30 Ekim 2008, Perşembe 07:42:21

Hem okuyorlar hem uçuyorlar!

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun, Eskişehir-İstanbul arası uçak seferlerinin yapıldığı bir havaalanı ile 26 uçağı bulunuyor.
  • Gerçek havayolu pilot'u yetiştiren yagene kurumun kontenjanı neden senelerdir sadece 10 kişi? 100 Kişi yetiştirebilecekken neden 10?
  • Sayın Fevzi Hocam, haklısınız pilotaj eğitimleri mükemmel gidiyor. Ya diger bölümler ? Okulda 5 bölüm var pilotaj için kurulmuş bir okulsa bunu herkese ilan edin de insanlar kaynaklarını başka yerlere yönlendirsinler. Okul ve ögretim üyeleri güncellikten oldukça uzak hepsi birer asabiyet abideleri. Havacılık uçmaktan ibaret değil pilot arkadaşım. Onun öncesinde ve sonrasında nekadar çetrefilli bir iş silsilesi olduğunu sen hiç bir zaman bilemezsin. İçine girdiğiniz havanın etkisiyle ne gibi bir çalışma etiğine sahip olduğunuzu herkezden iyi bilirsiniz. Tabi hepinizi aynı kefeye koymak doğru olmaz. Sözün özü Eskişehir, Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık PLOTAJ Yüksekokulu. Eminim Fevzi Hocam gurur duyuyordur.
  • pilotaj bölümüne her yıl 10 öğrenci alınmakta ve bunların 9 tanesi torpili sağlam olan kişilerdir. kalan bir kontenjan ise torpil yapılmadığını ispatlamak için heralde alıyorlar:):)...iş bulma konusunda okulumuzun bize herhangi bir katkısı yok...isteseler olmazmı..bence çok rahat başarırlar ama..malum türkiyede herkes rant peşinde koştuğundan koltuk davasına eğitime bir hortum takılmış durumda. şuan türkiyede sadece 3 üniversitede eğitimi verilen sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü gereken ilgi ve alaka görsterilmemektedir. aldığımız eğitim hakkı ile verseler sektörde bişeyler yapabilir mezun arkadaşlarımız ama eğitim verenler örümcek kafalı insanlar olunca eğitim alanları suçlamak yersizdir. şimdi yorum yazan arkadaşlara soruyorum harekat performans dersinde B727 loadsheet lerini gösteren bir eğitimciden ne beklersiniz? mezun arkadaşlara allah yardımcıları olsun diyorum..ve airporthaber yetkililerinede burdan seslenmek istiyorum..bu konunun üzerine ciddiyetle gidilirse bişeyler değişir sanıyorum..
  • bence arkadaslar biraz abartmıssınız.dediğiniz dogru seylerde var ama lutfen biraz insaf.hiçbir üniversite mezununa iş bulma garantisi vermez ama kotu yonetiliyor okul yanlıs politika uyguluyor diyosanız katılıyorum.
  • pilotaj rumuzlu arkadaşımıza seslenmek istiyorum. sanırım sen ve ben farklı okullarda okumuşuz. ben Anadolu Üni. SHYO mezunuyum, yok eğer sen halen bende aynı okuldanım diyorsan arada sırada bir kantinde oturmanı tavsiye ediyorum. güzel kardeşim sığ olmamak şartı ile sallayabilirsin ama göz önündeki gerçekleri çarpıtmamak şartı ile. pilotaj ve teknik bölümlerin eğitim sistemi elbette farklı olmak zorunda arkadaşım. teknik bölüme giren arkadaşlarla pilotaja aynı eğitim seviyesinde bir eğitim verilmesi mantıken mümkün değil. sayılsaldan nerdeyse full yaparak teknik bölüme gelen bir arkadaşla, sadece barajı geçerek pilotaja giren bir arkadaşa aynı eğitimin verildiğini düşünebiliyormusun. bence eğitimlerimizin farklılığı için şükretmelisin. teknik bölümde okuduğunu düşünebiliyormusun? sevgili kardeşim ayrıca torpil konusuna girmek istiyorsan girelim ama sözümüzün eri olmak şartı ile. senin o girdiğin pilotaj sınavlarında, sizi sınava sokan hocalarımızı tanıyorum yani haberin asıl kaynağına iniyorum. bana ne olduğunu anlatmaya çalışma o okulda okuyan her türk evladı bunu biliyor. torpil konusundaki tartışma rüzgara karşı iş...k olur. daha önceki yazımda da belirttiğim gibi bir pilotaj yada teknik bölüm kıyaslaması yapmıyorum. sadece SHYO da pilotaj dışında başka bölümlerin olduğunu Rektör ve SHYO yönetimine hatırlatmak gerek. her yıl birçok arkadaşımız bu okula girmekte özellikle havacılık elektirk ve elektronik bölümüne.sektör artık böyle bir bölüme ihtiyaç duyulmadığını bangır bangır bağırırken, okul yönetimi gelecek ile çalışmalar yaparak gerekli önlemleri almak gerekmektedir.
  • okulda okurkende mezun olduktan sonrada diger bölümler bize hep torpille girmişiz ve zengin mişiz gibi bakıyorlardı sebebi bölüm olarak göz önündeydik ve egitim sistemimiz tamamiyle farklıydı herkes pilotaja girmeye çalışmıştır ama başaramayınca başaranlara kötü gözle bakmışlardır. iş olayına gelince dünyanın neresinde hangi üniversite mezunlarına iş arıyor bana söylermisiniz !
  • bu okula girme niyeti olan arkadaşların dikkatine!!!assagıdaki yazılanların hepsine katılıyorum.bu okul mezunuyum.okul astronot yetistirmekten baska hicbir ise yaramıyor.harcamayın kendinizi...
  • Someone yazdıklarına katılmadan edemiyorum tıpkı seninde değin gibi herzaman pilotajda bahsediyorlar ne zamanki okulla ilgili bir haber çıksa. torpilli zengin veletleri barajı geçerek pilotaja girerken bizler teknik bölümler için türkiye derecesi yaparak giriyoruz. pilotajda okuyan arkadaşlar ile bir alıp veremediğim yok, babaları hak etmiş kendileride hakediyorlar. fevzi sürmeli ve shyo acaba o okulda sadece pilotajın olmadığını ne zaman hatırlayacaklar. havacılık elektrik ve elektroniği mezunlarının hepsi şuan işsiz hali hazırda bir umutda yok.
  • Saçma sapan bir okul. Ama maddi durumlardan dolayı da pilot olmamızın başka seçeneği yok. Gerek sistemi, gerekse sınavları-mülakatları aşırı mantıksız... Napalım katlanacağız. Airporthaber Mülakatlara da gelip soruları inceleyebilirmi acaba :D Astronot seçmeleri yapılıyor artık okulda yeni bir haber bakın :D THY de iş bulamıyolar çünkü Houston'a yollayacaklar mezunları...
  • Sayın rektör sadece pilotaj mezunlarından bahsediyor galiba. Oraya ne zaman yetkili biri gelse veya bu tür bir ropörtaj veya etkinlik olsa hemen bu tür söylemler dile geliyor. Peki soruyorum size sayın Sürmeli orada sadece pilotaj öğrenciler mi okuyor hemen onları ön plana çıkartıyorsunuz ve hiç istihdam sorunu yok gibi davranıyorsunuz. Okulda Hava trafik, Teknik bölüm ve özellikle Sivil hava ulaştırma işletme bölümü olduğunu unutuyorsunuz. Neden işletme mezunlarının önü açılmıyor? Bu alanda hem özel sektörle hem de devletle işbirliğine gidilmiyor. İşletme mezunları devlette KPSS ile DHMİ'de iş bulabilme imkanı varken, KPSS yönetmeliğindeki eksiklikten dolayı havacılıkla hiç alakası olmayan insanlar buralara yerleşip işletme mezunlarının hakkını gasp ediyorlar. Halbuki yönetmelik düzeltilip hava trafikten mezun olanlar gibi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğinden mezun olanlar öncelikli tercih edilir ibaresi koyulsa, Devlet de havacılıkla hiç alakası olmayan insanları eğitecem diye uğraşmasa herkes ilgili olduğu alanda çalışsa ne hoş olur değil mi. Saygılarımla

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun, Eskişehir-İstanbul arası uçak seferlerinin yapıldığı bir havaalanı ile 26 uçağı bulunuyor. Rektör Prof. Dr. Fevzi Sürmeli, havacılık ve pilotaj eğitimlerinin mükemmel bir şekilde verildiğini söyledi. Rektör Sürmeli, "Mezunlarımız başta THY olmak üzere çeşitli havayolu şirketlerinde kolaylıkla iş buluyor" dedi.

Hem okuyorlar hem uçuyorlar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

remo ~ 15 yıl önce
Gerçek havayolu pilot'u yetiştiren yagene kurumun kontenjanı neden senelerdir sadece 10 kişi? 100 Kişi yetiştirebilecekken neden 10?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo ~ 15 yıl önce
Sayın Fevzi Hocam, haklısınız pilotaj eğitimleri mükemmel gidiyor. Ya diger bölümler ? Okulda 5 bölüm var pilotaj için kurulmuş bir okulsa bunu herkese ilan edin de insanlar kaynaklarını başka yerlere yönlendirsinler. Okul ve ögretim üyeleri güncellikten oldukça uzak hepsi birer asabiyet abideleri. Havacılık uçmaktan ibaret değil pilot arkadaşım. Onun öncesinde ve sonrasında nekadar çetrefilli bir iş silsilesi olduğunu sen hiç bir zaman bilemezsin. İçine girdiğiniz havanın etkisiyle ne gibi bir çalışma etiğine sahip olduğunuzu herkezden iyi bilirsiniz. Tabi hepinizi aynı kefeye koymak doğru olmaz. Sözün özü Eskişehir, Anadolu Üniversitesi, Sivil Havacılık PLOTAJ Yüksekokulu. Eminim Fevzi Hocam gurur duyuyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shyo zede ~ 15 yıl önce
pilotaj bölümüne her yıl 10 öğrenci alınmakta ve bunların 9 tanesi torpili sağlam olan kişilerdir. kalan bir kontenjan ise torpil yapılmadığını ispatlamak için heralde alıyorlar:):)...iş bulma konusunda okulumuzun bize herhangi bir katkısı yok...isteseler olmazmı..bence çok rahat başarırlar ama..malum türkiyede herkes rant peşinde koştuğundan koltuk davasına eğitime bir hortum takılmış durumda. şuan türkiyede sadece 3 üniversitede eğitimi verilen sivil hava ulaştırma işletmeciliği bölümü gereken ilgi ve alaka görsterilmemektedir. aldığımız eğitim hakkı ile verseler sektörde bişeyler yapabilir mezun arkadaşlarımız ama eğitim verenler örümcek kafalı insanlar olunca eğitim alanları suçlamak yersizdir. şimdi yorum yazan arkadaşlara soruyorum harekat performans dersinde B727 loadsheet lerini gösteren bir eğitimciden ne beklersiniz? mezun arkadaşlara allah yardımcıları olsun diyorum..ve airporthaber yetkililerinede burdan seslenmek istiyorum..bu konunun üzerine ciddiyetle gidilirse bişeyler değişir sanıyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
bence arkadaslar biraz abartmıssınız.dediğiniz dogru seylerde var ama lutfen biraz insaf.hiçbir üniversite mezununa iş bulma garantisi vermez ama kotu yonetiliyor okul yanlıs politika uyguluyor diyosanız katılıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEE mezun ~ 15 yıl önce
pilotaj rumuzlu arkadaşımıza seslenmek istiyorum. sanırım sen ve ben farklı okullarda okumuşuz. ben Anadolu Üni. SHYO mezunuyum, yok eğer sen halen bende aynı okuldanım diyorsan arada sırada bir kantinde oturmanı tavsiye ediyorum. güzel kardeşim sığ olmamak şartı ile sallayabilirsin ama göz önündeki gerçekleri çarpıtmamak şartı ile. pilotaj ve teknik bölümlerin eğitim sistemi elbette farklı olmak zorunda arkadaşım. teknik bölüme giren arkadaşlarla pilotaja aynı eğitim seviyesinde bir eğitim verilmesi mantıken mümkün değil. sayılsaldan nerdeyse full yaparak teknik bölüme gelen bir arkadaşla, sadece barajı geçerek pilotaja giren bir arkadaşa aynı eğitimin verildiğini düşünebiliyormusun. bence eğitimlerimizin farklılığı için şükretmelisin. teknik bölümde okuduğunu düşünebiliyormusun? sevgili kardeşim ayrıca torpil konusuna girmek istiyorsan girelim ama sözümüzün eri olmak şartı ile. senin o girdiğin pilotaj sınavlarında, sizi sınava sokan hocalarımızı tanıyorum yani haberin asıl kaynağına iniyorum. bana ne olduğunu anlatmaya çalışma o okulda okuyan her türk evladı bunu biliyor. torpil konusundaki tartışma rüzgara karşı iş...k olur. daha önceki yazımda da belirttiğim gibi bir pilotaj yada teknik bölüm kıyaslaması yapmıyorum. sadece SHYO da pilotaj dışında başka bölümlerin olduğunu Rektör ve SHYO yönetimine hatırlatmak gerek. her yıl birçok arkadaşımız bu okula girmekte özellikle havacılık elektirk ve elektronik bölümüne.sektör artık böyle bir bölüme ihtiyaç duyulmadığını bangır bangır bağırırken, okul yönetimi gelecek ile çalışmalar yaparak gerekli önlemleri almak gerekmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pilotaj ~ 15 yıl önce
okulda okurkende mezun olduktan sonrada diger bölümler bize hep torpille girmişiz ve zengin mişiz gibi bakıyorlardı sebebi bölüm olarak göz önündeydik ve egitim sistemimiz tamamiyle farklıydı herkes pilotaja girmeye çalışmıştır ama başaramayınca başaranlara kötü gözle bakmışlardır. iş olayına gelince dünyanın neresinde hangi üniversite mezunlarına iş arıyor bana söylermisiniz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
bu okula girme niyeti olan arkadaşların dikkatine!!!assagıdaki yazılanların hepsine katılıyorum.bu okul mezunuyum.okul astronot yetistirmekten baska hicbir ise yaramıyor.harcamayın kendinizi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HEE mezun ~ 15 yıl önce
Someone yazdıklarına katılmadan edemiyorum tıpkı seninde değin gibi herzaman pilotajda bahsediyorlar ne zamanki okulla ilgili bir haber çıksa. torpilli zengin veletleri barajı geçerek pilotaja girerken bizler teknik bölümler için türkiye derecesi yaparak giriyoruz. pilotajda okuyan arkadaşlar ile bir alıp veremediğim yok, babaları hak etmiş kendileride hakediyorlar. fevzi sürmeli ve shyo acaba o okulda sadece pilotajın olmadığını ne zaman hatırlayacaklar. havacılık elektrik ve elektroniği mezunlarının hepsi şuan işsiz hali hazırda bir umutda yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Saçma sapan bir okul. Ama maddi durumlardan dolayı da pilot olmamızın başka seçeneği yok. Gerek sistemi, gerekse sınavları-mülakatları aşırı mantıksız... Napalım katlanacağız. Airporthaber Mülakatlara da gelip soruları inceleyebilirmi acaba :D Astronot seçmeleri yapılıyor artık okulda yeni bir haber bakın :D THY de iş bulamıyolar çünkü Houston'a yollayacaklar mezunları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Someone ~ 15 yıl önce
Sayın rektör sadece pilotaj mezunlarından bahsediyor galiba. Oraya ne zaman yetkili biri gelse veya bu tür bir ropörtaj veya etkinlik olsa hemen bu tür söylemler dile geliyor. Peki soruyorum size sayın Sürmeli orada sadece pilotaj öğrenciler mi okuyor hemen onları ön plana çıkartıyorsunuz ve hiç istihdam sorunu yok gibi davranıyorsunuz. Okulda Hava trafik, Teknik bölüm ve özellikle Sivil hava ulaştırma işletme bölümü olduğunu unutuyorsunuz. Neden işletme mezunlarının önü açılmıyor? Bu alanda hem özel sektörle hem de devletle işbirliğine gidilmiyor. İşletme mezunları devlette KPSS ile DHMİ'de iş bulabilme imkanı varken, KPSS yönetmeliğindeki eksiklikten dolayı havacılıkla hiç alakası olmayan insanlar buralara yerleşip işletme mezunlarının hakkını gasp ediyorlar. Halbuki yönetmelik düzeltilip hava trafikten mezun olanlar gibi Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliğinden mezun olanlar öncelikli tercih edilir ibaresi koyulsa, Devlet de havacılıkla hiç alakası olmayan insanları eğitecem diye uğraşmasa herkes ilgili olduğu alanda çalışsa ne hoş olur değil mi. Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000