04 Ekim 2012, Perşembe 09:42:08

HAVAYOLU ŞİRKETİ HAVAALANI YÖNETİMİNE SAVAŞ AÇTI!

Şeremetyevo bir günde 76 Aeroflot uçuşunda rötar yapınca ortalık karıştı!..

Türk Hava Yolları'nın "tam zamanında" bir operasyon yaparak kalkış yaptığı Moskova'nın en sorunlu havaalanı Şeremetyevo'da yeni bir skandal patlak verdi.  Havaalanının uçuş pistinde yapılan onarım çalışmaları nedeniyle seferleri aksayan Aeroflot, havaalanı yönetimini mahkemeye vermek için kolları sıvadı. Şirket, havaalanı müdürünün görevden alınması için de girişimde bulunuyor.


Aeroflot Genel Müdür Yardımcısı Andrey Kalmikov, Twitter hesabından yaptığı duyuruda,  “Planlı' tadilat nedeniyle 24 saat içinde 76 uçuşumuz gecikmeli gerçekleşti! Gecikmeler 16 dakika ile 7 saat arasında yaşandı” diye tepki gösterdi.

Daha sonra Aeroflot'tan yapılan basın açıklamasında, “Havaalanı yönetimi 2012 Nisan-Ekim dönemi uçuş tarifemizi onayladı. Ancak sonradan plan dışı tadilat nedeniyle, 5 Eylül'e kadar acilen tarifemizi değiştirmemiz istendi. Bu tarihe kadar zaten biletlerin büyük çoğunluğu satılmıştı” denilerek, gecikmelerden doğrudan havaalaanı yönetimi sorumlu tutuldu. Açıklamada ayrıca, Aeroflot'un bu nedenden ötürü havaalanı yönetimini mahkemeye verme hazırlığında olduğu bildirildi.

Bu arada,  Rusya Hava Yolları Aeroflot'un yönetimi, hissedarı olduğu Şeremetyevo Havaalanı'nın Genel Müdürü Mihail Vasilenko'nun görevden alınması talebinde bulunmaya hazırlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada, “havaalanının kilit müşterisi Aeroflot'a karşı takındığı tutum nedeniyle”, bir sonraki yönetim kurulu toplantısında Aeroflot'un, Vasilenko'nun istifasını isteyeceği açıklandı.

HAVAYOLU ŞİRKETİ HAVAALANI YÖNETİMİNE SAVAŞ AÇTI!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000