15 Eylül 2010, Çarşamba 09:46:28

"Karayolu, THY'den daha hızlı"

Milliyet Gazetesi yazarlarından Meral Tamer, Türk Hava Yolları'nın rötarlarını köşesine taşıdı... Peki, Tamer neler diyor? İşte o yazı...
  • trabzon bursa arası kolay.hemde çok...borajet..
  • Sen kalkıp seni 1 numara yapan deha'nı işten çıkartırsan olacağı budur. Canı yanan herkes tazminat davası açsa, yiyecek ekmek bulurlar mı merak ediyorum
  • türkiye flim gibi ya gercekten olan yine insanlara oluyor bastakiler cebini doldurmus zaten ucaginiz belli bir saaten den sonra kalmiyorsa sizde tazminat dahasi acin veya cok uzun sure beklemekten bayilin ambulans cagirin rapor alin mahkemeye gidin ucak sirketi babasinin hayrina tasimiyor kimseyi gözünüzü acin biraz . hayatimda 3 sever bindim thy zaten binmiyorum da ucaklar yeni güzel ama yolcuya saygi hörmet sagduyala yaklasan personel yok hosten lerin cogununda burnu havada....sanki hic hostes görmedik ben sabah aksam hosteslerin yanindayim onlar hic öyle degil ...ama türk hostesleri bir alem gercekten kendilerini hemen belli ediyorlar yazik cok yazik ..
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Bence THY ye haksızlık, gecikme nedenlerinin en büyük sebebi özellikle İstanbul Atatürk havaalanının alt yapı yetersizliği, bu meydandan kalkan tüm şirketler zaman zaman bu şekilde gecikmelerden etkilenir, THY nin de uçuş yoğunluğu buradan olduğu için dikkat çekiyor, çamur at izi kalsın, hesap bence bu...
  • BUYUME TOPYEKÜN OLMALI. THY BUYÜME HESABINI YAPARKEN HAVALİMANLARININ YETERLİLİĞİNİ DE, KENDİ İMKANLARI İLE BİRLİKTE DİKKATE ALMALIYDI. TÜRK SİİVİL HAVACILIĞI TÜM UNSURLARI İLE BÜYÜRSE BU TÜR ŞEYLER YAŞANMAZ VEYA NORMAL ÇLÇÜDE YAŞANIR. BÖYE TEPKİLER OLUŞMAZ.
  • zorla mı sattılar bileti...
  • Yolcuları sayamamanıza şaşırmadım çünkü yazıyı da doğru okuyamamış ve anlayamamışsınız. "...yer görevlilerinin saydığı yolcu sayısı ile uçaktaki yolcu sayısı birbirini tutmuyor" diyor. Yer/boarding görevlisi yolcuyu sayar! İster elindeki koçanlardan ister geçerken tek tek! Sayıyı harekatçıya dolayısıyla uçuş ekibine bildirir. Onlar ise sayının yanlış olduğunu ve uçakta "şu kadar yolcu var" der ve sonunda kabin ekibi haklı çıkar. Siz de hala, yok o sayar, yok bu sayar diye sızlanıyorsunuz. İŞİNİZİ DÜZGÜN YAPIN!
  • Körükörüne thy savunan arkadaşlar, sun exp atlas aynı saatte giderken thy gitmiyor. Ben thy nin almanya hattına 7 yıldır rötarsız kalktığını görmedim. Üstelik bir de kabin amiri hiç kızarmadan yolcular geç geliyor diyor. thy dolmuş gibi yolcu bekliyor. bırakın pisti suçlamayı biraz aynada kendinize bakın
  • Bursa Ankara bileti aldım anadolu jet ten, şimdi sıkı durun fiyat 410 TL Nasıl iyi fiyat degil mi. Sonrada yolcu yok ilgi yok diyenlere ithaf olunur. Siz işte böyle kar edersiniz vatandaş da size hakkını helal etmez.

Hani “Bir dokun, bin ah işit” derler ya... Benim geçen haftaki “THY bizi büyük işletiyor” başlıklı yazım da o hesap!

Türk Hava Yolları’nın son dönemdeki rötarları, artık gerçekten dayanılmaz hale geldi. e-postama ulaşan şikâyetleri alt alta dizip RÖTAR SÜRESİ ile KARAYOLU karşılaştırması yapan bir tablo hazırlayacak olsam, uçak yolculuğunun daha uzun sürdüğünü hayretle görebilirdiniz. Tabii mühim olan bunu THY üst yönetiminin de görmesi. THY’nin son yıllarda yaptığı atakla hepimiz iftihar ediyoruz. Transit yolcular için Dubai gibi bir geçiş merkezi olma yolundaki atılımını takdirle karşılıyoruz. Ama bu hızlı büyüme karşısında altyapı pek çok bakımdan yetersiz kalıyor.

Altyapı derken de havaalanının, apronun, pistlerin, uçak sayısının, uçuş ekibinin daha da ötesinde, topyekün bir yetersizlikten söz ediyorum. Bu aralar sık uçtuğum için her türlü yetersizliği gözleme imkânım oldu. Mesela 7 eylül salı akşamı 19.20 Bodrum-İstanbul seferi tam saatinde kalkacaktı; ama yer görevlilerinin saydığı yolcu sayısıyla uçaktaki yolcu sayısı birbirini tutmuyordu. Meğer yer görevlileri yolcuları 1 fazla saymışlar.

Hostesler tam 1 saat 10 dakika bu hatayı bulmaya uğraştılar. Defalarca biniş kartlarındaki numaralarımızla oturduğumuz yeri kontrol ettiler. Bu arada bebekler ağlar, toy anneler bebeğe bir şey oluyor endişesiyle doktor diye bağırır; yolculardan bir doktor, bebeğe teşhis koymaya çalışır! Ne kadar süreceğini bilmediğimiz bu saçmalık, pekâlâ 3 saat 10 dakika da sürebilirdi!

Trabzon-Bursa 11 saat!

Bankacı okurum Emre Sargın’ın da işaret ettiği gibi THY, yıllarca yapamadığı patlamayı, reklamı ve ihtişamı, son dönemde ortaya koymaya çalışırken, müşterisine söz verdiği kalitenin çok uzağında uygulamalar yapıyor; zaman zaman hizmet veremez hale geliyor.

Okurumuz Trabzon’dan Bursa’ya gidecek. 11.20’de Ankara aktarmalı olan uçak, hem Trabzon’dan rötarlı kalkıyor, hem de Ankara’da saatlerce bekletiliyor ve ancak akşam saat 21.00’de uçak Bursa’ya varıyor.

Emre Bey, “Bu kalitesiz uçuş, üstelik fahiş fiyatlarla yapılıyor. Ben evimden sabahın 10’unda çıkıp akşamın 9’unda Bursa’da olacaksam, karayoluyla da aynı sürede gidebilirdim” diyor. THY’nin buna verecek bir cevabı var mı? Doğrusu çok merak ediyorum.

Bekleme salonu tıklım tıklım

Pazar akşamı 22.35 Antalya-Sabiha Gökçen uçağı yolcularından okurum Irmak Gezer’in e-posta mesajında anlattıklarının çok benzeri, bir gece önce 21.45 Bodrum-Yeşilköy seferinde kızımın başına da geldi.

Irmak Gezer’in uçağı 3 saat 5 dakika rötarla 01.40’ta kalkmış. Okurumuz ancak 04.00’te evde olabilmiş. (Kızım 03.00’e doğru gelebildi.) Kendilerinden önceki 4 THY uçağının, her birinin minimum 2 saat rötarı varmış:

“Bizim uçağımız kalktığında, 21.00 uçağının yolcuları hâlâ havaalanında bekleşmekteydiler. İç hatlar gidiş terminalini,  4 uçağın yolcuları doldurmuştu. Hasta çocuğu olanlar, bebeklerini sakinleştirmeye çalışan anneler, oturacak yer bulamayan yaşlılar... Atlasjet, Pegasus, SunExpress gözümüzün önünde havalanıp gittiler. Biz DÜNYANIN EN HIZLI BÜYÜYEN HAVAYOLU’nun zavallı yolcuları olarak, elimizde birer sandviçle arkalarından bakakaldık!”

Okurumuzun çizdiği bekleme salonu tablosunu ben de gayet iyi biliyorum. Kızım da bir gün önce, rötarlı diğer THY uçaklarının yolcularıyla nefes alacak yer bile kalmayan bekleme salonunda kan-ter içinde kalmış ve çareyi, polis kontrolünden yeniden geçme pahasına kendini dışarı atıp kaldırımda oturmakta bulmuştu.

 

"Karayolu, THY'den daha hızlı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

Misafir ~ 14 yıl önce
trabzon bursa arası kolay.hemde çok...borajet..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen kalkıp seni 1 numara yapan deha'nı işten çıkartırsan olacağı budur. Canı yanan herkes tazminat davası açsa, yiyecek ekmek bulurlar mı merak ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türkiye flim gibi ya gercekten olan yine insanlara oluyor bastakiler cebini doldurmus zaten ucaginiz belli bir saaten den sonra kalmiyorsa sizde tazminat dahasi acin veya cok uzun sure beklemekten bayilin ambulans cagirin rapor alin mahkemeye gidin ucak sirketi babasinin hayrina tasimiyor kimseyi gözünüzü acin biraz . hayatimda 3 sever bindim thy zaten binmiyorum da ucaklar yeni güzel ama yolcuya saygi hörmet sagduyala yaklasan personel yok hosten lerin cogununda burnu havada....sanki hic hostes görmedik ben sabah aksam hosteslerin yanindayim onlar hic öyle degil ...ama türk hostesleri bir alem gercekten kendilerini hemen belli ediyorlar yazik cok yazik ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence THY ye haksızlık, gecikme nedenlerinin en büyük sebebi özellikle İstanbul Atatürk havaalanının alt yapı yetersizliği, bu meydandan kalkan tüm şirketler zaman zaman bu şekilde gecikmelerden etkilenir, THY nin de uçuş yoğunluğu buradan olduğu için dikkat çekiyor, çamur at izi kalsın, hesap bence bu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BUYUME TOPYEKÜN OLMALI. THY BUYÜME HESABINI YAPARKEN HAVALİMANLARININ YETERLİLİĞİNİ DE, KENDİ İMKANLARI İLE BİRLİKTE DİKKATE ALMALIYDI. TÜRK SİİVİL HAVACILIĞI TÜM UNSURLARI İLE BÜYÜRSE BU TÜR ŞEYLER YAŞANMAZ VEYA NORMAL ÇLÇÜDE YAŞANIR. BÖYE TEPKİLER OLUŞMAZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zorla mı sattılar bileti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yolcuları sayamamanıza şaşırmadım çünkü yazıyı da doğru okuyamamış ve anlayamamışsınız. "...yer görevlilerinin saydığı yolcu sayısı ile uçaktaki yolcu sayısı birbirini tutmuyor" diyor. Yer/boarding görevlisi yolcuyu sayar! İster elindeki koçanlardan ister geçerken tek tek! Sayıyı harekatçıya dolayısıyla uçuş ekibine bildirir. Onlar ise sayının yanlış olduğunu ve uçakta "şu kadar yolcu var" der ve sonunda kabin ekibi haklı çıkar. Siz de hala, yok o sayar, yok bu sayar diye sızlanıyorsunuz. İŞİNİZİ DÜZGÜN YAPIN!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Körükörüne thy savunan arkadaşlar, sun exp atlas aynı saatte giderken thy gitmiyor. Ben thy nin almanya hattına 7 yıldır rötarsız kalktığını görmedim. Üstelik bir de kabin amiri hiç kızarmadan yolcular geç geliyor diyor. thy dolmuş gibi yolcu bekliyor. bırakın pisti suçlamayı biraz aynada kendinize bakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bursa Ankara bileti aldım anadolu jet ten, şimdi sıkı durun fiyat 410 TL Nasıl iyi fiyat degil mi. Sonrada yolcu yok ilgi yok diyenlere ithaf olunur. Siz işte böyle kar edersiniz vatandaş da size hakkını helal etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000