15 Ekim 2008, Çarşamba 16:36:15

Havalimanı güvenliğinde son nokta!

THY'nin Antalya-St. Petersburg uçağının kaçırılma girişimi havalimanlarındaki güvenlik kontrollerini yeniden gündeme taşıdı.
  • Yeni diye söylenen bu cihaz, Güvenlikte Son Nokta falan değil… Zira Bazı Havalimanlarında kullanılan Kapı Dedektörlerinin ayak seviyesindeki zafiyetlerini kapatmak için kullanılmakta… ÜSTELİKTE BİR KAPI DEDEKTÖRÜNDEN ÇOK DAHA PAHALI.. Halbuki “Ayak/Bilek/Zemin” Seviyesinde X,Y,Z Eksenlerinde “Eksiksiz Tespit Yapan” TSA/EMD ( Geliştirilmiş Metal Dedektörü) Standardındaki Dedektörlerde bu sıkıntı yoktur. Başta Amerika’nın tümünde ve Avrupa ülkelerinde (İtalya, Fransa, İspanya gibi) TSA/EMD Standardındaki dedektörlerin kullanılması da tesadüf değildir… Yeni cihaz diye gösterilmeye çalışılan dedektör bir İsrail firmasının ürettiği ve ayak seviyesinde “YETERLİ TESPİT KABİLİYETİNE SAHİP OLMAYAN” dedektörlerin AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN “TEKRAR ‘. BİR HARCAMA YAPILARAK KULLANILAN DEDEKTÖRLERDİR… Halbuki TSA/EMD Standardında dedektör kullanılır ise HEM bu sorun ortadan kalkar ve HEM ikinci bir maliyet ödenmez, HEM DE TRAFİK 3. BİR KONTROLLA YAVAŞLAMAZ… YANİ BİR TAŞLA 2 KUŞ VURULUR… Uluslarası piyasanın 3 önde gelen imalatçısının İtalya – CEIA (O2pn20 modeli), Finlandiya –METOR (200Hde), ABD GARRETT (PD6500i) modelleri rekabet ortamında bu eksikliği gidermektedir… Bilgilerinize…….
  • Bana göre,teknik olarakta mümkündür.Bizdede yapilabilir.Röntgen cihazi nereye monte edilmesi gerektigini mühendislerin planlamasina baglidir.Ayak altina,bas üstüne ve nereye gerekiyorsa.Sadece düsünmek ve planlamak yeter.
  • Ayakkabı çıkartmanın önüne geçen bu teknoloji umarım kısa zamanda ülkemize de gelir.

İsrail Ben Gurion Havalimanı'nda kullanılan yeni bir cihaz uçağa bomba veya tehlikeli maddeleri sokmayı engelliyor. THY'nin Antalya-St. Petersburg uçağının kaçırılması havalimanlarındaki güvenlik kontrollerini yeniden gündeme getirdi. İsrail Ben Gurion Havalimanı'nda kullanımına başlanan yeni bir cihaz uçağa bomba veya tehlikeli maddeleri ayakkabı içerisinde uçağa sokmayı engelliyor.

Havalimanı güvenliğinde son nokta!

Yorumlar

DOKTOR ~ 16 yıl önce
Yeni diye söylenen bu cihaz, Güvenlikte Son Nokta falan değil… Zira Bazı Havalimanlarında kullanılan Kapı Dedektörlerinin ayak seviyesindeki zafiyetlerini kapatmak için kullanılmakta… ÜSTELİKTE BİR KAPI DEDEKTÖRÜNDEN ÇOK DAHA PAHALI.. Halbuki “Ayak/Bilek/Zemin” Seviyesinde X,Y,Z Eksenlerinde “Eksiksiz Tespit Yapan” TSA/EMD ( Geliştirilmiş Metal Dedektörü) Standardındaki Dedektörlerde bu sıkıntı yoktur. Başta Amerika’nın tümünde ve Avrupa ülkelerinde (İtalya, Fransa, İspanya gibi) TSA/EMD Standardındaki dedektörlerin kullanılması da tesadüf değildir… Yeni cihaz diye gösterilmeye çalışılan dedektör bir İsrail firmasının ürettiği ve ayak seviyesinde “YETERLİ TESPİT KABİLİYETİNE SAHİP OLMAYAN” dedektörlerin AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN “TEKRAR ‘. BİR HARCAMA YAPILARAK KULLANILAN DEDEKTÖRLERDİR… Halbuki TSA/EMD Standardında dedektör kullanılır ise HEM bu sorun ortadan kalkar ve HEM ikinci bir maliyet ödenmez, HEM DE TRAFİK 3. BİR KONTROLLA YAVAŞLAMAZ… YANİ BİR TAŞLA 2 KUŞ VURULUR… Uluslarası piyasanın 3 önde gelen imalatçısının İtalya – CEIA (O2pn20 modeli), Finlandiya –METOR (200Hde), ABD GARRETT (PD6500i) modelleri rekabet ortamında bu eksikliği gidermektedir… Bilgilerinize…….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neredeyiz ~ 16 yıl önce
Bana göre,teknik olarakta mümkündür.Bizdede yapilabilir.Röntgen cihazi nereye monte edilmesi gerektigini mühendislerin planlamasina baglidir.Ayak altina,bas üstüne ve nereye gerekiyorsa.Sadece düsünmek ve planlamak yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 16 yıl önce
Ayakkabı çıkartmanın önüne geçen bu teknoloji umarım kısa zamanda ülkemize de gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000