17 Mayıs 2012, Perşembe 12:35:53

İŞTE O AÇIKLAMA

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası, genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında alınan kararlar ile ilgili Hava-İş Sendikası'ndan aşağıdaki açıklama yapıldı.
  • thy yönetimi son deaamlerini yaşıyor...değişim eylülde başlıyor...herkese hayırlı olsun.olaganüstü istifalara açık olmak lazım...temel bey başarısız yöneticilerin görevlerine son verecek...kendiside bu gidişten çok şikayetçi durum değerlendirmeleri yapılıyor...temel bey çalışanın haklarını korumaya sonuna kadar devam ediyor.yönetim içi muhalefet şirketi kötü yöneterek olumsuz kötü hava yaratmaya çalışıyor.fatura temel bey'e kesiliyor.özellikle kabin hizmetleri ve kontrol en çok şikayet alan birimler..bu birimlerin yöneticileri değişecek...ve thy çalışanlarına ilk altı ay %6 ikinci altı ay %4 zam verilecek ..tis farkları ödenecek...bunu sendikaya bırakmadan kendisi çözecek...unutmayalım thy halkın malıdır...tc vatandaşı olan herkesin öz ve öz sermayesidir ve bu kurum bağırsaklarını temizleyerek zirvelere çıkacaktır...biraz sabır..
  • Herkes yorgun uçuyor,Ekip planlamanın umurunda değil,çünkü uçuşları kapatamıyorlar,hiç bir aylık program uygulanamıyor,gecikmelerin çoğu personel yetersizliği ama birşeyi unutuyorlar bu şirket bir kazayı daha kaldıramaz.Yönetim büyümekten bahsediyor ama hat açmakla büyüyemezsin,sen önce personelini büyüt,mutlu et,kimsenin motivasyonu kalmadı.190 kişilik uçakta 4 kabin memuru hiç bir işe yetişemiyor,yakında müşteri memnuniyetide kalmayacak.Çok yazık koca şirketi yanlış politikalarla uçurumun kenarına getiriyorlar.Herkesi sorumlu olmaya çağırıyorum.
  • ne olacaksa olsun,korkunun ecele faydası yok orada olacagız
  • greve sonuna kadar evet....uçmıyacağız haklarımızı alana kadar kokpitte hazırdır greve
  • grev hazılıklarına canı gönülden katılıyoruz. çünkü kaybedecek bir şeyimiz kalmadı...
  • hala beyni biyerlede patinaj yapan insanlarin.bu sekilde umutsuzca umarsizca savunma yapmalarina afrikadaki maymunlar bile hayretle bakar kalirlar.gun gelir keser size doner kutup eskimolari.dayanisma isteseniz size ve ailenizede yarali olacak.ne hikmettirki bu asalaklar bizlerin direnisinde faydalanacak yazik.
  • Çarşamba günü oradayız..Ne olursa olsun birlik olacağız ,,güçlü olacağız ,son damlasına kadar....TEKNik A.ş
  • Bende varım arkadaşlar korkmayın yoksa korktukca sıra sana gelecek hep beraber oradayız yazıklar olsun bütün yönetime ....
  • koçum biz her greve varız buradayız sen sıkma canını
  • isg den ne haber ayyyycin efendi 1000 e yakın çalışanı işinden ettin sesin soluğun kesildı madem elinden bir b.şey gelmiyor insanların ekmeğı ile uğraşma bu dünyada rahatın yerinde olabilir ama unutmaki bir gün sende öleçeksin..

 

Değerli Üyelerimiz;

Tüm bu anti demokratik hukuksuz hakkaniyetsiz ve adaletsiz girişimler bize meşru ve demokratik direnme hakkı doğurmaktadır.

Bu gün yapılan Hava-İş Başkanlar ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında Havacılık İşçilerinin "Grev Yasağı" kapsamına alınması ve THY A.O Sözleşmesinin engellenmesi ile ilgili olağanüstü gelişmeleri değerlendirmiştir.

Son dönemde bir yandan sendikalı sendikasız tüm havacılık çalışanlarına, diğer yandan sürmekte olan THY toplu iş sözleşmesinde THY çalışanlarına yönelik, çok yönlü hak kayıplarına yol açabilecek çok planlı bir saldırı başlatılmıştır.

Havacılık sektöründe en temel Anayasal hak olan sendikalı ve toplu iş sözleşme imzalamak böylelikle insanca yaşamak, insanca çalışmak hakkına karşı işverenlerin tahammülsüzlüğü ve saygısızlığı görülmemiş boyutlara ulaşmıştır.

İşverenlerce hukuk zemini dışına çıkılarak toplu iş sözleşme ve mevzuat hükümleri hiçe sayılmaktadır.

THY işverenliğince yapılan itiraz başvurusu ile İstanbul 11. İş Mahkemesi T.C Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Resmi Arabulucu atama işlemini tedbiren durdurarak duruşma günü olarak 5 Eylül 2012 tarihine yani 4 ay sonraya gün vermiştir.Yani toplu iş sözleşmemiz fiilen bloke edilmiştir. Bu davanın bu tarihte sonuçlanması da garanti olarak görülememelidir.

11 Mayıs 2012 tarihinde ise AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk tarafından halen yürürlükte olan “2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanununun 29 uncu maddesinin birinci fıkrasının (4) numaralı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir"

"4. Banka ve noterlik hizmetleri ile havacılık hizmetlerinde," şeklinde değişiklik yapılmasına yönelik Kanun Teklifi verilmiştir. Bu değişiklikle havacılık hizmetlerinin tümünde grev yasağı getirilmektedir.

Bütün bu girişimler göstermektedir ki sendikal haklarımıza topyekûn bir saldırı vardır. Buna karşı tüm havacılık işçileri topyekûn bir karşı çıkış oluşturmalıdır.

Bu kapsamda sendikamız kurulları aşağıdaki kararları almıştır. Tüm bu anti demokratik hukuksuz hakkaniyetsiz ve adaletsiz girişimler bize meşru ve demokratik direnme hakkı doğurmaktadır.

1-Bu iki anti-demokratik girişimle ilgili sendikamız her türlü araç ve gereci kullanarak basını, kamuoyunu, sendikaları, STK’ları siyasi partileri bilgilendirecektir

2-Yine havacılık çalışanlarının bu konudaki tepkilerini ortaya koymak üzere 23 Mayıs Çarşamba günü saat 12.15 de THY Genel Müdürlüğü önünde tüm üyelerimizin katılımı ile kitlesel basın açıklaması yapılacaktır.

3-Tüm siyasi partiler ziyaret edilerek TBMM’de ilgili kanun teklifinin değiştirilmesi talep edilecektir.

4-Uluslararası üst kuruluşumuz ITF bilgilendirilerek bu yolla İLO’ya (Uluslararası Çalışma Örgütü) şikâyette bulunulacaktır.

5-Yarın Hukuk Müşavirliğimiz 11.İş Mahkemesinin bizce maddi hata olduğuna inandığımız aileleri ile birlikte 50 bin kişinin mağduriyetine yol açacak kararına itiraz edilecektir.

6-Ancak bu itirazımızdan sonuç alınamaması halinde tüm üyelerimizce davaya müdahil olma ve suç duyurusunda bulunulması ile ilgili tüm hukuki haklarımız kullanılacaktır.

7-Tüm bu uyarı ve girişimlerimizin sonuçsuz kalması halinde biçimi ve tarihi daha sonra açıklanmak üzere kazanılmış haklarımızı gasp etmeye karşı çalışanlar olarak üretim gücümüzü kullanmamak hakkımızı kullanacağız.

Saygılarımızla Kamuoyuna duyururuz.

HAVA-İŞ GENEL MERKEZ YÖNETİM KURULU 

İŞTE O AÇIKLAMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

havadis ~ 12 yıl önce
thy yönetimi son deaamlerini yaşıyor...değişim eylülde başlıyor...herkese hayırlı olsun.olaganüstü istifalara açık olmak lazım...temel bey başarısız yöneticilerin görevlerine son verecek...kendiside bu gidişten çok şikayetçi durum değerlendirmeleri yapılıyor...temel bey çalışanın haklarını korumaya sonuna kadar devam ediyor.yönetim içi muhalefet şirketi kötü yöneterek olumsuz kötü hava yaratmaya çalışıyor.fatura temel bey'e kesiliyor.özellikle kabin hizmetleri ve kontrol en çok şikayet alan birimler..bu birimlerin yöneticileri değişecek...ve thy çalışanlarına ilk altı ay %6 ikinci altı ay %4 zam verilecek ..tis farkları ödenecek...bunu sendikaya bırakmadan kendisi çözecek...unutmayalım thy halkın malıdır...tc vatandaşı olan herkesin öz ve öz sermayesidir ve bu kurum bağırsaklarını temizleyerek zirvelere çıkacaktır...biraz sabır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KAPTAN ~ 12 yıl önce
Herkes yorgun uçuyor,Ekip planlamanın umurunda değil,çünkü uçuşları kapatamıyorlar,hiç bir aylık program uygulanamıyor,gecikmelerin çoğu personel yetersizliği ama birşeyi unutuyorlar bu şirket bir kazayı daha kaldıramaz.Yönetim büyümekten bahsediyor ama hat açmakla büyüyemezsin,sen önce personelini büyüt,mutlu et,kimsenin motivasyonu kalmadı.190 kişilik uçakta 4 kabin memuru hiç bir işe yetişemiyor,yakında müşteri memnuniyetide kalmayacak.Çok yazık koca şirketi yanlış politikalarla uçurumun kenarına getiriyorlar.Herkesi sorumlu olmaya çağırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ordayız ~ 12 yıl önce
ne olacaksa olsun,korkunun ecele faydası yok orada olacagız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zalim ~ 12 yıl önce
greve sonuna kadar evet....uçmıyacağız haklarımızı alana kadar kokpitte hazırdır greve

Yanıtla

Kalan karakter 1000
greve evet ~ 12 yıl önce
grev hazılıklarına canı gönülden katılıyoruz. çünkü kaybedecek bir şeyimiz kalmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazik geri kafalara ~ 12 yıl önce
hala beyni biyerlede patinaj yapan insanlarin.bu sekilde umutsuzca umarsizca savunma yapmalarina afrikadaki maymunlar bile hayretle bakar kalirlar.gun gelir keser size doner kutup eskimolari.dayanisma isteseniz size ve ailenizede yarali olacak.ne hikmettirki bu asalaklar bizlerin direnisinde faydalanacak yazik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oradayız ~ 12 yıl önce
Çarşamba günü oradayız..Ne olursa olsun birlik olacağız ,,güçlü olacağız ,son damlasına kadar....TEKNik A.ş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka ~ 12 yıl önce
Bende varım arkadaşlar korkmayın yoksa korktukca sıra sana gelecek hep beraber oradayız yazıklar olsun bütün yönetime ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerçek ~ 12 yıl önce
koçum biz her greve varız buradayız sen sıkma canını

Yanıtla

Kalan karakter 1000
macinist ~ 12 yıl önce
isg den ne haber ayyyycin efendi 1000 e yakın çalışanı işinden ettin sesin soluğun kesildı madem elinden bir b.şey gelmiyor insanların ekmeğı ile uğraşma bu dünyada rahatın yerinde olabilir ama unutmaki bir gün sende öleçeksin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000