26 Haziran 2012, Salı 12:12:01

ICF'E BÜYÜK ÖDÜL

2011'de “Avrupa'nın En İyi Havalimanı” seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, Eurobank Tekfen’in Capital ve Ekonomist dergileri işbirliği ve Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TYD) katkılarıyla düzenlediği Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması’nda “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımı” ödülünü aldı.

Törende, Türk turizm sektörünün gelişiminde rol oynayan sektörün duayen ismi Semahat Arsel’e “Onur Ödülü”, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a da “Turizme Katkı Özel Ödülü” verildi. 

Avrupa Havalimanları Birliği (ACI Europe) tarafından 2011 yılında “10 - 25 milyon yolcu” kategorisinde “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” seçilen ICF Airports Antalya Havalimanı, ulusal ve uluslararası platformda sahip olduğu pek çok önemli ödül ve belgeye bir yenisini daha ekledi.

ICF Airports, bu yıl, Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) tarafından da desteklenen Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması’nda “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımı” seçildi.

Bu yıl üçüncü kez hazırlanan Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları Araştırması’nda en başarılı turizm yatırımının yanı sıra on farklı kategoride öne çıkan başarılı turizm girişimleri belirlendi.

Esma Sultan Yalısı’nda yapılan törene Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Aydın Doğan ve Semahat Arsel’in yanı sıra turizm sektörünün önemli isimleri katıldı.

Eurobank Tekfen Genel Müdürü Mehmet Sönmez, törende yaptığı konuşmada Türk turizm sektörünün, yaşanan global ekonomik krizde bile yatırımlarını sürdürmesi, yarattığı iş hacmi, istihdamı ve gelirleri ile Türkiye ekonomisinin temel taşlarından birini oluşturduğunu belirtti.

Sönmez, ''Turizm sektörünü Türkiye'nin geleceği olarak görüyoruz. Küçük bir pansiyon yatırımı da, beş yıldızlı dev bir otel yatırımı da bizim için aynı. Hepsini destekliyoruz'' dedi.

Capital-Ekonomist Yayın Direktörü Rauf Ateş de, araştırma sonuçlarının Türk turizm sektörünün bugün geldiği noktayı ortaya koyan bir referans çalışması olduğunu belirterek, ''Türkiye'de son 5 yılda çok büyük turizm yatırımları yapıldı. 

Dünya çapındaki bu dev yatırımlar sayesinde ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak tesisler ortaya çıktı'' dedi.

ICF Airports Antalya Havalimanı’nın adına “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımı” ödülünü alan IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Salih Çeçen, turizme olan katkılarına önümüzdeki dönemde de devam edeceklerini ifade ederek “Antalya’nın ve bölgenin tanıtımı için Antalya Havalimanı’na ciddi yatırımlar yapıyoruz. Çevreye karşı sorumluluğumuzu biliyor, müşterilerimize yüksek kalitede hizmet vermek için çalışıyoruz. 2012 yılına da yeniliklerle başladık. 2. Dış Hatlar Terminali’nde başlatmış olduğumuz yenileme ve genişleme çalışmalarımız geçtiğimiz Mart ayının sonunda tamamlandı. Bu çalışmalarımızın sonucunda yolcu konforunu büyük oranda artırdık ve tüm terminallerimizin toplam kapasitesini yıllık 47 milyona çıkarttık. Aynı zamanda 1. Dış Hatlar Terminali'nden sonra 2. Dış Hatlar Terminali’nde de hayata geçirdiğimiz “Open Gate” uygulamasıyla yolcuların daha rahat ve geniş bir ortamda beklemeleri ve sonrasında uçaklarına binmeleri sağladık. Bütün bu yatırımlarımızla Türkiye ve Antalya turizmine katkı sağlamayı amaçladık, önümüzdeki günlerde de yatırımlarımıza var gücümüzle devam edeceğiz” dedi.

Semahat Arsel ve Başaran Ulusoy da ödül aldı
Törende, Türk turizm sektörünün gelişiminde rol oynayan sektörün duayen ismi Semahat Arsel, Onur Ödülü'nü Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan'ın elinden aldı. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'a ise Turizme Katkı Özel Ödülü'nü Eurobank Tekfen Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erten verdi.

Törende ayrıca, havayolu şirketleri kategorisinde ''Türk Hava Yolları'', beş yıldızlı oteller büyük kategorisinde ''JW Marriot Ankara'', beş yıldızlı oteller kıyı otelleri kategorisinde ''Maxx Royal Hotels'', butik oteller kategorisinde ''Divan Hotel Bodrum'', kongre otelleri kategorisinde ''Büyük Abant Oteli ve Kongre Merkezi'', kent otelleri kategorisinde ''Anemon Hotels Konya'', marine işletmeleri kategorisinde ''D-Marin Turgutreis'', kültür turizmi işletmeleri kategorisinde ''Zeugma Mozaik Müzesi'', sağlık turizmi işletmeleri kategorisinde ''Güral Afyon Hotels & Resorts'', doğa turizmi işletmeleri kategorisinde ''Antik Zeytin Doğa Dostu Organik Hotel Bodrum'', spor turizmi işletmeleri kategorisinde ''Xanadu Snow White Hotels Palandöken'' Türkiye'nin en başarılı turizm yatırımları olarak açıklandı.

ICF'E BÜYÜK ÖDÜL

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000