10 Mayıs 2008, Cumartesi 08:14:15

Havadaki yemek pazarı kızışıyor!

Türkiye’de özel havayolu şirketi sayısının artması, bilet fiyatlarının ucuzlaması ve uçağın otobüse alternatif hale gelmesiyle birlikte, havayollarının ikram pastası da önemli ölçüde büyüdü.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Türkiye’de özel havayolu şirketi sayısının artması, bilet fiyatlarının ucuzlaması ve uçağın otobüse alternatif hale gelmesiyle birlikte, havayollarının ikram pastası da önemli ölçüde büyüdü. 2007 sonu itibarıyla 150 milyon euroya ulaşan pazarda rekabet de aynı hızla arttı. Türk Hava Yolları’nın yıllardır ikram hizmeti aldığı USAŞ’tan vazgeçip, Viyana merkezli Do&Co ile yüzde 50-50 ortak ikram şirketi kurmasından sonra, pazarda son durum, yüzde 70 THY Do&Co, yüzde 30 Lufthansa LSG Sky Chefs olarak şekillendi. LSG Sky Chefs’in yeni Türkiye Genel Müdürü Atila Ergenç’e göre, havada yemek pazarı enteresan gelişmelere gebe.

THY Do&Co’nun en büyük müşterisi Türk Hava Yolları. Ancak firmanın, aralarında KLM, British Airways, Singapur Airlines gibi büyük firmaların bulunduğu geniş bir müşteri portföyü bulunuyor. LSG Sky Chefs’in ise Atlas ve SunExpress başta olmak üzere charter firmalarıyla birlikte toplam 30 müşterisi var. Atila Ergenç’in verdiği bilgilere göre, Usaş, hizmetlerini THY Do&Co’ya devrettikten sonra müşterilerinin tavrında ciddi bir değişim oldu. Ergenç, “Son 1 ay içinde THY Do&Co’nun 10 müşterisinden 5’i bizimle çalışmak için kapımızı çaldı” dedi. Usaş’ın eski aşçısını transfer ettiklerini de vurgulayan Ergenç, “Yıl sonuna kadar hizmette bir numara olmak istiyoruz” dedi.

Havadaki yemek pazarı kızışıyor!

Yorumlar

garson ~ 11 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000