03 Ağustos 2011, Çarşamba 15:26:58

İÇ HATLAR TOZ DUMAN!

Yılda yüzde 15 ile 25 aralığında büyüyen iç hatlar pazarı, şirketleri baştan çıkarsa da havada kalmak hiç de kolay değil...
  • Unutmıyalimki özel sektör iç hatlara girmeseydi bugün en ucuz uçak bileti 250 tl olurdu yine çoğumuz uçamazdık.Gazetelere boy boy haberler geçilirdi İÇ HATLARDAN ZARAR ediyoruz diye.Bugün yine örnekleri vardır,THY den başka şirketlerin uçmadığı hatlarda bilet fiatları çok yüksektir.
  • THY ( VE ALT MARKALARI ANADOLUJET VE SUNEXPRES) SIRTINI DEVLETE DAYAMASA VE SHGM TARAFINDAN KOLLANMASA BİR NUMARA OLABİLİR Mİ ACABA.... TABİ Kİ MÜMKÜN DEĞİL... BU KADAR KAZA YAPIP AYAKTA KALABİLEN ÖZEL ŞİRKET VAR MI???...
  • Yönetim ve vizyon olarak sanırım THY en sonuncu bile olamaz.
  • İÇ HATLAR VE DIŞHATLARDA THY NİN DEĞİL TÜRKİYEDE BU COĞRAFYADA RAKİBİ YOK , BU YÜZDEN BİRİNCİ HER ZAMAN THY İKİNCİ KİM OLUR???
  • thy pahalı bilet satıyor. iç hatta bi suru ucuz var
  • thy dısında hıcbır sırketle uculmaz demıssın de bu dedıdıgıne sen ınandınmı. acaba. sanmam. son 10 yıl ıcınde turk sırketlerının yaptıgı olumlu kazaları arastır bakalım. thy bır yanda butun ozel sırketler dıger yanda olsun. her halde ucak sayıları ve uculan nokta sayıları olarak dengeler. cok ıyı dedıgın thy ın en az 10 tane kazası var arkadasım. sen ucmaya devam et thy ıle.
  • Rekabet bu kadar yoğunsa örtülü bir kamu şirketi olan Anadolujet bu piyasada ne arıyor?
  • Keske pilotları sizin dediğiniz gibi tecrübeli olsa filo ortalaması için konuşuyorum Ben özel sektörde pilotum uctugum tipte iddam o ki benim şirketim ile kategori farkı var tabiki bizim lehimize Polemik yaratmak istemem tamamen kendi fikrim. Rekabet ise herzaman yolcu lehinedir isteyen işine geldiğiyle uçar kolay gelsin
  • vatandaş uçsunda akaryakıt ne olacak? dünyanın en pahalı benzini neden kullanmak zorundayız? devlet denen harami vergiyi azaltsın, vatandaş ucuza uçşun şirketler batmasın, insanlar işsiz kalmasın.
  • thy dısındakıler hava gazı... ikram,uçakların kalitesi,kabın,pilot tecrubesı hersey 10 numara....thy dışında hiçbir şirketle uculmaz. burdan thy teşekkür ederiz..
Havayolu şirketlerinin iç hatlardaki yoğun fiyat rekabeti yolcu sayısını 50 milyonun üzerine taşıdı.

Yılda yüzde 15 ile 25 aralığında büyüyen iç hatlar pazarı, şirketleri baştan çıkarsa da havada kalmak hiç de kolay değil. Piyasada 'büyük ağabey' olarak ifade edilen THY, bir diğer markası Anadolujet ile piyasada fırtına gibi esince, iç hatların yeni oyuncuları bir süre sonra havlu atmak zorunda kaldı.

Bir yıl önce iddialı bir kampanya ile iç hatlarda uçuşa geçen Turkuaz'ın çok kısa bir sürede veda etmesinin ardından yıllardır sektörde olan Sky Airlines da, 15 Ocak 2011 tarihinde başlattığı iç hat uçuşlarını durdurma kararı aldı.

Sky Airlines'ın bağlı bulunduğu Kayı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü, sektörde rekabete bağlı olarak ticari koşulların uygun şekilde oluşmadığını belirtirken, “Bu ortamı görünce çekilme kararı aldık” diyor.

THY'Yİ DE ZORLUYOR

İç hatlarda rekabet özellikle İstanbul'daki iki havalimanı merkezli yaşanıyor. THY ve piyasanın eskileri Onur ile Atlasjet Atatürk Havalimanı'nda kapışıyorlar.

THY'nin Anadolujet'i ve ortak olduğu Sun Ekspres, Pegasus ve Borajet ise Sabiha Gökçen'de rekabet içindeler.

Akaryakıt fiyatları artarken kapışmanın daha çok fiyat odaklı olması ise küçük olan şirketleri zorluyor. Bu rekabetin THY'yi tamamen pas geçtiğini söylemek de zor.

Yeni hat ve sponsorluklarıyla gündemde olan THY, ilk üç ayda 332 milyon lira zarar yazarken, akaryakıt giderlerinin toplam giderleri içindeki payının yüzde 36'ları aşması dikkat çekiyor.

Gelirlerinin büyük kısmını yurtdışından yapan THY'nin iç pazara nasıl asıldığının göstergesi ise fiyat odaklı yeni kampanyaları olarak gösteriliyor.

Samanyolu Haber

İÇ HATLAR TOZ DUMAN!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
Unutmıyalimki özel sektör iç hatlara girmeseydi bugün en ucuz uçak bileti 250 tl olurdu yine çoğumuz uçamazdık.Gazetelere boy boy haberler geçilirdi İÇ HATLARDAN ZARAR ediyoruz diye.Bugün yine örnekleri vardır,THY den başka şirketlerin uçmadığı hatlarda bilet fiatları çok yüksektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY ( VE ALT MARKALARI ANADOLUJET VE SUNEXPRES) SIRTINI DEVLETE DAYAMASA VE SHGM TARAFINDAN KOLLANMASA BİR NUMARA OLABİLİR Mİ ACABA.... TABİ Kİ MÜMKÜN DEĞİL... BU KADAR KAZA YAPIP AYAKTA KALABİLEN ÖZEL ŞİRKET VAR MI???...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yönetim ve vizyon olarak sanırım THY en sonuncu bile olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İÇ HATLAR VE DIŞHATLARDA THY NİN DEĞİL TÜRKİYEDE BU COĞRAFYADA RAKİBİ YOK , BU YÜZDEN BİRİNCİ HER ZAMAN THY İKİNCİ KİM OLUR???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy pahalı bilet satıyor. iç hatta bi suru ucuz var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy dısında hıcbır sırketle uculmaz demıssın de bu dedıdıgıne sen ınandınmı. acaba. sanmam. son 10 yıl ıcınde turk sırketlerının yaptıgı olumlu kazaları arastır bakalım. thy bır yanda butun ozel sırketler dıger yanda olsun. her halde ucak sayıları ve uculan nokta sayıları olarak dengeler. cok ıyı dedıgın thy ın en az 10 tane kazası var arkadasım. sen ucmaya devam et thy ıle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Rekabet bu kadar yoğunsa örtülü bir kamu şirketi olan Anadolujet bu piyasada ne arıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Keske pilotları sizin dediğiniz gibi tecrübeli olsa filo ortalaması için konuşuyorum Ben özel sektörde pilotum uctugum tipte iddam o ki benim şirketim ile kategori farkı var tabiki bizim lehimize Polemik yaratmak istemem tamamen kendi fikrim. Rekabet ise herzaman yolcu lehinedir isteyen işine geldiğiyle uçar kolay gelsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
vatandaş uçsunda akaryakıt ne olacak? dünyanın en pahalı benzini neden kullanmak zorundayız? devlet denen harami vergiyi azaltsın, vatandaş ucuza uçşun şirketler batmasın, insanlar işsiz kalmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
thy dısındakıler hava gazı... ikram,uçakların kalitesi,kabın,pilot tecrubesı hersey 10 numara....thy dışında hiçbir şirketle uculmaz. burdan thy teşekkür ederiz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000