09 Nisan 2012, Pazartesi 13:49:00

HAVA-İŞ VE THY'DE ARABULUCU BELİRLENDİ

Hava-İş sendikası konu ile ilgili olarak üyelerine aşağaıdaki açıklamayı yaptı.
  • ne grevi ya.Bu THY yöneticileri 70 yıllara mı özeniyor ? neden çalışanların hakkını vermiyor ?
  • GREV KARARI ALMAK İLE GREVE GİTMEK FARKLIDIR. ONEMLİ OLAN GREV E EVET DİYEBİLMEK VE YONETİMİN ELİNE KOZ VERMEMEKTİR. KARSINDA GUCLU DURABİLMEKTİR.
  • Kazım bey bu uçucu düşmanlığından bir vazgeçseniz nedenini hiç anlamıyorum neden kalbinizi bütün iyi duygulara veinsanlığa kapattınız hiç bir mevkinin ve koltuğun kalmadığını aslında sizde için için biliyorsunuz bürgün o gün geldiğinde saf bir vicdan muhasebesiyle kalmamak için daha iyi bir insan ve yönetici olmaya çalışın inanın kaybetmezsiniz !
  • sonuna kadar greve evet 2 yıldır zam yapmayan ve bşzlere yüzde 3 gibi komik bir rakam teklif eden thy yönetimi sadaka verir gibi para artışı teklif ediyor yüzde 3 sizin olsun kazım çalışkan efendi.....SONUNA KADAR GREVE EVET...saga sola sponsor olacağınıza çalışanların hakkını verin sizi başarılara koşturan bu çalışanlarınızdır....
  • Bizler ucucular olarak greve haziriz.........
  • ARTIK DİK DURMANIN ZAMANI GELDİ!!! HAK VERİLMEZ ALINIR!!! GREV OLACAKSA OLSUN HAKKIMIZI ALALIM...
  • THY çalışanları grev'e falan çıkamaz...THY yönetimi bunu biliyor...THY Teknik En son imzalanan Toplu sözleşmede istediği her şeyi hava iş sendikasının yanında durduğu için aldı...
  • bu is grevsiz cozulmez,torpilli mudur,baskanlara verdiklerinin yarisini versinler yeter.
  • HAVA-İŞ VE GÖKKUŞAĞI DİYEREK AYRIM YAPMAYALIM.BİRLEŞELİM VE HAKKIMIZI ALALIM.BU İŞÇİ VE MEMURLAR BU ŞİRKETİ AVRUPANIN EN İYİ HAVAYOLU ŞİRKETİ YAPTILAR.AMA GEREKLİ MAAŞ ARTIŞ TEKLİFİNİ ALAMADILAR.THY DALGA GEÇER GİBİ BİR TEKLİF SUNDU.BU TEKLİFİ KABUL ETMEYELİM.HAKKIMIZI ARAYALIM VEDE ALALIM HAYDİ KAPTANLARIMIZ SİZLEREDE GÜVENİYORUZ TEK KOZUMUZ SİZ KALDINIZ.DİRENELİM VE HAKKIMIZI OLAN ÜCRET ARTIŞINI ALALIM.YÜZDE 1O DAN AŞAGI TAVİZ YOK...
  • almanyadaki havacılık çalışanları grevle direnerek kazandılar.biz THY çalışanları da hakkımızı aramalıyız.bize 2 yıldır zam vermeyen ve sadaka gibi yüzde 3 zammı uygun gören gibi şirket yönetimi yeni işe aldığı dünkü torpilli müdürlerine yine yüzde 30-40 zam yapacak.grev hakkımızı kullanıp,birlik,beraberlikten doğan kuvvetimizi göstermeliyiz.almanyadaki emekçiler kazandı,biz thy çalışanları da aynıu şekilde başarcağız.

Değerli Üyelerimiz;

Bilindiği gibi THY 23. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmeleri 19 Mart 2012 tarihinde uyuşmazlıkla sonuçlanmış sendikamız bu nedenle resmi arabulucu atanmasını talep etmiştir.
THY 23. dönem toplu iş sözleşme resmi arabulucu belirlenmesi ile ilgili bugün Bölge Müdürlüğünde yapılan toplantıda resmi arabulucu olarak kura ile Sayın Fevzi Yılmaz belirlenmiştir.
İşveren yetkilileri resmi arabulucu atamasının Mahkemece yapılmasını gerektiğini gerekçe göstererek Yetkili Makamca tutulan tutanağa itirazi kayıt koymuş, sendikamızda bu itirazı kaydi kabul etmediğini beyan etmiştir.
Şekilsel bir işlemde bile böylesine uzlaşmaz tavır içine giren işverenin bu mızıkçı tavırları mücadelemizin başarıya ulaşması için bizleri daha da inançlı kılmaktadır.
Sayın resmi ara bulucunun göreve başlaması ile ilgili süreç Çalışma Bölge Müdürlüğünün atama tebligatını resmi arabulucuya tebliğ ettiği tarih ile başlayacaktır. Bu tebliğ tarihinden itibaren arabulucunun 15 günlük görev süresi başlayacaktır. Taraflar anlaşırsa bu süre 6 gün uzatılabilmektedir. Resmi arabulucu aşamasında anlaşma sağlanamamazsa resmi arabulucu uyuşmazlık tutanağının sendikamıza tebliğ edilmesinden sonraki 6 iş günü içinde sendikamız GREV KARARI alacaktır.
Saygılarımızla
HAVA-İŞ VE THY'DE ARABULUCU BELİRLENDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Misafir ~ 12 yıl önce
ne grevi ya.Bu THY yöneticileri 70 yıllara mı özeniyor ? neden çalışanların hakkını vermiyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
GREV KARARI ALMAK İLE GREVE GİTMEK FARKLIDIR. ONEMLİ OLAN GREV E EVET DİYEBİLMEK VE YONETİMİN ELİNE KOZ VERMEMEKTİR. KARSINDA GUCLU DURABİLMEKTİR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Kazım bey bu uçucu düşmanlığından bir vazgeçseniz nedenini hiç anlamıyorum neden kalbinizi bütün iyi duygulara veinsanlığa kapattınız hiç bir mevkinin ve koltuğun kalmadığını aslında sizde için için biliyorsunuz bürgün o gün geldiğinde saf bir vicdan muhasebesiyle kalmamak için daha iyi bir insan ve yönetici olmaya çalışın inanın kaybetmezsiniz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sonuna kadar greve evet 2 yıldır zam yapmayan ve bşzlere yüzde 3 gibi komik bir rakam teklif eden thy yönetimi sadaka verir gibi para artışı teklif ediyor yüzde 3 sizin olsun kazım çalışkan efendi.....SONUNA KADAR GREVE EVET...saga sola sponsor olacağınıza çalışanların hakkını verin sizi başarılara koşturan bu çalışanlarınızdır....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizler ucucular olarak greve haziriz.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ARTIK DİK DURMANIN ZAMANI GELDİ!!! HAK VERİLMEZ ALINIR!!! GREV OLACAKSA OLSUN HAKKIMIZI ALALIM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
THY çalışanları grev'e falan çıkamaz...THY yönetimi bunu biliyor...THY Teknik En son imzalanan Toplu sözleşmede istediği her şeyi hava iş sendikasının yanında durduğu için aldı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu is grevsiz cozulmez,torpilli mudur,baskanlara verdiklerinin yarisini versinler yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
HAVA-İŞ VE GÖKKUŞAĞI DİYEREK AYRIM YAPMAYALIM.BİRLEŞELİM VE HAKKIMIZI ALALIM.BU İŞÇİ VE MEMURLAR BU ŞİRKETİ AVRUPANIN EN İYİ HAVAYOLU ŞİRKETİ YAPTILAR.AMA GEREKLİ MAAŞ ARTIŞ TEKLİFİNİ ALAMADILAR.THY DALGA GEÇER GİBİ BİR TEKLİF SUNDU.BU TEKLİFİ KABUL ETMEYELİM.HAKKIMIZI ARAYALIM VEDE ALALIM HAYDİ KAPTANLARIMIZ SİZLEREDE GÜVENİYORUZ TEK KOZUMUZ SİZ KALDINIZ.DİRENELİM VE HAKKIMIZI OLAN ÜCRET ARTIŞINI ALALIM.YÜZDE 1O DAN AŞAGI TAVİZ YOK...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
almanyadaki havacılık çalışanları grevle direnerek kazandılar.biz THY çalışanları da hakkımızı aramalıyız.bize 2 yıldır zam vermeyen ve sadaka gibi yüzde 3 zammı uygun gören gibi şirket yönetimi yeni işe aldığı dünkü torpilli müdürlerine yine yüzde 30-40 zam yapacak.grev hakkımızı kullanıp,birlik,beraberlikten doğan kuvvetimizi göstermeliyiz.almanyadaki emekçiler kazandı,biz thy çalışanları da aynıu şekilde başarcağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000