02 Aralık 2014, Salı 11:18:05

KAHRAMANMARAŞ UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

Türk Hava Yolları ile alt markası Anadolujet'in bugün Kahramanmaraş'a gerçekleştirilmesi planlanan seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.
  • Yarın iptal mi peki
  • Oraya pilotlar nasil iniyor hayret edym
  • RNP cihazı takılır, kurulur ne şekilde gerekiyorsa pistin neresini takılması, kurulması, monte edilmesi gerekiyorsa oraya yapılır siz o güzel zihninizi yormayın, takılmayın böyle şeylere anlayan anlıyor ne denmek istendiğini çok şey duyacak, çok şey öğreneceksiniz bu hayatta.
  • Dispatch/pilot:hangi aletler konulabilir.daglik bir araziye ILS konulamaz ki turkiyedeki pistler hala cat 2 enfazla cat 3a dolayisi ile bu meydanlari kaldirmaz bu cihazlar 90 derece sag yada soldan yaklasmanin bir kismi ils olabilir gorus varsa o tarafa yatilarak pist karsilanabilir. Asya da ozellikle nepalde kullanilir gps inis sistemleri hala guvenilmez ki ucaklarda en az RNP 1 gereklidir tk nin long range ucaklarinda bile nadiren bulunur. Enguzeli PAR dir hassas yaklasma radari usa de bile 2 meydanda mevcut ancak en iyi donucu verir ils ten daha hassastir icagin ve ekibin cat olmasina gerek yoktur veya asyada kullanilan sistem de olabilir gibi geliyor bana :)
  • Londrada kış yaz sisli hava bozuk hava eksik olmuyor ama ucak seferleri iptal olmuyor her nedense
  • Piste acil ILS takılması lazım ve aynızamanda pilotlar sert iniş yapıyo ILS gerekli
  • Takılan bişey olduğunu ilk defa burdan duydum :)
  • Airporthaber soruyorum RNAP nedir? kötü havalarda devreye giren cihaz degilmidir ? bir anlatin merak ettim
  • RNP takılacak, sefer iptalleri son bulacaktı hani, ne oldu? Kahramanmaraş için iptal mevsimi başladı yine. 2014 sonuna kadar takılacaktı güya 2014 de bitti.

Türk Hava Yolları'nın bugün gerçekleştirilmesi planlanan İstanbul- Kahramanmaraş ile Anadolujet'in Ankara-Kahramanmaraş seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

AirportHaber'in edindiği bilgiye göre; Türk Hava Yolları'nın TK2200, TK2201 seferleri ile alt markası Anadolujet'in gerçekleştirmeyi planladığı TK7130 ve TK7131 sefer sayılı uçuşları Kahramanmaraş'taki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edilmek zorunda kalındı.

Uçuşların Kahramanmaraş Havalimanı üzerindeki görüş mesafesinin limitlerin altına düştüğü gerekçesiyle iptal edildiği öğrenildi.

KAHRAMANMARAŞ UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Hüseyin ~ 8 yıl önce
Yarın iptal mi peki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
erman ~ 8 yıl önce
Oraya pilotlar nasil iniyor hayret edym

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Takılır/Kurulur ~ 9 yıl önce
RNP cihazı takılır, kurulur ne şekilde gerekiyorsa pistin neresini takılması, kurulması, monte edilmesi gerekiyorsa oraya yapılır siz o güzel zihninizi yormayın, takılmayın böyle şeylere anlayan anlıyor ne denmek istendiğini çok şey duyacak, çok şey öğreneceksiniz bu hayatta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dispatch/pilot:hangi aletler konulabilir.daglik bir araziye ILS konulamaz ki turkiyedeki pistler hala cat 2 enfazla cat 3a dolayisi ile bu meydanlari kaldirmaz bu cihazlar 90 derece sag yada soldan yaklasmanin bir kismi ils olabilir gorus varsa o tarafa yatilarak pist karsilanabilir. Asya da ozellikle nepalde kullanilir gps inis sistemleri hala guvenilmez ki ucaklarda en az RNP 1 gereklidir tk nin long range ucaklarinda bile nadiren bulunur. Enguzeli PAR dir hassas yaklasma radari usa de bile 2 meydanda mevcut ancak en iyi donucu verir ils ten daha hassastir icagin ve ekibin cat olmasina gerek yoktur veya asyada kullanilan sistem de olabilir gibi geliyor bana :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Londrada kış yaz sisli hava bozuk hava eksik olmuyor ama ucak seferleri iptal olmuyor her nedense

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Piste acil ILS takılması lazım ve aynızamanda pilotlar sert iniş yapıyo ILS gerekli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RNP ~ 9 yıl önce
Takılan bişey olduğunu ilk defa burdan duydum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RNAP ~ 9 yıl önce
Airporthaber soruyorum RNAP nedir? kötü havalarda devreye giren cihaz degilmidir ? bir anlatin merak ettim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eray ~ 9 yıl önce
RNP takılacak, sefer iptalleri son bulacaktı hani, ne oldu? Kahramanmaraş için iptal mevsimi başladı yine. 2014 sonuna kadar takılacaktı güya 2014 de bitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soru ~ 9 yıl önce
Nereye takılıyor bu RNP? Pist başına mı?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000