28 Aralık 2010, Salı 13:07:02

HEDEF: DÜNYA PAZARINI ELE GEÇİRMEK

Türk Hava Yolları, THY Teknik A.Ş ve TUSAŞ- TÜRK HAVACILIK ve UZAY SANAYİ A.Ş. (TAI) uçak kabin içi ürünleri ve komponentlerin tasarımını, üretimini, modifikasyonunu ve pazarlamasını gerçekleştirmek üzere Ortak Girişim Şirketi kurdu.
  • bazen en dipten basiy olan yerden başlamakta bişeydir ama unutmayın uçak yapamayız diyen arkadaşlar türkiyede f16 motor parçaları üretiliyor f35 te yüklenici ülkeyiz a400m projesinde türkiyede var thy teknik diye bi firmamız var ve adamlar harıl harıl çalışyor tabi eksik yokmu her zaman olur ama biyerden başlamak şart diyelim ki motor yapamayız ee onuda lisans anlaşmasıyla hallederiz ki bizim mühendislerimiz artık yapacak düzeyde thy teknik personeli kendine güveniyor başbakan thy tekniğe güveniyor sayın kotil , binali yıldırım güveniyor bu işin sonu hayırlı olacak inşallah he bu arada ben badem bıyık değilim ama muhafazakar milliyetçiler için ne derseniz kabul olabilir:)
  • Sen kelimeleri yok bu arabik yok islamik diye ayırırsan güdük bir kelime dağarcığına sahip olursun. Anlamadığında da bunlar islamcı yobaz diye yaftalarsın. Kullandığın ingilizce kökenli kelimeleri düşün sonra yazdıklarını bir daha. (fecahat değil fecaat olacak)
  • yorum yapanların kullandıkları dile bir baktımda ,çogu benim bilmedgim ki ben 25 yaşındayım arapça islamik kelimeler.biz çoktan şeriat devrimi geçirmişiz haberimiz yok...
  • YAPTIGIMIZDA GÖRÜRSÜNÜZ.İSTİKLAL HARBİNDEDE SENİN GİBİLER VARDI. ÖNEMLİ OLAN İNANMAK VE BAŞLAMAK.SAYGILARIMLA.
  • 1- Üretilecek olan malzemeler mevcut uçaklarda kullanılamaz, uçak üreticisinden (Boeing veya Airbus) sertifikalı olmaları gerekir. Aksi takdirde EASA regülasyonuna göre "suç" işlenmiş olur. Ancak yurtiçi uçuşlarda mesela Anadolu Jet markasında kullanılabilir. 2- Ortaklık Boeing veya Airbus ile işbirliğine girip bu malzemelerin üretimlerini Türkiye'ye çekebilir. Çok da iyi olur çünkü söz konusu malzemeler aşırı basit olmalarına karşı fecahat derecede pahalıdır. Çok tasarruflu olur. 3- Planlanan yerli uçak için malzeme üretebilir. Bir başlangıç her zaman iyidir.
  • Eninde sonunda yapılan dergi koyma kabı, aluminyum servis arabası (ki mevcut durumda bir yerli firma uçaklar için servis arabası uzun zamandır yapıyor) ve en iyi ihtimalle yolcu koltuğu (ki değişik araçlar için koltuk üreten 10 larca firma var- bunlardan birinin sahibi ile görüşmüştüm uçak koltuğu üretimi üzerine çalıştıklarını söylemişti) Buradan otomobillere, uçak yapımına nasıl geçiyorsunuz...
  • nerede bızım arabamız,ben neden goremıyorum,taksıler bile fiat..sen eğer otokar türk diyorsan bak bakalım motoru nereden geliyomuş?motoru yapamadıktan sonra bır zahmet kaportayı yapıver.kendınızı kandırmayın.ucak sanayısı rusyaya bile izin vermedıler,türkiyeyemi izin verıcekler..güldürmeyın adamı..
  • TÜRK HAVACILARI NİHAYET ÜRETMEK İÇİN BİR ARAYA GELMEYE BAŞLADILAR, İNŞALLAH DEVAMI DA GELİR. DÜNYADA VE ÜLKEMİZDEKİ ÜNİVERSİTELERDE GÖREVLİ DEĞERLİ TÜRK BİLİM ADAMLARI, ÜLKESİNİ SEVEN AKILLI SANAYİCİLERİMİZ VE YABANCI ÜLKELERDE ÇALIŞAN ÇOK DEĞERLİ MÜHENDİSLERİMİZ HEPSİDE İNŞALLAH BU TABLODA GELECEK SEFER YERLERİNİ ALIRLAR. EĞER BAŞIMIZDAKİ YÖNETİCİLERİMİZ YAPMAKTA, ÜRETMEKTE SAMİMİ İSELER, TÜRK MİLLETİ HER ŞEYİ YAPAR VE HERŞEYİ BAŞARIR. ESAS GELİŞMİŞLİK, HAZIRI SATIN ALMAKLA, KULLANMAKLA VEYA İŞLETMEKLE DEĞİL ÜRETMEKLE OLUR. ÜMİT ÇENDEK.
  • Kokuşmuşluğun içinde yaşayın, ahkam kesin ama balık tutmayı bile bilmeyin. Resime uzaktan bakmak lazım sevgili herşeye muhalefetler, durum bir ülkenin yukarı doğru hareketidir, yükseliştir... Bu ne Atatürk'tür, ne tesettür ne de molla... Bu hamledir kardeşim, başarı bizim, başarısızlık yapanlarındır. Saygı gösterelim ve yardımcı olalım; İnanın yapanların bizden pek farkı yok, onlarda insan, bizim gibi.
  • iki vida sıktım diye sevin me markaları yabancı iye yerin me!!!! çalış senin de olur. iran ın yaptıgı arabanın markası peykan iki ceşit araba üretiyolar. motoru peykan olan arabaların kasaları peugeot ; kasaları peykan olan arabaların (maşin) ise motorları peugeot tur.nedenini merak edenlere hatırlarmısınız bilmem? islam devriminden sonra humeyni airfrance nin kocaman bir 747 si ile tahran a avdet buyurmuşlardır. bu gibi şeylerde. devrimin diyetitir.( pejo ya halk içince yahudi mercedesi mi diyoduk ? pek anımsayamadım da) bence yapalım . deneyelimm hatta uzay aracı bile yapalım
Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. Hangarında düzenlenen imza törenine Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya, THY Teknik A.Ş. Genel Müdürü İsmail Demir, TAI Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, THY Teknik ve TAI yöneticileri katıldı.

Ortak Girişim Şirketi; Galley(uçak mutfağı), Crew Rest(Mürettebat Dinlenme Odası), Magazine Racks(Dergi Kutusu), Litarature Pocket(Gazete ve Basılı evrak kutusu), Divider&Wind Screen (kabin içi bölücü sistemleri ve güneşlikler), Doghouse &Bustle (Çeşitli ekipmanlar ve Acil durum ekipmanları için dolaplar), stowage (Genel kullanım için dolap), Coatroam(Elbise dolabı), Video Control Component(Görüntü sistem odası), Stairhouse(Dinlenme odası ve giriş bölümü) ve benzeri kabin içi ürünlerinin imalatını gerçekleştirecek olan şirket, dünya pazarından pay almayı hedefliyor.

Türk Hava Yolları ve THY Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu; “Biz ve TAI, kabin içi ürünleri üretimi premier ligde yer almak için teknik ve pazar tecrübelerimizi aynı anda çatı altında bir araya getiriyoruz. Ayrıca bu agresif açılımla, %100 Türk Markası ile Türkiye’nin yakın gelecekte önemli bir bakım-onarım üssü olmanın yanında hedeflenen pazarda ciddiye alınması gereken bir üretici kimliğine de kavuşacağını iddia ediyoruz” diye konuştu.

TUSAŞ(TAI) Yönetim Kurulu Başkanı M.Yalçın Kaya ise toplantıda yaptığı konuşmada “Bugün kuruluşunun ilk adımını attığımız Ortak Girişim Şirketinin mevcut işbirliğimizi geliştireceğine ve gelecekte Türk Hava Yolları camiası ile yapacağımız yeni ve geniş kapsamlaı işbirliklerine sağlam bir zemin hazırlayacağına inanıyoruz. Uçak Kabin İçi Sistemlerinin tasarımı ve üretimi alanında iştigal edecek olan Ortak Girişim Şirketimiz kaliteli ve tavizsiz hizmet anlayışı ile Ulusal Havayolu kuruluşlarımızla birlikte dünya çapında geniş bir yelpazede tüm müşterilerimizin hizmetinde olacaktır.

Sivil Hava Taşımacılığı sektöründe küresel ölçekte bir havayolu olan THY A.O ve Havacılığın en temel ve önemli unsurlarından olan Bakım, Onarım ve Revizyon konusunda bir mükemmelliyet merkezi olan THY Teknik ile Havacılık Sanayiinin lider kuruluşu TUSAŞ arasında tesis edilen bu ortak girişim her iki kuruluşun altyapısı, birikimleri ve çalışma prensipleri dikkate alındığında – kısa zamanda başarılı işlere imza atmasına kesin gözüyle bakıyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Hamdi Topçu, TAI Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Kaya’ya uçak maketi hediye ederken, Kaya ise Topçu’ya plaket takdim etti.







HEDEF: DÜNYA PAZARINI ELE GEÇİRMEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 13 yıl önce
bazen en dipten basiy olan yerden başlamakta bişeydir ama unutmayın uçak yapamayız diyen arkadaşlar türkiyede f16 motor parçaları üretiliyor f35 te yüklenici ülkeyiz a400m projesinde türkiyede var thy teknik diye bi firmamız var ve adamlar harıl harıl çalışyor tabi eksik yokmu her zaman olur ama biyerden başlamak şart diyelim ki motor yapamayız ee onuda lisans anlaşmasıyla hallederiz ki bizim mühendislerimiz artık yapacak düzeyde thy teknik personeli kendine güveniyor başbakan thy tekniğe güveniyor sayın kotil , binali yıldırım güveniyor bu işin sonu hayırlı olacak inşallah he bu arada ben badem bıyık değilim ama muhafazakar milliyetçiler için ne derseniz kabul olabilir:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen kelimeleri yok bu arabik yok islamik diye ayırırsan güdük bir kelime dağarcığına sahip olursun. Anlamadığında da bunlar islamcı yobaz diye yaftalarsın. Kullandığın ingilizce kökenli kelimeleri düşün sonra yazdıklarını bir daha. (fecahat değil fecaat olacak)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yorum yapanların kullandıkları dile bir baktımda ,çogu benim bilmedgim ki ben 25 yaşındayım arapça islamik kelimeler.biz çoktan şeriat devrimi geçirmişiz haberimiz yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YAPTIGIMIZDA GÖRÜRSÜNÜZ.İSTİKLAL HARBİNDEDE SENİN GİBİLER VARDI. ÖNEMLİ OLAN İNANMAK VE BAŞLAMAK.SAYGILARIMLA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1- Üretilecek olan malzemeler mevcut uçaklarda kullanılamaz, uçak üreticisinden (Boeing veya Airbus) sertifikalı olmaları gerekir. Aksi takdirde EASA regülasyonuna göre "suç" işlenmiş olur. Ancak yurtiçi uçuşlarda mesela Anadolu Jet markasında kullanılabilir. 2- Ortaklık Boeing veya Airbus ile işbirliğine girip bu malzemelerin üretimlerini Türkiye'ye çekebilir. Çok da iyi olur çünkü söz konusu malzemeler aşırı basit olmalarına karşı fecahat derecede pahalıdır. Çok tasarruflu olur. 3- Planlanan yerli uçak için malzeme üretebilir. Bir başlangıç her zaman iyidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Eninde sonunda yapılan dergi koyma kabı, aluminyum servis arabası (ki mevcut durumda bir yerli firma uçaklar için servis arabası uzun zamandır yapıyor) ve en iyi ihtimalle yolcu koltuğu (ki değişik araçlar için koltuk üreten 10 larca firma var- bunlardan birinin sahibi ile görüşmüştüm uçak koltuğu üretimi üzerine çalıştıklarını söylemişti) Buradan otomobillere, uçak yapımına nasıl geçiyorsunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nerede bızım arabamız,ben neden goremıyorum,taksıler bile fiat..sen eğer otokar türk diyorsan bak bakalım motoru nereden geliyomuş?motoru yapamadıktan sonra bır zahmet kaportayı yapıver.kendınızı kandırmayın.ucak sanayısı rusyaya bile izin vermedıler,türkiyeyemi izin verıcekler..güldürmeyın adamı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TÜRK HAVACILARI NİHAYET ÜRETMEK İÇİN BİR ARAYA GELMEYE BAŞLADILAR, İNŞALLAH DEVAMI DA GELİR. DÜNYADA VE ÜLKEMİZDEKİ ÜNİVERSİTELERDE GÖREVLİ DEĞERLİ TÜRK BİLİM ADAMLARI, ÜLKESİNİ SEVEN AKILLI SANAYİCİLERİMİZ VE YABANCI ÜLKELERDE ÇALIŞAN ÇOK DEĞERLİ MÜHENDİSLERİMİZ HEPSİDE İNŞALLAH BU TABLODA GELECEK SEFER YERLERİNİ ALIRLAR. EĞER BAŞIMIZDAKİ YÖNETİCİLERİMİZ YAPMAKTA, ÜRETMEKTE SAMİMİ İSELER, TÜRK MİLLETİ HER ŞEYİ YAPAR VE HERŞEYİ BAŞARIR. ESAS GELİŞMİŞLİK, HAZIRI SATIN ALMAKLA, KULLANMAKLA VEYA İŞLETMEKLE DEĞİL ÜRETMEKLE OLUR. ÜMİT ÇENDEK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kokuşmuşluğun içinde yaşayın, ahkam kesin ama balık tutmayı bile bilmeyin. Resime uzaktan bakmak lazım sevgili herşeye muhalefetler, durum bir ülkenin yukarı doğru hareketidir, yükseliştir... Bu ne Atatürk'tür, ne tesettür ne de molla... Bu hamledir kardeşim, başarı bizim, başarısızlık yapanlarındır. Saygı gösterelim ve yardımcı olalım; İnanın yapanların bizden pek farkı yok, onlarda insan, bizim gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iki vida sıktım diye sevin me markaları yabancı iye yerin me!!!! çalış senin de olur. iran ın yaptıgı arabanın markası peykan iki ceşit araba üretiyolar. motoru peykan olan arabaların kasaları peugeot ; kasaları peykan olan arabaların (maşin) ise motorları peugeot tur.nedenini merak edenlere hatırlarmısınız bilmem? islam devriminden sonra humeyni airfrance nin kocaman bir 747 si ile tahran a avdet buyurmuşlardır. bu gibi şeylerde. devrimin diyetitir.( pejo ya halk içince yahudi mercedesi mi diyoduk ? pek anımsayamadım da) bence yapalım . deneyelimm hatta uzay aracı bile yapalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000