06 Kasım 2012, Salı 15:10:51

HAVA-İŞ'TEN BİR ZAFER DAHA

Türkiye Havacılık Sendikası Hava-İş, üyeler tarafından da merakla beklenen THY Teknik A.Ş'deki 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili Yüksek Hakem Kurulu tarafından sonucun açıklandığını duyurdu.
  • ne güzel allayıp pullayıp işçiyi satmışsınız bu mu sizin sendikacılık ahlakınız?resmen helva dövücünün hık deyicisi siniz, AMA ADINIZ SENDİKA.
  • 1.5 sene önce açıldı habom o zaman sendika %40 % 50 yi kabul etseydi habom olmayacakdı 6 ay sonrada 2 senelık elaman olup %100 %100 e veya %80 e geçilirdi, en azından ne olacağımız belli olurdu Herkez bizi koz olarak kullanıyoru thy diye geldik habom olduk Allahın adaleti bu dünyada olmassa öteki dünyada tecelli edecektir şüpesiz.
  • Size THYnin kurnaz yöneticilerinin yeni planını aktarıyorum : Bildiğiniz gibi HABOM , EASAdan izni alamıyor , HABOM diye bir şirket olmayacağı kesinleşti. Yeni Planda yöneticiler, Habom personelini 3 dönem yani 18 ay bittikten sonra , 18 ay da MNG Teknik üzerinden kursiyer gösterip , şirkette çalıştırmayı düşünüyor. Kağıt üzerinde MNG ile bu anlaşma yapılmış. Kaynağı sorarsanız onuda belirtirim altta. SEFA İNAN bunları da bir sonraki yazında yazarsan sevinirim. Soru olarak yönetime yöneltebilirsin. Bizle dalgamı geçiyorlarmış ?
  • sendika uyuma daha dün 200-300 diyordun şimdi 1500 kişi oldu ne olacak bu habomun durumu...
  • artık sendika da işverende habomun geleceği hakkında bir açıklama yapıp, dedikodulara bir son vermeli
  • değerli habomcu emekci kardeşlerim.Sendika bizim haklarımızlarla ilgili durumumuzla ilgili neden bilgi vermiyor ne olacak bizim sonumuz diyorsunuz.Fakat sendikacılar gelince de hiçbiriniz ortada yoksunuz.Soru sormaktan kacıyor kendi aranızda birlik olamıyor sendikaya üye olmaktan cekiniyor üyesi olmadığınız bir kuruluşa bilginiz fikriniz olmadan yorum yapıyorsunuz.Sizler öncelikle tarafınızı belli ediniz.TK cılar habomcular diye sizler ayırım yapmaktan kacınınız.Öncelikle cehpe alacagınız kişiler sizlerin arakasında savunacak emekcilerdir unutmayın yönetim sizi habomucu yaptı calışanlar değil.aklınızı basınıza devşirin ve bir an önce örgütlü mücadele ediniz.Yoksa yandaşlar işe devam sizler ise sözleşme fesihi ile karsı karsıya kalacaksınız bilginize...
  • iş veren %60la işe alırsa hepsini istihdam edemem diyor bu ihtimali yani gelecekteki herşeyi ihtimal dahilinde alarak ona göre planlar yapmalı ona göre typ açmalıydın sende. şimdi tutupta binküsür habom çalışanını sırf bu yanlış stratejinden ötürü işten çıkartacaksan bence hiç tutma hemen başla tasfiyeye de insanlar başının çaresine baksın. hayat oyuncak değil kararsızlık en kötü çözümsüzlüktür. slide'a falan kursa sokmadan adam getirip habomcu diye almamalıydın veya kütük rizede diye torpil geçmemeliydin. işe aldıktan sonra ingilizce sınavı yapıp senin temel düzey sen kötüsün demek yerine kursta upper intermediate seviyesinde ingillizce verdiğin kişilerin upper değil temel olduğunu görmeli yetersizse işe almamalıydın torpili devreye sokturmamalıydın. kurstaysa emek versin temelin üstüne kat çıksın gece gündüz çalışıp sıfır ingilizceden gökdelen yapan biliyorum onlar afedersiniz mal mı? sendikada suçlu thyde iki dev arasında en ufak fikri dahi alınmamış habom ne yapsın!?hamburger oldu
  • ne soru geleceğini kimin neyi merak ettiğini biliyorsunuz keşke adam gibi şu şudur kardeşim deyip bir açıklama girse şu yetkililerde bu dedikodu kaosu yaşanmasa! niye habomcu olundu? ilk typler işe alınmadan evvel sendika ve işveren masaya oturdu işveren %60 başlangıç ücreti verdi sendika kabul etmedi.. işverende keyfin bilir dedi daha inşaati bitmemiş bakım merkezi habomu yasallaştırıp işe alacaklarına habom yrd. teknisyeni ve thy teknik tranieesiniz diye damgayı vurdu ele de verdimi lise önlisansa 1250-lisansada 1350 verdi. 18 ay sürece 3 periyot halinde 6 ayda bir gerek görülürse sözleşme yenilenecek dediler ama o gerek görmekten değil habom açılmadığından seve seve imzalandı 18 dolmak üzere. şuan sendika ve iş veren görüşüyor işveren %40la alırım diyor sendika hayır %60la alacaksın diyor. kusura bakmada sendika 1.5 sene evvel işverenin %60ını kabul etmiş olsaydı ben 6 ay sonra %80 alıyor ve tecrübeli olacaktım. şimdi %60a yırtıyorlar 2 sene çaldılar al sana sendika.
  • Yüksek Hakem Kurulunun kararı bile belirsiz muhalifde ne oluyor yani sadece iki isim mi muhalif olmuş , madde karara bağlanmışmı bağlanmışsa muhaliflerin yazılmasının amacı nedir ?
  • şu haklar konusunda bide taşeron çalışanlar yararlanabilse ya. iş olunca taşerona ekmek olunca taşeron hariç herkese.

Hava-İş Sendikası THY Teknik A.Ş'deki 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesiyle ilgili uyuşmazlık maddelerinin Yüksek Hakem Kurulunda sonuçlandırıldığını ve sendikaya tebliğ edildiğini açıkladı.

İŞTE HAVA-İŞ TARAFINDAN YAPILAN O AÇIKLAMA

"Değerli Üyelerimiz; THY yönetimin isteği ve AKP milletvekillerinin kanun teklifi ile getirilen demokrasi ayıbı grev yasağı yüzünden Yüksek Hakem Kuruluna gönderilmek zorunda kalınan Teknik A.Ş 3. Dönem Toplu İş Sözleşmemizin uyuşmazlık maddeleri Yüksek Hakem Kurulunda sonuçlandırılmış ve bu karar 06.11.2012 tarihinde sendikamıza tebliğ edilmiştir.

Sendikamızın talebi olan 2. toplu iş sözleşmesindeki kazanılmış hakların hiçbir şekilde geriye götürülmemesi Kurulda kabul edilmiştir. İşverenin özellikle yoğun girişimlerde bulunduğunu bildiğimiz işe giriş ücretlerinin düşürülmesi yönündeki teklifi kabul edilmemiştir.

Yine sendikamızın talebi olan reel ücretlerde kayıplara yol açacak ücret artışları olmaması yönünde ki görüşü çerçevesinde sözleşmenin yürürlük süresi 01.07.2011 tarihinden geçerli ve 2 yıl olarak belirlenmiştir.

İşverenin 1. Yıl %3, 2. Yıl %3, sendikanın ortalama 1. yıl için istediği olan % 17 ücret tekliflerine karşı 31.06.2011 tarihindeki ücretlere;

Ücret zammı olarak 1 yıl ; 1. Altı ay %5, 2. Altı Ay %4 oranında

2 yıl; 3. Altı ay %4, 4. Altı ay için %3 oranında zam yapılmıştır.

Aylık Sosyal Yardım 1 yıl 300 TL/Ay 2. Yıl 330 TL/Ay Evlenme Yardımı

950 TL Doğum Yardımı

440 TL Kreş Yardımı

619,92 TL (THY A.O Sosyal Yardımlaşma Vakfı Kreş ücreti ile eşitlenmesi şartı ile) Ölüm Yardımı

1200 TL İş Kazası ve Maluliyet yardımı

5500 TL Toplu iş sözleşmesine ait farklar kararın işyerine tebliğinden itibaren 1 ay içinde defaten ödenecektir.

Yüksek Hakem Kurulu Kararını aşağıdaki linkten İnceleyebilirsiniz

http://issuu.com/havais/docs/teknik_as_yhk

Yüksek Hakem Kurulu Kararını aşağıdaki linkten İndirebilirsiniz.

www.havais.org/files/Teknik_AS_YHK.pdf"

HAVA-İŞ'TEN BİR ZAFER DAHA

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
ne güzel allayıp pullayıp işçiyi satmışsınız bu mu sizin sendikacılık ahlakınız?resmen helva dövücünün hık deyicisi siniz, AMA ADINIZ SENDİKA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOMCU ~ 11 yıl önce
1.5 sene önce açıldı habom o zaman sendika %40 % 50 yi kabul etseydi habom olmayacakdı 6 ay sonrada 2 senelık elaman olup %100 %100 e veya %80 e geçilirdi, en azından ne olacağımız belli olurdu Herkez bizi koz olarak kullanıyoru thy diye geldik habom olduk Allahın adaleti bu dünyada olmassa öteki dünyada tecelli edecektir şüpesiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM ~ 11 yıl önce
Size THYnin kurnaz yöneticilerinin yeni planını aktarıyorum : Bildiğiniz gibi HABOM , EASAdan izni alamıyor , HABOM diye bir şirket olmayacağı kesinleşti. Yeni Planda yöneticiler, Habom personelini 3 dönem yani 18 ay bittikten sonra , 18 ay da MNG Teknik üzerinden kursiyer gösterip , şirkette çalıştırmayı düşünüyor. Kağıt üzerinde MNG ile bu anlaşma yapılmış. Kaynağı sorarsanız onuda belirtirim altta. SEFA İNAN bunları da bir sonraki yazında yazarsan sevinirim. Soru olarak yönetime yöneltebilirsin. Bizle dalgamı geçiyorlarmış ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aırcraft ~ 11 yıl önce
dışarda mılyonlar var ister habom ıster hababam ismi olsun calışacak,demedi deme
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
THY işçiye vermiyor ama MNG ye veriyor. Allahtan korkun yahuuu..
habom ne olacak ~ 11 yıl önce
sendika uyuma daha dün 200-300 diyordun şimdi 1500 kişi oldu ne olacak bu habomun durumu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 11 yıl önce
artık sendika da işverende habomun geleceği hakkında bir açıklama yapıp, dedikodulara bir son vermeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
habomcu arkadaslara ~ 11 yıl önce
değerli habomcu emekci kardeşlerim.Sendika bizim haklarımızlarla ilgili durumumuzla ilgili neden bilgi vermiyor ne olacak bizim sonumuz diyorsunuz.Fakat sendikacılar gelince de hiçbiriniz ortada yoksunuz.Soru sormaktan kacıyor kendi aranızda birlik olamıyor sendikaya üye olmaktan cekiniyor üyesi olmadığınız bir kuruluşa bilginiz fikriniz olmadan yorum yapıyorsunuz.Sizler öncelikle tarafınızı belli ediniz.TK cılar habomcular diye sizler ayırım yapmaktan kacınınız.Öncelikle cehpe alacagınız kişiler sizlerin arakasında savunacak emekcilerdir unutmayın yönetim sizi habomucu yaptı calışanlar değil.aklınızı basınıza devşirin ve bir an önce örgütlü mücadele ediniz.Yoksa yandaşlar işe devam sizler ise sözleşme fesihi ile karsı karsıya kalacaksınız bilginize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABOM ~ 11 yıl önce
Sendikanın peşinde koşanların halini gördük. Bana garanti veremiyosan , üye ol deme. Bizi , bize hiçbirşey sormadan habire pazarlıyorsunuz .. Ama nedense hep kaybeden biziz.
biliyorsunuz 2 ~ 11 yıl önce
iş veren %60la işe alırsa hepsini istihdam edemem diyor bu ihtimali yani gelecekteki herşeyi ihtimal dahilinde alarak ona göre planlar yapmalı ona göre typ açmalıydın sende. şimdi tutupta binküsür habom çalışanını sırf bu yanlış stratejinden ötürü işten çıkartacaksan bence hiç tutma hemen başla tasfiyeye de insanlar başının çaresine baksın. hayat oyuncak değil kararsızlık en kötü çözümsüzlüktür. slide'a falan kursa sokmadan adam getirip habomcu diye almamalıydın veya kütük rizede diye torpil geçmemeliydin. işe aldıktan sonra ingilizce sınavı yapıp senin temel düzey sen kötüsün demek yerine kursta upper intermediate seviyesinde ingillizce verdiğin kişilerin upper değil temel olduğunu görmeli yetersizse işe almamalıydın torpili devreye sokturmamalıydın. kurstaysa emek versin temelin üstüne kat çıksın gece gündüz çalışıp sıfır ingilizceden gökdelen yapan biliyorum onlar afedersiniz mal mı? sendikada suçlu thyde iki dev arasında en ufak fikri dahi alınmamış habom ne yapsın!?hamburger oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biliyorsunuz ~ 11 yıl önce
ne soru geleceğini kimin neyi merak ettiğini biliyorsunuz keşke adam gibi şu şudur kardeşim deyip bir açıklama girse şu yetkililerde bu dedikodu kaosu yaşanmasa! niye habomcu olundu? ilk typler işe alınmadan evvel sendika ve işveren masaya oturdu işveren %60 başlangıç ücreti verdi sendika kabul etmedi.. işverende keyfin bilir dedi daha inşaati bitmemiş bakım merkezi habomu yasallaştırıp işe alacaklarına habom yrd. teknisyeni ve thy teknik tranieesiniz diye damgayı vurdu ele de verdimi lise önlisansa 1250-lisansada 1350 verdi. 18 ay sürece 3 periyot halinde 6 ayda bir gerek görülürse sözleşme yenilenecek dediler ama o gerek görmekten değil habom açılmadığından seve seve imzalandı 18 dolmak üzere. şuan sendika ve iş veren görüşüyor işveren %40la alırım diyor sendika hayır %60la alacaksın diyor. kusura bakmada sendika 1.5 sene evvel işverenin %60ını kabul etmiş olsaydı ben 6 ay sonra %80 alıyor ve tecrübeli olacaktım. şimdi %60a yırtıyorlar 2 sene çaldılar al sana sendika.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belirsizlikler Havuzu ~ 11 yıl önce
Yüksek Hakem Kurulunun kararı bile belirsiz muhalifde ne oluyor yani sadece iki isim mi muhalif olmuş , madde karara bağlanmışmı bağlanmışsa muhaliflerin yazılmasının amacı nedir ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ~ 11 yıl önce
şu haklar konusunda bide taşeron çalışanlar yararlanabilse ya. iş olunca taşerona ekmek olunca taşeron hariç herkese.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000