04 Temmuz 2008, Cuma 08:12:27

Karlıtekin: "Bedeli ödensin duşlu uçak göndereyim"

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin, THY’nin İzmir uçuşlarını, daha düşük maliyetle hizmet vermesi nedeniyle Anadolujet ile gerçekleştirmesine ilişkin, "THY’nin mevcut halini İzmir’e koysaydık 1 yıllık zararımız minimum 35 milyon dolar olurdu" dedi.
  • İzmirliler şu parayı versede şu duşlu ve yataklı uçağı Ankara İzmir arasında uçursak.
  • Havacılıkta Hatta havayolculukta gri yoktur beyazın üzerinde siyah vardır.üç/beş,belki yoktur.Önce emniyet sonra ciddiyet en sonrada ticaret ve politika gelir. Yolcu dediğimiz aziz varlık artık internetten fiyat politikanızı takip ediyor En küçük bir olay medyada hemen yayınlanıyor. Müşteri bilinçlendi.Şaka ve espri kaldırmayacak duruma geldi.İzmir Ankara arası duşlu uçak? Adam üstünü çıkaramadan alçalma anonsu patlar.Olay lüks konfor ikram değil Bu işde bir yanlışlık var bu kadar kurumsal ve bireysel şikayet olması mümkün mü?
  • Yorumunuz...ATAMIN ADINI NEZAMAN VE NEREDE KULLANACAĞIMI SEN BANA ÖĞRETEMESSİN.BİZLER ONUN ADI İLE BÜYÜDÜK HER ZAMAN VE HER YERDE ATAMIN ADINI KULLANIRIM.BELKİ SEN İSMİNİ BİLE UNUTMUSSUNDUR.HATIRLATIYORUM.ATAM İZİNDEYİM.
  • THY yollarını arpalık olarak kullanarak personal kadrosunu şişirdiler. Durum böyle olunca nereden para kazanacaklar ki? Üstelikte hemem hemen iç ve dış uçuşlar THY tekelinde idi. Şimdi özel havayolları ortaya çıkınca politika yönü de içinde olmak üzere her yönden rekabeti baltalamaya çalışıyorlar. THY artık uyanmalı, zaman uymalı. Zamanın onlara uymasını boşuna beklememeli bence.
  • Merhabalar,Sayın Karlıtekine sormak istiyorum neden ESB-BJV-ESB uçuşlarını ANADOLU JET'i kaldırdır.ESB-BJV-ESB uçan kaç yolcu var ki onların şikayeti doğrultusunda artık LTFE havalimanına ANADOLU JET uçmuyorda TK nın kendisi geliyor sorabilirmiyim acaba ??? Bu uçuşlarda yeni kaldırıldı.Bunun nedeni ni AirportHaber aracağı ile sormak istiyorum !!!
  • M.Kemal Atatürk'ün ismini en basit ve alakasız konularda kullanmaya utanmıyormusunuz. Lütfen biraz daha saygılı olun.
  • Yorumunuz...adamlar burada bile siyaset yapıyorlar eğer izmirde akp birinci parti olsaydı yemin ederimki bunları yapmazlardı ve yatırmazlardı NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NE MUTLU M.KEMAL ATATÜRKCÜYÜM DİYENE NE MUTLU LAİK VE CUMHURİYETÇİYİM DİYENE ATAM İZİNDEYİZ.

İzmir’de düzenlenen basın toplantısında konuşan Karlıtekin, Anadolujet ile ilgili eleştiriler olduğunu, bunların haksızlığını anlatmak için İzmir’e geldiğini söyledi. Karlıtekin, THY’nin son 6 yıldır kár ettiğini belirterek, "Petrolün 20 dolarlarda olduğu, 159 liralara bilet satıldığı dönemde para kaybediyordu, petrol 145 dolarlara geldi, 120-130 liraya bilet satarak para kazanıyor. 53 uçağımız vardı, şimdi 106 uçağımız var ve sene sonunda 120 uçağa çıkacağız" dedi.

Candan Karlıtekin, insanların kısa mesafeli uçuşlarda fiyata duyarlı olduklarını kaydederek, şöyle devam etti: "Sunexpress buraya gelsin, bu operasyonu yapsın, zarar etmesin, hatta kar versin dedik. Sunexpress şu anda İzmir operasyonundan kar ediyor, çünkü uçuşları yurt dışı ile kombine ediyor. Biz aslında buradaki pazarı provoke ediyoruz. Ankara operasyonunu yapmasaydık, bu petrol fiyatlarıyla bu hatlardan 50 milyon dolar zarar edecektik. Ortalama 250 liradan 2 sefer yapmak yerine, seferi dörde çıkardık. ’Konfor az’ deniyor, evet doğru, bunu bilerek ve isteyerek yaptık."

Yeter ki bedeli ödensin

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karlıtekin, yeni modelde İzmir’e yapılan uçuşlarda business class sınıfının olmamasına ilişkin soruya, "İzmir’e bırakın business class’ı, yataklı, duşlu uçak istesinler onu vereyim. Yeter ki, bedelini karşılasın" karşılığını verdi. Karlıtekin, özellikle İzmir-Ankara uçuşlarında rötardan şikayet edildiğinin hatırlatılması üzerine, THY’nin ortalama rötar süresinin 18 dakika olduğunu söyledi. Karlıtekin, "Siz köprüyü kuracaksınız, müşteri akın edecek. Yeni hatlara yatırımın neticesini aldık" dedi.

İzmir’de iletişim eksikliğimiz oldu

Candan Karlıtekin yeni projeyi Ankara’dan başlayıp Ankara’da biten uçuşlarda ciddi zararlar ettikleri için hayata geçirdiklerini belirterek, "Ocak ayında 100 birimlik maliyeti ortalama 83 birime satabildim. Petrol fiyatları artınca bu 75’e ve en son 60’ kadar düştü. Bu, senede 52 milyon dolar zarar demek" diye konuştu. İzmir uçuşlarındaki değişikliğin bir geçiş süreciyle, İzmirlilere anlatılarak yapılması yerine çok ani olarak ve agresif bir şekilde gerçekleştirildiğinin hatırlatılması üzerine Karlıtekin, "İletişim eksikliğini kabul ediyorum. Buraya biraz geç geldik ama fazla da geç değil" karşılığını verdi.

Koltuk aralığımız ötekilerden daha geniş

THY Bölgesel Uçuşlar Sorumlusu Sami Alan Anadolujet ile ücretlerin harç ve vergiler hariç 69-199 YTL aralığından 29-129 YTL aralığına indiğini söyledi. İzmir’de yolcu sayısının ilk ayda yüzde 38, ikinci ayda yüzde 51 arttığını belirten Alan, "Uçuşlarda koltuk aralığımız 29 inç. Diğer düşük maliyetli taşıyıcılarda ise bu aralık 28 inç" diye konuştu.

Karlıtekin: "Bedeli ödensin duşlu uçak göndereyim"

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

apron kedisi ~ 16 yıl önce
İzmirliler şu parayı versede şu duşlu ve yataklı uçağı Ankara İzmir arasında uçursak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Havacılıkta Hatta havayolculukta gri yoktur beyazın üzerinde siyah vardır.üç/beş,belki yoktur.Önce emniyet sonra ciddiyet en sonrada ticaret ve politika gelir. Yolcu dediğimiz aziz varlık artık internetten fiyat politikanızı takip ediyor En küçük bir olay medyada hemen yayınlanıyor. Müşteri bilinçlendi.Şaka ve espri kaldırmayacak duruma geldi.İzmir Ankara arası duşlu uçak? Adam üstünü çıkaramadan alçalma anonsu patlar.Olay lüks konfor ikram değil Bu işde bir yanlışlık var bu kadar kurumsal ve bireysel şikayet olması mümkün mü?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...ATAMIN ADINI NEZAMAN VE NEREDE KULLANACAĞIMI SEN BANA ÖĞRETEMESSİN.BİZLER ONUN ADI İLE BÜYÜDÜK HER ZAMAN VE HER YERDE ATAMIN ADINI KULLANIRIM.BELKİ SEN İSMİNİ BİLE UNUTMUSSUNDUR.HATIRLATIYORUM.ATAM İZİNDEYİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çağdaş ~ 16 yıl önce
THY yollarını arpalık olarak kullanarak personal kadrosunu şişirdiler. Durum böyle olunca nereden para kazanacaklar ki? Üstelikte hemem hemen iç ve dış uçuşlar THY tekelinde idi. Şimdi özel havayolları ortaya çıkınca politika yönü de içinde olmak üzere her yönden rekabeti baltalamaya çalışıyorlar. THY artık uyanmalı, zaman uymalı. Zamanın onlara uymasını boşuna beklememeli bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dispatch ~ 16 yıl önce
Merhabalar,Sayın Karlıtekine sormak istiyorum neden ESB-BJV-ESB uçuşlarını ANADOLU JET'i kaldırdır.ESB-BJV-ESB uçan kaç yolcu var ki onların şikayeti doğrultusunda artık LTFE havalimanına ANADOLU JET uçmuyorda TK nın kendisi geliyor sorabilirmiyim acaba ??? Bu uçuşlarda yeni kaldırıldı.Bunun nedeni ni AirportHaber aracağı ile sormak istiyorum !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KYZER ~ 16 yıl önce
M.Kemal Atatürk'ün ismini en basit ve alakasız konularda kullanmaya utanmıyormusunuz. Lütfen biraz daha saygılı olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz...adamlar burada bile siyaset yapıyorlar eğer izmirde akp birinci parti olsaydı yemin ederimki bunları yapmazlardı ve yatırmazlardı NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NE MUTLU M.KEMAL ATATÜRKCÜYÜM DİYENE NE MUTLU LAİK VE CUMHURİYETÇİYİM DİYENE ATAM İZİNDEYİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000