17 Haziran 2011, Cuma 11:20:33

HAVA-İŞ'TEN 'MAİL' AÇIKLAMASI

Hava-İş Sendikası Türk Hava Yolları'nın uzlaşmak için kendilerine e-posta gönderdiğini ancak verilen cevabı THY'nin umursamaadığını açıkladı...
  • arkadaşlar burdaki tek problem maaş,fazla mesai ve ikramiyenin aynı günde tek bordroda alınması.tek tek alırken düşük vergi dilimine girip vergi kesintisi az olmaktaydı.hepsi birleşince mevla artınca yüksek vergi dilimine girdiği için net alınan maaş miktarı azalmakta,vergi oranı artmaktadır.sonuc daha erken maaş,daha az maaş. şirketin karı daha yüksek vergi vermesi.olay budur tıpki harcırahlarında maaş bordrolarına eklenerek maaşların yüksek gösterilip vergi oranının artması gibi.hadi hayırlısı.güzelmi kötümü siz karar verin
  • Şimdi ne olacak, fazla mesai, ikramiye, maaş hepsi bir arada yatacak personelin maaşı bir anda acaip artmış olacak! Zaten uçucu harcırahları maaşa ilave edilip suni bir artış yaratılmıştı.Bir de vergisi var o da yeni ve yüksek maaşa göre olacak değil mi? Dışarıdan bakanlar da 'vay anasını THY personeline bak ne para alıyorlarmış' diyecek. Esas önemli olan da; parasını yıllar boyunca parça parça almaya alışmış yurdum insanının eline geçen toplu parayla ne yapacağını bilemeyip, dünya kadar borca girip ah vah edecek olması.
  • gereksiz bir karar. yok yere 15 günlük eksik maaş alıcaz. şirketimizden acil önlem istiyoruz
  • şimdi arkadaşlar herşey normal sadece öne alınmış ödeme tarihleri hepsi bu büyütmeyin
  • MAAŞLAR YİNE 14.GECESİ İKRAMİYELERDE AYIN 1.DE ÖDENSİN...MİLLETİN EKMEK PARASI İLE OYNAMAYIN ARTIK...
  • niye yorumları yayınlamıyorsunuz yoksa sizde yönetim yanlısımısınız SİZE 5 YILDIZ YOK KARDEŞİM BUNU BÖYLE BİLİNE EMİNE LİM HERŞEYE EVET DESEN DEVAM ET BÖYLE YÜZÜMÜZE GÜL ARKADAN VUR OHHHH NE ALA...5 YILDIZ MILDIZ YOK KARDEŞİM İŞTE O KADAR..
  • size değil 5 yıldız 3 yıldız bile çok zamanı gelince neden acaba maaşlar ayın 8 inde yatacak somut bir açıklama yok harcırahlarımızıda böyle almadılarmı bu geri kafalılar bizi tufaya getirip şimdide yok neymiş sgk dan kaynaklanıyormuş sgk senin iç mevzuatına ne karışır kardeşim herkesin borcu var harcı var vallahi benden söylemesi kabin fokurduyor yarın uçmuyoruz dersek bakalım ne yapacak kaşar başkan emine lim artık kendi tek başına uçar kabinde homurdanmalar başladı benden size söylemesi dikkatli olun artık yeter size 5 yıldız falanda almayacağız
  • arkadaşım globaly yours derken hiçbir şey düşünmeyen sponsor olurken bişe düşünmeyen ikramdan atılan ve yenmeyen tereyağları recelleri ekmekleri okunmayan gazeteleri aracları calısır vaziyette dakıkalarca kendi halinde bırakan ucak altında bırakırken;yani bunları takip etmiyorsun da senin resmen ekranın olan personelin aldıları 3-5 liranınmı hesabını tutamıyor cooook zaman harcıyor. şimdi ben sana soruyorum cahil kim?cevap vemesen olur anlayan anladı....
  • bakmakla yukumlu aılesı var ramazan geliyor insanları bu sekilde motivesızleştırmek thy ye cok zarar verecek 5 yıldızı düşünmeyim 4 yıldızı unutun 3 yıldızda sürünür thy........
  • HER ŞEYE MUHALEFET ETMEYİ MARİFET SANAN ZAMANINDA EŞEL MOBİL SİSTEMİNE DE KARŞI ÇIKAN MR. NO, MR. LA BAŞKAN YİNE KONUŞMUŞ. YENİ DÜZENLEME HERKESİN MENFAATİNEDİR. KAŞAR BAŞKAN NE DERSE DESİN DURMAK YOK, YOLA DEVAM...
İşte Hava-İş'in o açıklaması:

THY A.O Genel Müdürlüğü sendikamıza mevcut personel ücret ödemeleri ile  ilgili tarihlerde değişiklik yapılacağını içeren 13 Haziran 2011 tarihinde e-posta ile bir duyuru  metni göndermiş, sendikamız konuyu değerlendirerek uygulama ile ilgili karşı görüşlerini dün itibarı ile resmi yazı ile işverene iletmiş, ancak işveren sendikamızın bu taleplerini dikkate almayarak bu gün konu ile igili bir duyuruda bulunmuştur.

Özellikle sendikamızın yetki tespiti itirazları ile yetkisiz bırakıldığı bir dönemde yapılan bu tür uygulamaların bu şekliyle hiç bir ön tartışma yapılamadan,  ya da belirtilen itirazların değerlendirilmeden uygulamaya konulması işverenin iyiniyetli davranmadığını göstermektedir. THY A.O'da personelin devam sistemi ile ücret sistemi arasında fiili bir fark olduğu gerçektir ancak, bu aksaklık giderilirken karşılıklı özverinin ortaklaştırılması gerekmektedir.  
 
Sendikamızın konu ile ilgili üyelerimizin bu konudaki hukuki haklarının saklı olacağını belirten resmi yazısı aşağıdadır. Bilgilerinize. Saygılarımızla

SAYI: 2011.26/60.01/M.Y.  14.06.2011
 
KONU: Üyelerimizin ikramiye ve ücret ödeme tarihleri hk.
 
THY Genel Müdürlüğü’ne
 
Atatürk Havalimanı-İST
 
İlgi:13.06.201 tarihli ücret ödeme tarihlerinde değişiklik yapılması duyurusu hakkındaki elektronik posta iletiniz
THY A.O ücret ödemelerinin periyodunun “14-15”  periyodundan “1-30” periyoduna alınması ile ilgili ilgide belirtilen elektronik posta iletinizdeki belirtilen duyuru ile ilgili görüşlerimiz aşağıdadır.
 
Mevcut durumda;
 
TİS normatif maddeleri yönünden;
 
1-18. Madde Saklı Haklar maddesi işçi lehine saklılık ve 24. Madde İkramiye Maddesi hüküm yönünden hak doğurucu maddelerdir. Bu açıdan uygulamanın düşünüldüğü tarihteki 90 günlük ikramiyenin Haziran ayının 30’na kadar ödenmesi diğer ikramiyelerinde bu çerçevede ödenmesine devam edilmesi gerekmektedir.
 
2-Yine ücret ödemelerinin “1-30” tarihine göre fiilen yapılacak devamlara uygun hale çekilmesi, işçinin fiilen çalışıp maaşını 8 gün sonrasında alması şeklinde yine TİS 18. Maddesi yönünden tezat oluşturan bir uygulama olacaktır.
 
3-Bu iki konunun çözümlenebilmesi için alternatif olarak Haziran ayı ikramiyesinin 30 Haziranda tam ödenmesi, 15 Hazirandaki Maaşın (15 Mayıs-14 Haziran) tam ödenmesi, 15-30 Haziran ücretinin de 08.07.2011 tarihinde bir defaya mahsus 23 gün üzerinden ödenmesi gerekmektedir.
4- İkramiyelerinde diğer dönemlerde bir sonraki ayın 8’inde ödenmesi düşünülüyorsa Eylül ikramiyesinin bir defaya mahsus 8 Ekim 2011 tarihinde 98 gün üzerinden ödenmesi gerekmektedir.
 
Değişikliğin uygulama zamanı yönünden;
 
Uygulamanın Temmuz ayında başlaması banka ödemeleri, kredi ödemeleri, kira, vb çeşitli parasal yükümlülüklere giren personelin çok önceden planlanan ve geri döndürülmesi mümkün olmayan ödeme planlarını olumsuz etkileyecek, ilgili kurum kişi veya kuruluşlarla ödeme planlarını değiştirme yapmalarını sağlayabilecek bir süre içermemektedir.
 
Ayrıca yaz dönemi nedeniyle birçok personelin ailesi ile birlikte planladığı tatil veya diğer sosyal aktiviteler ile 1 Ağustos itibarı ile Ramazan ayının başlaması zamanlama yönünden uygulamanın psikolojik olarak olumsuz yorumlanacağını ortaya koymaktadır.
 
Bu nedenlerle yukarıda belirtilen ödeme şartları yerine getirilse bile konunun personelin bazı hazırlıklar yapabilmesi için en az 2 ay önceden bilgilendirilmesi, geçisin sorunsuz oluşmasına büyük katkı sağlayacaktır.
 
Bu çerçeve dışında yapılabilecek uygulamaların üyelerimizin normatif olarak devam eden saklı haklarının ihlali olacağını ve üyelerimiz açısından tüm mevzuattan doğacak haklarının ayrıca saklı olduğunu bilgilerinize arz ederiz.
 
 
TÜRKİYE SİVİL HAVACILIK SENDİKASI
 
HAVA-İŞ'TEN 'MAİL' AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlar burdaki tek problem maaş,fazla mesai ve ikramiyenin aynı günde tek bordroda alınması.tek tek alırken düşük vergi dilimine girip vergi kesintisi az olmaktaydı.hepsi birleşince mevla artınca yüksek vergi dilimine girdiği için net alınan maaş miktarı azalmakta,vergi oranı artmaktadır.sonuc daha erken maaş,daha az maaş. şirketin karı daha yüksek vergi vermesi.olay budur tıpki harcırahlarında maaş bordrolarına eklenerek maaşların yüksek gösterilip vergi oranının artması gibi.hadi hayırlısı.güzelmi kötümü siz karar verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Şimdi ne olacak, fazla mesai, ikramiye, maaş hepsi bir arada yatacak personelin maaşı bir anda acaip artmış olacak! Zaten uçucu harcırahları maaşa ilave edilip suni bir artış yaratılmıştı.Bir de vergisi var o da yeni ve yüksek maaşa göre olacak değil mi? Dışarıdan bakanlar da 'vay anasını THY personeline bak ne para alıyorlarmış' diyecek. Esas önemli olan da; parasını yıllar boyunca parça parça almaya alışmış yurdum insanının eline geçen toplu parayla ne yapacağını bilemeyip, dünya kadar borca girip ah vah edecek olması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
gereksiz bir karar. yok yere 15 günlük eksik maaş alıcaz. şirketimizden acil önlem istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
şimdi arkadaşlar herşey normal sadece öne alınmış ödeme tarihleri hepsi bu büyütmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
MAAŞLAR YİNE 14.GECESİ İKRAMİYELERDE AYIN 1.DE ÖDENSİN...MİLLETİN EKMEK PARASI İLE OYNAMAYIN ARTIK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
niye yorumları yayınlamıyorsunuz yoksa sizde yönetim yanlısımısınız SİZE 5 YILDIZ YOK KARDEŞİM BUNU BÖYLE BİLİNE EMİNE LİM HERŞEYE EVET DESEN DEVAM ET BÖYLE YÜZÜMÜZE GÜL ARKADAN VUR OHHHH NE ALA...5 YILDIZ MILDIZ YOK KARDEŞİM İŞTE O KADAR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
size değil 5 yıldız 3 yıldız bile çok zamanı gelince neden acaba maaşlar ayın 8 inde yatacak somut bir açıklama yok harcırahlarımızıda böyle almadılarmı bu geri kafalılar bizi tufaya getirip şimdide yok neymiş sgk dan kaynaklanıyormuş sgk senin iç mevzuatına ne karışır kardeşim herkesin borcu var harcı var vallahi benden söylemesi kabin fokurduyor yarın uçmuyoruz dersek bakalım ne yapacak kaşar başkan emine lim artık kendi tek başına uçar kabinde homurdanmalar başladı benden size söylemesi dikkatli olun artık yeter size 5 yıldız falanda almayacağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım globaly yours derken hiçbir şey düşünmeyen sponsor olurken bişe düşünmeyen ikramdan atılan ve yenmeyen tereyağları recelleri ekmekleri okunmayan gazeteleri aracları calısır vaziyette dakıkalarca kendi halinde bırakan ucak altında bırakırken;yani bunları takip etmiyorsun da senin resmen ekranın olan personelin aldıları 3-5 liranınmı hesabını tutamıyor cooook zaman harcıyor. şimdi ben sana soruyorum cahil kim?cevap vemesen olur anlayan anladı....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bakmakla yukumlu aılesı var ramazan geliyor insanları bu sekilde motivesızleştırmek thy ye cok zarar verecek 5 yıldızı düşünmeyim 4 yıldızı unutun 3 yıldızda sürünür thy........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
HER ŞEYE MUHALEFET ETMEYİ MARİFET SANAN ZAMANINDA EŞEL MOBİL SİSTEMİNE DE KARŞI ÇIKAN MR. NO, MR. LA BAŞKAN YİNE KONUŞMUŞ. YENİ DÜZENLEME HERKESİN MENFAATİNEDİR. KAŞAR BAŞKAN NE DERSE DESİN DURMAK YOK, YOLA DEVAM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000