13 Nisan 2012, Cuma 12:16:31

"İSTANBUL EN ÜST KLASMANA ÇIKAR"

Pekin'den Türkiye'ye dönüşte uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Temel Kotil, üçüncü havalimanının yapılmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
  • 2 den fazla frekansı olan destinasyonların 1-2 uçuşu SAW a yönlendirilebilir. Havataş ın kapasitesi arttırılıp, Avrupa yakasına da ulaşımı kolaylaştırdığınız zaman, yeni havaalanı yapılana kadar rahatlama sağlanmış olur. Frankfurt, Londra, Paris gibi günde 4-5 uçuş olan destinasyonların en az 1 uçağını SAW a kaydırdığınızda günde kaç uçaklık rahatlama sağlanır, düşünebiliyor musunuz?
  • siz istanbulu takmayin kafaniza,o hep en ust klasmanda,ama siz coktan kume dustunuz.
  • Hani Hava Harp Okulu arazisini alıp düzleyeceklerdi? Kısa pisti uzatacaklardı? Yeni uçak park sahaları yapacaklardı? Görüşmeler son aşamaya geldiydi? Ne bitmez tükenmez görüşmelermiş bunlar?
  • ahl çok yoğun diyorlar sürekli rötar diyorlar e biz saw'da pegasus tan başka uçak göremiyoruz anadolujetide geçirdiler iyice azaldı sunx zaten belli limitlerde iniş kalkış yapıyor neden saw'a daha fazla tk uçağı konmuyor burası bomboş gerçi yazla birlikte pegasus burayı çok süper kullanır bari kapalı olan terminali pegasusa tahsis etsinler adamlar rahatça çalışsın
  • ben bir şeyi merak ediyorum. bu islamcılar elde ne var ne yok sattı . neden thy'nı satmıyorlar. gerçekten çok merak ediyorum. biri beni aydınlatırsa çok sevinirim. teşekkürler
  • ay ay ay şirineler...kendini birşey sananlar...bu Mr. TemelKotil in yüzündeki ifadeden görülüyor... top oynalayım beraber......ay ay
  • Bu rötarlar TK nın sonu olacak, Temel Bey ve yandaşlarının artık daha fazla zarar yapmadan gitmesi gerek, hal geri dönülemeyecek bir noktaya geliyor.
  • esenboğa en akıllıca çözüm gibi duruyor. hem tüm anadolu yolcusunu ankara'da toplaması sebebiyle yurtdışına yolcu da toplayabilir. sabiha gökçen atatürk ile aynı hava sahasını kullandığı için ve ayrıca bugün bile yoğun olduğu için pek mantıklı gelmiyor. ayrıca esenboğa planlanan 3.paralel pisti ile THY nin elini çok rahatlatacaktır. 2002 de 1 milyon yolcusu vardı, şimdi 8.5 milyon. Çok rahat milyon yolcuyu idare edebilir. havaalanının arazisi ve terminali de müsait. erzincanlılar farketsin artık.
  • bu işin en kısa ve çabuk çözümü acilen esenboğaya bazı seferlerin kaydırılmasıdır esenboğa buna müsaittir.
  • deprem olunca...yeteri kadar alan iş sahası ve iş imkanı açılacak merak etmeyin...sokaklara caddelere senelerce giremeyecekler.cesetler çürüyüp kemikler bile kaybolacak.siz hala 3. alandan bahsetmeye dewam edin.habire istanbula göç etmeye dewam edin.dünyada hangi şehir bu kadar hırpani kullanılmış.yenmiş.araklanmış varmı başka? ilginç olanı ye ye bitmiyor.iyi dayanıyor istanbul gerçektende.dili olsada konuşsa keşke.
Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile Pekin’de yaptığı sohbeti şöyle aktardı:

Pekin'de Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve THY Genel Müdürü Temel Kotil sohbet ederken yanlarına gittim. Kotil'e, 'THY gerçekten çok başarılı, gururumuz oldu. Ama şu rötar sorunu ne olacak?' diye sordum. Yaz mevsimi, yani turizm sezonu da yaklaşıyor. Gün geçmiyor ki İstanbul çıkış veya geliş yönünde uçaklar 2-3 saat rötar yapmasın. Kotil, Bakan Bozdağ'a baktı ve 'Hükümetimiz üçüncü havaalanını yaparsa kurtuluruz' diye yanıt verdi. Hemen ardından, şu çarpıcı bilgiyle birlikte değerlendirmeyi yaptı:

'Son haberlere göre yıllık 120 milyon yolcu kapasiteli olacakmış. Harika olur. Gerçekleştiğinde İstanbul gerçekten en üst klasmana çıkar. Avrupa'daki rakibimiz Frankfurt 90 milyon kapasiteli. Onu geçmiş olacağız. Pekin, Atlanta ve İstanbul ilk üç olarak sıralanır. İşte bu durumda Ortadoğu, Orta Asya, Avrupa ve bütün diğer uluslararası uçuş noktaları için alternatifsiz transit noktası haline geliriz.'

Hükümet, İstanbul'u hızla gelişen Türkiye'nin uluslararası yüzü olarak değerlendirmek istiyor. Finansman merkezi gibi konumlarken, altyapı projeleriyle de desteklemeyi planlıyor. Kanal İstanbul, üçüncü köprü, Marmaray ve yeni havaalanı tamamlanırsa gerçek manada bir dünya metropolüne dönüştürmenin stratejilerini kurguluyor. Elbette kaynak lazım, Çin bu açıdan alternatiflerin en başında geliyor. Ama daha uzun süre müzakere edilmesi gerekecek.

(Akşam)
"İSTANBUL EN ÜST KLASMANA ÇIKAR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 12 yıl önce
2 den fazla frekansı olan destinasyonların 1-2 uçuşu SAW a yönlendirilebilir. Havataş ın kapasitesi arttırılıp, Avrupa yakasına da ulaşımı kolaylaştırdığınız zaman, yeni havaalanı yapılana kadar rahatlama sağlanmış olur. Frankfurt, Londra, Paris gibi günde 4-5 uçuş olan destinasyonların en az 1 uçağını SAW a kaydırdığınızda günde kaç uçaklık rahatlama sağlanır, düşünebiliyor musunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
siz istanbulu takmayin kafaniza,o hep en ust klasmanda,ama siz coktan kume dustunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Hani Hava Harp Okulu arazisini alıp düzleyeceklerdi? Kısa pisti uzatacaklardı? Yeni uçak park sahaları yapacaklardı? Görüşmeler son aşamaya geldiydi? Ne bitmez tükenmez görüşmelermiş bunlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ahl çok yoğun diyorlar sürekli rötar diyorlar e biz saw'da pegasus tan başka uçak göremiyoruz anadolujetide geçirdiler iyice azaldı sunx zaten belli limitlerde iniş kalkış yapıyor neden saw'a daha fazla tk uçağı konmuyor burası bomboş gerçi yazla birlikte pegasus burayı çok süper kullanır bari kapalı olan terminali pegasusa tahsis etsinler adamlar rahatça çalışsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ben bir şeyi merak ediyorum. bu islamcılar elde ne var ne yok sattı . neden thy'nı satmıyorlar. gerçekten çok merak ediyorum. biri beni aydınlatırsa çok sevinirim. teşekkürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ay ay ay şirineler...kendini birşey sananlar...bu Mr. TemelKotil in yüzündeki ifadeden görülüyor... top oynalayım beraber......ay ay

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bu rötarlar TK nın sonu olacak, Temel Bey ve yandaşlarının artık daha fazla zarar yapmadan gitmesi gerek, hal geri dönülemeyecek bir noktaya geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
esenboğa en akıllıca çözüm gibi duruyor. hem tüm anadolu yolcusunu ankara'da toplaması sebebiyle yurtdışına yolcu da toplayabilir. sabiha gökçen atatürk ile aynı hava sahasını kullandığı için ve ayrıca bugün bile yoğun olduğu için pek mantıklı gelmiyor. ayrıca esenboğa planlanan 3.paralel pisti ile THY nin elini çok rahatlatacaktır. 2002 de 1 milyon yolcusu vardı, şimdi 8.5 milyon. Çok rahat milyon yolcuyu idare edebilir. havaalanının arazisi ve terminali de müsait. erzincanlılar farketsin artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu işin en kısa ve çabuk çözümü acilen esenboğaya bazı seferlerin kaydırılmasıdır esenboğa buna müsaittir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
deprem olunca...yeteri kadar alan iş sahası ve iş imkanı açılacak merak etmeyin...sokaklara caddelere senelerce giremeyecekler.cesetler çürüyüp kemikler bile kaybolacak.siz hala 3. alandan bahsetmeye dewam edin.habire istanbula göç etmeye dewam edin.dünyada hangi şehir bu kadar hırpani kullanılmış.yenmiş.araklanmış varmı başka? ilginç olanı ye ye bitmiyor.iyi dayanıyor istanbul gerçektende.dili olsada konuşsa keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000