03 Kasım 2008, Pazartesi 10:26:03

HAVACILIK SEKTÖRÜ DOLU DİZGİN

Tüm dünyayı kasıp kavuran küresel mali kriz, birçok sektörü darboğaza soktuğu gibi uluslararası arenada da çok sayıda havayolu şirketinin sonu olmuştu. Ancak Türk Sivil Havacılığı, küresel krize inat dolu dizgin yoluna devam ediyor...
  • A 319 ...SkY 5 uçağıyla Suudi arabistanda operasyonlarına basladı.
  • sky havayolları ne yaptı bilginiz varmı suudi arabistana gidecekti...
  • yaaa Best ten haberi olan varmı???Akibeti ne olacak.
  • Allah esirgesin hepsinin başarıları daim olsun.

Geçtiğimiz yaz aylarında 147 doları gören petrol fiyatları, ardından gelen küresel mali krizler derken birçok havayolu şirketi yüksek maliyetler nedeniyle iflas bayrağını çekmek zorunda kalmıştı. Hala küresel krizin etkisinin hissedildiği şu günlerde Türkiye'deki havayolu şirketinin imdadına Hac operasyonları yetişti.

ONUR AIR ÖNCE GETİRDİ, SONRA GÖNDERDİ...

Onur Havayolları da kış dönemine girdiğimiz şu günlerde Suudi Arabistan Havayolları ile yaptığı anlaşma gereği toplam 11 uçak ve 516 personelini Arabistan'a göndermişti. Onur Air'ın Yunan havayolu şirketi Olympic Havayolları'ndan aldığı TC-OAZ kuyruk tescilli A300 tipi yolcu uçağını da Suudi Arabistan Havayolları renklerine boyanarak Hac operasyonlarına hazır hale getirildi.

TC-OAZ

ANADOLUJET 737-700 GETİRDİ

Yaşanan tüm bu gelişmelerin yanında Türk Hava Yolları'nın Low-Cost Carrier markası AnadoluJet de Slovakya merkezli havayolu şirketi SkyEurope'dan Boeing 737-700 tipi yolcu uçağı kiraladı. AnadoluJet renklerine boyanan uçak, OM-NGH kuyruk tescili ile Türkiye'de operasyonlara başladı.

OM-NGH

CORENDON UÇAKLARI ARTIK SUN AIR RENKLERİNDE

Bunun yanı sıra ilk başta 2 adet uçağını Irak Havayolları'na kiralama kararı alan Corendon Havayolları da SHGM'den bölgenin güvenlik sorunları nedeniyle veto yemiş ve yeni anlaşmalar ara yoluna gitmişti. Corendon, gelen veto kararının ardından uçaklarını Sudanlı havayolu şirketi Sun Air'a kiraladı. Corendon tarafından önümüzdeki yaz sezonuna kadar kiralanan uçaklar Sun Air renklerinde boyandı ve operasyonlara hazır hale getirildi.

TC-TJC

ULS'NİN UÇAĞI DA BOYANDI

Hava kargo taşımacılığında önemli noktalara gelme hedefindeki Kuzu Havayolları ortaklığa gittiği Rus ULS Cargo  ile atılım yaşayarak büyüme hedefinde olacağı ifade ediliyor.

Şirket son olarak Emirates SkyCargo'dan aldığı A310 tipi kargo uçağını renklerine boyattı. Kuyruk tescili TC-LER olan uçak operasyonlara hazır hale getirildi.

TC-LER

Fotoğraflar:
Skyliner Aviation


©AirportHaber.com

HAVACILIK SEKTÖRÜ DOLU DİZGİN

Yorumlar

from jeddah ~ 15 yıl önce
A 319 ...SkY 5 uçağıyla Suudi arabistanda operasyonlarına basladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A319 ~ 15 yıl önce
sky havayolları ne yaptı bilginiz varmı suudi arabistana gidecekti...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
melek ~ 15 yıl önce
yaaa Best ten haberi olan varmı???Akibeti ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
overload55 ~ 15 yıl önce
Allah esirgesin hepsinin başarıları daim olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000