22 Aralık 2010, Çarşamba 10:39:24

"KÖRÜK SAYISI YETMİYOR"

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Temel Kotil, ''TAV Esenboğa Havalimanı'nın boş kaldığı için ağlıyordu, şikayet ediyordu. Şu anda körüklü sayısı yetmiyor'' dedi.
  • adam körük yetmiyor diyor nemelazim demiyor!!eger cok körük var yetisemiyoruz dese sizin cevabinizi da biliyorum!!!
  • Guzel kardesim, yolcu koprulerinin ucunda, kopru ucaga yanastigi zaman baglanti noktasi ve o noktadan gecen yolcular hava sartlarindan etkilenmesinler diye, ucagin uzerine dogru kapanan bir mekanizma vardir. Koruk onun adidir. Temel efendinin bahsettigi cihazin orjinal ismi "Passenger Boarding Bridge" veya "Aerobridge" diye gecer, Turkce'de "Yolcu Binis Koprusu", "Yolcu Koprusu" veya kisaca "Kopru" diye adlandirilir. Bir seyin yanlis biliniyor olmasi, onun dogru oldugu anlamina gelmez..
  • TABİKİ YETMEZ!! HAVACILIKTA ATI İSTEDİĞİNİZ GİBİ KOŞTURUYORSUNUZ,İSTEDİĞİNİZ GİBİ HERYERİ ALT EDEBİLİYORSUNUZDA ONDAN!! NASIL OLSA HÜKÜMETE SIRTINIZ DAYALI!!
  • Bu yolcuların alışması ve reklama bağlı acentada buna benzer bir çok konu geliyor. Adam direkt İstanbul çıkışlı soruyor biz Ankara seferleri var diyoruz müşteri şaşırıp tamam sevindim ankara-stocholm yada başka biyeri sölüyor. Yada Ankara Tahran istiyor Anadolujet haftanın 2 günü uçuyor uymuyor ankaradan İran Airle uçuyor.Buna benzer olaylar başımıza geliyor bunu yaygınlaştırmakla ve tanıtmakla alakalı..Thy Ankarayı Anadolujete emanet etti diye her uçuşu Anadolujet yapıcak diye bir şey yok.Bayrak taşıyıcı Ankara-Londra yapabilir Koskoca thy bir uçağını ESB base edebilir bir kaç yeni hat için diye düşünmekteyim.Ve YurtdışındanThy taşıyıp Türkiye içi anadolujete transfer etse daha iyi olur.
  • oyleyse yapin, elinizden tutan mi var! 18 kopru yetmiyorsa, esb'nin gelisme plani var; dolayisiyla buyutursunuz ve siz de daha da buyursunuz. gelelim tav'in aglamasina... biraz agir kacmis. sirketlerin taleplerini aglama olarak goren thy yonetimini anlamak mumkun degil. yolcu sikayet ve talepleri de mi bu kapsamda degerlendiriliyor? aglayan yolcular! ust-yoneticilerin kisi ve kuruluslar hakkinda yorum yaparken, sozun sehvetine kapilmadan, makul konusmasi gerekir.
  • Adeta çalışmasın düşüncesi ile koyduğunuz Merzifon uçuş tarifesini köreltmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Senelerdir uçuş saatine yapılan talepler neden değerlendirilmedi? Yolcu sayısı %110 artan bir meydanını neden sefer sayısı haftada 7'den, haftada 4'e indirildi
  • esenboga yapilali surda kac sene oldu. yarinlar dusunuluyorsa neden sadece bugunun istegine gore yapildi.esonbogada tam 18 koruk yada kopru yada pier ne derseniz deyin.tam 18 tane ankara ya gunde kac ucak iniyorda bu kopruler yetmiyor anlamiyorum.mevzu havacilik olunca bakanlarda mudurlerde salliyorrrrrrr.bu milletin sanki biseyde haberi yok.saygilarimla
  • gidin bakın bakalım planlara köprü diye mi körük diyemi geçiyor öğrenmişsiniz köprü diye atıp tutuyorsunuz
  • senin gulusunu yirim ben
  • hüngür hüngürmü ?
THY Genel Müdürü Kotil, Türkiye'nin başkentte yoğunluktan dolayı havaalanının büyüdüğüne dikkat çekerek, "Körükler artık Ankara'da yetmiyor. Hiçbir şey yeterli değil, Ankara Türkiye'nin başkenti Türkiye büyük bir ülke. TAV boş kaldığı için şikayet ediyordu, ağlıyordu. Şu anda körük sayısı yetmiyor. Artık bundan fazla körük olamaz. Türkiye'ye yapılan hiçbir şey yetmiyor" diye konuştu.

THY'nin 170 noktada seferleri bulunduğuna dikkat çeken Kotil, otomatik olarak Türkiye'nin her şehrine yolcuların çıktığına kaydetti. Kotil, "Yurtdışından gelip Siirt'e gelemeyenler oluyor. Yolcu kendisine uygun bir ağ varsa bilet alıyor. Mal satmak için bağırmaya çağırmaya gerek yok yolcu seni buluyor. Dünyada tekel piyasa yok artık. Bu dönemde açılan hattı hiçbir zaman kapatmadık. Sadece Strazburg hattı var orayı kapattık. Bir yere uçuluyorsa en az her gün uçulması gerekir. En güzel örneği İstanbul-Bolanya hattını açtık ilk günlerde kar etmeye başladık.

Maraş ve Adıyaman hattı kaldı. Kural 7 gün uçmak gerekir. Yurtdışı transfer yolcumuz yüzde 38. İstanbul'a getirdiğimiz yüzde 40 yolcumuz yurtiçine gidiyor. Dünyadan akıl değil itibar alıyoruz. Büyümeyi durduracak bir parametre yok. Yeniden yapılanmalara gidiyoruz. Yazın günde bin sefere geliyoruz. Operasyonda yeni yapılanma yaptık" dedi.

THY'nin her geçen büyüdüğünü bununla birlikte para kazanan bir şirket olduğunu belirten Kotil, şunları kaydetti:

"THY yurtdışından 2010 yılında Türkiye'ye 4 milyar dolar para getirdi. Şu anda olabilecek her şeyi yapıyoruz. Yönetim yurtdışı ve taşra teşkilatı çok iyi çalışıyoruz. Kobe Bryant olayını yurtdışındaki arkadaşlarımız yaptı. Her verdiğimiz kararı ticari veriyoruz. Yönetim kurulumuz zarar edeceğimiz yere uçak konulmasına izin vermez. İç hatlarda yolcu sayısı 6 kat arttı. Ankara'ya gelince iç hatları canlandırmak. Amsterdam'dan Ankara'ya haftada 2 sefer yetiyor. Son 2 yılı Anadolujet'in yaygınlaşmasında kullandık. Moskova, Londra sefer sayıları fazla değil. 2011 yılında daha çok olacak. Avrupa bizim için büyük bir pazar. Diyarbakır yolcusunu İstanbul üzerinden almamak gerek. Hepsini Ankara üzerinden alıyoruz. Ankara güçlendi. Artık Anadolu'ya giden insanlar İstanbul'a gelmeyecek. Bu çalışmayla herkes mutlu oluyor. Ankara çok büyüdü."

Kotil, THY'nin Barcelona'ya sponsor olduğunu anımsatarak, "Barcelona'ya sponsor oluyoruz. Bereketli bir şirketiz. Braynt ile anlaşma yaptık, olay oldu. Braynt başarılı birisi çok iyi bir anlaşma yaptık, inşallah sonuç alacağız. Barcelona geçtiğimiz haftalarda Real Madrid ile oynadığı karşılaşmada gol attığı anda THY'nin reklamı yayınlandı. Bu da bizi çok mutlu etti" şeklinde konuştu.
"KÖRÜK SAYISI YETMİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
adam körük yetmiyor diyor nemelazim demiyor!!eger cok körük var yetisemiyoruz dese sizin cevabinizi da biliyorum!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Guzel kardesim, yolcu koprulerinin ucunda, kopru ucaga yanastigi zaman baglanti noktasi ve o noktadan gecen yolcular hava sartlarindan etkilenmesinler diye, ucagin uzerine dogru kapanan bir mekanizma vardir. Koruk onun adidir. Temel efendinin bahsettigi cihazin orjinal ismi "Passenger Boarding Bridge" veya "Aerobridge" diye gecer, Turkce'de "Yolcu Binis Koprusu", "Yolcu Koprusu" veya kisaca "Kopru" diye adlandirilir. Bir seyin yanlis biliniyor olmasi, onun dogru oldugu anlamina gelmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TABİKİ YETMEZ!! HAVACILIKTA ATI İSTEDİĞİNİZ GİBİ KOŞTURUYORSUNUZ,İSTEDİĞİNİZ GİBİ HERYERİ ALT EDEBİLİYORSUNUZDA ONDAN!! NASIL OLSA HÜKÜMETE SIRTINIZ DAYALI!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu yolcuların alışması ve reklama bağlı acentada buna benzer bir çok konu geliyor. Adam direkt İstanbul çıkışlı soruyor biz Ankara seferleri var diyoruz müşteri şaşırıp tamam sevindim ankara-stocholm yada başka biyeri sölüyor. Yada Ankara Tahran istiyor Anadolujet haftanın 2 günü uçuyor uymuyor ankaradan İran Airle uçuyor.Buna benzer olaylar başımıza geliyor bunu yaygınlaştırmakla ve tanıtmakla alakalı..Thy Ankarayı Anadolujete emanet etti diye her uçuşu Anadolujet yapıcak diye bir şey yok.Bayrak taşıyıcı Ankara-Londra yapabilir Koskoca thy bir uçağını ESB base edebilir bir kaç yeni hat için diye düşünmekteyim.Ve YurtdışındanThy taşıyıp Türkiye içi anadolujete transfer etse daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oyleyse yapin, elinizden tutan mi var! 18 kopru yetmiyorsa, esb'nin gelisme plani var; dolayisiyla buyutursunuz ve siz de daha da buyursunuz. gelelim tav'in aglamasina... biraz agir kacmis. sirketlerin taleplerini aglama olarak goren thy yonetimini anlamak mumkun degil. yolcu sikayet ve talepleri de mi bu kapsamda degerlendiriliyor? aglayan yolcular! ust-yoneticilerin kisi ve kuruluslar hakkinda yorum yaparken, sozun sehvetine kapilmadan, makul konusmasi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Adeta çalışmasın düşüncesi ile koyduğunuz Merzifon uçuş tarifesini köreltmek için elinizden geleni yapıyorsunuz. Senelerdir uçuş saatine yapılan talepler neden değerlendirilmedi? Yolcu sayısı %110 artan bir meydanını neden sefer sayısı haftada 7'den, haftada 4'e indirildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
esenboga yapilali surda kac sene oldu. yarinlar dusunuluyorsa neden sadece bugunun istegine gore yapildi.esonbogada tam 18 koruk yada kopru yada pier ne derseniz deyin.tam 18 tane ankara ya gunde kac ucak iniyorda bu kopruler yetmiyor anlamiyorum.mevzu havacilik olunca bakanlarda mudurlerde salliyorrrrrrr.bu milletin sanki biseyde haberi yok.saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gidin bakın bakalım planlara köprü diye mi körük diyemi geçiyor öğrenmişsiniz köprü diye atıp tutuyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
senin gulusunu yirim ben

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
hüngür hüngürmü ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000