24 Eylül 2008, Çarşamba 08:31:19

Kenyalı pilot THY uçağındaki korku dakikalarını anlattı

THY pilotuna telsizle yardım eden Kenya Havayolları Pilotu ecel terleri döktüren dakikaları anlattı
  • ilgiyle izlediğim bu haberde hangisi doğru şaşırdım alman kaptanın konuşulan kenyalı kaptanın anlattığına benzer şekide kendisinin yardımcı olduğunu anlatması ayyuka çıktı artık doğrusunu birisi çıkıp anlatsada bizde kim kahraman anlasak.
  • omerb nickli arkadaş,airporthaber bu olayı çok daha detaylı vermişti.Ve uçağın yakıtının miktarına kadar belirtildiydi.Benim yaptığım araştırmadada uçağın Logo ya indiğini gördüm.Vtan gazetesinde çıkan bu haber için yazarına kocaman bir aferinnnnnnnnnnn.Yeni uyanmış arkadaş sanırım ve yinede yanlış yazmış.
  • Eger Kenyali pilotun dedigidogru ise o zaman ucak Accra Ghana'ya indi. Halbuki daha once sizin yayinladiginiz ve medyada cikan haberlerde Lome-Togo'ya indi ve kaptan pilot tek basina bunu becerdi deniyordu. Boyle konularda THY'nin resmi bir aciklama yapmasi daha mantikli degil mi?

Geçtiğimiz Ağustos ayında Nijerya hava sahasında rotasında ilerlerken saat 22:00 sularında Türk Hava Yolları'na ait A310-300 tipi yolcu uçağında, navigasyon ve haberleşme sistemlerinin bir anda devre dışı kalmasıyla büyük tehlike atlatmıştı. Pilotun, sahil şeridinden ilerleyerek havalimanı aradığı ve sonunda Togo’nun başkentindeki Lome Havalimanı’na indiği açıklanmıştı. 

Ancak olay bu kadar basit bir senaryodan ibaret değildi. Olayın ardından film gibi bir kurtuluş öyküsü çıktı. O anda havada olan ve THY pilotuna iniş için telsizden yardım eden Kenya Havayolları pilotu Salim Verjee, yaşananları tüm ayrıntılarıyla The Aviation Herald sitesine anlattı.

İşte Hollywood filmlerine taş çıkaracak kurtuluş:

30 dakikalık yakıt var

Tüm göstergeleri arızalı olduğu için bakarak inecek havalimanı arayan THY pilotu bu sırada inmesi gereken Lagos pistinden çok uzaklaşmıştı. Yakıtı da giderek tükeniyordu. Bölgede Benin, Togo ya da Gana’daki pistlerin kuleleriyle telsiz teması kurmaya çalıştı ama başaramadı. Sonunda çevredeki diğer uçaklardan yardım isteme yolunu seçti. Mısır Havayollarına ait bir uçağın pilotu, THY’nin 130.90 VHF bandından yaptığı çağrıyı duydu.

THY: Göstergelerim çalışmıyor. Konumumu bilmiyorum. İniş yapacak pist arıyorum.

Mısırlı pilot: 10 bin feet’teyim ışıklarımı yakıyorum. Beni görürsen haber ver.

THY: Görmüyorum

Bu konuşmayı duyan Kenya Havayolları’nın Salim Verjee adlı pilotu, THY ile temas kurdu. Kenyalı pilot o anda hissettikleri için, “Türk pilota yardım etmezsem hiç şansı olmadığını biliyordum. Ama yanlış yönlendirip felakete yol açmaktan da çok korkuyordum” ifadesini kullanıyor. İşte telsiz konuşmaları:

Kenyalı pilot: Seni görüyorum. Benin dolayında seyrediyorsun. Pusulanı kullanarak kuzeye dön. Denizi takip et şehir ışıklarını göreceksin.

THY: Sadece 30 dakikalık yakıtım kaldı.

Kaynak: Vatan

Kenyalı pilot THY uçağındaki korku dakikalarını anlattı

Yorumlar

Can ATAK ~ 16 yıl önce
ilgiyle izlediğim bu haberde hangisi doğru şaşırdım alman kaptanın konuşulan kenyalı kaptanın anlattığına benzer şekide kendisinin yardımcı olduğunu anlatması ayyuka çıktı artık doğrusunu birisi çıkıp anlatsada bizde kim kahraman anlasak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY'li ~ 16 yıl önce
omerb nickli arkadaş,airporthaber bu olayı çok daha detaylı vermişti.Ve uçağın yakıtının miktarına kadar belirtildiydi.Benim yaptığım araştırmadada uçağın Logo ya indiğini gördüm.Vtan gazetesinde çıkan bu haber için yazarına kocaman bir aferinnnnnnnnnnn.Yeni uyanmış arkadaş sanırım ve yinede yanlış yazmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
omerb ~ 16 yıl önce
Eger Kenyali pilotun dedigidogru ise o zaman ucak Accra Ghana'ya indi. Halbuki daha once sizin yayinladiginiz ve medyada cikan haberlerde Lome-Togo'ya indi ve kaptan pilot tek basina bunu becerdi deniyordu. Boyle konularda THY'nin resmi bir aciklama yapmasi daha mantikli degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000