalışanın gece gündüz emeklerine saygısızlık etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olumlu, yapici, is gelistirmeye yonelik her konuda Temel Bey'e mail atabilirsiniz. Direkt. (Ihbar, karalama vb. degil) soylediginiz konuyu Siz arastirdiysaniz bizi bilgilendirin ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
yorumcunun birisi temel beye direk mail atılabilir demiş.. araştırın bakalım temel beye direk mail atanların sonunu kaç kişi bolum degıstırıldı atıl yerlere verıldı bir işten atılmadıkları kaldı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000