17 Ekim 2008, Cuma 08:01:38

KKTC'ye İtalya'dan charter sefer

İtalyan tur operatörü My Sun Sea Tur ile imzalanan protokol çerçevesinde, Kıbrıs Türk Hava Yolları (KTHY) tarafından gerçekleştirilecek seferlerle, 2009 yılında İtalya'dan KKTC'ye 1800 turistin getirilmesi hedefleniyor.
  • Kuzey Kıbrıs 200 bin nüfüsa sahip bir yer. Haftada bir bile sefer yapılsa bu bizim için sevindirici bir durumdur... Tabiki bu rakam şimdilik. Eminim ki yaz aylarında bu rakam 2 ye hatta 3 e bile katlanabilir...
  • 1800 turist! rakamda bir yanlışlık mı var acaba? bakan falan imza atıyor yanlızca 6 sefer yapar bu! ben mi yanılıyorum..

Protokol, KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanlığı ile My Sun Sea ve KKTC'deki Northern Travel şirketleri arasında imzalandı. Protokole, KKTC ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ ile İtalyan tur operatörü direktörü Astorre Legnani ve Northern Travel direktörlerinden Saffet Başpınarlı imza koydu. Şanlıdağ, imza töreninde yaptığı konuşmada, protokolü çok olumlu bir gelişme olarak niteledi.

Uzun yıllardır turizm çok geniş bir çerçevede icra edilmesi gerekirken çok dar bir çerçeveye sıkıştırıldığını ifade eden Şanlıdağ, ''Bunun açılması yönünde atılan bu adım bizim için çok önemlidir. Bu çalışmaları daha çok ülkelerle de yapmalıyız'' dedi. İtalya ile KKTC arasındaki seferlerin KTHY tarafından yapılacağını belirten Şanlıdağ, Bakanlığın daha önce belirlediği, Türkiye, İngiltere ve Almanya'ya ilave destinasyonların gelmesinin olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Öncelikli hedeflerinin turizm sektörünü kurumsal bir yapıya kavuşturmak olduğunu, bunun için de gerekli olan yasal düzenlemelerin birer birer hayata geçmeye başladığını anlatan Şanlıdağ, ülkenin turizm politikasını belirleyecek bir ''turizm örgütünün'' kurulması için gerekli yasayı hayata geçireceklerini söyledi.

Şanlıdağ, turizmin daha planlı bir gelişimini sağlayacak, ülkenin turizm avantajları olan çevre, deniz ve tarihi yapısının bozulmasına fırsat vermeyecek Master Planının da son aşamalarına geldiğini bildirdi. My Sun Sea Direktörü Astorre Legnani de Kuzey Kıbrıs'ı müşterilerine sunmanın iyi bir fırsat olduğunu, Kuzey Kıbrıs'ın güzel denizleri, tarihi zenginliği ve güler yüzlü insanları olduğunu belirtti. Legnani, özellikle tüm dünyada yaşanan mali krizden dolayı güler yüzün müşterileri için çok büyük önem arz ettiğini söyledi. Northern Travel direktörlerinden Özbek Dedekorkut ise 2000 yılından itibaren KKTC ile herhangi bir ülke arasında sürekli bir charter uçuş hizmeti olmadığını; bazı girişimlerin olduğunu, ancak birkaç seferden sonra durdurulduğunu, bu açıdan İtalyan şirketiyle imzalanan protokolün önemli olduğunu ifade etti.

 

KKTC'ye İtalya'dan charter sefer

Yorumlar

Kıbrıslı ~ 16 yıl önce
Kuzey Kıbrıs 200 bin nüfüsa sahip bir yer. Haftada bir bile sefer yapılsa bu bizim için sevindirici bir durumdur... Tabiki bu rakam şimdilik. Eminim ki yaz aylarında bu rakam 2 ye hatta 3 e bile katlanabilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 16 yıl önce
1800 turist! rakamda bir yanlışlık mı var acaba? bakan falan imza atıyor yanlızca 6 sefer yapar bu! ben mi yanılıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000