15 Haziran 2012, Cuma 16:08:54

İŞTEN ATILAN THY İŞÇİLERİ "29 MAYIS BİRLİĞİ" KURDU

Türk Hava Yolları'nda işten çıkartılan kabin memurları ve teknisyenler, olayların ardından sendika ve THY'nin kendilerine sahip çıkmamaları nedeniyle biraraya gelerek 29 Mayıs Birliği kurdu. Birlik ikinci toplantısını gerçekleştirerek, bir basın açıklaması yayınladı. İşte o açıklama;
  • Greve hakki anayasal bir haktir.Bu calisanlarin en dogal hakkidir.Iyide grev yapmadan once yasal dayanaklami yapildi bunu ogrenmeliydi grevci arkadaslar ara gazina geldiler bence
  • Yanınızdayım,dilerim gözleri kapalı halde vahşi ormanın içinde bal,çörek yiyenler bir an önce gözlerini açıp nerede yaşadıklrının farkına varırlar.
  • hakkınızı sonuna kadar sovunmaya devam edın.asıl şerefsızlık bu hakkı aramamaktır ve o rezıl thy yonetımının bu yaptıkları yanına kar kalmasıdır.gerekırse aclık gırevı yapın.ölün ama bu haklı davanızdan gecmeyın. alldığınız radyosyonun ve bu kdar kolay işten çıkarılmanın hedabı sorulmalı.hak verılmez alınız.
  • İsten atilan arkadaslar yarin ltf 1300 te toplantiya gelin..Birlik olalim .Bende ilk kez gidecegim.Bu arkadaslari bir dinleyelim .Gorus birligine varalim.Hep beraber sonuca ulasalim...
  • Hala 305 deniliyor yalan rakam toplam 410 civari
  • 29 mayıs birliği olarak yarın saat 13:00 de biraraya gelip üçüncü toplantımızı yapacagız.Çarşamba günü düzenleyecegimiz basın toplantımızda daha önce bize katılamayan arkadaşlarımızdan fikir almak bizlere yarar saglayacaktır.Katılmak isteyenler mail adresimizden irtibata geçip bilgi alabilirler.
  • cunkı atilay turkslede kavgalı.ve artık sendıkalar sızın bıldıgınız gıbı ıscı ıcın degıl rant ve sıyaset cın varlar.dostluk kardeslık yoldaslık yerını.taciz fesat fiesta almıs.bagazda balıklar harputta rakılar makemde davalar mobıng tacız fuuş yandasları yonetıme alma temsılcılerle kırlı ılskıler heosı hava ıste.turkıste bunu bılıyor dısk te.artık sendıka sarı bıle degıl resmen pembe olmus.
  • İşten atılan 305 kişinin baş sorumlusu THY yönetimi değil Sendika ve Atilay Ayçin'dir. Şov yapmak için bu insanlari gaza getirip ekmegiyle oynadilar. Ben hala Ayçin ne yüzle ortalarda geziyor merak ediyorum. Bu eylem en çok THY'nin işine geldi. 305 Kabin Memurunu isten cikartarak inanilmaz bir kar ettiler. 4 milyar maasla calisan 305 kisi yerine Part Time kabin memurlarini(köleleri) caliştircaklar.
  • Rastlantı olarak bu syfayı buldum. Yorumları okuyunca çok üzüldüm, Bilinçsizce örgüt bilincini bilmeden ahkam kesen bazı kişiler "İŞVEREN BORAZANLIĞI YAPIYOR" Eğer bilinçli bir üye olsaydınız bu halde olmazdınız. Arkadaşlarını yarı yolda bırakan kişiler acaba utanmadılar mı? Hava İşi sorgulayacağınıza 19 gündür direnen örgütünüzün yanında olmayan ve destek vermeyen TÜRK İŞ yönetimine niye sesiniz çıkmıyor. AKP nin yalakalığını yapmakta şimdiki yönetim. Üyesi sendikaya sahip çıkmamıştır. Hava İşi ve direniştekileri değil, TÜRK İŞ'i ve destek vermeyen THY çalışanı suçlayın. Yirmi yıl önce daha bilinçli örgütlüişçi sınıfı vardı. Bir emekli olarak şimdiki işçi sınıfı bilinçinin yoksun olmasından utanç duyuyorum. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığyla yaşama bakıyorsunuz. Tarihi biraz okuyun renkli pembe rüyalarda gezmeyin. Örgütlenmeseniz kaybeden sizler olacaksınız.
  • Malasef türkiyede sendikacılık gaza getirirken on numara sahip çıkmaya gelince yok......

İşten atılan THY çalışanları olarak sendika dışında bir araya gelerek yaptığımız ikinci toplantımızı çok sayıda arkadaşın katılımıyla gerçekleştirdik. Bu toplantıda ortaklaştığımız konuları sizlerle paylaşıyor ve kamuoyuna duyuruyoruz.

İşten atılan THY çalışanları olarak "THY İŞÇİLERİ 29 MAYIS BİRLİĞİ" adı altında birleşmiş bulunuyoruz. Temel amacımız dayanışma içinde uğradığımız büyük haksızlığı kamuoyuna ve THY çalışanı arkadaşlarımıza duyurmak, işe iadelerimizi sağlayacak girişimlerde bulunmaktır. Birlikte olmamız halinde bu hedeflere ulaşmamız mümkündür.

Bizimle birlikte olan hukukçu arkadaşlar sendika avukatlarının aksine davalardan hiçbir ücret talep etmemekte ve dava kazanıldığında karşı taraftan alınacak ücretle yetinmektedirler. Dava masraflarını ise kişiler kendileri ödeyecekler ve bunu sendikadan talep edeceklerdir. Sendika tüzüğü gereği sendika yönetimi bunu ödemek zorundadır.

THY yöneticilerinin hukuksuzluğu ve sendikanın işçileri sahiplenmeyen tavrı karşısında kamuoyunun işten çıkarılan işçileri suçlu gibi görmesi, bizi en fazla rahatsız eden konudur. Bizler hiçbir suç işlemediğimiz gibi onurlu duruşumuzu da sürdürmekte kararlıyız. İşten atılan arkadaşlarımızın tamamının hakları geri alınıncaya kadar birliğimizi ve mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu amaçla ilk olarak bir basın toplantısı ile kamuoyuna yapılan haksızlığı duyuracağız.

İşten çıkarılan ve henüz bizlere katılmayan arkadaşlarımızı gruba katılmaya davet etme konusunda herkesin çabasını bekliyoruz.

[email protected]

Basına ve Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

İŞTEN ATILAN THY İŞÇİLERİ "29 MAYIS BİRLİĞİ" KURDU

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

jean selim atalay ~ 12 yıl önce
Greve hakki anayasal bir haktir.Bu calisanlarin en dogal hakkidir.Iyide grev yapmadan once yasal dayanaklami yapildi bunu ogrenmeliydi grevci arkadaslar ara gazina geldiler bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zübid ~ 12 yıl önce
Yanınızdayım,dilerim gözleri kapalı halde vahşi ormanın içinde bal,çörek yiyenler bir an önce gözlerini açıp nerede yaşadıklrının farkına varırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adalet ~ 12 yıl önce
hakkınızı sonuna kadar sovunmaya devam edın.asıl şerefsızlık bu hakkı aramamaktır ve o rezıl thy yonetımının bu yaptıkları yanına kar kalmasıdır.gerekırse aclık gırevı yapın.ölün ama bu haklı davanızdan gecmeyın. alldığınız radyosyonun ve bu kdar kolay işten çıkarılmanın hedabı sorulmalı.hak verılmez alınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
29 mayis grubuna katilalim hep birlikte... ~ 12 yıl önce
İsten atilan arkadaslar yarin ltf 1300 te toplantiya gelin..Birlik olalim .Bende ilk kez gidecegim.Bu arkadaslari bir dinleyelim .Gorus birligine varalim.Hep beraber sonuca ulasalim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Hala 305 deniliyor yalan rakam toplam 410 civari

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Konsey Üyesi ~ 12 yıl önce
29 mayıs birliği olarak yarın saat 13:00 de biraraya gelip üçüncü toplantımızı yapacagız.Çarşamba günü düzenleyecegimiz basın toplantımızda daha önce bize katılamayan arkadaşlarımızdan fikir almak bizlere yarar saglayacaktır.Katılmak isteyenler mail adresimizden irtibata geçip bilgi alabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
turk işe ~ 12 yıl önce
cunkı atilay turkslede kavgalı.ve artık sendıkalar sızın bıldıgınız gıbı ıscı ıcın degıl rant ve sıyaset cın varlar.dostluk kardeslık yoldaslık yerını.taciz fesat fiesta almıs.bagazda balıklar harputta rakılar makemde davalar mobıng tacız fuuş yandasları yonetıme alma temsılcılerle kırlı ılskıler heosı hava ıste.turkıste bunu bılıyor dısk te.artık sendıka sarı bıle degıl resmen pembe olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikanın büyük oyunu ~ 12 yıl önce
İşten atılan 305 kişinin baş sorumlusu THY yönetimi değil Sendika ve Atilay Ayçin'dir. Şov yapmak için bu insanlari gaza getirip ekmegiyle oynadilar. Ben hala Ayçin ne yüzle ortalarda geziyor merak ediyorum. Bu eylem en çok THY'nin işine geldi. 305 Kabin Memurunu isten cikartarak inanilmaz bir kar ettiler. 4 milyar maasla calisan 305 kisi yerine Part Time kabin memurlarini(köleleri) caliştircaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK İŞ ~ 12 yıl önce
Rastlantı olarak bu syfayı buldum. Yorumları okuyunca çok üzüldüm, Bilinçsizce örgüt bilincini bilmeden ahkam kesen bazı kişiler "İŞVEREN BORAZANLIĞI YAPIYOR" Eğer bilinçli bir üye olsaydınız bu halde olmazdınız. Arkadaşlarını yarı yolda bırakan kişiler acaba utanmadılar mı? Hava İşi sorgulayacağınıza 19 gündür direnen örgütünüzün yanında olmayan ve destek vermeyen TÜRK İŞ yönetimine niye sesiniz çıkmıyor. AKP nin yalakalığını yapmakta şimdiki yönetim. Üyesi sendikaya sahip çıkmamıştır. Hava İşi ve direniştekileri değil, TÜRK İŞ'i ve destek vermeyen THY çalışanı suçlayın. Yirmi yıl önce daha bilinçli örgütlüişçi sınıfı vardı. Bir emekli olarak şimdiki işçi sınıfı bilinçinin yoksun olmasından utanç duyuyorum. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığyla yaşama bakıyorsunuz. Tarihi biraz okuyun renkli pembe rüyalarda gezmeyin. Örgütlenmeseniz kaybeden sizler olacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiyede sendika mantığı..... ~ 12 yıl önce
Malasef türkiyede sendikacılık gaza getirirken on numara sahip çıkmaya gelince yok......

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000